Curling Klub Čudnovati Čunjaš

četvrtak, 31.03.2011.

Crv u guzi...

...odveo me još dalje.

Tako su šaptom pale Gruzija, Azerbajdžan i Armenija.

Ne nužno tim redom, ali s puno putešestvija, novih okusa, mirisa, ljudi i priča.



Uploaded with ImageShack.us


Ostadoše još Malta i Moldavija, pa odmor a onda novi zalet.

Ne znam kako vama, ali kad Rok i ja legnemo u krevet nakon jedne epizode Spužva Boba (dobro, dvije), rješavki i Taličnog Toma, te ugasimo svjetlo, rečenica "Tata, ajd mi pričaj gdje si putovao!" mi zvuči bolje od ičega na svijetu.

Pa putujem i dalje i uživam u jedinom životu.


I, da, Rokač, uskoro te vodim sa sobom.
Doduše, već imaš Bosnu, Sloveniju i Austriju, a bogami i štorija - onu nenadanu trčkalicu u IKEI s tobom u marami teško da ću zaboravit...

Soon, son!

__________________________________________________


Fejsbuk vs Riba - 2:0

Išo sam nešto prčkat bez da sam mudrije pročito, i od Ribe čoveka, postao Ribafish objekt.
Pisao sam stričekima u fejs, na fejsu, prijateljima od njih, svima do kojih se moglo doć, ali za sada sam ignorirat.
Nema više prijatelja, chata, poruka, ničega.
Možda je to samo nekakav znak da sam tamo gubio preveć vremena?

Vidićemo.

Aj živili i minvajl navratite na armenski konjak!

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.05.2006.

Curling – Prvenstvo Hrvatske, Budapest 06.03.06.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

5.15 - krenuli smo ranije jer je predsjednik CK Čudnovati Čunjaš šupak koji mrzi kasnit pa je rekao da je bolje uranit jedan sat nego kasnit dva. Zahvaljujući sponzoru HPB-u, imamo i za benzu i za smještaj, što fakat olakšava putovanje.

6 - desetak sendviča i šezdesetak piva su lagahno načeti.

6.30 - izgubili smo pola sata na granici jer hrvatski policajci koriste novu vizualnu metodu provjeravanja – gledaju te deset minuta u oči, a deset minuta u ekran domaće proizvodnje te čekaju da netko popusti.

7.15 – prolazimo kroz Nagykanizsu i gledamo kako lokalni alkos u maskirnoj uniformi mrtav pijan pada s bicikla nasred cesta i pridiže ga bakica s cekerima.

7.18 – spuštam gas s 120 na predviđenih 80 zbog rotirke koja nam ide u susret, a tamo murija vozi ispred 5 maratonaca u bijelom, od kojih četvrti nosi na ramenu mađarski barjak. Vrlo zanimljiv način uvertire u svadbu ili štrajk.

8 – pišanje zbog pive

8.30 – pišanje zbog pive

9 – dok vozim želim istovremeno probudit Sina i Smileta i pokazat im reklamu za Electrolux u polju uljane repice, ali me zbuni blinkanje idiota koji mi se nasrao na guzu Cliota i radim fantastičan manevar naglog skretanja pri 13o na sat koji je završio pozitivno, ali po riječima kolega iz drugog klupskog auta- «Jebote, ti skreneš, a ovima u autu glave se razbacale ko pilićima!»

9.05 – pišanje...

9.35 – fulavam skretanje za Tesco i dvoranu i pizdim do...

9.40 – ...kad konačno možemo skrenut s autoputa (mrzim fulat izlaz na autoputu i onda rađat do sljedećeg izlaza) te probat nać put nazad kroz pustopoljinu. I onda zahvaljujući putokazu «Curling klub» skužimo da je u stvari TO pravi put, pa kreće pjesma! Taman je bio onaj divan stih – «Rađaj mi djecu kao kolačiće...»

9.45 – našli dvoranu i stigli sat i 15 minuta prije tekme. Piva, sendviči, pozdravljanje, trening, lagani proljev od nervoze, hemeroidi, papirologija.

11.05 – džaba smo mi krenuli sat ranije kad ove ekipe što su spavale u Budimpešti kasne zbog gradske gužve...

11.15 – počinje drugi dio prvog tradicionalnog prvenstva Hrvatske u Curlingu paralelnim utakmicama Čudnovati Čunjaš : Zagreb, i Vis : Zapruđe.

