Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

četvrtak, 31.03.2016.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VIROVITICA ZAPOČINJE PROVOĐENJE PROJEKTA „POMOĆ ZAJEDNICI“

Od sutra, 1. travnja 2016. godine „HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica“ u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi projekt javni radovi – „Pomoć zajednici“ za 2016. godinu. Projektom su obuhvaćena staračka domaćinstva Grada Virovitice i prigradskih naselja, te se odnosi na pomoć u kući. Popis staračkih domaćinstava „HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica“ dobilo je od predsjednika Vijeća Mjesnih odbora i predsjednika Udruge umirovljenika Grada Virovitice i prigradskih naselja. Na projektu je zaposleno 20 njegovateljica upućenih sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Virovitica. Njegovateljice će se prilikom prve posjete staračkim domaćinstvima predstaviti kao djelatnice Crvenog križa te priložiti potvrdu kojom potvrđuju svoj identitet. Za sve daljnje informacije možete se obratiti „HCK – Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica“ osobno ili na broj telefona 033 729 459.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Službena internet stranica i Facebook stranica "HCK - Gradskog društva Crvenog križa Virovitica"

"HCK - Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica" je radi unapređenja rada i informiranja otvorilo Službenu internetsku stranicu i Facebook stranicu na slijedećim poveznicama:

Službena Internet stranica:
http://ck-gdck-virovitica.eu/

Facebooku stranica:
https://www.facebook.com/Gradsko-društvo-Crvenog-križa-Virovitica

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 30.03.2016.

Termini darivanja krvi za travanj 2016.g.



09.04.2016. (subota) od 9 - 12 sati u Crvenom križu Virovitica

25.04.2016. (ponedjeljak ) od 9 - 12,30 sati u Crvenom križu Virovitica

GDCK VIROVITICA

- 13:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 29.03.2016.

NOVA DONACIJA OBITELJI KRALJ GRADSKOM DRUŠTVU CRVENOG KRIŽA VIROVITICA

Obitelj Kralj iz Karlsruhea, porijeklom iz Pitomače, koja je s Njemačko - hrvatskom zajednicom u više navrata donirala invalidska pomagala Udruzi osoba s invaliditetom i Društvo multiple skleroze Virovitičko - podravske županije nastavila je s humanitarnim radom. "HCK - Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica" uoči Uskršnjih blagdana donirala je vrijedan televizor. Televizor će se koristiti za potrebe redovne djelatnosti "HCK - Gradskog društva Crvenog križa Virovitica".

Ovim putem želimo se zahvaliti obitelji Kralj porijeklom iz Pitomače na novoj velikodušnoj donaciji.

""HCK - Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica"

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.03.2016.

Darivanje krvi u Virovitici

Na današnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi održanoj u prostoru GDCK Virovitica krv su darivali članovi županijske organizacije HDZ-a Virovitičko podravske županije,građanstvo Virovitice,djelatnici MUP-a te članovi HSP-a dr. Ante Starčević. Sveukupno je krv darivalo 45 dragovoljnih darivatelje krvi i to:

Andrović Igor, Bajs Milan, Benčina Stjepan, Biondić Božidar, Biondić Zdravko, Blažević Ivica, Došen Ivan, Dukarić Mladen, Galović Josip, Gašparić Mario, Giba Renato, Gut Ivana, Hercigonja Domagoj, Hudi Krunoslav, Ilić Rudolf, Josić Tomislav, Jurković Željko, Klaić Davor, Kocijan Siniša, Kolarević Slobodan, Kopas Dinko, Kovač Vedran, Kovačić Dubravko, Košutić Danijel, Lesić Ivan, Lješčak Dubravko, Lješčak Marijo, Lukić Dražen, Lulić Goran, Matek Nikola, Matić Danko, Matić Ivan, Matošina Krešimir, Miler Hrvoje, Moslavac Sandra, Per Dalibor, Pravdić Željko, Pušić Damir, Raptavi Mario, Rožić Tomislav, Rođak Matija, Sertić Dražen, Tumpić Tihomir, Vanek Arsen i Vidović Milenko



opis slike


opis slike

Krv je priklupljala ekipa Kliničkog Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Osijek.

