nedjelja, 18.12.2016.

Suze

Kada bi suze bile na prodaju,
Imali bi milijune.

Zelene smaragde tuge,
Rubine crvene borbe
Zlatne uzdahe težine.

Kada bi suze bile na prodaju,
Svi bi bili bogati,
Ne samo oni zbog kojih se plače.

Kada bi suze bile na prodaju,
Sve bi mogao svatko.

Kada bi suze bile na prodaju,
Porasla bi vrijednost smijeha,
Pala bi vrijednost suza.

Kada bi suze bile na prodaju,
Cijeli Svijet bi se smijao!

Oznake: emocije, suze, zlato, svijet

- 18:36 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 19.10.2016.

Osjetljivi

>Zašto si tako osjetljiv/a? Ne smiješ u životu biti tako osjetljiv/a... Moraš očvrsnuti... Slušaš tako te ljude, duboko u sebi se nadajući da ćeš preživjeti sve situacije u koje ulaziš sa "čvrstim" ljudima i probudiš se jednog dana sa spoznajom da ne osjećaš.

Događaju ti se najljepše ili najgore stvari, a ti ne osjećaš. Ništa. Sve je ravno. Nema povrede, nema sreće. Samo bivaš i pitaš se kad se to dogodilo? Kad si toliko upio njihov savjet da si prečvrsnuo?

Svakako, nije lako biti osjetljiv. Ne samo u današnje vrijeme, nikad. Jer, prema Darwinu, samo najjači opstaju. Prema meni, samo najosjetljiviji žive!

Oni osjećaju sve oko sebe u sebi. Gledaju svijet iz nekog drugog ugla. Kada ih sretneš prepoznaješ ih po sjaju u očima i osmijehu na licu. Oni vide širu sliku. Oni osjećaju svaku svoju i tuđu emociju. Njima je teško biti u grubim, nasilnim i teškim situacijama. Oni će napraviti sve što mogu kako bi osvijetlili tamu. Ne zato jer smatraju da su junaci, nego zato jer je to jedini način na koji se mogu razvijati, njima je to prirodni poriv za samoočuvanje.

Oni nisu ovdje da bi očvrsnuli, oni su ovdje da biste vi omekšali. Oni su ovdje da bi pokazali drugu perspektivu. Perspektivu zalaganja za mir, ljubav, radost, rast i sreću. Osjetljivi to moraju napraviti jer inače, doslovno umiru. Njihova osjetila ne podnose toliku količinu tame i polako, ali sigurno, bolnice postaju njihov drugi i posljednji dom, ako ne nađu načine da se prihvate i spoznaju.

Oni vas pozivaju da omekšate jer znaju da je to jedini put mira. Oni vas pozivaju da se otvorite slobodno prema svijetu i životu. Oni vas pozivaju da tražite istinu i idete prema ljubavi.

Oni vas pozivaju da razbijete svoje kamene zidove i oživite sva svoja osjetila.

Pitaju vas: želite li živjeti ili preživjeti?

Oznake: emocije, mentalno zdravlje

- 15:15 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Opis bloga

Jedno znatiželjno biće na ovim stranicama piše o Svijetu iz svoje perspektive i iskustva kako bi inspirirala sebe i druge na kreaciju najboljih verzija sebe i društva u cjelini. :)

Linkovi

https://blog.dnevnik.hr/givingisreceiving

Genijalna mlada spisateljica uz čije tekstove vrijeme leti, a pozitiva raste. Giving is receiving zaista daruje duh :D