Knjige i Sanšajn

srijeda, 27.02.2013.

Joely Sue Burkhart - Dear Sir, I'm Yours

Uz ovo nevjerojatno dobro sjeda čaj od mente :D pruža toplinu i utjehu čaja, a onda iznenađuje oprečnim osjetom mentola koji hladi... Eh.



Zanimljivija i uvjerljivija verzija 50 nijansi.
Nema prebogatog mladog poduzetnika, a glavni ženski lik nije bespomoćna pičkica (makar se u nekim trenucima tako doimalo ;)).

Nema ni lošeg seksa :), tj. uopće ga nema puno, premda je knjiga poprilično erotski nabijena - suptilne stvari, kao i obično, su najbolje. Primjerice, kada joj on ubaci bubu u uho: Pitaš li se kakvog sam okusa - misleći na poljubac, pervertiti :D - njoj se to pitanje mota po glavi sve dok ne sazna i to postane jedna od najintimnijih stvari. A slatko. :) Također, još jedan od puno tih sitnih trenutaka... gdje su njih dvoje na večeri i ona doživi orgazam - bez seksa, bez njegovih prstiju na strateškim mjestima - neke je umove moguće 'izmanipulirati' do vrhun(a)ca, provjereno :D
Alzo, na početku su priče studentica Rae i njezin mladi profesor književnosti, Conn. E, ako to nije klišej, ne znam što jest - ne bunim se, svi smo imali nekog profesora/icu u koje smo (bili) zatreskani; trebalo bi posebnu temu samo o tome napisati...jednom.

Dakle, studentica i zgooodni profesor koji je na kraju akademske godine savije preko stola i ispanka boga iz nje :) Djevojka se uplaši i pobjegne (ali ne prije nego što doživi najbolji orgazam u svom životu kojeg se sjeća godinama kasnije), te se oni pod čudnim okolnostima nađu tek nakon 5 godina. Rae se u međuvremenu udala za kretena koji ju je psihički maltretirao - onog trenutka kad je zlostavljanje prešlo u fizičko, izbacila je njegovo smrdljivo dupe iz kuće. Da se razumijemo, oko tog detalja se ne treba previše bacati u filozofiju - njezina (i ničija!) submisivnost nema veze s podnošenjem tog (i takvih) kretena, u pitanju je tvrdoglavost i želja za zaboravom (i mnoge druge stvari, ovisi o osobi).

Rae i Conn se nikad nisu prestali voljeti (klasični ljubić, da nema vezuckanja :)).

Nemam pretjeranih prigovora na knjigu, osim na na preuveličanu nepovjerljivost Rae spram Conna (no, to se može opravdati kroz njezinu prošlost). Uvod u jednu stabilnu vezu gdje BDSM nije uvjet niti zakon nego...bezazlen začin - zadobivanje povjerenja, ljubav, bliskost, polagano pomicanje limita - nije samo korektan nego, po mom skromnom mišljenju, idealan - ako cilj nije jednokratni seks uz grubost i 'pomagala' :D
U usporedbi s 50 nijansi - vrhunski roman (doduše, mnogi su vrhunski u toj poredbi). Da, ima 'gooey' dijelova - ali ovo je ipak romantično-erotski roman gdje seks nije ugovoren nego stvar osjećaja. Uže je meko, povez za oči osoban -njegova kravata. (Jednom mi netko reče da je izazov iskoristiti poznate stvare na novi, praktičan način ;))



Moje preporuke svima koji osuđuju alternativne (seksualne) vidove života i funkcioniranja. Jednostavno je - jedni imaju potrebu za kontroliranjem, drugi za poslušnošću. Ne miješati s manipulacijom, šovinizmom - i još je manje potrebe za feminizmom - ZNAM što govorim, prva sam koja će stati u obranu žena, ako je to potrebno.

Sve u svemu, vrlo vanillast pristup, ali zanimljiv i poučan za one slabog želuca koji vole upirati prstom i osuđivati prije nego nešto istraže. Ljudi, za sve postoji udžbenik ;)


Sanšajn

27.02.2013. u 23:45 • 7 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Svibanj 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (4)

Opis bloga

Image Hosted by ImageShack.us


Na ovome ću blogu pisati isključivo osobne doživljaje... knjiga i svega ostaloga. Umjetnička sam dušica iako se ne smatram umjetnicom :)
Čitam sve i nemam predrasuda, premda dajem malenu prednost fikciji, čisto zbog toga što mi je čitanje knjiga uglavnom bijeg od neke stvarnosti.

Kontakt mail:

pitufininmail@gmail.com