Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

ponedjeljak, 29.05.2017.

Humani Pitomačani

Na današnjoj akciji darivanja krvi,održanoj u prostoru općine Pitomača krv je dalo 63 darivatelja krvi i to:

Bato Marko,Begović Ivana,Botković Robert,Botković Žan,Brletić Andrija,Delić Siniša,Demšić Marijan,Dent Marija,Domović Mario,Dvorski Tomislav,Erdelji Josip,Filipović Hrvoje,Greguraš Matija,Greguraš Mladen,Gregurek Tihomir,Grlica Dominik,Gucek Zdravko,Ivesa Tomislav,Jakupec Tomislav,Kalenik Ivica,Kolar Stjepan,Kranjc Željko,Kvesić Marijan,Lalić Tomislav,Lončar Marijo,Magić Božidar,Majstor Božica,Mihaljević Mladen,Nemet Slavko,Novosel Dominik,Novosel Neven,Oberan Lana,Pankasz Nikola,Pavlić Davor,Pintar Branka,Pintar Tihomir,Posavec Jasminka,Predragović Željko,Radelić Mato,Rakijašić Zlatko,Raptavi Antonio,Rengel Marin,Rujer Dinko,Rukavina Lojska,Sabljak Drago,Sabo Nikolina,Schmidt Treza,Sesvečan Zvonimir,Starčević Ivo,Tambolaš Josip,Tišljar Tomislav,Tišljarec Branko,Veličan Petar,Zrinski Ksenija,Zvardon-Zavodnik Lidija,Šantek Tomo,Šelimber Branko,Šokec Hrvoje,Šostaric Ivan,Štukar Marijan,Čajkulić Marko,Čop Srečko i Čubelić Miroslav.



Hvala za darovanu krv.


GDCK VIROVITICA

- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.05.2017.

Darivanje krvi u Virovitici

Na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, krv je dalo 77 darivatelja krvi i to: Abramac Vjekoslav, Baltić Tomo, Begović Branko, Betlemović Dražen, Blažević Matej, Blaževski Slobodan, Boljevčan Igor, Brčić Marjan, Celić Marko, Dorić Tomo, Dorić Zlatko, Duvnjak Goran, Flisar Dominik, Gojmerac Stevo, Hercigonja Domagoj, Hodak Ivan, Hodak Ivanka, Huzjak Ivica, Ilijašević Željko, Jakupec Davor, Jerbić Zoran, Jež Goran, Jota Stjepan, Jung Mihael, Juran Igor, Jurković Ljiljana, Jurković Zlatko, Kajić Jure, Kermend Željko, Kiš Tihomir, Klaić Davor, Knežević Alen, Kopas Dinko, Kotoranin Ivan, Kovač Mario, Kovač Siniša, Košić Damir, Krznarić Željko, Kufner Miroslav, Lesić Ivan, Majtanić Ivan, Matić Danko, Miklaužić Nada, Mikolčić Darko, Milković Denis, Mlinarić Maja, Mlinarić Žarko, Moslavac Bruno, Nemet Igor, Novosel Ivan, Orban Marijan, Palčić Franjo, Petrinić Franjo, Petrić Domagoj, Pilek Tonček, Poljak Daniel, Prpić Boris, Rajnović Dražen, Ravlić Miroslav, Rengel Renato, Sinjaković Darko, Sić Darko, Starek Mladen, Templar Matija, Tot Siniša, Validžić Marijan, Vidović Anto, Vidović Mijo, Vincek Željko, Vrbančić Ana, Vujasin Damir, Vujčić Alen, Zrnić Zvonimir, Zubranić Mišo, Štefan Tihomir, Šurkalović Marina i Župan Mario.





Hvala za darovanu krv.

GDCK Virovitica.

- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.05.2017.

