Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

četvrtak, 24.10.2013.

Dodijela zahvalnica za višestruko darovanu krv

Ove godine obilježava se 60 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Prva akcija organizirana je 25.listopada 1953. godine u Željezari Sisak. Hrvatski Crveni križ je utemeljitelj dobrovoljnog davanja krvi u Republici Hrvatskoj, te promiče dobrovoljno davanje krvi,organizira i provodi akcije davanja krvi,okuplja i vodi evidenciju dobrovoljnih davatelja krvi i izdaje potvrde i dodjeljuje priznanja dobrovoljnim darovateljima krvi.
Ove godine GDCK Virovitica dodijeliti će sveukupno 138 zahvalnica za višestruko darovanu krv,izraženu plemenitost,humanost i ljubav prema čovjeku.

Zahvalnicu i značku za 5,10,20,25,30 i 40 darivanja krvi sveukupno dobiva 123 dobrovoljna darovatelja krvi te će im njihove zahvalnice i značke biti poslane na kućne adrese.

Darovateljima krvi koji su krv darovali 35,50,75 i 100 puta zahvalnice te mali srebrni znak, veliki srebrni znak i zlatni znak (sveukupno njih 15 ) dobiti će svoja priznanja na svečanoj dodjeli koja će se održati 25.10.2013. godine u 13 sati u prostoru GDCK Virovitica .

-za 35 puta darovanu krv zahvalnicu i mali srebrni znak dobivaju: Kovačić Marija i Perak Štefanija

-za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i mali srebrni znak dobivaju: Gašparić Mario,Šokec Marko,Rakijašić Zlatko,
Leško Željko,Bušetinčan Marijan,Dumenčić Zoran i Barčan Ivan.

-za 75 puta darovanu krv zahvalnicu i veliki srebrni znak dobivaju: Draganić Milan,Petrović Igor,Mitrović Zoran,Dorić Toma i Vale Ivan.

-za 100 puta darovanu krv zahvalnicu i zlatni znak dobiva: Nemet Slavko.

opis slike

opis slike


Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.