02

srijeda

svibanj

2012

Foto virtualni restać :)

Praznik rada je za nama, idemo delat! smijeh


A sa novom sezonom, proljeće-ljeto hehe,
i nova sezona mog bloga, mali Foto virtualni restoran.
I tak vi fino dodjete k meni u restać, ja vam ponudim jelo
po mom izboru, nema biranja :)) i to je to.
Ne morate čak ni platiti! smijeh


Menu:
Predjelo: Bijela juha od luka
Glavno jelo: Pita s brokulom i kobasicama
Desert: Ananas sa sladoledom i šlagom















Dobar tek!
Nadam se da ste uživali! :)



Bijela juha od luka

Recept


- 2 veće ili 3 manje glavice luka
- 3 dkg masti
- 3/4 l mlijeka
- 1/2 l vode
- 1 šnita kruha
- sol
- papar
- muškatni oraščić

Nasjeckamo luk i pirjamo na masti s malo vode 1 sat.
Ne smije požutjeti.
Dolijemo mlijeko i vodu te dodamo kruh.
Lagano kuhamo 1/2 sata, protisnemo, ponovo prokuhamo i začinimo.



Pita s brokulom i kobasicama

Recept


Tijesto
- 200 gr pšeničnog brašna
- 50 gr integralnog brašna
- 130 gr putra narezanog na listiće
- 1 žličica soli
- malo papra
- 1 jaje
- 2-3 žlice hladnog kiselog vrhnja

Brzo i lagano umijesimo prhko tijesto i oblikujemo ga u kuglu.
Omotamo prozirnom folijom i stavimo u frižider na pola sata.
Tijesto zatim razvaljamo na veličinu okruglog kalupa.
Prebacimo ga u malo namašćen kalup, te pečemo na 190 C oko 10 min.

Nadjev
- 1 brokula
- 2 kobasice
- 250 gr skute ili posnog sira
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 2 jaja
- 2 žlice kukuruznog brašna
- parmezan, sol, papar

Kobasice kratko prokuhamo u vodi.
Brokulu operemo i razdvojimo na cvjetove koje blanširamo 1 minutu u kipućoj vodi.
Pomiješamo skutu, oba vrhnja, jaja i kukuruzno brašno.
Dodamo parmezan i promiješamo. Kobasice narežemo na kolutove i umiješamo u nadjev.
Posolimo i popaprimo prema okusu.

Na polupečeno tijesto stavimo pripremljeni nadjev u koji utisnemo blanširane cvjetove brokule
i dovršimo pečenje još oko 30 minuta na 180 C. Pred kraj posipamo parmezanom.



<< Arhiva >>