Crna svjetlost

< listopad, 2017  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Listopad 2017 (7)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (17)
Srpanj 2017 (16)
Lipanj 2017 (14)
Svibanj 2017 (20)
Travanj 2017 (10)
Ožujak 2017 (17)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (24)
Prosinac 2016 (29)
Studeni 2016 (37)
Listopad 2016 (35)
Rujan 2016 (29)
Kolovoz 2016 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Pokušaj jednog običnog čovjeka, fotografa amatera, ljubitelja književnosti, vrtlara amatera-početnika, ljubitelj akvarijskih ribica - amater početnik da izrazi sebe kroz pisanu riječ...

Linkovi
Loading


Moja web stranica:
Crna svjetlost

Želiš mi pisati i javiti se:
tvz.majnaric@gmail.com

O meni
Kolekcionar:
poštanskih maraka i razglednica; čestitki; kalendara;

Fotograf amater:
volim fotkati prirodu, performere, ulična fotografija...


Vrtlar-amater
zadnjih dvije godine sam ponovo krenuo u bavljenje vrtlarstvom kao amater, i počeo sam sa uzgojem neko cvijeća, povrća, voća...

Volim glazbu:
klasićnu, disko, pop, rock...

Omiljene grupe su mi:
ABA, Bony M, Modern talking, Quine...

20.10.2017., petak

Izvan kontrole

Baš kad sam htio da počnem pisati ovaj blog, nazvala me sestra i javila mi je da je starija nećakinja danas bila na nekom izletu. I vratila se kući sva umorna. Toliko joj je lijepo bila na nekom izletu da ju je taj izlet toliko izmučio. Ništa loše se nije dogodilo, samo joj je toliko lijepo bilo da je sva izmorena se vratila kući.

Od tih svih silnih briga koje imam u zadnje vrijeme ponekad zaboravim na neke događaje koje se odvijaju u okolini oko mene. Ali drago mi je da me je sestra barem tako podsjetila na taj događaj. I drago mi je da se je nećakinja dobro provela na izletu. A meni žao što sam nekako pomalo izgubio možda neku kontrolu nad svojim životu. I nikako da se vratim na pravi put. Možda to mora biti tako, ali ne mora. Zapravo i ne mora, i morati ću se potruditi da povratim tu neku kontrolu nad svojim životom.

Ali jedna me stvar ipak veseli ovaj tjedan, a one jeste u tome da ipak mi je ovaj tjedan su ove moje špine, margarete i krizanteme će ipak možda procvasti do blagdana Svi sveti. I da ću možda koji cvijet uspjeti odnijeti na grobove svojim najmilijima. Ali ipak ću sačekati još ovih nekoliko dana i vidjeti koliko će biti uspjeha u tom uzgoju.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: kontrola


- 21:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

15.10.2017., nedjelja

Neusuglašenost

Nekako u zadnje vrijeme sam dosta zapustio ovo pisanje bloga. Priznajem. A i dosta sam zapustio čitanje vaših postova i komentiranja, dobro ne baš svakog posta, ali sam dosta zapustio i vas i svoj blog. Nekako od kada sam počeo raditi novo radno vrijeme prije nekih mjesec i pol, radni dan mi je prekratak. Kako za pisanje postova za ovaj blog, tako i za ostale privatne obaveze i poslove.

A i dolaskom jeseni pomalo mi je ponestalo teme za pisanje ovog bloga. Kroz ljeto sam nalazio (kako ste i sami mogli vidjeti i pročitati) inspiraciju u vrtu. Kojeg zadnjih nekoliko godina pokušavam obnoviti. Ali dolaskom jeseni polako je isparila ta inspiracija za pisanje bloga. A i taj vrt sam zbog što zbog poslovnih, što zbog nekih privatnih obaveza sam dosta zapustio. Jer jednostavno ne stignem sve. Pa sam prisiljeni se boriti da pronađem neko vrijeme za sve to. Ali nikako ne uspijevam u tome. Dan je ponekad prekratki za sve to, a neke osobe i obaveze mi jednostavno ne dopuštaju sve to. A da ne spominjem i umor zbog svega toga. Koji me jednostavno prevari u neke dane.

