Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

srijeda, 28.01.2009.

Projekcija dokumentarnog filma

opis slike

27.01.2009. u 10 h u "Dnevnom boravku" Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana je projekcija dokumentarnog filma FVK "Mirko Lauš" iz Pitomače na temu "Projekcija dječijih filmova".
Projekciju dokumentarnog filma održao je gosp. Zdravko Jakupec uz pomoć gđe. Barice Mihoković.

opis slike

Dana 27. siječnja na poziv Jelene Vračarić, voditeljice Programa dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, gosti Boravka bili su predstavnici FVK "Mirko Lauš" iz Pitomače. Zahvaljujući Crvenom križu grada, posebno ravnatelju Marku Teskeri od 1. 3. 2007. godine omogućen nam je rad i suradnja s gradskim i ostalim institucijama.

GDCK Virovitica

Na poslu voditeljice radim od četvrtog mjeseca prošle godine, započela je priču voditeljica Jelena. Surađujemo s brojnim institucijama: s Općom bolnicom u Virovitici, udrugama umirovljenika, Zavodom za javno zdravstvo, posebno sa psiholozima, na edukaciji naših djelatnika i korisnika, kako bi što kvalitetnije pristupali korisnicima ovdje i na terenu. Imamo dvjesto devetnaest registriranih korisnika Dnevnog boravka i još 200 registriranih korisnika na terenu.
Svakodnevno posjeti nas prosječno dvadeset devetero korisnika. Najveće posjete su nam utorkom i četvrtkom, jer se tada uvijek nešto zbiva. Često nas posjećuju naši kolege iz drugih županija, koji rade po istom programu kao i mi, posebno kad imamo zanimljiva predavanja, izložbe, žele vidjeti naše radionice, posjetiti organizirane zabave i slično.
FVK"Mirko Lauš"

Trenutno u prostoru Dnevnog boravka imaju zapaženu, prelijepu izložbu originalnih vilerovih goblena, radove gospođa Rozalije Kemper i Ane Srdjak. Izložile su 15 slika raznih veličina, pritom dominiraju slike velikog formata. Korisnici imaju svakog utorka i četvrtka aerobik, koji vodi domaćica Dnevnog boravka Sanja Kolar.
Na početku svakog mjeseca vršimo raspored aktivnosti za cijeli mjesec. Korisnici nam dolaze, kad nemaju liječničke kontrole i slične obaveze i zažele se družiti. Upravo smo se prekrasno družili sada za Vincekovo. Sami smo sve organizirali. Posjet je bio maksimalan. Bilo nas je 60. Sve je to moguće, jer nas financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.Osobno sam prezadovoljna ovim poslom. Radim ono što volim, rekla je na kraju razgovora voditeljica Dnevnog boravka Jelena Vračarić.
Foto video klub "Mirko Lauš" priredio je projekciju dječjih filmova dokumentarnog i animiranog žanra a autorica brojnih humoreski i članica kluba Barica Mihoković pročitala je jednu lovačku.

Barica Mihoković
Foto video klub "Mirko Lauš" Pitomača

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vincekovo

opis slike opis slike

22.01.2009. uprostorijama "Dnevnog boravka" Gradskog društva Crvenog križa održana je zabava povodom Sv. Vinka.U skolopu dnevne zabave održana je tradicionalno posvećivanje vinograda uz pjesmu i stare običaje.Zabavi je prisustvovalo 60-tak korisnika.

opis slike

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.01.2009.

Humani Pitomačani

DDK u Pitomači
U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i transfuzije Opće bolnice Virovitica,27.01.2009. godine održana je druga akcija dragovoljnog darivanja krvi u Pitomači.
I ovaj puta odaziv je bio velik, te je krv darivalo njih 45 i to:
Branko Rešetar,Ranko Posavac,Ivan Smrček,Ivica Varga,Mladen Mihaljević,Zlatko Jakupec,Snježana Mihoković,Saša Kukavica,Mirjana Gomerčić,Višnja Veličan,Zdravko Gucek,Željko Kranjc,Željko Kovač,Željko Strahonija,Ivica Kalenik,Marin Rengel,Branko Halapa,Marijan Štukar,Nikola Prtenjača,Branko Franjić,Ante Putnik,Adela Tišljarec,Branko Jakupec,Željko Predragović,Branka Pintar,Marijan Hencl,Jasminka Jakupec,Zdravko Živko,Marko Šokec,Tereza Schmidt,Bruno Jakelić,Nikola Sabo,Ranko Sabljić,Sanjin Šorgo,Ivan Mioč,Ivo Starčević,Matija Gobac,Slaven Martinčević,Stjepan Ivanic,Ivan Kirin,Tomislav Lalić,Petar Sučić,Branko Tišljarec,Tihomir Kirin i Zlatko Rakijašić.

Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.01.2009.

Kreativne radionice

opis slike opis slike

20.01.2009. u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa " Dnevni boravak" u sklopu projekta "Kreativne radionice" održane su radionice sa salvetnom tehnikom.
U radionicama je sudjelovalo 20-tak korisnika koji su uz pomoć volontera uspješno svladali salvetnu tehniku ukrašavanja.

opis slike opis slike


- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.01.2009.

