Šetnja kroz povijest - KNJIŽNICA ATLANTIĐANA

07 veljača 2006

Između šapa sfinge je ulaz u podzemne galerije mudrosti. Otkriveni hramovi, komore i prolazi sa znanjima davno izgubljene civilizacije se brižljivo skrivaju od javnosti .





Nakon dugog lutanja podzemnim hodnicima i prostorijama, ulazite u galeriju prepunu:

a. kovčega sa zlatom
b. bankom podataka u kojima su zapisana sva znanja o čovječanstvu i svakom pojedincu iz prošlosti i budućnosti

Pitanje je, naravno, koju riznicu izabrati?


Egipćani su, kao i njihovi prethodnici Atlantiđani, još od najranijih vremena, bili čvrsto uvjereni u reinkarnaciju i neprolaznost duše. Nisu se ustručavali da na svijet gledaju iz svemirska perspektive.

Tako u uvodnom dijelu klasične "Egipatske knjige mrtvih", u himni posvećenoj bogu Ra, može se pročitati: "... Milioni godina su prohujali nad svijetom; ne mogu iskazati broj bića kroz koje si prošao...".

Već nebrojena stoljeća Egiptom kruži priča o zaboravljenoj vremenskoj komori drevnog znanja. Iz izvora povijesnih i ezoteričnih. Svi oni govore o hramovima i komorama ispod velike Piramide i Sfinge u Gizi, koji kriju tehnološka, spiritualna i naučna znanja izgubljene civilizacije... mnogo starije od samog Egipta. Sastavni dio priča su i proročanstva ko i kada će otvoriti tu vremensku komoru.

Moja potraga za izvorima legendi kreće od egipatskih kamenih tableta ili stela.

Čuvena stela Tutmozisa IV, pronađena između šapa sfinge, prikazuje sfingu kako leži iznad podzemne strukture sa vidljivim prolazom. Na jednoj drugoj steli, autora Nezema, koja se čuva u Luvru, uz sfingu je jasno prikazano šest stepenica koje vode prema podzemnim vratima.

Hijeroglifi na Horusovom hramu Edfuu, u južnom Egiptu, upućuju na postojanje izgubljenih dokumenata pod nazivom "Sveta knjiga hramova". Ovi dokumenti su opisali sve glavne hramove uzduž rijeke Nil iz najdavnijih vremena. Oni opisuju izgradnju podzemne knjižnice znanja ispod Gizinog platoa. Svete knjige i objekti su pohranjeni u podzemne prostorije, ulaz je zatvoren, a iznad njega su podignuti velebni građevinski objekti kao njegova zaštita. Jedino su rijetka duhovno inicirana bića imala pristup podzemnim tajnama.

Povjesničar i istraživač drevnih tekstova Zecharia Sitchin prevodeći jedan epski tekst iz doba Osamnaeste egipatske dinastije govori o "...bogu Amunu koji dolazi do božanske sfinge i ulazi u dvije podzemne komore koje se nalaze ispod njezinih šapa."

Čuveni grčki povjesničar Herodot, godine 443 prije nove ere, bilježi svoju prvu posjetu Egiptu nakon koje piše o postojanju "... kompleksnog labirinta koji se prostire daleko ispod piramida, u svim pravcima...".

Rimski povjesničar Marcellinus, u četvrtom stoljeću, piše: "Ispod piramida su smještene podzemne galerije i prolazi u kojima su čuvari drevnog znanja, znajući da potop dolazi, pohranili svoje tajne..."

Suvremenik Marcellinusa, Jamblikus, je pisao o procesu inicijacije povezanim sa sfingom. "Na tajnoj lokaciji, između sfinginih šapa, nalaze se brončana vrata, koja se otvaraju sa skrovitom oprugom. Odavdje kreće serija testova za inicirane koji će, s vremenom, steći status Učitelja..."

Al Masudi, kroničar egipatskih Kopta, je, u desetom stoljeću, pisao o podzemnim prolazima ispod monumenata Gize: "... Svaka piramida je imala svoj podzemni prolaz i vrata..." Židovski povjesničar Josefus je tvrdio da je biblijski Enoh "...izgradio podzemne hramove sa devet svodova, jedan ispod drugog...".

Isac Newton je iskazao specijalni interes egipatskim monumentima, špekulirajući da "...unutrašnji labirint tunela i komora predstavlja proročanski kalendar u kamenu".

Najpoznatiji američki prorok, Edgar Cayce je, u svojim vizijama, vidio da su, u isto vrijeme kada se gradila Velika Piramida, prije više od 12000 godina, uporedo tekle aktivnosti da se sačuvaju svete knjige znanja. Ove knjižnice i galerije mudrosti, koji se tek tebaju ponovno otkriti, bile su smještene ispod Gize, a ulaz im je bio "između šapa sfinge, na mjestu gdje pada sunčana zraka kada se sunce diže iznad Nila."