11.25 – igramo ko debili i tek šesnaesta kegla ide točno onako kako ju je i htio bacit naš Skip (to je onaj koji uvijek baca zadnji i o kojem sve ovisi, jer prva trojica i mogu nešto zajebat a dobar Skip to može ispravit) Stokuća, pa vodimo protiv favorita prvenstva i prvih na tablici s 2:1. Smile ulijeće s fotićem u teren i viče «Svi kraj table s rezultatom! Ovo se mora slikat, ko zna kad ćete opet vodit!!!»
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

12.45 – Smiletova se kletva obistinila i gubimo glatko s 8:3. Dogodine ih garant imamo, pa smo zato nasmiješeni!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Puf igra grozno, al ima nove cipele. Sin je mrvu bolji, ali opet pogađa tek 10%. Ja ko da sam slijep, retardiran, sakat, mutav, tulav, trapav i nedojeban. Doduše, tako je bilo i na prvom turniru, ali je tada izvlačio Stokuća koji je igrao na 60-70% - kao da ima 20 godina a ne tek 20 minuta iskustva. A danas mu nije išlo. Niti jedan lijevi felš, tek pokoji desni. Izbijanje tu i tamo.

12.50 – uz pivicu pokušavamo naći uzrok slaboj igri, pa uz još jednu, i dogovaramo taktiku za drugu tekmu. Igramo protiv cura iz CK Zapruđe što se ne boduje za prvenstvo, pa uvodimo Ogija umjesto Pufa i opuštamo se.

15.00 – sjedimo uz pivicu i sendviče i razmatramo koji nam je kurac bio da izgubimo već dobivenu partiju s 5:4 (ja im nisam reko da metu kod zadnjeg bacanja, kreten) i smišljamo taktiku za posljednju utakmicu s direktnim konkurentima za srebrnu medalju – CK Vis. Oni su isto iz Zagreba, ali su smislili ime za klub dok su bili na jedrenju, pa zato Vis.

15.20 – počinje odlučujuća tekma. Kraj nas igraju revijalno Zagreb i Zapruđe, koji su već poostali prvaci, pa je sva pažnja usmjerena na našu, lijevu stazu Curlališta u predgrađu Budimpešte. Napetost je tolika da se već zaboravio moj pad na lijevu porebricu i metenje na koljenima dok me Puf gurao...

15.45 – nakon dva enda gubimo 3:0. Igramo jezivo. Svađamo se. Visu je potrebno dobit nas s više od 4:2 u endovima (komplicirano. Mi smo ih dobili prošli put rezultatom 6:3 i 4:2 u endovima), a već je bilo 3:0 (2,1) i igrali su stvarno fino. Ja stavio sretnu vaterpolo kapicu iz Japana,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
ali ni to ne pomaže. Doduše pogodim koju tu i tamo, ali Stokuća i dalje igra ispod prosjeka s pokojim bljeskom i tako nas nekako održava u životu.

16.45 – Stokuća ne uspijeva osvojiti bod i CK Vis nakon predzadnjeg bacanja vodi s 5:2 (4:2 u endovima). Ne bi Hitchcock režirao ništa uzbudljivije. Zadnje bacanje na prvenstvu i tko dobije taj end – postaje viceprvak. Ko fula – zadnji je.

17.05 – Nikad dužeg bacanja. Svaka se kegla baca 5 minuta jer nas je sve strah, živčani smo i potpuno ludi jer led više ne sluša i svi redom hićemo grozno. Vis je bolji na ledu ali mi imamo prednost zadnjeg bacanja. Ja se tiho molim u sebi i bacam prvu keglu. Bacam je u pizdu materinu i skoro fulavam cijeli teren. Niš koristi. Lupam glavom u zid dvorane. Bacaju oni. Još imaju bod jer je njihova kegla najbliža centru. Bacam ja i radim poludobru stvar jer čistim dvije kegle, ali ne do kraja. Baca njihov Skip - Albi, ljudina, i zaklanja put Stokući. Stokuća riskira, ali promašuje za centimetar i pol. Albi baca njihovu zadnju keglu, ruka je zadrhtala i ne uspijeva potpuno zaklonit njihovu keglu. Sve je u Stokućinim rukama.

