Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

utorak, 28.03.2017.

DOGAĐANJA U DNEVNOM BORAVKU

Dnevni boravak Gradskog društva Crvenog križa Virovitica kontinuirano provodi niz prigodnih radionica za svoje korisnike. Ususret Uskrsu održali smo radionicu na kojoj su korisnici ukrašavani balone – uskršnja jaja i razne kartonske kutije Decoupage tehnikom. U Boravku je nastupila dramska skupina Strukovne škole Virovitica. Učenici s mentoricom Izabelom Babić pripremili su predstavu pod nazivom “Sve što lipo čovik doživi, u zapisu mu navik živi”. Prvi dan proljeća obilježili smo veselom dnevnom zabavom uz „PREMIA“ band. Dnevni boravak nastoji i nadalje na kreativan način upotpunjavati slobodno vrijeme osobama treće životne dobi našeg grada.















GDCK Virovitica

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 24.03.2017.

Termini davanja krvi za travanj 2017. godine

1.4.2017. (subota) od 9 do 12,30 sati u prostoru GDCK Virovitica
27.4.2017. (četvrtak) od 9 do 14 sati u prostoru GDCK Virovitica



GDCK Virovitica

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dino Pavoković na edukaciji za instruktora spasilačke službe

Ovaj tjedan u Baškoj vodi održava se početna edukacija za instruktora spasilačke službe gdje sudjeluje i Dino Pavoković, inače liječnik i predavač prve pomoći, volonter i član Odbora Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.
Nakon ranije postignutih izvrsnih rezultata na državnim i međunarodnim spasilačkim natjecanjima Dino je predložen na proces napredovanja u instruktora.
Proces edukacije traje dvije godine i sastoji se od sudjelovanju na tečaju za instruktora spasilaca gdje se ocijenjuje javni nastup i održavanje praktičnih tehnika te time sječe instruktorski potencijal, rada sa budućim prstupnicima u spasilačku službu kao instruktor-pripravnik, pisanjem završnog rada i obranom rada pred zborom spasilaca. Nakon edukacije stječe se naziv instruktora spasilačke službe i ekološke zaštite priobalja te ima anganžman u radu Crvenog križa.
Hrvatski Crveni križ na temelju javne ovlasti (Zakon o Hrvatskom Crvenom križu, NN 71/2010) vodi Službu spašavanja života na vodi na temelju međunarodno priznatih standarda, provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, vodi evidenciju o osposobljenosti spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, te provodi obnovu znanja i praktičnih vještina spasilaca, te donosi pravila i standarde spasilačkih postaja i provodi procjenu rizika na kupalištima.










GDCK Virovitica

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.03.2017.

Darivanje krvi u Virovitici

U prostoru GDCK Virovitica održana je danas 8 po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi. Sveukupno je krv darovalo 43 davaoca krvi i to: Goran Abalić,Željko Antolović,Stjepan Benčina,Božidar Biondić,Renato Biro,Ivana Blažević,Ivica Blažević,Branka Bogdanović,Tomislav Brkić,Zlatko Cah,Zoran Dumenčić,Željko Ferenc,Josip Galović,Željko Gradinjan,Amir Janus,Josip Kaladić,Damir Keleković,Zlatko Kiš,Matko Kolesarić,Jerko Kovač,Ivan Kovačević,Marijeto Krašovec,Magdalena Lebinac,Darko Lončar,Tomislav Lulić,Zdenko Majkovčan,Dragan Medved,Ivan Munjeković,Zdravko Osterman,Dragoljub Pažur, Igor Petrović,Ivica Posavac,Mirko Požgaj,Krunoslav Premužić,Marijan Puškarić,Tihomir Puž,Zdravko Puž, Matija Rođak,Mladen Validžić,Vlado Vidak,Dragan Šipka,Anđelka Španić i Kristijan Špehar.



U prva tri mjeseca ove godine GDCK Virovitica prikupilo je 429 doza krvi.

Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prikupljeno 748 kg namirnica za „Djelo ljubavi“

Na akcijama održanim 21. i 22. ožujka, u utorak i srijedu u trgovačkom centru Kaufland, prikupljeno je 748 kg namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu. U akcijama je sudjelovao 21 volonter.
Hvala svima koji su svojim velikodušnim donacijama pomogli korisnicima Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“, te volonterima na uloženom trudu i vremenu.

I najmanji imaju veliko srce!

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.03.2017.

Donacija učenika Katoličke klasične osnovne škole te Katoličke klasične gimnazije

Danas su Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“ pri GDCK Virovitica posjetili i darivali s prehrambenim i higijenskim potrepštinama učenici Katoličke osnovne škole iz Virovitice u pratnji ravnatelja Maria Večerića, te učenici Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice u pratnji pedagoginje Maje Ivanković.





Zahvaljujemo na donaciji.

GDCK VIROVITICA

- 12:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.03.2017.

Najava novih akcija za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“

Nove akcije prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“ provodit će se u utorak i srijedu, 21. i 22. ožujka. Akcije će se održati u trgovačkom centru Kaufland Virovitica u vremenu od 9 do 18 sati.

