logo

logo

gradhckzupanijahckIF112

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

ponedjeljak, 12.03.2018.

Održano školsko natjecanje mladih

Na školskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje je održano u subotu 10.03.2018.g. u kategoriji mladi (srednja škola) pobijedila je ekipa iz Tehničke škole (medicinari) Virovitica.

U ekipi su bili: Dora Habričko-vođa ekipe ,Maja Ištoković,Tea Meašić,Danijela Jaković,Antonia Đorđević i Marko Nemet(pričivni član). Mentor ekipe je Sanja Ježabek.U kategorijipodmladak (osnovna škola) pobijedila je ekipa Osnovne škole V.Nazor Virovitia u sastavu:
Klara Medved-vođa ekipe,Dunja Habijanac,David Bunjevac,Marko Zalović,Mateo Mijatović i Tomislav Adamović (pričuva). Mentor ekipe je Marina Nemet.


GDCK Virovitica zahvaljuje svim natjecateljima na fer i korektnom ponašanju te prikazanom znanju,a pobjedničke ekipe će nas zastupati na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 14.travnja 2018. godine.

Isto tako zahvaljujemo se svim volonterima,članovima mladih ,šminkerima,djelatnicima GDCK Virovitica koji su sudjelovali u pripremi i samom natjecanju,kao i sucima na praktičnom dijelu radilišta iz prve pomoći i to dr.Dini Pavokoviću,dr.Kucljak-Šušak Ljiljani i dr.Stevanu Radakoviću.

GDCK VIROVITICA

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.03.2018.

Školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 10.03.2018.godine održati će se u prostoru GDCK Virovitica školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecanje se odvija istovremeno u dvije kategorije i to: pomladak (osnovna škola), i mladi(srednja škola).

Sadržaj natjecanja čine dva tematska dijela koja čine:

-provjera znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,Hrvatskom Crvenom križu,međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, i

- provjera znanja i vještina iz pružanja Prve pomoći

U kategoriji podmlatka (osnovna škola)natjecati će se učenici Osnovne škole Suhopolje i učenici Osnovne škole V.Nazora iz Virovitica.

U kategoriji mladi (srednja škola) natjecati će se učenici Tehničke škole Virovitica (medicinari), učenici

Industrijsko-obrtničke škole (kozmetičari)iz Virovitice,te učenici Gimnazije P.Preradovića Virovitica.

Početak natjecanja – mladi (srednja škola) u 8,30 sati u prostoru GDCK Virovitica

-podmladak (osnovna škola) u 9,00 sati u prostoru Dnevnog boravka Crvenog križaGDCK VIROVITICA

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.03.2018.

GDCK Virovitica u akciji odbacivanja snijega

U jutarnjim satima zaprimili smo telefonski poziv od gospođe Katarine iz naselja Rodin Potok da joj se dođe pomoći jer joj nema tko odbacati snijeg od kuće do glavne cesta a trebala bi do trgovine. Djelatnici i volonteri GDCK Virovitica odmah su otišli do gospođe Katarine i u kratkom su vremenu odbacali snijeg te tako omogućili g.Katarini siguran odlazak do trgovine.

GDCK VIROVITICA

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 28.02.2018.

Ekipa GDCK Virovitica pomaže ljudima ugroženima snijegom i niskim temperaturama

Nakon dobivene dojave od Službe 112 , da jedna starija ženska osoba (82 godine) na području općine Suhopolje,nasalje Dvorska ne može po drva i da je bolesna te da je nitko ne obilazi, GDCK Virovitica izlazi na teren i uz pomoć dvoje volontera odnosi hranu i druge potrepštine,te pomaže u odbacivanju snijega od ulaza u dvorište pa sve do drvarnice sa drvima . Nakon toga donesli smo drva za nekoliko dana unaprijed te malo popričali s gospođom Anom , saznali da živi sama i da trenutno ima gripu. Na odlasku uz veliko hvala, pozdravili smo se i rekli da ćemo je ako bude trebalo opet obići.

GDCK VIROVITICA

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.02.2018.

Zaštitite zdravlje od velikih hladnoća


U zimsko doba česte su prognoze o prodoru hladnog zraka diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj. Izuzetno hladno vrijeme povećava smrtnost i predstavlja rizik po zdravlje ljudi, a posebno kod osjetljivih skupina (starije osobe, kronični bolesnici, beskućnici, terenski radnici). Izloženost niskim temperaturama u unutarnjem ili vanjskom prostoru može djelovati na pojavu blagih simptoma, ali i po život opasnih zdravstvenih stanja. Hrvatski Crveni križ sudjeluje u radnoj skupini Ministarstva zdravstva koja je izradila upute i preporuke kojih se stanovništvo treba pridržavati – Zaštita zdravlja od velikih hladnoća – preporuke za javnost.

