24

petak

siječanj

2014

ZNAKOVI

Putujem za Trogir. Nova autocesta Zagreb – Split i prastari autobus. Naravno, nema klime, a vani je strašna vrućina. No okus pobjede zbog nedavnog polaganja vozačkog ispita još je u mojim ustima i koga briga za vrućinu? Slušam muziku i razmišljam o znakovima. Ima nešto više od mjesec dana kako su se počeli pojavljivati. Počelo je u jednoj večernjoj meditaciji, nekoliko dana nakon spiritualne seanse kod Erike i zatim se nastavilo u svakodnevnim prilikama. Simbol koji vidim je "otvoreni" ying-yang. Središnja zaobljena linija i dvije karakteristične točke, bez vanjskog kruga. Neprestano nailazim na njega na logotipima, reklamama, čak i pukotinama zidova.

Osjećam da će se dogoditi nešto veliko, nešto što sam čekao dugo vremena. Naslućujem da je vezano za moju srodnu dušu. Yin-yang je simbol cjelovitosti, znači ja ću napokon sresti onu pravu i doživjeti mir? No tračak sumnje pojavljuje se u mojim mislima. No što ako je sve to samo moja uobrazilja? Postoje li uistinu srodne duše?

Taj tren na nebu primjećujem nešto nevjerojatno. Oblaci tvore jasan lik Sai Babinog lica. Baba je opet uz mene. Baba zna, nešto mi sprema. Prije skoro dvije godine sanjao sam ga i rekao je da će se ispuniti moja želja. Ne baš onako direktno, ali dalo se naslutiti. Ne, još uvijek ne vjerujem. Možda se Baba prikazuje iz nekog drugog razloga? Ne smijem stvari tumačiti onako kako mi odgovara. Previše sam vezan za tu želju, duša mi izgara, a nestrpljenje mi unosi nemir. Ne znam što da radim. Pokušat ću se smiriti, prepustiti se Njegovoj volji. Put se nastavlja. Do Trogira imam još skoro 4 sata vožnje.

Josipa, ekipa i ja sutradan sjedimo u restoranu, tik uz more. Misli mi uporno bježe na zagonetnu pojavu znakova. Svako malo ih primjećujem. U ovih 24 sata vidio sam ih jedno desetak - na reklamnim tablama, na cesti.... A ono najčudnije dogodilo se upravo ovo popodne. Kod poznanice u kući, gdje smo odsjeli, nalazi se karta Egipta. Iznenadio sam se kada sam primijetio kako rijeka Nil u biti ima izgled mojeg simbola. Zakrivljena linija obrnutog "S" formata. Ta spoznaja je na mene djelovala kao okidač. Pada mi na pamet da bi tu dušu koju očekujem mogao poznavati iz prethodnih egipatskih života, jer sjećam se površno da sam tamo bio nekoliko puta inkarniran. Moje misli prekida jato galebova koje se do prije svega nekoliko trenutaka ljuljkalo na mirnom moru. Što je ovo? Jato se polagano kreće i tvori savršenu formaciju mog simbola! Taj tren skoro prijateljima pokazujem rukom. Ali nije vrijeme, ne smijem za sada nikome pričati o tome kako se ne bi raspršila energija. Međutim, moje su sumnje definitivno razbijene. Nešto se sprema. Svjedoci mi ni nisu potrebni.

<< Arhiva >>