Pozivamo sve naše sugrađane i sugrađanke da se uključe u akcije i da zajedno nastavimo pomagati korisnicima Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.03.2017.

PRIPREMA ZA PODJELU USKRŠNJIH PAKETA

Danas je u prostoru GDCK Virovitica održan sastanak s predstavnicima umirovljenika grada Virovitice i prigradskih naselja,te predsjednicima mjesnih društava Crvenog križa grada Virovitice i prigradskih naselja. Tema sastanka je bila podjela prigodnih poklon paketa za Uskrs umirovljenicima s malim mirovinama..
Uz ravnateljicu GDCK Virovitica Željku Grahovac koja je vodila sastanak,prisutna je bila i predsjednica GDCK Virovitica Margareta Ptiček.



GDCK VIROVITICA

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.03.2017.

U KTC Virovitica i KTC Pitomača prikupljeno 718 kg namirnica za „Djelo ljubavi“

Na održanim akcijama u subotu 11. ožujka 2017. godine u trgovačkim centrima KTC Virovitica i KTC Pitomača prikupljeno je ukupno 718 kg namirnica i higijenskih potrepština.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica posebno zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji, najprije donatorima a potom i volonterima koji su svojim nesebičnim doprinosom ostvarili hvale vrijedan uspjeh provedenih akcija.

Pozivamo sugrađane i sugrađanke da se i nadalje uključe u naše akcije te da zajedno nastavimo pomagati!



- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Slike s natjecanja Mladih Hrvatskog Crvenog Križa













- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 11.03.2017.

Pobjedničke ekipe natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 11. ožujka 2017. godine održano je u prostoru GDCK Virovitica i Dnevnom boravku GDCK Virovitica natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se odvijalo istovremeno u dvije kategorije:

– podmladak (Osnovna škola) i

– mladi (Srednja škola).

U kategoriji podmlatka pobjedu je odnijela Osnovna škola Suhopolje pod vodstvom mentora Vesne Martinko Hock, ekipu sačinjavaju Ana Dolak, Dolores Šantavec, Ema Harmunt, Matej Krnjak Madjerić, Kristina Pipić i Marta Loparac. U kategoriji mladih Tehnička škola Virovitica (medicinari) pod vodstvom mentora Marko Vlajnić sastav ekipu sačinjavaju Iva Milan, Dominik Matovina, Domagoj Pakšec, Dora Habričko i David Ivanković.

Sadržaj natjecanja se odvijao u dva tematska djela:

Provjera znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima
Provjera znanja i vještina iz pružanja Prve pomoći.

Pobjedničke ekipe iz obje kategorije predstavljat će naše društvo na međužupanijskom natjecanju mladih koje će se održati 8. travnja 2017. godine.

Čestitke pobjedničkim ekipama!

GDCK Virovitica

- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.03.2017.

Prodavaonica Müller ponovno donirala slatkiše za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“

Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica prodavaonica Müller, Zagreb d.o.o. Osječka bb Virovitica donirala je vrijednu donaciju slatkiša, koji će se podijeliti uz pakete Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“.

- 13:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Kauflandu prikupljeno 902 kg namirnica za „Djelo ljubavi“

Volonteri GDCK Virovitica u akcijama za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“ 3. i 4. ožujka u trgovačkom centru Kaufland prikupili su 902 kg namirnica i higijenskih potrepština. U akcijama je sudjelovalo 24 volontera.
Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica zahvaljuje se svojim građanima koji su svojim velikodušnim donacijama pomogli potrebitim korisnicima Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“ te volonterima na uloženom trudu i vremenu.
„I malo je puno…“

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.03.2017.

Prof. dipl. psiholog Sanja Milković Šipek iz Osnovne škole „Ivane Brlić - Mažuranić“ Virovitica održala prezentaciju

Danas je u GDCK Virovitica održana prezentacija Sanje Milković Šipek, prof. i dipl. psiholog iz Osnovne škole „Ivane Brlić - Mažuranić“ Virovitica. Svrha prezentacije bila je informacija o načinu prikupljanja namirnica po principu „Jedan učenik, jedan artikl mjesečno“ koja se u Osnovnoj školi „Ivane Brlić - Mažuranić“ provodi od travnja 2016. godine. Prezentaciji su prisustvovali ravnatelji i predstavnici srednjih i osnovnih škola, te ravnatelji i predstavnici Dječjih vrtića sa područja djelovanja GDCK Virovitica. Prezentaciji su bili nazočni: predsjednica GDCK Virovitica Margareta Ptiček, ravnatelj Osnovne škole „Ivana Brlić – Mažuranić“ Ivica Tomljanović, ravnatelj Tehničke škole Virovitica Ivan Kučan, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Virovitica Ana Tomac, ravnatelj Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića“ Gornje Bazje Saša Topić, te predstavnici Igor Bregovec i Milica Renić, predstavnica Osnovne škole Gradina Lara Tuk Plic, predstavnica Osnovne škole „Petra Preradovića“ Pitomača Sanja Jergović - Lesić, predstavnica Osnovne škole „August Cesarec“ Špišić Bukovica Marijana Vidović, predstavnica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Virovitica Mirjana Slavić, , predstavnica Osnovne škole Suhopolje Jasmina Getoš, predstavnica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica Sanja Đurasević, predstavnica Gimnazije „Petra Preradovića“ Virovitica Ljiljana Main, predstavnica Katoličke klasične gimnazije Virovitica Maja Ivanković, predstavnica Strukovne škole Virovitica Marija Predragović, predstavnica Srednje škole „Stjepana Sulimanca“ Pitomača Anita Rengel i predstavnica Dječjeg vrtića Suhopolje Valeria Toth.








