Crna svjetlost

< srpanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2018 (6)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (11)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (4)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (24)
Listopad 2017 (12)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (37)
Listopad 2016 (35)
Rujan 2016 (29)
Kolovoz 2016 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i blogera




Pokušaj jednog običnog čovjeka, fotografa amatera, ljubitelja književnosti, vrtlara amatera-početnika, ljubitelj akvarijskih ribica - amater početnik da izrazi sebe kroz pisanu riječ...

Kolekcionar:
poštanskih maraka i razglednica; čestitki; kalendara; časopisa;

Fotograf amater:
voli fotkati prirodu, performere, ulična fotografija...

Vrtlar-amater:
zadnjih nekoliko godina se ponovo počeo baviti vrtlarstvom kao amater, te uzgojem nekog cvijeća, povrća, voća...

Voli glazbu:
klasićnu, disko, pop, rock...

Omiljene grupe su mu:
ABA, Bony M, Modern talking, Quine, Atomic Kiten, Bengales...

Linkovi
Loading


Moja web stranica:
Crna svjetlost

Želiš mi pisati i javiti se:
tvz.majnaric@gmail.com

O meni

07.08.2017., ponedjeljak

Pohane tikvice

Danas sam se odvažio na malu kulinarsku avanturu. Avanturu, jer zadnjih nekoliko godina sam dosta zapustio održavanje znanja u kuhanju, mada i prije, kada sam nešto si kuhao, nisam bio baš neki stručnjak u kuhanju. Pa, nije ni čudo da sam zaboravio kuhati, pa sve ispočetka moram učiti se kuhati. A i azto sam napisao avanturu.

Naime, kako sam si na vrtu uspio još uzgojiti neku tikvicu, odvažio sam ju danas spohati da vidim i probam kako je to pripremati. Naravno, recept sam pronašao na mreži svih mreža. I koji me je podsjetio kako je moja pokojna majka pohala neko povrće i meso. Pa sam pokušao na taj način pripremiti tu tikvicu.


Najprije sam je narzao na kriške oko pola centimetra debljine i posolio i pustio da malo stoje tako. Te sam u međuvremenu u neke posude stavio brašno i jaja. Jaja sam umutio sa malo mlijeka. I prvo sam te kriške umočio u jaja, pa u brašno i stavio peći. I kada su porumenile (ako tako smijem se izraziti) izvadio ih u jednu posudu.




I na kraju sam ih probao, i mogu reći da su mi za početak dobro ispale i bile su jestive. I donekle sam zadovoljan uspjehomMada ću ipak još morati poraditi na tom pohanju tikvica. Jer ipak sam ih pohao prvi puta u životu. I uvijek postoji nešto čime bih sve to mogao usavršiti i poboljšati. Koliko sam uspio i kako sam radio možete pogledati na fotkama.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: pohane tikvice


- 13:00 - Komentari (13) - Isprintaj - #