C O R D E L I J I N____K U T A K

ponedjeljak, 20.04.2009.

ZAŠTO ŽENE VOLE MAČKE?

Image Hosted by ImageShack.us



Moram priznati da su me komentari nekih dragih blogerica, dobro nasmijali (sad se vi same prepoznajte u ovoj rečenici), a raznježili i rastopili svi skupa(zamišljena slika: Borgman zove po kući:»Cordelia…. Cordelia», i pronađe samo lokvicu vode, «uh izgleda da nam se netko ovdje popiškio») . Evo Atlantida neću raditi onako duuugu pauzu, mada je sve nalikovalo na to. Izdogađalo mi se dosta toga, i stvarno bih imala o čemu pisati, ali ništa nije za javnost(zbog mira i kolateralnih žrtava). Što bi ono rekli: «Jema puno lipih stvari, ali ne smin kazat»(eh da su bar stvarno lipe…). I zato, umjesto da opet kukam o osobnim problemima, radije ću se pozabaviti nečim što sam slučajno primijetila «šetajući» po forumu hr. Naišla sam na dvije teme koje su me prilično zainteresirale, pogotovo ako ih se gleda kao dvije strane istog problema . Na jednoj se raspravljalo o tome da je žena ženi vuk i kako ne postoji iskreno žensko-žensko prijateljstvo, a na drugoj kako muško-ženska prijateljstva ne postoje zbog moguće seksualne privlačnosti . Svima koji me poznaju jasno je da se ni s jednom od te dvije tvrdnje ne slažem. Imam nekoliko prijateljica s kojima me veže prijateljstvo od preko 20 godina, također ni s jednim svojim prijateljem (a kad smo već kod toga ni s neprijateljem, poznanikom, poštarom, psom ili fikusom…) nisam prevarila Borgmana iako svi imaju potreban alat, a neki su i dobri komadi.
Po napisanome ispada su se žene sposobne družiti jedino s muškarcem u kojeg su zaljubljene i ljudima s kojima su u krvnom srodstvu. Izvan tog kruga iskreno prijateljstvo im je nemoguće. Ako ne pronađu ljubav i nemaju obitelj ostaju im izgleda jedino životinje-eto odakle dolaze priče o ženama koje žive osamljeno u društvu desetak mačaka.
Neću se sad osvrtati na muško–ženska prijateljstva, o tome bi se dalo raspravljati bez kraja. Daleko me više zanima fenomen u kojem žena tvrdi kako su sve žene neprijatelji jedna drugoj (a bilo ih je više na tom topicu koje su tako razmišljale)
Argumentacija je išla otprilike ovako:
1.Na moje pitanje da li su i one same, a s obzirom da su žene, isto tako prijetvorne, lažljive, samožive i nesposobne za iskreno prijateljstvo, sve od reda su napisale kako su one posebne i neshvaćene (na što je jedna forumašica ironično komentirala: «Za razliku od nas ostalih koje se normalno međusobno družimo»).
2. Na moje pitanje da li su svjesne kako su se s takvim negativnim stavom prema svim ženama, a i same su žene, u biti svrstale u one koje su vuk vlastitom spolu, odgovorile su da sam eto ja još jedna žena koja ih napada. Nisu uvažile to da se s njihovim mišljenjem ne bi složila ni da su muškarci i da moje neslaganje nema veze s njihovim spolom.
Ako svako neslaganje s svojim mišljenjem doživljavaju kao napad, čudim se da im je neprijatelj samo polovica čovječanstva a ne cijeli ljudski rod. Još ako ne vole mačke kuku i lele.
Čini mi se da je ovdje netko lud, a po prvi put s olakšanjem mislim da to nisam ja.

- 23:01 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Prije otprilike 35 god. izašla sam na ovaj svijet nezadovoljno vrišteći na sav glas. I kako je vrijeme pokazalo bila sam u pravu. U usporedbi s toplim majčinim tijelom u kojem sam se ugodno baškarila, s dovoljno hrane i spavanja, ovaj je vanjski svijet prilično opasno i naporno mjesto. Ali što je tu je. Potjeralo me vani i sad sam, svidjelo se to kome ili ne, tu. Još od tog prvog izlaska ostalo mi je u navici da glasno izražavam svoje mišljenje o svemu što me okružuje pa ću to raditi i u ovom svom blogu. Svi kojima se moji komentari i napisi ne svide nek se obrate mojom mami. Da me ona nije odlučila izbaciti ja bih još uvjek ugodno plutala u njenom stomaku i nitko sa mnom ne bi imao problema. Eto tako. Unaprijed skidam svu odgovornost sa sebe. (ovaj uvod pisan je 2005 god. tako da su se moje godine promijenile, ali sve ostalo je ostalo isto)


    E-MAIL



    plus.hr



    Radinoca Snova - Humanitarne akcije








    Image Hosted by ImageShack.us














Linkovi

meni zanimljivi blogovi

Moj nakit