Navedenim preporukama želi se upozoriti na poduzimanje odgovarajućih mjera zaštite zdravlja, a njihov cjelovit popis dostupan je u nastavku teksta:

Pratite vremensku prognozu i upozorenja o niskim temperaturama i nepovoljnim vremenskim prilikama te izbjegavajte izlazak, ako to nije prijeko potrebno.

Odjenite više slojeva tople odjeće, po mogućnosti od materijala koji zadržavaju toplinu (vuna, polipropilen, svila). Vanjski dio odjeće (kaput, jakna) treba biti nepropustan za vjetar i vlagu. Glavu zaštitite kapom koja prekriva oba uha, a ruke zaštite rukavicama. Usta je dobro prekriti šalom zbog sprečavanja udisanja hladnog zraka (posebno važno za bolesnike s bolestima srca i dišnih putova). Izuzetno je važna topla, udobna zimska obuća otporna na vlagu.

Osobama koje boluju od kroničnih bolesti, posebno kardiovaskularnog i respiratornog sustava, preporuča se izbjegavanje izlaganja niskim temperaturama u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

U slučaju ledene kiše, smrzavanja ili snijega na tlu, budite oprezni radi klizavih pločnika i kolnika te povećane mogućnosti padova i prijeloma kostiju.

Kod niskih temperatura treba izbjegavati teže fizičke poslove na otvorenom, kao i sve aktivnosti koje uzrokuju ubrzano disanje.

Pomognite obitelji, prijateljima i susjedima koji većinu vremena provode sami.

Nemojte zanemarivati osjećaj hladnoće i drhtavicu koji upozoravaju na potrebu utopljavanja i prekid boravka na hladnoći.

U slučaju da se kod osoba koje duže borave na otvorenom (izletnici, planinari, alpinisti, vojnici) pojave početni simptomi pothlađivanja ili ozeblina (trnjenje i gubitak osjeta prstiju uz blijedu kožu, ponekad i bol), treba odmah potražiti zagrijani prostor, skinuti vlažnu odjeću, pothlađenu osobu postepeno utopljavati zamatanjem u deke, ali nikako ne izlagati direktnom izvoru topline. Preporuča se dati tople bezalkoholne napitke (čaj, juha) te potražiti stručnu medicinsku pomoć i nazvati: hitnu medicinsku službu – 194 ili Centar za žurne službe – 112.

Informacije i upozorenja o valovima hladnoće, potražite na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

PRVA POMOĆ KOD OZLJEDA ZBOG HLADNOĆE I POTHLAĐIVANJA:

Smirujte i ohrabrujte ozlijeđenu i pothlađenu osobu.

Postavite osobu u udoban ležeći položaj u zagrijanom prostoru.

Skinite s osobe hladnu, zaleđenu ili mokru odjeću, obuću i nakit.

Ako se komad odjeće zalijepio za kožu, nemojte ga trgati, već obrežite škarama.

Pothlađenu osobu postepeno utopljavajte slojevitim omatanjem (odjeća, deka) i postepenim zagrijavanjem, prvo trup, a zatim udove. Pothlađenu osobu nikad nemojte izlagati direktnom izvoru topline.

Smrznuti dio tijela nemojte trljati snijegom, niti navlačiti čarape ni rukavice.

Nemojte stavljati nikakve pripravke (prašak, mast) na smrzotinu.

Smrzotinu pokrijte sterilnom gazom i lagano premotajte zavojem bez stezanja.

Smrzotine na rukama ili nogama imobilizirajte i postavite u povišeni položaj. Ako osoba ima smrznuto stopalo, nemojte joj dozvoliti da hoda.

Pokrijte osobu toplim prekrivačem (deka, kaput) ili metaliziranom folijom (zlatna strana je vanjska).

Dajte osobi topli kalorični bezalkoholni napitak (čaj, juha, čokolada).

Pozovite hitnu medicinsku službu ili osobu odvedite liječniku.

Ostanite uz osobu i pratite životne znakove (stanje svijest i disanje).

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zbog ekstremne hladnoće uvedeno dežurstvo u GDCK ViroviticaObavještavamo građanstvo da se u slučaju ekstremne hladnoće mogu 24 sata obratiti za pomoć u Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, Masarykova 6.

Pomoć Vam možemo pružiti u odjevnim predmetima, obući, pokrivačima i ostalim potrepštinama.

Kontakt osoba: Dražen Jendrašić, mobitel : 098/286-834

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.02.2018.