17.10 – 50 Mađara pizdi u gledalištu jer smo im zašli u termin. Naši navijači blijedi. Svi gledamo Stokuću. Ako uspije pogodit lagani desni felš i izbit njihovu keglu, mi smo pobjednici. Sin kaže Stokući da ima knedlu u grlu a Stokuća ga šalje u kurac. Ja kukavno stojim na centru a brabonjčići strahuljci mi od straha bešumno klize niz nogavicu. Tresem se. Stokuća se odguruje. Kegla putuje. 20 kila teška kamenčuga se sporo rotira svih 40 metara staze i piči prema meni. Kažem ljudima da ne metu jer ima dobar smjer. Urlam, ne dišem. Kegla skreće prema njihovoj, ali krivoj njihovoj. Onoj koja štiti onu glavnu. Ipak se ne da. Udarit će je. Neće. Višani viču da će je udarit. Ja da neće. Dolazi do nje. Uz nju je. Prolazi za mikrometar pored nje tako da se ova oznojila, ali je ipak ne dira. Prolazi još metar i udara svom snagom njihovu keglu koja leti van terena! Čudnovati Čunjaš je viceprvak Hrvatske!!!

17.15 – skačemo, urlamo, vrištimo i ljubimo Stokuću koji kaže «Jebite se vi, skoro sam povraćo od straha!», pijemo, slikamo se i još sat vremena pričamo o svemu, kurčimo se pametni smo, gotovo je jebate...

17.20 - medalje, pehari, osmijeh ko kod Mariolina. Skoro su nam glave pootpadale koliko smo se cerili...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

17.30 - slikavanje za povijest
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

17.45 – pozdravljamo se s ekipama. Finila je i ova. Idemo u hotel.

18.30 – krećemo iz hotela na obžderavanje, hektolitre Drehera, noćni klub Jungle u kojem je bilo vruće, pijemo Urbock od 2 litre i 10% alkohola - dar Beershopa i slavimo do dugo u noć. Čak nas nije omela ni kontrola u metrou kaoja nam je naplatila švercanje 10 eura po lubanji. Na što im je Puf na tečnom njemačkom objasnio da će im zbog toga razbit ne jedan nego tri auta s mađarskim registracijama kad dođe na more. Čekičom!

Budimpešta nas ispraća kišicom i nadrkanim, nikad nasmijanim ali seksi konobaricama, mi nosimo fantastično iskustvo i pripremamo godišnju skupštinu kluba. Zahvaljujemo HPB na sponzorstvu i majicama, nosimo vam medalju, hvala i Beershopu na 6 gajbi Gossera i više njih Black i Red Draka, hvala navijačima – Meliti, Branku, Rudiju, Mufu, Srbinu i Smiletu na genijalnom navijanju, blogerima na podršci i hvala CK Zagreb i Curling savezu Hrvatske što su ustrajali i pokazali da u ovoj maloj državi entuzijasti ipak i mogu nešto postići. Hvala Stokući što ima sajle a ne živce. Heroj pivopija!

Hvala svima koji su članovi Čudnovatog Čunjača, igračima, istomišljenicima, čirlidersicama, animir damama i apsolutno svima koji su sudjelovali u ovome. Ponovilo se!

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.05.2006.

Curling - vrijeme je odluke!

Sutra je dan "B"!
Curling klub Čudnovati Čunjaš HPB kreće u Budimpeštu na drugi i zadnji dio prvenstva Hrvatske. Trenutno smo drugi, a ako pobijedimo sve do kraja, imamo šanse i bit prvaci. Doduše, imam i ja šanse da ševim Jennu Jameson povrh rosnog prkna pa neću nikad, ali raspoloženje ekipe je na jako visokoj razini. Evo par slikica s prošlog turnira.

Ozbiljno smo shvatili ulogu autsajdera...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A onda krenuli u revijskom tonu.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Iako je atmosfera bila na visini,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Curling nekad zna bit i te kako naporan.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Da bi sve na kraju završilo hepi endom!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I zato, sutra od 11 do 5, dršte fige i vjerujte u nas pa da se kvalificiramo za svjetsko prvenstvo, Olimpijadu u Vankuferu te da nam guza vidi još svijeta a škembulje još više pive!!!

Mi Čunjaši!!!!!!!!

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.04.2006.

Čunjaši ponovo jašu!!!

Radimo žensku ekipu, pa nam se odmah javite na ribafish@hotmail.com

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.03.2006.

Sponzoriiiiiiiiii!!!!!!


Curling klub Čudnovati Čunjaš ima prvog sponzora!!!
Hrvatska Poštanska Banka nam je dala pare, tako da se sad spremamo na turnir u Prag i Sofiju. I dalje vršimo smotru Cheeseleadersica, pa navalite u subotu u ponoć na klizalište na Velesajmu. Prednost imaju one koje znaju vozit kombi. Evo još par slika iz Budimpešte s prvog dijela prvog Prvenstva Hrvatske.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tko odgonetne rebus s ove slike ima pivu po izboru!!!!

I niste mi se nešto pretrgali s Trash listom, a!?

- 18:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #