Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

utorak, 30.12.2014.

Termini darivanja krvi za siječanj 2015.godine

- ponedjeljak 12.01.2015.g. u GDCK Virovitica od 9 - 13 sati

- srijeda 14.01.2015.g. u Domu obrtnika Pitomača od 9 - 13 sati

- subota 31.01.2015.g. u GDCK Virovitica od 9 - 13 sati

GDCK VIROVITICA

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.12.2014.

Sretan Božić i uspješnu Novu 2015 godinu žele Vam djelatnici GDCK Virovitica.

opis slike

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.12.2014.

Darivanje krvi u Virovitici

Na zadnjoj ovogodišnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi, održanoj 22.12.2014. godine u prostoru GDCK Virovitca krv je darivalo 42 dragovoljna darivatelja krvi. Krv su darivali: Boban Jozo,Bogdanović Branka,Bošnjak Dražen,Celić Mladen,Cigler Goran,Debelić-Pecive Šime,Dumenčić Danijel,Galjar Melita,Grdić Davor,Heller Petar,Hodak Dubravko,Hudi Emil,Iličić Slavko,Ivanković Andrijana,Kocijan Siniša,Kovač Jerko,Leš Ivan,Matošina Krešimir,Mikolčić Martina,Mioković Dragutin,Nikić Vlado,Osterman Zdravko,Pavičić Mario,Planiničić Vlado,Posavac Ivica,Premužić Krunoslav,Pušić Denis,Puž Zdravko,Raptavi Mario,Relić Danijel,Rokinger Kristijan,Smiljanić Mario,Smiljčić Jadranko,Tandarić Vlado,Valenteković Damir,Validžić Marijan,Validžić Mladen,Velić Matija,Vizek Danijel,Vukoja Željko,Vučko Željko i Škrtić Zvonko.Krv je prikupljala ekipa transfuzije KBC Osijek.
U 2014. godini GDCK Virovitica organiziralo je sveukupno 42 akcije dragovoljnog darivanja krvi te je prikupljeno 1540 doza krvi za ovu godinu.

Svim darivateljima krvi te ostalom građanstvu želimo čestit i blagoslovnjen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2015.godinu.

Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.12.2014.

Kreativna radionica pletenja košarica - II dio

opis slike

"Dnevni boravak" Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održao je sa svojim korisnicima u četvrtak 18.12.2014. drugu po redu radionicu pletenja košarica od slame u sklopu jednogodišnjeg projekta "Od raži do pletenih suvenira" podržanog od zaklade za Razvoj civilnog društva i zaklade "Slagalica" iz Osijeka.
I ovaj puta radionicu su vodile članice Kulturno umjetničkog društva "Seljačka sloga" iz Špišić Bukovice.
Korisnice "Dnevnog boravka" dovršile su sve započete podloške od slame uz želju da u dogledno vrijeme radionicu ponovimo.

opis slike

- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.12.2014.

Akcija darivanja krvi u Virovitica

opis slike

Danas je u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica u suradnji sa Transfuzijom KBC Osijek održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je održana za darivatelje krvi iz tvrtke Viro Virovitica,članove HDZ te građanstvo.
Na akciju se je odazvalo 39 dobrovoljnih darivatelja krvi,a prikupljeno je 34 doze krvi.
Krv su darovali:Andrović Igor,Biondić Božidar,Dragičević Hrvoje,Dukarić Mladen,Kneževć Franjo,Mijok Bojan,Miler Hrvoje,Per Dalibor,Petrić Tomislav,Reščić Damir,Zelenika Marko,Đeri Dinko,Đurđević Borna,Klaći Davor,Barčan Ivan,Derdić Ivan,Deskar Samanta,Dumenčić Zoran,Gojmerac Darko,Kolarević Slobodan,Kovačević Miroslav,Lazić Ivan,Meštrić Dorja,Moslavac Bruno,Moslavac Mladen,Petrović Igor,Podnar Branibor,Podnar Dubravko,Posavac Miroslav,Uremović Maja,Vrbančić Goran,Špehar Kristijan,Štolar Nikolina,Sobol Dražen.

Hvala Vam za darovanu krv.


opis slike

opis slike

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.12.2014.

Mikeški divani

opis slike

16.12.2014. godine u ponovno otvorenim prostorijama Dnevnog boravka Crvenog križa u Virovitici održani su jubilarni, peti po redu Mikeški divani na kojima su i ovoga puta sudjelovali kustosica kulturno povijesne zbirke Gradskog muzeja Virovitica Dubravka Sabolić, glumac Kazališta Virovitica Mijo Pavelko, Dražen Bunjevac, voditelj divana, te žitelji Virovitice, Đuka Černi i Dragutin Celić. Uz par prigodnih božićnih recitala koje su izvele Natalija Vidak i Đurđica Bistrović, posjetitelji su mogli iz prve ruke poslušati običaje koje vežemo uz Božić, a koje su svim nazočnima otkrili Đuka Černi i umirovljena nastavnica likovne kulture Bernarda Idžojtić. Kustosica Dubravka Sabolić spomenula je poznate Virovitičane koji su rođeni u prosincu, ali i božićne običaje koji su bili objavljeni u Hrvatskom tjedniku

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.12.2014.