Američki prorok i mistik H.C. Randall-Stevens, pripadnik elitne organizacije Templarski Vitezovi Akvarijusa, tvrdio je koncem 1920-ih, da od sfinge "... vode stepenice naniže ka ulazu u široki ovalni hram 30 metara ispod zemje. Nekih 200 metara zapadno od sfinge je prolaz u drugi ovalni hram odakle vode tuneli u sve tri piramide." Stevens je iza sebe ostavio skice ovih podzemnih hramova koje je nazvao "Masonskim centrom", tvrdeći da se u njemu redovno održavaju inicijacije pripadnika viših masonskih slojeva.

Spencer Lewis, osnivač Rosikrucijanskog reda, u svojoj je knjizi "The Symbolic prophecy of the Great Pyramid" (1936.) uključio crteže nastale u "... tajnim knjigama koje su ostale iza arhivara mističnih škola Egipta i Orijenta" i koje govore o "...drevnim formama inicijacije održavanih u sfingi i Velikoj piramidi". Lewis objašnjava zašto je postojanje tajnih hramova, prolaza i drevnih znanja "...sustavno negirano od strane egipatskih vlasti, egiptologa i istrazivača iz Europe."

U svojoj knjizi Lewis citira rezultate istraživanja dr. Salima Hassana sa kairskog sveučilišta. "Otkrili smo podzemni prolaz koji su koristili drevni Egipćani prije 5000 godina. On prolazi između druge piramide i sfinge. Širok je 24 metra, a dugačak više od 400 metara! Pored prolaza otrili smo brojne podzemne komore, hramove i druge prostorije, uključujući Kapelu Ponude sa tri kamena stuba u sredini. Na zapadnoj strani kapele je Komora za Inicijaciju i Prijem u kojoj je pronađen veliki mramorni sarkofag. Zidovi su ukrašeni prelijepim crtežima, a mnoge, perfektno isklesane figure, krase podzemne prostorije..." Lewis zaključuje da su svi ovi detalji ostali zabilježeni na slikama koje su dio Hassanovog izvještaja.

Sedamdeset godina kasnije Hassanova otkrića nisu dostupna široj javnosti, ali informacije i dalje dolaze od nezavisnih istrazivača.

Robert Buaval, u svojoj novoj knjizi "Secret Chamber" (1999.), analizira drevne mape i skice masonskih organizacija. Zaključuje da su one "...vrijedne spomena zbog nevjerojatne sličnosti sa realnim otkrićima. Naime, radarska i seizmološka oprema, kao i najnovija istraživanja ispod sfinge, pokazali su da sve te podzemne prostorije zaista postoje."

U ožujku 1998. desilo se važno otkriće. Dannion Brinkley je upoznao javnost da je u zabitoj egipatskoj pokrajni Toushka, oko 700 km jugozapadno od Kaira, pronađen nepoznati hram. Prvi podaci ukazuju da je hram stariji od 10000 godina! Otkrili su ga radnici dok su kopali irigacione kanale. A taj hram sjedi na vrhu ostataka još starije kamene strukture. A obje su okružene dokazima drevnih poplava. Slikovni znaci na zidovima su drugačiji od najstarijih hijeroglifskih formi.

Ovdje se prisjećamo Edgar Cayce-a koji je, prilikom jednog od svojih "čitanja", odnosno posjeta prošlosti, govorio o ostavštini Atlantiđana u Egiptu: "...Zapisi u Knjižnici Znanja će biti kombinirani... u formi najstarijih egipatskih simbola te novijeg jezika Atlantiđana... "

Ovladamo li jezikom Atlantiđana i/ili ranih Egipćana, doći će mo do ključa kako da čitamo dokumente skrivene ispod Gizinog platoa.

Doktor Joseph Martin Schor, geolog i predsjednik Schor Foundation, započeo je svoja istraživanja ispod platoa Gize 1990. godine. Zvanična Egipatska Fondacija Antikviteta ih je odobrila i osigurala punu kooperaciju timu u komu su John Anthony West, dr. Robert Schoch i dr. Tom Dobecki. Njihov tim je nazvan "Tim magičnog oka" (magično oko u piramidi je čuveni masonski simbol).

Nakon sedam godina napornih istraživanja iz Tima nije dolazilo do zvaničnih priopčenja. Sve dok napokon glavni snimatelj ekipe, Boris Said nije odlučio da progovori i otkrije pravu istinu o onome što se dešava. Njegova priča nije objavljena na TV-u, jer je dr. Schor počeo pravnu bitku da se slika i snimljeni materijal ne mogu objavljivati bez njegove suglasnosti. Ali, Boris Said je objavio video-kazetu u privatnoj produkciji i evo što ona sadrži.

Pod naslovom "Iza scene sa Timom magičnog oka na Gizinom platou" video pokazuje originalno otkriće tajne komore početkom 1991. godine uz upotrebu seizmološke opreme. Ekipa na čelu sa dr. Dobeckim je ta otkrića potvrdila 1996. i 1997. koristeći radar, kao i postojanje tunela koji vodi do ispod sfinge. Video prikazuje snimljeni materijal na kome se vidi dno podzemnog tunela dubokog preko 33 metra ispod platoa. Tamo je tim otkrio granitni sarkofagni poklopac koji, prema legendi, zatvara ulaz u tunel... koji vodi direktno do sfingine rampe. Slike na radaru dr. Dobeckog jasno pokazuju postojanje tunelskog prolaza sa kružnim vrhom koji vodi istočno od podzemnog prolaza prema sfingi koja je udaljena 300 metara!