Darivatelji krvi oslobođeni participacije

Plemenita i humanitarna aktivnost darivanja krvi još je jednom vrednovana i odredbama novog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, prema kojem darivatelji krvi nakon određenog broja darivanja krvi ostvaruju pravo na oslobađanje od plaćanja usluga zdravstvene zaštite.

Člankom 14.a ovog Zakona (NN 150/08 od 22. prosinca 2008. godine) darivateljima krvi s više od 35 (muškarci) odnosno s više od 25 darivanja krvi (žene) i dalje se, na dosad primjenjivani način, omogućava ostvarivanje prava na oslobađenje od plaćanja usluga korištenja zdravstvene zaštite.

Darivatelji krvi koji ostvare navedeni broj darivanja krvi u svom gradskom/općinskom društvu Hrvatskog Crvenog križa mogu dobiti potvrdu o broju darivanja. S potvrdom se trebaju javiti u područni ured Zavoda za zdravstveno osiguranje koji izdaje iskaznicu o oslobađanju od plaćanja usluga u zdravstvenoj zaštiti.

Već postojeće iskaznice za oslobađanje od participacije, na koje su darivatelji krvi dosad ostvarili pravo, i dalje vrijede, a nove će im Zavod za zdravstveno osiguranje dostaviti na adresu stanovanja.

Utvrđivanje prava regulirano je Pravilnikom o postupku, uvjetima i načinu utvrđivanja prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna (NN 156/08 od 31. prosinca 2008. godine).

Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svim darivateljima krvi koji dragovoljno, solidarno anonimno i besplatno daruju krv i time pomažu u spašavanju nečijeg života ili olakšavanju ozdravljenja. (V.V.Š.)
Hrvatski Crveni križ

- 20:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.01.2009.

Blagoslivanje prostorija "Dnevnog boravka"

opis slike

Pater Vjekoslav blagoslovio je prostorije "Dnevnog boravka" Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i ugodno se družio s korisnicima.

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.01.2009.

Darivanje krvi u Pitomači

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica održalo je akciju dragovoljnog darivanja krvi,14.01.2009. godine u Pitomači. Krv je darivalo 30 darivatelja i to:
Ivan Čoklo,Petar Begović,Mario Brlas,Zlatko Ban,Božidar Magić,Ivica Kuzman,Nikola Ferić,Nada Crnec,Mladen Greguraš,Stjepan Crnec,Ivan Rakijašić,Damir Kožar,Roman Gomerčić,Srečko Čop,Marijana Kožar,Marin Begović,Miroslav Bato,Tomo Šantek,Ivan Jambrošić,Mladen Bedeković,Marija Dent,Petar Veličan,Josip Badanjek,Zdravko Fras,Stjepan Kolar,Pero Kontent,Pavle Smolek,Mirko Ivanic,Damir Skec i Mario Domović.

Do kraja siječnja održati će se još jedna akcija darivanja krvi u Pitomači.
Hvala za darovanu krv

GDCK VIROVITICA

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.01.2009.

Izložba Wullerovih goblena

opis slike

08.01.2009. godine u prostorijama "Dnevnog boravka" Gradskog društva Crvenog križa otvorena je izložba Wullerovih goblena gđe. Ane Srdjak i Rozalije Kemper.Izložbu je otvorio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Marko Teskera,a u sklopu izložbe organizirana je i mala proslava 50 godina braka gđe. Ane i Zvonimira Srdjak.

opis slike

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.01.2009.

Udruga PING:Dobrovoljno darivanje krvi

4.pingLAN


Članovi Udruge PING (Udruge pitomačkih informatičara i network gamera) organizirali su u sklopu 4.PING lan party-a dobrovoljno darivanje krvi.Ovo je već druga humanitarna akcija koju rade mladi pitomački informatičari koji od nedavno broje više od 500 članova u Udruzi.
4.pingLAN 4.pingLAN
Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 16 osoba a krv su darovali: Pavlović Lana,Veršec Željko,Rešetar Petar,Begović Danijel,Jakupec Stjepan,Mađar Mladen,Grgačić Ivan,Jakupec Davor,Drvenkar Bernard,Ljubičić Ivan,Tratnjak Nino,Kovačević Danijel,Švarbić Tihomir i Radanović Zlatko.
4.pingLAN 4.pingLAN
Gradsko društvo Crvenog križa i Odijel za transfuziologiju Opće bolnice Virovitica zahvaljuje Vam se na darovanoj krvi!

- 19:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 07.01.2009.

VIRKOM-darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica održalo je 07.01.2009. akciju dragovoljnog darivanja krvi za djelatnike VIRKOM-a . Tom prilikom krv su darivali:

1. GOLUB DRAŽEN
2. KERMEND ŽELJKO
3. DERDIĆ IVAN
4. KEPEC SLAVKO
5. VELIĆ MATIJA
6. ŠTEFAN TIHOMIR
7. RAJNOVIĆ DRAŽEN


Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.