Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

četvrtak, 18.05.2017.

Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica odobreno gotovo milijun kuna za projekt poticanja volonterstva

Razvojna agencija VTA je izradila projektnu aplikaciju „Darujmo vrijeme za dobra djela“ na temelju koje je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske odobrio bespovratna sredstva Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica u iznosu od 992.578,24 kune. Svrha projekta je podići stupanj svijesti o važnosti volontiranja kod djece i mladih te povećati broj mladih volontera kroz organiziranje kvalitetnih volonterskih programa i osnivanje volonterskih klubova u partnerskim organizacijama. Minimalan broj volontera koji će biti uključeni u volonterske aktivnosti je 110 a minimalan broj volonterskih sati koji će se realizirati projektom je 1352. Kroz projekt će se zaposliti jedna osoba u GDCK Virovitica na mjesto koordinatora volontera te će se urediti i opremiti prostorije u kojima djeluje GDCK Virovitica.

Projekt će se provesti u partnerstvu s 11 obrazovnih ustanova s područja djelovanja GDCK Virovitica – OŠ Gradina, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, OŠ Suhopolje, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača i Učenički dom Virovitica. Projektne aktivnosti trajat će 24 mjeseca tijekom kojih će se provesti tri grupe volonterskih programa: pomoć starijim i nemoćnim osobama, prikupljanje prehrambenih i neprehrambenih artikala za socijalnu samoposlugu i pomoć u školi.

Projekt je odobren u sklopu poziva „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“, a stopa sufinanciranja projekta je 100%.

Svečano dodjeljivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz navedenog Poziva održat će se 25. svibnja 2017. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.




- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.