Termini darivanja krvi za mjesec ožujak 2018.g.24.03.2018.(subota) od 9 – 12,30 sati u GDCK Virovitica


27.03.2018.(utorak) od 9 – 12,30 sati u GDCK ViroviticaGDCK VIROVITICA

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 23.02.2018.

Trgovina Müller d.o.o., poslovnica Virovitica donirala slatkiše za Socijalnu samoposlugu "Djelo ljubavi"

Trgovina Müller d.o.o, poslovnica Virovitica donirala je u četvrtak 22.veljače 2018. godine više vrsta slatkiša iz svoga asortimana, a sve za potrebe Socijalne samoposluge "Djelo ljubavi". Donaciju su preuzeli djelatnici GDCK Virovitica te će ista biti u narednim danima dostavljena korisnicima socijalne samoposluge, prije svega obiteljima sa više djece.

GDCK Virovitica zahvaljuje trgovini Müller d.o.o na vrijednoj donaciji.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.02.2018.

Održan prvi radni sastanak sa ženama zaposlenim u projektu “Pruži mi priliku”

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održan prvi sastanak sa ženama zasposlenim u okviru projekta “Pruži mi priliku”, a koji se provodi u sklopu programa “Zaželi”. Na sastanku je prisustvovalo 40 žena koje su zaposlene putem natječaja u suradnji sa partnerskim ustanovama na projektu, a koje će kroz 24 mjeseca pružati pomoć osobama u nepovoljnom položaju i to na području grada Virovitice i 9 prigradskih naselja (Čemernica, Golo Brdo, Jasenaš, Korija, Milanovac, Podgorje, Rezovac, Rezovačke Krčevine i Sveti Đurađ).

Na početku sastanka sve prisutne pozdravila je ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac koja je novim zaposlenicama zaželjela puno uspjeha u njihovom radu te izrazila nadu da će posao koji su dobile olakšati život i njima samima ali i osobama koje će svakodnevno obilaziti.

Koordinatorica projekta Željka Francetić i voditeljica projekta Vesna Lazarus upoznale su nove zaposlenice sa njihovim budućim radnim zadacima, konkretnim rasporedom i imenima osoba koje će svakodnevno obilaziti te dodjelile dio radne opreme. Ukupno kroz ovaj projekt zaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući za najmanje160 osoba starije životne dobi.

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.02.2018.

Darivanje krvi u GDCK Virovitica

Na danas održanoj akciji darivanja krvi, krv su dali radnici Šumarije Virovitica, radnici Tvina, građanstvo Virovitice,djelatnici Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, te učenici iz Tehničke škole Virovitica (medicinari). Sveukupno je dalo krv 79 darivatelja krvi i to:

Biro Renato, Blažević Marija, Blaževski Slobodan, Borković Riki, Božičević Luka, Brcković Maja, Brdarić Marijo, Bukvić Amalija, Cvrlja Lea, Demšić Marija, Demšić Zvonko, Deskar Tanja, Dežmarić Lidija, Divković Danijel, Gabrić Dario, Gobac Anita, Gomerčić Mirjana, Grba Marijan, Gvojić Ognjen, Hajmaši Dino, Hajmaši Josip, Hodak Davor, Horvat Darko, Ibriks Gordana, Ištoković Maja, Jurić-Grgić Alen, Kereš Tomislav, Kolaković Josip, Kolaković Marko, Kolec Jurica, Komar Tihomir, Kondres Melany, Kovač Branko, Kovač Ljiljana, Košić Zlata, Kralj Damir, Lesić Igor, Lesić Ivan, Leško Željko, Lukačević Mladen, Maresić Franjo, Maresić Melany, Martinčević Darko, Matovina Dominik, Meašić Tea, Meseš Željko, Meter Martina, Mijakić Ivan, Mikolić Mateo, Milan Iva, Mioković Ivica, Moslavac Bruno, Ojdanić Anto, Ojdanić Dragan, Ojdanić Tomislav, Pecek Darko, Perić Josip, Petrić Ivan, Petrović Krešimir, Pilinger Ivica, Pošta Petar, Prelas-Kovačević Anita, Radovanović Slobodan, Radošević Čiča Marija, Rajnović Zvjezdan, Reider Milan, Rukavina Miroslav, Sabo Zdenko, Sever Ema, Udvardi Robert, Vanek Arsen, Veličan Višnja, Vrbek Anđelko, Vuković Zlatko, Zvonar Bruno, Šajatović Nebojša, Šmer Antun, Špiranec Dušica i Đorđević Antonija .

Prvi puta je danas svoju krv darivalo 16 darivatelja krvi.Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 14:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se