Hvala za darovanu krv!
GDCK Virovitica

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SRETAN USKRS!

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.03.2016.

Akcija darivanja krvi u Virovitici

Na današnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi, održanoj u prostoru GDCK Virovitica krv darivalo 65 darivatelja krvi.
Krv su darivali slijedeći darivatelji: Adamović Krešimir,Bajivić Vanja,Barčan Ivan,Bešenski Dejan,Bičanić Pero,Blažičević Zdenko,Borovčak Božidar,Celić Mladen,Davidović Dino,Delić Denis,Deskar Ivan,Dragičević Hrvoje,Fosić Ivan,Gibičar Ivica,Gomerčić Roman,Grba Marijan,Grubić Tomica,Hodak Davor,Horvat Darko,Ištvanović Dražen,Janković Milan,Janković Tomislav,Jurasović Danielo,Kasumović Zvonimir,Kiš Tihomir,Komljenović Robert,Kovač Jerko,Kovač Siniša,Krašovec Marijeto,Kušanić Bruno,Lebinac Magdalena,Lulić Mario,Medved Dragan,Merki Josip,Mijatović Mato,Moslavac Mladen,Moslavac Željko,Munjeković Ivan,Najpurger Josip,Nemet Igor,Njegač Tomislav,Novaković Ivan,Osterman Alen,Pažur Dragoljub,Perak Dean,Petrinić Franjo,Petrinjak Goran,Posavac Ivica,Pošta Petar,Pušić Denis,Puškarić Marijan,Puž Zdravko,Radovanović Slobodan,Ravlić Miroslav,Rešetar Vid,Rokinger Kristijan,Sedlaček Zrinko,Uremović Igor,Valenteković Damir,Vidak Vlado,Vujasin Damir,Zdjelar Ivica,Zrnić Zoran,Štajdohar Josip i Štajdohar Milan.

Krv je prikupljala ekipa Kliničkog Zavoda za transfuzijsku medicinu Osijek.

Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 13:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 12.03.2016.

Pobjedničke ekipe natjecanja mladih

Na današnjem natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa ,održanom u prostoru GDCK Virovitica ,te u Dnevnom boravku GDCK Virovitica u kategoriji mladih(srednja škola) pobijedila je ekipa Tehničke škole iz Virovitice(medicinari) Ekipa je bila u sastavu:Ivana Vlahinja,Luka Čubelić,Antonio Rastija,Antonia Peričić,Tihana Grobotek i Mateo Kroupa. Mentorica ekipe je prof. Sanja Ježabek.
opis slike

U kategoriji podmlatka (osnovna škola) pobijedila je ekipa iz Gradine u sastavu:Adriana Matej,Nikolina Nenadović,Dorotea Pšihistal,Antonela Troha,Laura Knežević i Patricija Peić. Mentorica ekipe je prof. Maja Ivanac.
opis slike


opis slike

Natjecanje je otvorio predsjednik GDCK Zdenko Blažičević, a posebna zahvala liječnicima dr.Kucljak-Šušak Ljiljani i dr. Dini Povoković na suđenju praktičnog dijela natjecanja iz prve pomoći.

Veliko hvala svim ekipama na koje su sudjelovale na današnjem natjecanju, kao i njihovim mentorima te šminkerima i učenicima na kojima smo radili rane te volonterima.
Pobjedničke ekipe zastupati će naše društvo na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 16.travnja 2016. godine.

GDCK VIROVITICA

- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.03.2016.