Bliži se blagdan Svi sveti, i sve više sam pomalo u tom danu. Neki dan sam bio u nekoj firmi da mi postave neki novi križ (privremeno) na grob da bude barem tako obilježeno da u njemu počiva moj pokojni otac. Jer stari križ je već gotovo istrunuo. A jedan dan ću još pokušati otići da nabavim neke sitne kamenčiće da prosipam po grobu. Tako da bar kroz taj blagdan bude grom koliko toliko u redu. A ako bude posla i ostalog, možda na proljeće iduće godine krenem i u konačno uređenje tog groba, kojeg već godinama pokušavam nekako urediti. Ali uvijek su bile te financije problem, koje su me kočile da se upustim u ovu avanturu. Ali o tome kada dođe vrijeme za to. Špine, margarete i krizanteme još nisu u punom cvatu, pa sam i tu zabrinuti. Ali se nadam da će barem nešto procvasti, da stavim nešto na grob roditeljima ili nećaku.aku.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: obaveze, brige


- 18:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

10.10.2017., utorak

Tužna godina

Prošlo je godinu dana od kada si nas napustio anđelu moj, moj jedini i najdraži nečeće. Nadam se da počivaš u miru, ma gdje god bio.

Doviđenja dragi, doviđenja

Doviđenja, dragi, doviđenja;
ti mi, prijatelju, jednom bješe sve.
Urečen rastanak bez našeg htijenja
obećava i sastanak, zar ne?

Doviđenja, dragi, bez ruke, bez slova,
nemoj da ti bol obrve povije
umrijeti nije ništa na ovom svijetu nova,
al ni živjeti baš nije novije.


Sergej Aleksandrovič Jesenjin

Oznake: godišnjica, anđeo, počivao u miru


- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2017., ponedjeljak

Razdire nas

Da, proživjela je moja sestra i šogor teške dane prije godinu dana. I još uvijek im je teško i to nikad ne će zaboraviti. A i ja isto. I ovih dana se dosta čujemo, pošto zajedno ne možemo provesti ove dane. Jer u ovim danima moramo biti zajedno, kao obitelj. Ali na žalost nećemo biti. Što nam je još teže. Ali nema nam druge, nego da ovako pregrmimo ove dane. Jer bol i tuga za nećakom ne prestaje i posustaje. I ostaje nam samo lijepo sjećanje na njega i svi lijepi trenuci koji nas vežu uz njega. Koje moramo njegovati, jer su nam samo oni preostali.

Ali ima nešto što me je danas dosta ražalostilo i uznemirilo. Sestra i ja imamo još živu baku (po majčinoj strani), o kojoj se trudimo brinuti koliko možemo, s obzirom na sve brige, obaveze i probleme koje imamo u svojim životima. A uznemirilo me je to da je ta naša baka nazvala sestru i opet oplela po meni, kako sam dosta negativno nastrojeni prema njoj i još neke stvari. I da li bi sestra mogla me nekako urazumiti ili što li već. Što je bilo stvarno podlo od nje i žalosno, jer umjesto da pokuša sestru utješiti ovih dana i pokušati joj pružiti riječ utjehe, ta naša baka pokušava uvesti razdor između moje sestre i mene. A koliko puta sam joj donio lijekove kad me je molila da joj donesem, a da o nekim namirnicama ne pišem. I onda se čudi da kad čujem za takvo što, da sam dosta uznemireni i joj moram očitati lekciju. Jer umjesto da sestru i mene podrži da si budemo bolji, ona pokušava uvesti razdor između nas. A da ne pišem o mnogim drugim situacijama koje je svojim ponašanjem uznemirila sve nas. I koliko god joj govorio da se smiri i da nas pusti na miru da sami riješimo svoje probleme i da se ne upliče tamo gdje joj nije mjesto, ona uporno to e želi čuti. I samo nam komplicira svojim ponašanjem život. Mada, danas je opet imala slične manevre, ipak sam joj donio neke lijekove, jer ipak želim ostati čovjek. I možda još napišem koji redak o svemu tome, ali živi bili pa vidjeli.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Oznake: obitelj


