logo

logo

gradhckzupanijahckIF112

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

subota, 16.09.2017.

Darivanje krvi u Virovitici

Na danas održanoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi krv je dalo 73 darivatelja krvi. Krv je darivalo građanstvo Virovitice i okolnih mjesta, a ovom prilikom nam se pridružilo i troje darivatelja krvi iz prijateljskog nam aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi GDCK Rijeka. Ovom prilikom im zahvaljujemo na dolasku i darovanoj krvi.Krv su darivali:
Bedi Stjepan,Beneta Josip,Bijelić Milan,Blažević Blaženka,Blažinčić Davor,Blažičević Višnja,Boban Jozo,Boljevčan Igor,Brešćanski Danijel,Brkić Tomislav,Bubnjić Vitomir,Celić Marko,Ciraki Vlado,Cugovčan Darko,Delić Denis,Dorić Tomo,Dujak Ena,Farago Ivan,Gibičar Željko,Hodak Ivan,Hodak Ivanka,Hrženjak Marina,Ivančević Josip,Juran Igor,Jurković Željko,Kaladić Marijan,Kaladić Milan,Klinžić Zlatko,Kocijan Siniša,Kodrnja Božidar,Kolaković Claudia,Kolarević Slobodan,Kopas Dinko,Kovač Jerko,Kovač Mario,Kovač Vedran,Kovačić Marija,Kožul Anica,Kudrić Dinko,Lješčak Dubravko,Lukić Dražen,Matovina Danijel,Matošina Boris,Mađarević Miroslav,Meštrić Dorja,Mikšić Mario,Milković Denis,Munjeković Ivan,Pančić Alen,Pavoković Ana,Petrinić Franjo,Petrović Igor,Platenik Jasen,Poje Marijan,Popović Ranko,Pribanić Ivan,Prpić Boris,Rakijašić Krunoslav,Rengel Renato,Resner Davor,Rumenjak Ljiljana,Rumenjak Željko,Rupčić Marijan,Templar Matija,Tomšić Danijel,Vašarević Danijel,Veličan Milan,Vezmarović Rikard,Vračarić Mladen,Vujasin Damir,Zečević Željko,Zrnić Snježana i Žagar Igor.Hvala za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.09.2017.

Poziv na konstituirajuće sjednice klubova dobrovoljnih davatelja krviNa temelju Odluke o osnivanju gradskog i općinskih Klubova dobrovoljnih davatelja krvi, GDCK Virovitica poziva sve darivatelje krvi na konstituirajuće sjednice Klubova DDK.

Konstituirajuće sjednice Klubova dobrovoljnih davatelja krvi održat će se prema sljedećem rasporedu:

- Konstituirajuća sjednica Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Općine Gradina održat će se u petak, dana 15. rujna 2017. godine s početkom u 14 sati u Vijećnici Općine Gradina,
- Konstituirajuća sjednica Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Općine Suhopolje održat će se u petak, dana 15. rujna 2017. godine s početkom u 19 sati u Vijećnici Općine Suhopolje,
- Konstituirajuća sjednica Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Grada Virovitice održat će se u subotu, dana 16. rujna 2017. godine s početkom u 13 sati u velikoj sali Gradskog društva Crvenog križa Virovitica,
- Konstituirajuća sjednica Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Općine Špišić Bukovica održat će se u ponedjeljak, dana 18. rujna 2017. godine s početkom u 14 sati u Vijećnici Općine Špišić Bukovica,
- Konstituirajuća sjednica Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Općine Lukač održat će se u utorak, dana 19. rujna 2017. godine s početkom u 14 sati u Vijećnici Općine Lukač,
- Konstituirajuća sjednica Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Općine Pitomača održat će se u petak, dana 22. rujna 2017. godine s početkom u 13 sati u Vijećnici Općine Pitomača.

GDCK Virovitica

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svjetski dan prve pomoći „Nesreće u domaćinstvu“

Svjetski dan prve pomoći ove godine obilježavao se 9.rujna 2017.g. To je ponovo prilika za podizanje svijesti o važnosti znanja,vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života.

Ovogodišnje tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu,koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici i uzrokovati ozljede ili smrt.

Najčešće nesreće koje se događaju u domaćinstvu su: padovi,gušenje,udar struje,trovanja,utapanja,srčani udar,opekline,gubitak svijesti. Većina nesreća u domaćinstvu može se izbjeći poduzimanjem osnovnih sigurnosnih mjera opreza,a kako bi povećali razinu sigurnosti potrebno je poznavati postupke prve pomoći., jer prva pomoć je početni korak u poduzimanju učinkovite i brze akcije koja pomaže smanjiti ozbiljne ozljede i poboljšava šanse za preživljavanje.Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica održati će u svom prostoru nekoliko predavanja u ovom tjednu na temu „Nesreće u domaćinstvu“


GDCK VIROVITICA

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.09.2017.

„Otvorena vrata za druženje“ Aktivnosti Dnevnog Boravka GDCK Virovitica

Program „Otvorena vrata za druženje“ financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i grada Virovitice nadalje pruža raznolike aktivnosti korisnicima Dnevnog boravka. Nastavlja se niz kreativnih radionica, šahovskih turnira i veselih zabava uz svirke „PREMIA“ bend-a. Kontinuirano svaki mjesec provodi se mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te redovito vježbanje dva puta tjedno pod vodstvom Katice Kovačević, više medicinske sestre i volonterke. U sklopu ovogodišnjeg Festivala reportaže i reportera Fra Ma Fu u Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici održana je radionica izrade aviona od papira Šime Strikomana. Riječ je o jednom od prvih događanja u okviru programa Fra Ma Fu festivala na kojemu su sudjelovali korisnici Dnevnog boravka.