Na videu učestvuje i Tom Danley, konsultant NASA-e i stručnjak za zvučnu levitaciju. (Ovo je vrlo indikativno, jer se pretpostavlja da su pravi graditelji piramida, Atlantiđani, koristili zvučnu frekvenciju za transport kamenih blokova do Gize. Ili, što bi danas rekli, zvučnu levitaciju.)

Niz eksperimenata Tom Danley-a u Kraljevoj komori u Velikoj piramidi i prostorijama iznad Kraljeve komore, sugeriraju da je piramida konstruirana sa zvučnom svrhom. Danley konstatira da postoje četiri osnovne frekvencije koje se čuju u piramidi i kojima odgovara izbor građevinskog materijala od kojeg je sazdana. Na primjer, note F akorda, koje, prema drevnim egipatskim tekstovima, simboliziraju zvuk naše planete. Danley dokazuje da se ova nota/zvuk producira u Kraljevoj komori u opsegu od 16 herca do 1/2 herca (koji je daleko ispod onog što naše uho može da registrira). Ove vibracije izaziva vjetar koji dolazi iz četiri prolaza koji vode na strane piramide. (Zvuk je sličan onom koji se proizvodi kada se puše u vrh boce.)

Zašto je Knjižnica Atlantiđana tako važna? Zašto nam trebaju znanja te davno izgubljene civilizacije?

Odgovor je jednostavan. Život kojim živimo danas je suštinski pogrešan. I protivan istinskoj ljudskoj (točnije, duševnoj) prirodi.

Da bi funkcionirali kao civilizacija već tisućama godina, izgradili smo socio-ekonomski sistem kojim se održava red. Ekonomski model koji je vladajući odražava pokornost profitu. Inovacije, tehnologija, naučna saznanja imaju smisla samo ako povečavaju profite kompanija. A nije im bitno da li te tehnologije zagađuju zrak, izazivaju bolesti, kreiraju nove ratove i razaranja, dovode do mizerije, uništavaju ekološki sistem Planete... Novac je pokretačka snaga današnje civilizacije.

Kako pogrešno.

Što nam Atlantiđani mogu novog dati?

Njihova tehnologija je bila zasnovana, prije svega, na čovjekovom duhu, korištenju snage Majke Zemlje, i univerzalne energije. Granice ljudskog uma i svijesti nisu bile limitirane kao danas. Komunikacija sa Univerzalnom Mudrosti bila je sastavni dio odgoja i edukacije mladih.

U momentu kada bi postali pretežno spiritualnim bićima kao Atlantiđani, morao bi se srušiti nas socio-ekonomski sistem.

Ako bi ponovo ovladali tehnikom telepatije, zašto bi nam trebali telekomunikacijski monopoli, AT&T, MCI, Deutshe Telekom, satelitski i mobilni telefoni?

Ako bi se ponovo počeli liječiti meditacijom, kristalima, ljekovitim travama i ostvarili balans sa prirodom, zašto bi nam trebali skupi doktori i farmaceutski divovi koji truju našu djecu?

Ako bi ponovo razumjeli anti-gravitaciju i elektromagnetni zemaljski sistem zašto bi nam trebali brodovi, rakete, željeznica, Mercedes, FIAT, auto monopoli, promjena ulja, filteri...?

Ako bi nam se vratilo znanje o osnovnoj zemaljskoj magnetnoj sili i tečnoj svjetlosti, zašto bi trebali bušotine za naftu, Texaco, elektro kompanije, plin, dalekovode?

Ako bi nam Knjižnica Atlantiđana ponovo objasnila istinsko značenje života i našu pravu vezu sa Univerzalnim Duhom, spiritualnom evolucijom i reinkarnacijom, zašto bi nam trebala organizirana religija, crkve, pape, hramovi, svećenička hijerarhija?

Ako bi bili u stanju da ponovo razumijemo istinsku povijest ("alternativnu" kako je ja zovem danas), srušile bi se bajkice iz bukvalne interpretacije Biblije i "izabranih naroda".

I, onda, koji odgovor s početka ovog priloga da izaberemo?

Ako izaberemo onaj pod b., "riznicu znanja", što dobijamo s njim?

Ruše se sebični, halapljivi, novcem tjerani ideali. Znanje postaje svojina svih. Istinu tražimo u sebi, a ne kod svećenika. Strah nestaje, svijest o neprolaznosti duše ostaje.

Svijet zasnovan na svemirskim i prirodnim zakonima. Atlantski "Zakon Jednoga".

Ljubav.

(P.S.
Nova civilizacija se ne rađa preko noći. A i gotovo savršena civilizacija skrene na krivi put i dovede do samouništenja. Zbog toga dostupnost znanja sama po sebi nije dovoljna. Drugi korak je naša promjena iznutra. Sve dok pojedinci ne prerastu u većinu i preplave Planetu sa pozitivnom vibracijom.)

<< Arhiva >>