- 21:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.10.2017., nedjelja

Znam teško je

Znam da vam je teško bili čitati ovaj moj prošli post. A vjerujte mi da je i meni ga bilo teško pisati. A i još teže proživljavati ove dane, kada se prisjećam svih događaja koji su se dogodili prije godinu dana. a i još teže što ovih dana ne ću moči do sestre da joj kao brat budem podrška da lakše izdrži ove dane, jer i ona će se sjećati svega što je bilo prije godinu dana. A i njezin muž i moje nećakinje isto. Jer zbog posla na žalost ne mogu ići k njima da kao obitelj obiđemo grob mog dragog nećaka. Znam da će oni obići njegov grob, ali ipak mi je žao što na prvu godišnjicu ne ću moći obići njegov grob. Ali uvijek ga se sjećam u mislima i ne prođe dan da ga se ne sjetim i u molitvi. Da nađe mir ma gdje god da bio. Među predivnim malim anđelima, negdje na puno ljepšem mjestu nego li je ovaj naš okrutan svijet. I svojom dječjom ljubavi čuva sve nas i one kojima je potrebna ljubav. Vjerujem da čuva svoje roditelje i sestre, da ih sačuva o čuva od svega što bi ih moglo snaći. Vjerujem da je moj mali nećak, sada anđeo, negdje motri na nas i čuva nas da lakše izdržimo ove dane. Miruj moj mali anđeo ma gdje god da bio.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost
lost

Oznake: anđeo


- 20:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

05.10.2017., četvrtak

Bliži se godišnjica

Ovih dana se približava godišnjica smrti mojeg jedinog i najdražeg nećaka, koji je umro prije skoro godinu dana u tragičnim okolnostima. Pisao sam o tome dosta prije godinu dana. Nadam se da se sjećate. Prošla je gotovo godina dana od kada nas je napustilo to drago, nježno i veselo dijete. Prošlo je godinu dana u tuzi i sjećanju na to divno stvorenje, koje je zbog pohlepe pojedinaca otišlo. Nije prošao dan a da se nisam sjetio njega. I pustio dosta suza za njime. I pitao se kako bi bilo da nas nije napustio. Uvijek s iznova sjećajući svih prelijepih trenutaka koje nam je priuštio, kako svojim roditeljima i sestrama. A i svojem uji, koji nije mogao nazvati njegove roditelje, a da se i on nije javio na telefon. I izmijenio koju riječ sa mnom. Sjećam se prelijepih trenutaka koje smo proveli u igri i kako je uživao kada je bio uz mene, jedva čekajući da nešto izvede sa mnom neku vragoliju. I ostati će u mojem sjećanju do kraja mog života, jer ma koliko god imao kratak život, ostavio je veliki pečat na meni, a i na svoje roditelje i sestre. Koje je jako volio i uvijek se radovao nakon škole kad ih je vidio i zagrlio. Nema riječi kojima bih opisao svu tu njegovu radost i veselje i ljubav koju je širio svojom dječjom nevinosti, koju samo djeca znaju pružati. I pitam se što je sve još mogao ostvariti i pružiti nam, samo da nije bilo te pohlepe pojedinaca za dobiti (ili što li već). Ovi dani koji će uslijediti biti će teški, kako za njegove roditelje i sestre, tako i za mene. Ma gdje god da bio, moj dragi nećače nadam se da počivaš u miru Božjem.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: nećak, dijete


- 20:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #

03.10.2017., utorak

Obaveze i jesenske večeri

Nikako da tijekom tjedna uhvatim neki ritam pisanja postova za ovaj blog. Ponajviše zbog premalo slobodnog vremena i previše obaveza koje su mi se nakupile zadnjih nekoliko tjedna, a i dijelom zbog ovog novog radnog vremena koje imam zadnjih mjesec dana na poslu. Ali ipak ne gubim nadu da ču jednog dana uspjeti se nekako osloboditi nekih obaveza i uspjeti organizirati ovo svoje slobodno vrijeme.

