Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

petak, 12.06.2015.

Svjetski dan darivatelja krvi - 14.lipnja

Svjetski dan darivatelja krvi-14.lipnja obilježava se kako bi se ukazalo na važnost dobrovoljnog,neplaćenog i redovitog davanja krvi. Taj dan ujedno je prigoda za zahvalu svim darivateljima krvi koji diljem svijeta spašavaju ljudske živote.Globalna kampanja Svjetskog dana darivatelja krvi u 2015.godini održava se pod sloganom "Hvala vam što spašavate moj život". Darivanje krvi u Hrvatskoj se temelji na načelima dobrovoljnosti,besplatnosti,solidarnosti i anonimnosti. Na temelju potrebe zdravstva u Hrvatskoj je u 2014.godini 105 društava Hrvatskog Crvenog križa organiziralo akcije dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s transfuzijskim službama te je prikupljno 145.125 doza krvi,čime su bile zadovoljene potrebe zdravstva za krvi i krvnim pripravcima.
Dan darivatelja krvi u Hrvatskoj obilježava se 25.listopada kada je 1953.godine u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi. Hrvatski Crveni križ pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana darivanja krvi svake godine.
Svim darivateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi i zahvaljujemo na darovanoj krvi,čime ste pomogli u liječenju i spašavanju ljudskih života u Hrvatskoj.

GDCK VIROVITICA

- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.