Izložba "Adventsko prijepodne"

opis slike

U Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici otvorena je sedma po redu tradicionalna izložba “Adventsko prijepodne” virovitičkih umjetnica Bernarde Idžojtić i Jasne Gojević kojoj su, između ostalih, nazočili zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Željka Grahovac koja je izložbu i otvorila zatim ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Marko Teskera, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Zdenko Blažičević i kustosica kulturno- povijesne zbirke Gradskog muzeja Virovitica Dubravka Sabolić. Radove malog formata koji prikazuju ljude u narodnim nošnjama, Mikeše, neobične motive drveća, ali i vesele božićne čestitke izložila je umirovljena nastavnica likovne kulture Bernarda Idžojtić, dok je umirovljena učiteljica Jasna Gojević za tu prigodu odabrala reprodukciju radova Franje Červenke koji prikazuju motive stare Virovitice, ali i jedan mali dio suvenira iz radionice njezinog sina, Eni produkcije. Izložba je otvorena do 7. siječnja 2015 godine.

opis slike

opis slike

opis slike

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.12.2014.

Suhopolje i Virovitica- darivanje krvi

opis slike

GDCK Virovitica i transfuzija KBC Osijek održali su 08.12.2014. godine akciju dragovoljnog darivanja krvi u poduzeću DI-BA Suhopolje, te u prostoru Crvenog križa Virovitica. U Suhopolju je krv darivalo 12 dragovoljnih darivatelja krvi i to: Antolović Željko,Delić Denis,Gojmerac Stevo,Kovač Siniša,Mikšić Mario,Miljak Mato,Orozović Zoran,Pasarić Drago,Perković Hrvoje,Prpić Boris,Vračarić Mladen i Šaka Darko.
U prostoru GDCK Virovitica krv je darivalo 23 dragovoljna darivatelja krvi: članovi HSP dr.Ante Starčević i to: Hercigonja Domagoj,Hercigonja Zdenko,Majstorović Hrvoje,Ilić Rudolf ,Poldrugač Renato i Horvat Jadranka.
Iz građanstva Virovitice krv su darivali: Bešenski Dejan,Blažević Ivica,Brkić Tomislav,Bulić Antun,Bušetinčan Marijan,Došen Ivan,Dražić Ante,Holi Ivan,Horvat Darko,,Klinžić Zlatko,Mesić Zvonimir,Pipić Darko,Podnar Josip,Vernik Dejan,Vuković Zlatko,Štajdohar Josip i Štajdohar Milan.

opis slike

Sveukupno je svoju krv danas darivalo 35 dragovoljnih darivatelja krvi.
Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.12.2014.

Kreativna radionica pletenja košarica

opis slike

U prostorijama Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica 04.12.2014. godine s početkom u 10 sati održana je radionica pletenja košarica od slame.
Rradionicu su vodile članice pletačke sekcije Kulturno - umjetničkog društva "Seljačka sloga" iz Špišić Bukovice na kojoj je sudjelovalo oko 15-tak korisnica iz Dnevnog boravka koje su sa velikim zanimanjem pratile demonstraciju pripreme pletiva i slame.

opis slike

Voditeljica ovog projekta " Od raži do pletenih suvenira "je gospođa Ivanka Herman, projekta koji je podržan od Zaklade "Slagelica" iz Osijeka i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
U radionici gospođi Ivanki pomagale su Nada Lelek i Ana Lovrić koje su pripremile materijale za pletenje te poučavale korisnice u izuzetno toploj radnoj atmosferi.
Korisnice su svladavale osnove pletenja , a to je izrada dna košarica koja ujedno mogu služit kao podmetači na kuhinjskom stolu ili kao postolje za cvijetn iili zidni aranžman.Pošto se je radionica jako svidjela korisnicama još jedna će se održati 18.12.2014. s početkom u 10 sati.

opis slike

- 13:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.12.2014.

Turnir u šahu

01.prosinca 2014. godine od 9 -12 sati u ponovno otvorenim prostorijama Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održan je turnir u šahu.Na turniru je sudjelovalo Šahovsko društvo iz Špišić Bukovice i ekipa Dnevog boravka iz Virovitice.
U pojedinačnom natjecanju prvo mjesto sa 9 bodova osvojio je Pucan iz Špišić Bukovice,drugo mjesto sa osvojenih 8 bodova Požežanac također iz Špišić Bukovice, a treće mjesto sa osvojenih 6 bodova Celić Drago iz Virovitice.
U ekipnom natjecanju pobjedila je ekipa Dnevnog boravka 2 : 1.

- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Termini akcija darivanja krvi za mjesec prosinac 2014.g.

08.12.2014./ponedjeljak/ DI-BA Suhopolje od 9-10 sati te od 11 - 12,30 u GDCK Virovitica

18.12.2014./četvrtak/ u GDCK Virovitica od 9 - 12 sati

22.12.2014./ponedjeljak/ u GDCK Virovitica od 9 - 12 sati


GDCK VIROVITICA

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.