I meni se nekako čini da od one biljke na vrtu ne ću imati neke koristi. Pa ću je možda iduće godine pokušati nekako ukloniti. Ionako su svakim danom sve kraći dani i sve više i polako zalazimo u jesen, koja je istinski postala prava jesen. A i tim kraćim danima imamo sve manje vremena za obavljanje nekih poslova vani u vrtu i sličnim mjestima. I sve više se polako povlačio u svoje tople domove. I u njima se posvećujemo nekim jesenskim uživanjima.

Moram priznati da me vesele te jesenske večeri, jer tada se mogu ušuljati i svoju sobu i sjesti ili leći na svoj omiljeni kauč i uživati u čitanju neke knjige ili časopisa. Ili sjesti za svoj kompjuter na stolu i na njemu nešto pisati uz ispijanje nekog finog čaja i u toplini svog doma. Nema mi ljepšeg od toga. I u čemu istinski volim uživati nakon napornog dana na poslu i nekih privatnih obaveza.

I još uvijek tražim neko područje koje bih volio istraživati kroz knjige. Mada još uvijek uživam u čitanju povijesnih i inih romana, ipak nekako me to ne zadovoljava dovoljno. Ali ne očajavam, jer pojaviti će se i to neko područje, samo moram se osloboditi nekih obaveza. Kojih nikad previše i nikako da ih se oslobodim, je taman riješim jedan problem, javi se drugi i tako sve ispočetka iznova.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: jesen, večer


- 21:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

28.09.2017., četvrtak

Sabljica

Hvala na preporuci kako da obradio zemlju. I moram priznati da i ja tako pripremam zemlju na vrtu, da je na jesen zaštiham i pustim preko zime da tako odstoji. I na proljeće samo malo lagano opet prekopam zemlju i sadim ono što mi je potrebno.

A ovih dana mi je i sabljica podarila predivan cvijet, što me je isto jako razveselilo, jer mi je ona jedna od predivnih cvijetova. Nisam je ubrao, već ostavio da dalje uživa na svojoj stabljici. I da mi bar ona malo krasi vrt. A kako izgleda možete vidjeti na fotki.A na ovoj fotki sam snimio neku biljku kojoj ne znam ime i koja je sama nikla. Na žalost nisam je cijelu snimio, ali izgleda da bi mogla biti neko drvo. A jezinu fotku stavljam iz razloga što možda može netko od vas da zna što bi to moglo biti. Vidi se na forki samo grana sa nekim crvenim plodovima. I još ne znam što da uradim sa tom biljkom. Ali o tome ću razmišljati iduće godine.Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: sabljice, vrt


- 20:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

27.09.2017., srijeda

Prvi cvijetovi

Danas sam konačno ponovo uhvatio malo vremena da se prođem vrtom. I moram priznati da je jesen u vrtu sve više uzela svog maha. I da smo dobrano ušli u jesen. I da jesen u vrtu prikazuje sve više svoju prisutnost. I pomalo mi je užitak bilo se proći danas u jesensko popodne. Mada je bilo oblačno i dosta sve mokro od jesenske kiše, i taj jesenski miris koji vlada u vrtu je neopisiv.