Projekt "Most solidarnosti i jednakih mogućnosti"

„HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica“ provodi Program Ministarstva socijalne politike i mladih „Most solidarnosti i jednakih mogućnosti“ kojim su obuhvaćene osobe starije životne dobi iz ruralnog područja, 173 osobe po popisu Centra za socijalnu skrb Virovitica i 170 osoba po popisu Vijeća Mjesnih odbora s područja Grada Virovitice a kojima se provođenjem ovog Projekta osigurava prijevoz do grada i raznih ustanova.
Djelatnici „HCK – Gradskog društva Crvenog križa Virovitica“ posjetili su korisnike Projekta na autobusnom kolodvoru Virovitica i ukratko popričali s njima o uslugama Projekta. Vozilo Čazmatransa d.o.o. koji je ovlašten prijevoznik, bilo je puno korisnicima koji su starije i nemoćne te većinom polupokretne osobe. Neki od korisnika kao što su gđa. Nada Hrgović (Rezovac), gđa. Marija Jedlička (Rezovačke Krčevine) i gđa. Ljuba Cvikić (Jasenaš) naglasili su kako usluge Projekta koriste kako bi otišli kod liječnika, podigli lijekove ili platili račune. Naglašavaju kako im je ovaj Projekat olakšao život i nadaju se da će se njegovo provođenje nastaviti.

opis slike

opis slike

opis slike

Besplatan prijevoz za korisnike Projekta vozi svaki dan iz svih prigradskih naselja Grada Virovitice.

GDCK VIROVITICA

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U prostoru GDCK Virovitica i Dnevnog boravka GDCK Virovitica održati će se 12.ožujka 2016.godine(subota) školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Cilj natjecanje je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.
Natjecanje se odvija istovremeno u dvije kategorije :
-podmladak (osnovna škola)
-mladi (srednja škola)
Sadržaj natjecanja podijeljen je na dva tematska dijela:
-provjera znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,Hrvatskom Crvenom križu,međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima
- provjera znanja i vještina iz pružanja prve pomoći

U kategoriji mladi (srednje škole) sudjeluju 3 ekipe srednjoškolaca i to :ekipa iz Tehničke škole Virovitica (medicinari),ekipa iz Gimanzije P.Preradović Virovitica te ekipa iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica (kozmetičari).
Početak natjecanje za srednje škole je u 8,00 sati u prostoru Dnevnog boravka GDCK Virovitica.

U kategoriji podmlatka (osnovna škola) sudjeluju 4 ekipe i to: ekipa iz OŠ. V.Nazor Virovitica,ekipa iz OŠ.P.Preradović iz Pitomače, ekipa iz OŠ.Suhopolje i ekipa iz OŠ.Gradina.
Početak natjecanje za njih je u 9,00 sati u prostoru GDCK Virovitica.

Svim ekipa želimo uspjeh na natjecanju .
GDCK VIROVITICA

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.03.2016.

Donacija HCK i tvrtke Müller

U okviru Programa provedbe Strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj, Hrvatski Crveni križ u suradnji s Ministarstvom zdravlja realizirao je projekt podjele humanitarnih paketa za samohrane roditelje podjelom dara u obliku humanitarno-higijenskog paketa.
"HCK-Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica" je prema popisu Centra za socijalnu skrb Virovitca na adrese samohranih roditelja, za njih 33 izvršilo podjelu higijenskih paketa koje nam je donirao Hrvatski Crveni križ.
"HCK-Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica" je od trgovine Müller Zagreb d.o.o., Osječka bb Virovitica ovih dana zaprimio vrijednu donaciju slatkiša, tako da smo uz higijenske pakete samohranim roditeljima i njihovoj djeci dodijelili i paket slatkiša.
Zahvaljujemo na vrijednoj donaciji.

opis slike

GDCK VIROVITICA

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.03.2016.

Termini darivanja krvi za ožujak 2016.g.


17.03.2016. (četvrtak) od 9-12 sati u GDCK Virovitica

25.03.2016. (petak) od 9 - 12 sati u GDCK Virovitica

GDCK VIROVITICA

- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.