ponedjeljak, 10.01.2005.

Demonstracije. Petnaest do sedam, Vidar pokuca na vrata i veli da se spremim nabrzinu, jerbo ce bit demonstracija u gradu, pa da stignemo na posao prije toga. Iskocio ja iz kreveta i spremio se, sisao u dnevnu sobu, a tamo se vec bili svi ukucani. No, nista od odlaska jerbo je securitatea javila da svi ostanemo doma. Nis, kavica, CNN, BBC, pa druga kavica. U pola osam javise da mozemo krenut prema uredu, ali sa oprezom. I tako nas sedam u tri auta formirasmo mali konvojcic i krenusmo putevima radnih pobjeda.Na putu nam se prikljucilo jos par vozila tako da smo izgledali prilicno cool. Radio veza nije radila sve do dolaska do kampa tako da sam ja proveo voznju buljeci u display koji je ponavljao da nema veze. Usli u kamp, a na ulazu odmah iza velikih plavih vrata stoje dva oklopna vozila natrpana tunezanskim turistima, alias mirotvorcima. Najsmijesnije je u tom svemu, i to je prisutno u svim misijama, je to da kad god tako nesto se desi sva vojska je u pancirkama, sljemovima koji vire iz oklopnjaka. A, mi civili, ko nas jebe. Naoruzani samo sa radio vezom koja ne radi. Valjda nas zato placaju bolje nego vojsku.
Demonstracija se preselila negdje u grad i jos se nije stisalo. Navodno da ne demonstriraju protivno UN-a, nego protivno vlade. No, to se lako preokrene ovdje. Jerbo je UN i tak kriv za sve.
A i trenutacno nas i tako potresaju afere iskoristavanja zena, djevojcica i slucajevi pedofilije. Jedan je mirotvorac vec u zatvoru u francuskoj, a dvadesetak slucajeva se istrazuje. Pojedinci iz redova vojske, a i neki civili placaju seks lokalnim djevojcicama i zenama u iznosu od jednog jogurta (light).

Jos jedan uobicajen dan u Kongu.............Aj

Jeste li znali..............?
..........da zakonit seks u Kongu pocinje sa cetrnaest (14) godina.

- 09:28 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>