(www.icv.hr)

GDCK Virovitica

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.09.2017.

Darivanje krvi za mjesec rujan 2017.g.


16.09.2017.(subota) od 9 - 12,30 sati u prostoru GDCK Virovitica

22.09.2017.(petak) od 9 - 13,30 sati u prostoru općine Pitomača

29.09.2017.(petak) 0d 9 - 13 sati u prostoru GDCK ViroviticaGDCK VIROVITICA

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.08.2017.

Povodom Dana grada održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama GDCK Virovitici

Povodom Dana grada Virovitice-Rokova danas je u HCK Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica u suradnji sa Transfuzijskim centrom KBC Osijek održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.Na akciju su pozvani članovi Hrvatske demoktarske zajednice te građanstvo s područija dijelovanja GDCK Virovitica.Na akciju se je odazvalo 78 dobrovoljnih darivatelja krvi,a krv su darovali:
Andrović Igor ,Antolić Ana, Bajivić Boris, Bajivić Vanja, Ban Zlatko, Barčan Ivan, Barčan Zlatko, Bastalić Matko, Bastalić Svetlana, Betlemović Dražen, Biondić Zdravko, Blaževski Slobodan, Borovčak Božidar, Božičević Luka, Brabec Saša, Bušetinčan Marijan, Dragičević Hrvoje, Flisar Dominik, Frajlić Elvis, Galjar Melita, Gojmerac Stevo, Hader Zlatko, Hodak Davor, Horvat Mario, Horvatončić Andrea, Jadan Josip, Jakovčić Miroslav, Jakupec Davor, Jerbić Zoran, Josić Ante, Jung Mihael, Kaselj Dejan, Keleković Karolina, Kiš Tihomir, Klement Marijo, Knežević Alen, Knežević Franjo, Kovač Siniša, Kovačević Ivan, Krznarić Željko, Kucljak Žuan, Lebinec Maja, Lelek Đudi, Lesić Ivan, Majkovčan Željko, Marčeta Nenad, Mihaljević Dragan, Miholić Mile, Mikolčić Drako, Mikolčić Martina, Miler Hrvoje, Moslavac Bruno, Nemet Igor, Nikić Vlado, Osterman Mihael, Pemper Ivan, Per Dalibor, Petrić Domagoj, Pipić Darko, Pravdić Željko, Ravlić Miroslav, Rengel Dominik, Rođak Dražen, Rođak Matija, Sabo Danijel, Semak Dalibor, Slanac Slaven, Tuba Goran, Uremović Dalibor, Vujčić Alen, Vukoja Željko, Španić Anđelka, Špehar Kristijan, Đurđević Borna.

Hvala Vam na Vašoj humanosti.
GDCK Virovitica

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.08.2017.

Najava prve humanitarne akcije Općinskog društva Crvenog križa Suhopolje

Članovi i volonteri Općinskog društva Crvenog križa Suhopolje u subotu, 12. kolovoza 2017. godine provest će akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“.

Akcija će se po prvi puta održati u supermarketu SPAR Suhopolje u vremenu od 9 do 17 sati.

Zahvaljujemo svima koji će se uključiti u našu akciju!

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.08.2017.

U Gradskoj blagajni u kasicama Crvenog križa prikupljeno 3.482,01 kn za Socijalnu samoposlugu

Kasice Crvenog križa nalaze se u Gradskoj blagajni od lipnja prošle godine. Do srpnja ove godine u kasicama Crvenog križa prikupljeno je 3.482,01 kn dobrovoljnih priloga građana Virovitice. Prilozi su namijenjeni za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“.
Malo po malo, sakupljeno je jako puno!
Velika hvala svim sugrađankama i sugrađanima na novčanim prilozima!
„Nikad ne podcjenjuj svoje sposobnosti da nečiji život učiniš ljepšim, čak i ako to nikada ne saznaš.“GDCK Virovitica

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.08.2017.

ZAPOČEO CIKLUS PODJELE HIGIJENE FEAD PAKETA „Humanitarni paket za Slavoniju 1“

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Masarykova 6 započeo je ciklus podjele higijene FEAD paketa „Humanitarni paket za Slavoniju 1“, financiran od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Projekt je izradila i prijavila Razvojna agencija VTA.
Paketi higijene dijele se kao i paketi hrane, ovisno o dobi člana obitelji pa tako imamo A pakete koje dobivaju osobe u dobi od 0 do 4 godine, B pakete oni koji su u dobi od 5 do 14 godina, dok C pakete dobivaju stariji od 15 godina. Ukupno smo za podjelu primili 1.598 paketa s higijenskim potrepštinama, a koji su namijenjeni korisnicima zajamčene minimalne naknade.
Danas, 7. kolovoza, podjela se vrši za općinu Pitomača. Grad Virovitica na rasporedu je za 8. kolovoza, dok se paketi za općine Špišić Bukovica i Lukač dijele 10. kolovoza. Pakete higijene dobit će i općina Gradina koja je na rasporedu 11. kolovoza, a općina Suhopolje na rasporedu je 14. kolovoza.
Svi paketi dijele se u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u vremenskom razdoblju od 8 do 13 sati.
GDCK Virovitica

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.08.2017.

Darivanje krvi u mjesecu kolovozu 2017.g.16.08. 2017. (srijeda) od 9 – 14 sati u prostoru GDCK Virovitica


GDCK VIROVITICA

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se