U Kauflandu prikupljeno 425 kg namirnica za „Djelo ljubavi“

Volonteri GDCK Virovitica u akcijama za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“ 16. i 17. svibnja u trgovačkom centru Kaufland prikupili su 425 kg namirnica i higijenskih potrepština. U akcijama je sudjelovalo 10 volontera.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica zahvaljuje se svojim građanima koji su svojim velikodušnim donacijama pomogli potrebitim korisnicima Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“ te volonterima na uloženom trudu i vremenu.





GDCK Virovitica

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

„Otvorena vrata za druženje“ Aktivnosti Dnevnog Boravka GDCK Virovitica u travnju 2017.

U okviru novog programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Otvorena vrata za druženje“ u prostorijama Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica ravnateljica Željka Grahovac otvorila je izložbu „Motike i realan svijet“ autora Željka Vampovca dugogodišnjeg člana Likovnog kluba Nikola Trick. Autora je pobliže predstavila Jaroslava Lulić također članica Likovnog kluba Nikola Trick. Kulturno umjetničko društva „Seljačka sloga“ iz Špišić Bukovice razveselilo je korisnike Dnevnog boravka svojim prikazom izvornog folklora. Također održana je i radionica „Kvadrat na kvadratu“ u sijećanju na Editu Subert koju je osmislila i vodila članica Likovnog kluba Nikola trick Bernarda Idžojtić.












GDCK Virovitica

- 13:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica odobreno gotovo milijun kuna za projekt poticanja volonterstva

Razvojna agencija VTA je izradila projektnu aplikaciju „Darujmo vrijeme za dobra djela“ na temelju koje je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske odobrio bespovratna sredstva Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica u iznosu od 992.578,24 kune. Svrha projekta je podići stupanj svijesti o važnosti volontiranja kod djece i mladih te povećati broj mladih volontera kroz organiziranje kvalitetnih volonterskih programa i osnivanje volonterskih klubova u partnerskim organizacijama. Minimalan broj volontera koji će biti uključeni u volonterske aktivnosti je 110 a minimalan broj volonterskih sati koji će se realizirati projektom je 1352. Kroz projekt će se zaposliti jedna osoba u GDCK Virovitica na mjesto koordinatora volontera te će se urediti i opremiti prostorije u kojima djeluje GDCK Virovitica.

Projekt će se provesti u partnerstvu s 11 obrazovnih ustanova s područja djelovanja GDCK Virovitica – OŠ Gradina, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, OŠ Suhopolje, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača i Učenički dom Virovitica. Projektne aktivnosti trajat će 24 mjeseca tijekom kojih će se provesti tri grupe volonterskih programa: pomoć starijim i nemoćnim osobama, prikupljanje prehrambenih i neprehrambenih artikala za socijalnu samoposlugu i pomoć u školi.

Projekt je odobren u sklopu poziva „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“, a stopa sufinanciranja projekta je 100%.

Svečano dodjeljivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz navedenog Poziva održat će se 25. svibnja 2017. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.




- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.05.2017.

OBAVIJEST GRAĐANIMA

Pozivaju se građani ukoliko ispunjavaju jedan od dolje navedenih kriterija da se jave GDCK Virovitica radi stvaranja evidencije daljnjih korisnika FEAD-a „Humanitarni paket za Slavoniju 1“. Paketi hrane namjenjeni su djeci do 15 godina starosti.

Samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva manjim od 3.120 kn,
Obitelji s 3 ili više djece s ukupnim mjesečnim primanjima manjim od 5.705 kn,
Samci ili obitelji s jedim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od 4 mjeseca.

Za dodatne informacije molimo da se obratite Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, svaki radni dan od 8 do 13 sati na adresi Masarykova 6 ili putem telefona 033 729 459.