I usput sam malo snimio fotoaparatom na mobitelu ovo neko cvijeće koje pokušavam uzgojiti za blagdan Svi sveta. Naime, nakon nestrpljivog čekanja i muke oko uzgoja i brige kroz cijelo ljeto na njima danas sam primijetio da su se počele stidljivo pokazivati prve glavice cvijetova. Na žalost kako nisam zapamtio koja je od tih biljaka margareta, špina ili krizantema, ne znam točno koji je to cvijet, ali ipak me je obradovalo to da se nakon brige oko tog predivnog cvijeća polako pokazuju prvi cvijetovi i da do sada mi nije bio uzaludan trud. Jedino što me sada brine to da idućih mjesec dana ne bude nekog mraza. Jer kako sam pisao u jednom od prijašnjih još nisam smislio način kako da dođem do nekih drvenih kolaca i letvi, te neke plastične folije sa kojim bih oko njih napravio neku kučicu, da tako pokušam zaštiti ih od mraza. Naime, od kada znam za sebe i od kada smo se bavili uzgojem tog cvijeća uvijek smo svake jeseni pomoću tih nekih drvenih kolaca i letvi i folije napravili neku kućicu oko njih i tako ih čuvali od jesenskog mraza. Što bih i ja volio da pokušam uraditi, ali kako sam u takvoj situaciji financijskoj i puno nekih drugih briga i obaveza, još nisam u stanju da se upustim u tu nabavku. Ali se nadam da će se idućih godina to popraviti.

A evo i dvije fotke tih prvih cvijetova, koje na žalost nisu savršene, ali se nadam da će poslužiti da vam pokušaju dočarati te prve cvijetove.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: krizanteme, špine


- 20:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

24.09.2017., nedjelja

Nikako ne stižem

Ni ovaj tjedan nisam baš imao puno vremena da napišem neki post za ovaj svoj blog. Uvijek neki problemi koje moram riješiti ili brige oko jednog člana svoje obitelji. Zbog kiše nisam se baš trgnuo nešto raditi na vrtu. A i dani su sve kraći, pa imam nekako sve manje vremena da išta obavim. A ionako je došla jesen, pa nekako nema baš puno poslova na mojem vrtu. Jučer sam jedino uspio da maknem paradajz i tikvice sa jedne grede. I kada budem ulovio vremena budem pokušao da je obradim i pripremim za prezimljavanje, sa još ostalim gredama. Jedino što još imam da vidim hoće li mi špine, margarete i krizanteme procvasti i preživjeti do blagdana Svi sveti, da ih odnesem sa sestrom na grob našim roditeljima, a i da joj dam nekoliko cvijetova da odnese ih na grob mojem jedinom i najdražem nećaku Mirku, koji nas je prije skoro godinu dana tako tragično napustio. Te da još i ruže pripremim za zimu. I to će biti to za ovu vrtlarsku godinu. A što će biti iduće godine vidjet ćemo.

A što se tiče ovih špina, margareta i krizantema, volio bih da mi uspiju, jer volio bih da nekako savladam to znanje uzgoja tih predivnih cvijetova. I da obnovim i tu neku tradiciju da sa njima okitim grobove svojih najmilijih. Mada ove godine strepim od početka mjeseca listopada, kada u mom kraju polako počinju prvi mrazevi. A ti mrazevi su dosta pogubni za te biljke. Pa sam dosta zabrinuti za to cvijeće, jer nisam stigao smisliti kako da oko njih napravim neku kučicu, sa kojim bih ih zaštitio od mraza. A nabaviti neki materijal za to. Tako da sam dosta zabrinuta oko svega toga. Ali ipak se opet nadam da ipak mraza ovih idućih tjedna ne će biti. Pa da mi ove godine neće stradati te krizanteme od mraza. A do iduće jeseni se nadam da ću uspjeti smisliti neku zaštitu za njih.

