Krugovi u žitu

03 svibanj 2006

Započnimo drugu temu.

Ima razloga da to bude sa pričom iz "radionice" Robert Monroe a.

Kada je prije tridesetak godina Robert Monroe započinjao sa eksperimentima "izvan tjelesnih putovanja" u laboratoriju Instituta, uspio je nagovoriti svoj prijatelja znanstvenika da i on uzme učešće. Prijatelj mu je pristao zbog tehničkog i znanstvenog pristupa koji je Monroe razvio. Elektrode su priključene po čitavom tijelu, aparati su oživjeli, različite elektro frekvencije su zaplovile prema mozgu...

Iako je prijatelj bio vrlo sumnjičav i odbojan prema samoj ideji "izvan tjelesnog iskustva", savršeno se počeo uklapati u eksperiment. E sad. Imamo čovjeka koji ne vjeruje u ništa osim fizičkog realma. Ali tokom seanse on opisuje kako je bio "vođen" u dimenziju bitno različitu od one koju poznaje. Susreće bića drugačije prirode. Kada je, na kraju, shvatio da se nalazi na nepoznatom letećem objektu, očigledno iz druge dimenzije, prestrašen se vratio u svoje tijelo.

Znanstvenikov instantan povratak u fizičku dimenziju bio je uslovljen strahom. (Koji nekad može imati pozitivni, obrambeni karakter.) Najčešće je strah najveći neprijatelj ljudske vrste, jer stvara blokade i limite koji nas onemogućavaju da budemo u potpunosti humani, svjesni i otvoreni.

Što se znanstvenika tiče, on je, prema Monroe u, bio tako šokiran i zbunjen da se više nikada nije vratio u laboratorij. "On nije vjerovao u "vođenje", "izvan tjelesna putovanja", vanzemaljce... Kako da njegova realnost onda uopće tretira ta iskustva! Način koji je on odabrao je zanijekati da se to ikad desilo. Sramno je da njegov znanstveni um nije pokazao želju za samo istraživanjem."


Današnji post govori o mističnom trokutu u južnoj Engleskoj. Teritorija tri okruga, Stonehenge, Avebury i Glastonbury je poznata po živoj aktivnosti iz antičkih vremena. Posljednjih trideset godina, pak, oni su poprište spektakularnog proljetnog događanja poznatog kao "Crop Circles".

Žitna polja ovog dijela Engleske su glavni opskrbljivač zemlje . Ipak, mnogo važnije od te činjenice je hipoteza da je upravo u tom području središte energetske čakre Planete i glavni prolaz za svemirske planetarne energije. Energetske linije prolaze tuda, a veo između dimenzija je jako tanak.

Prvi put je anomalija "krugova u žitu" u Engleskoj zabilježena 1975. godine. Njihov broj se multiplicirao svake godine. Doduše, engleski poljoprivrednici se sjećaju pojavljivanja jednostavnih krugova u njihovim žitnim poljima tokom niza generacija. Ali tek ranih osamdesetih godina britanski mediji posvećuju pažnju ovom fenomenu. Početkom 1990 ih, jednostavni kružni oblici su promjenjeni u ogromne i kompleksne geometrijske formacije. "Krugovi u žitu" postaju svjetski raširenom pojavom: Sibir, Argentina, Saskacevan, Kvinslend...

Od travnja do kasnog kolovoza, "krugovi u žitu " pričaju složenim jezikom kroz:

- tajnu geometriju
- slike životinja i insekata
- božje simbole
- genetiku
- kodove putovanja kroz vrijeme
- antičke/svemirske arhetipove
- elektromagnetne krugove
- svemirske naprave
- astronomske/astrološke simbole (zvijezde, planete, asteroide, mjesece, sunca)
- simbole "zvjezdanih ljudi".

Osobito posljednjih desetak godina obilje kompleksnih informacija je predočeno kao poruka i komunikacijski ključ.

Zadovoljavajuće znanstvene teorije koja bi objasnila ovu pojavu, nema.

Neovisno snimljen video nastajanja jednog od ovih "žitnih simbola" pokazuje svjetlosne, energetske bijele lopte u i oko krugova u žitu. Mnoge od ovih svjetlosnih lopti su snimljene tokom dana.

Znanstvena analiza uzoraka (osobito kroz pionirski rad američkog biofizičara dr William Levengood a) sugerira neku vrst mikrovalnog energetskog efekta.

Istraživački rad Michael Hesemann a otišao je korak dalje. U svojoj knjizi "Cosmic Connenction" on otkriva rezultate laboratorijskih istraživanja koji su nedvojbeno pokazali prisustvo radioaktivnosti u uzorcima tla i definitivne promjene u žitnim stabljikama. Hesemann ova knjiga povezuje, po prvi puta, dva najmisterioznija fenomena današnjice: NLO i Crop Circles.

Za one koji nisu imali priliku vidjeti slike pokusat ću opisati ove " krugove u žitu ":

Najjednostavniji dizajn je jedan krug u žitnom polju. Naime, pri samom dnu, stabljike žita su savijene u spiralnom paternu, pod uglom od 90 stupnjeva. Nisu slomljene već savijene. Sila koja je ovo uzrokovala, očito je bila nevjerovatno precizna i brza.

Ove pojave nisu uzrokovane nijednom dosada (znanstveno) poznatom silom. Zato i ne čudi nastojanje vodećih vlada da ovaj fenomen prikriju.

Umjesto "masovnog otvaranja očiju" dovoljno je da do istine dođemo svako za sebe. Jer ona je u nama. U svakom našem atomu.

Tako i moj otac jednom reče. Svaki atom je slika svemira. I sve informacije ("istine") su u njemu pohranjene.

Riječ je o tome da se nađe put do njih.


Primjer “kruga u žitu” napravljenog u srpnju 1999. u engleskoj južnoj pokrajini Wiltshire. Stotine drugih, jos kompleksnijih oblika i formi, nastaje doslovno preko noći tokom proljetnih i ljetnih mjeseci. Znana nauka ih ignorira i odbacuje kao prevaru. Ali, istina se ne može zauvijek natjerati da šuti.

<< Arhiva >>