GDCK Virovitica

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 11. ožujka 2017. godine održat će se u prostoru GDCK Virovitica i Dnevnom boravku GDCK Virovitica natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se odvija istovremeno u dvije kategorije:

podmladak (Osnovna škola) i
mladi (Srednja škola).

U kategoriji podmladka sudjeluju učenici iz tri Osnovne škole: Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača, Osnovna škola Suhopolje i Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica.

U kategoriji mladih sudjeluju učenici iz četiri Srednje škole: Industrijsko – obrtnička škola Virovitica (kozmetičari), Katolička klasična gimnazija Virovitica, Tehnička škola Virovitica (medicinari), Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

Sadržaj natjecanja se odvija u dva tematska djela:

Provjera znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima
Provjera znanja i vještina iz pružanja Prve pomoći.

Pobjedničke ekipe iz obje kategorije predstavljat će naše društvo na međužupanijskom natjecanju mladih koje će se održati 8. travnja 2017. godine.



GDCK Virovitica

- 09:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sretan Međunarodni dan žena



Svim darovateljicama krvi, volonterkama i zaposlenicama GDCK Virovitica sretan Međunarodni dan žena želi Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.



GDCK Virovitica

- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NOVA DOSTAVNA VOZILA ZA PUČKU KUHINJU

Danas su u GDCK Virovitica stigla dva nova dostavna vozila, nabavljena preko operativnog leasinga, društva Impuls – Leasing d.o.o. Zagreb. Vozila će se koristi za prijevoz 130 toplih obroka korisnicima Pučke kuhinje. Novim dostavnim vozilima Berlingo Citroen zamjenjuju se dva Berlinga Citroena iz 2004. godine, koja su do sada su zajedno prešli 630.693 km. Svakog dana potrebno je prijeći 320 km kako bi se dostavili topli obroci na područje djelovanja našeg društva - Grad Virovitica i Općine Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica.


- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.03.2017.

Nove akcije za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“

Volonteri GDCK Virovitica danas 7. ožujka i sutra 8. ožujka provodit će akcije prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“. Akcije će se održati u trgovačkom centru Kaufland Virovitica u vremenu od 9 do 18 sati. Akcije se nastavljaju u subotu 11. ožujka pred trgovačkim centrima KTC Virovitica i KTC Pitomača od 9 do 18 sati.
Zahvaljujemo svima koji će se uključiti u naše akcije!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.03.2017.

Darivanje krvi u Virovitici

Na akciji dragovoljnog davanja krvi održanoj u subotu 4.ožujka, u prostoru GDCK Virovitica krv je dalo građanstvo Virovitice. Sveukupno je 29 darivatelja dalo krv i to:
Delić Denis, Farago Ivan, Ferenci Dragan, Frajlić Elvis, Gabrić Dario, Gazibara Dario, Heller Petar, Kaladić Milan, Karadija Marko, Kolaković Marko, Lisak Mario, Lukić Dražen, Mihelčić Miroslav, Mikšić Mario, Miljak Mato, Nađaković Antun, Nađaković Silvija, Perak Dean, Pozderović Kristijan, Ribić Ivan, Rođak Dražen, Smiljanić Mario, Vezmarović Rikard, Vizek Danijel, Vlaisavljević Dalibor, Škalić Ante, Španjur Veronika, Žagar Igor i Čizik Darko.



Hvala za darovanu krv.

GDCK Virovitica

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.03.2017.

Predsjednik HCK prim. dr. Josip Jelić na štandu GDCK Virovitica

Povodom jučerašnjeg međunarodnog dana civilne zaštite i dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, uz vatrogasce, pripadnike DUZS-a, policije, HGSS-a, hitne pomoći, svoje je aktivnosti predstavilo i GDCK Virovitica. Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca na Spomen obilježju i svečane sjednice održane u Kazalištu Virovitica, štandove predstavnika iz sustava civilne zaštite posjetili su: izaslanica predsjednice RH, savjetnica za obranu i nacionalnu sigurnost Maja Čavlović, ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije, pročelnici i djelatnici županijskih i gradskih službi, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. Josip Jelić, Silvana Radovanović, voditeljica Službe za spašavanje života i djelovanje u kriznim situacijama u Hrvatskom Crvenom križu i Marinko Metličić, voditelj Odjela za pripremu i djelovanje u kriznim situacijama Hrvatskog Crvenog križa.




GDCK Virovitica

(fotografija preuzeta sa www.icv.hr)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.