GDCK Virovitica

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.05.2017.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica podijelilo je do sada 1.311 FEAD paketa

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica tijekom mjeseca svibnja provodi prvu podjelu paketa hrane u sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ koji se financira iz Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD).
Cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva.
Ukupno je podijeljeno do sada 16.851 kg hrane raspoređene u 1.311 paketa.
Projektom je obuhvaćeno 1.311 korisnika. Korisnici projekta su osobe u socijalnoj potrebi, 1. kategorija korisnika prema uvjetima projekta ( korisnici zajamčene minimalne naknade CZSS Virovitica ) s područja djelovanja GDCK Virovitica (grad Virovitica, općina Pitomača, općina Lukač, općina Gradina, općina Špišić Bukovica i općina Suhopolje).
Podjela paketa provodila se u prostorijama GDCK Virovitica i na terenu , a u njoj su sudjelovali djelatnici i volonteri GDCK Virovitica.
Projektom „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ koji se financira iz Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD) predviđeno je ukupno četiri podjele paketa.






GDCK Virovitica

- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.05.2017.

Za Socijalnu samoposlugu prikupljeno 578 kg namirnica i higijenskih potrepština

U akcijama provedenim u trgovačkim centrima u subotu, 13. svibnja u KTC-u Pitomača i Virovitica, građani su donirali 578 kg namirnica i higijenskih potrepština.

Od srca zahvaljujemo svima koji su doprinijeli značajnom uspjehu akcija!



GDCK - Virovitica

- 09:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava novih akcija za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“

Nove akcije prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“ provodit će se u utorak i srijedu, 16. i 17. svibnja. Akcije će se održati u trgovačkom centru Kaufland Virovitica u vremenu od 9 do 18 sati.

Pozivamo sve naše sugrađane i sugrađanke da se uključe u akcije i da zajedno nastavimo pomagati korisnicima Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“.



GDCK - Virovitica

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.05.2017.

Nove akcije za Socijalnu samoposlugu "Djelo ljubavi"

Volonteri GDCK Virovitica u subotu 13. svibnja 2017.godine provodit će akcije prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“. Akcije će se provoditi u trgovačkim centrima u KTC Virovitica i KTC Pitomača u vremenu od 9 do 18 sati. Zahvaljujemo svima koji će se uključiti u naše akcije!

GDCK VIROVITICA

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.05.2017.

„Vaš dar za pravu stvar“

U suradnji sa Kauflandom u Tjednu Crvenog križa od 8.5. do 15.5.2017. provodit će se akcija prikupljanja prehrambenih artikala „Vaš dar za pravu stvar“. Akcije će se provoditi svaki dan od 8. svibnja do 13.svibnja u vremenu od 9 do 16 sati uz pomoć volontera GDCK Virovitica. Pozornost možete obratiti na plakate ispred poslovnice na kojima su popisani artikli koji su najpotrebniji. Sve prikupljeno nakon provedene akcije bit će podijeljeno obiteljima u potrebi.
Unaprijed se zahvaljujemo na svakom doniranom artiklu.






GDCK Virovitica

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.05.2017.

Termini davanja krvi za mjesec svibanj 2017.g.

19.05.2017.(petak) od 9 – 12 sati u prostoru Crvenog križa Virovitica

29.05.2017.(ponedjeljak) od 9 – 13,30 sati u prostoru općine Pitomača (konferencijska sala)




GDCK VIROVITICA

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GDCK Virovitica sudjelovao na vježbi "Hitno 2017"

Povodom Nacionalnog dana Hitne medicinske službe, koji se u cijeloj Hrvatskoj obilježava 30. travnja, u središtu Virovitice održana je vježba “Hitno 2017”. Organizatori vježbe bili su Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, suorganizator Virovitičko-podravska županija, a sudjelovali su i Stožer civilne zaštite, Ured župana VPŽ, Javna vatrogasna postrojba grada Virovitice, HGSS stanica Orahovica, Policijska uprava Virovitičko-podravska Policijska postaja Virovitica i Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica te pod koordinacijskom Državne službe za zaštitu i spašavanje.



(Izvor: icv.hr)

GDCK Virovitica

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.