Na žalost, nisam ovaj tjedan uspio ni da vas čitam puno i komentiram. Ali se nadam da će se idućih dana i tjedana to uspjeti nekako ispraviti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

Oznake: vrt, brige, obaveza


- 20:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

17.09.2017., nedjelja

Jesen stiže

Ni nakon ovih nekoliko dana dok sam se hrvao sa ovim tehničkim problemom nisam smislio neku pametnu temu o kojoj bih pisao sada kada je sezona polako završila u vrtu. Jer sve polako ide prema zimi, dok se plodovi koji su preostali polako ubiru i spremaju za zimu. Ako još nisu spremljeni. Jer dolaskom jeseni, a uskoro i zimom, ne znam što bih pisao. U vrtu mi još preostaju radovi za zimsko mirovanje vrta. Te možda nekom sadnjom nekih biljaka koje se sade u jesen.sen.

Jučer sam malo otišao do jednog vrtnog centra da vidim da li imaju neke grmove borovnice, brusnice, aronije. I obradovala me je vijest da ih imaju i sada mi jedino preostaje da smislim način kako da ih kupim i presadim u vrt. Sa nadom da će nekako preživjeti zimu i da ću idućih godina uspjeti u njihovom uzgoju.

Da jesen je stigla, po kalendaru još ne, a ni po astronomiji, ali vani se već odavno vidi da je stigla ta predivna jesen. Koja svojim predivnim plodovima čini jesen još ljepšom. A i listovi sa svojim bojama čine jesen nekako posebnom. A da o ovoj svježini koja je nastupila nakon onih paklenih vrućina ne pišem. Volim ovu jesensku svježinu. Nekako se po njoj bolje i ugodnije osjećam. Posebno volim večeri u jesen i zimu, da se mogu lijepo leći na kauč i čitati neki dobar roman. Nekako mi enma ljepšeg od toga.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost

- 20:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.09.2017., subota

Tehnički problemi

Nakon nekoliko tjedna izbivanja sa ovog bloga zbog tehničkih problema na ovom mom kompjuteru evo me nazad. Negdje prije dva tjedna su mi počeli problemi sa ovim nekim programom sa kojim surfam mrežom svih mreža. Naime, nesmotreno sam ga nekako izbrisao i nikako da ga ponovo instaliram. Ali ovih dana sam uspio nekako otkloniti kvar i ponovo instalirati taj neki program. Sa nadom da će mi poslužiti dok ne smislim način kako da dođem do nekih novaca sa kojim bih si kupio neki novi kompjuter. Jer ovaj koji sada trenutno koristim postao je dosta stari. A i zbog neke gluposti prije nekoliko godina dosta je oštećen. Pa sam prisiljeni da tražim rješenje kako da si kupim novi kompjuter.

U ovih dva tjedna nije se puno toga dogodilo u mom okruženju. Još uvijek radim, na čemu sam sretan, a da li ću ostati raditi, vidjet ćemo krajem mjeseca. Mišljenja oko toga da li ću ostati su podijeljena, ali ne bih ih želio iznositi. Jer baš o poslu ne volim puno pisati ovdje. Ali što god da bude, nadam se da ću ostati ovdje raditi ili nastaviti raditi negdje drugdje.

Na vrtu je sezona završila. Na žalost nisam puno imao vremena da mu se posvetim ovih nekoliko dana koliko sam želio. Ali sam ga obilazio. Ovih dana sam uspio da poberem nešto šipka, kojeg sam kod kuće stavio da se suši. Sa nadom i željom da od njega pripravim neki čaj. A koliko sam uspio, nadam se da ću pisati jednom prilikom. Na žalost u uzgoju luka nisam baš uspio, ali barem sam se paradajza najeo, jer mi je jedino on najbolje uspio. A naravno i one zelene tikvice također. Sada mi još jedino preostaje da vidim koliko sam imao uspjeha sa špinama, margaretama i krizantemama. Jer u idućih nekoliko tjedna će i to cvijeće sazrijeti. Nadam se da ne će biti mraza, jer još nisam uspio smisliti kako da im kućicu napravim. Ali i to će se valjda iduće godine popraviti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Oznake: kompjuter, vrt


- 21:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se