cooharica

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Volim kuhati i mislim da bi svi trebali kuhati, jer je kuhanje super.
Kuhati i pojesti :D

da da pojesti :D:D:D

buuahahahaha

Moji najbolji linkovi
Gastronaut.hr
Coolinarika.com
Naucite plesati salsu

Arhiva recepata
Gljive guide
Krema od vrganja
Riza na pari
Piletina u vinu
Zapeceno punjeno povrce
Tikvice na cooharev način

28.01.2006., subota

labud sa jos jednim trbuhom :D = 3

ah ah kako je ovo dobro ispalo

U 16:15 kako je najavljeno dosao je profesor. Nakon ispunjavanja standardne ankete u kojoj ocjenjujemo predmet i sve vezano uz njega, doslo je vrijeme izvlacenja brojeva.

Posto zbog prezimena uvijek budem zadnji, imao sam izbor od samo tri papirica. Najme 9 papirica je okrenuto naopacke, a na drugoj strani je broj vjezbe koju cu odgovarati.
Od svih vjezbi sam rekao, da bi mi najbolje pasala vjezba 7, sto zbog pozicije jako udaljene od profesorovog stola (lako se prepisuje :D), sto zbog same lakoce vjezbe.
I tako je i bilo. Od 3 ponudjena broja, izvukao sam broj 7 :D

Eh sada je trebalo cekati profesora da dodje zadati na koja teorijska pitanja, a koja prakticne zadatke trebam napraviti. Nakon izvjesnog vremena dobio sam svoja 3 zadatka.

Kao prvo teorijski zadatak sam prepisao iz knjige, od rijeci do rijeci i tako jedna cijela stranica. Jeste primjetili kako se brzo moze prepisivati kada je frka sa vremenom :DD?
Druga dva sam rijesio uz pomoc kolege preko puta, samo sto je to bio prakticni dio testa, pa sam malo i mjerio i tako. Sve u svemu, profesor dolazi do mene, a ja sve imam sve uredno napisano:

Profesor: I kolega? Jeste spremni?

Ja: Pa ja bi jos malo pricekao druge da zavrse, strah me (uvijek, ali bas uvijek glumim da sam usporen, uplasen, i tako na ispitima. Neznam zasto ali uvijek bolje prodjem nego kada sam normalan :D)

Profesor: Ma, sada ce mo mi to srediti.

Ja: A joj! (hehehe)

Profesor: Ajde kolega, da vidim formulu za titranje matematickog njihala, pri velikim amplitudama.

Ja: (prvo objasnjenje. Primjetio sam da druge ispituje to sto su napisali, a ja sam svoje prepisao iz knjige i nisam imao pojma sta je sta, pogotovo kako se racuna elipticni integral prvog stupanj, koji je isto tamo bio zadan za rjesiti, pa se ja opet malo pravim "grbav") Pa eto, i pokazem skroz na dno papira gdje je i bila formula nakon cijele stranice izvoda.

Profesor: Da. Tocno (stavlja kvacicu). Nego reci te mi....(u ovom trenutku, ja brzinom svjetlosti uzimam taj prvi papir i preko njega stavljam papir sa druga dva zadatka)...a ha..Ah dobro, vi ste vec presli na drugi zadatak. Nema veze, recite mi onda (weeeeeeeeeee uspjelo je :DDD)

Posto je vidio da imam ovo tocno na papiru napisano, odlucio me je pitati skroz druge stvari :D. Nesto sam znao, a nesto nisam.
Ocjena iz prakticnog djela -4 iz usmenog 3 do 4 sto daje, logicno, ukupno 3 :D
ali bas me briga

jos jedan manje

- 10:48 - Komentari (18) - Isprintaj - #

24.01.2006., utorak

Na kapaljku :D

Pisem na kapaljku :)))

Tu sam. Nisamo umro, samo sam si malo drugcije rasporedio vrijeme, a i neznam o cemu da pisem, kada mi je svaki da isti :)

Uglavnom novost je to da sam prosao Osnove Elemenata i Mehanizma strojeva :D prvi semestar. Sada jos drugi i ulazi u indeks :D

Idem uciti. Ispit je u petak iz fizike
- 11:20 - Komentari (16) - Isprintaj - #

14.01.2006., subota

Mamin rodjendan

Jucer 13tog je bio mami rodjendan.
Spremanje za goste, koji su dolazili cijeli dan, je pocelo oko 13 sati. Barem mislim da je bilo 13.
Standardno naresci, salame razne, od kulena, cajna, kant, mortadele i tako do raznih sireva, ali toga uvijek kod nas bude manje :), jer se mi koliko toliko trudimo zivjeti zdravo pa je naglasak uvijek na salatama.

Pa ajmo redom:


1. rajcica, sa feta sirom, bosiljkom i acetom balsamicom i malo kotamy cesnjaka. Mislim da netreba puno objasnjvati. Nareze se rajcica, i pomjesa sa feta sirom koji ste izrezali na kockice, stavi se kotamy cesnjak, pomijesa stavi aceta pomijesa i nakraju se doda bosiljka i maslinovog ulja, opet pomijesa i par listica za ukras

2. svjeza ribana cikla, i ribana mrkva. Naribaju se cikla i mrkva, pomijesaju i stavi se aceta balsamica sa malo kotamy cesnjaka koji mozete staviti u aceto prije pa neka vam sluzi kao dressing. Jer nemojte odmah staviti octa na salatu. Ako ne pojedete sve sutra dan ce vam ukiseliti zbog octa, ovako ostane svjeza, pa semo dodajte na ono sto mislite jesti npr na kolicinu na tanjuru

3. ribana mrkva, ribana cikla, i sok ok svjezeg limuna :) oribajte sve sto se da oribati i prelijete sa limunovim sokom da ne oksidira :) i to je to....ovo mi je najbolja kombinacija. Mrkva i jabuka :DD

4. Standardna "meksicka" :D. Kupite iz konzerve bijeli grah, crveni grah, kukuruz, slanutak. Sve pomijesajte i dodjate maslinovog ulja, acceta balsamica, i kotamy cesnjak i opet sve pomijesajte.

Ako netko nezna zasto stalno pise kotamy cesnjak. Zato sto on ima najbolji omjer cesnjaka u granulama i soli, ali ako ga nemate slobodno stavite ono sto imate :) dodje na isto

5. Ajvar uvijek ljudi rado jedu kao umak, ali ako imate majoneze slobodno ih malo pomjesajte, dobit ce te bljedoliki, jako ukusni umak

Kao sto vidite, uz jako malo novaca mozete uciniti vas stol jako bogatim kada je neka prigoda, a vjerujte mi ljudi ce te salate rado jesti jer danas ljudi sve cesce i cesce jedu ne zdravo pa ce im sam oraganizam plakati za ovim :DD

ja sada moram ici na rucak, a vama zelim

dobar tek
- 12:17 - Komentari (14) - Isprintaj - #

11.01.2006., srijeda

Evo me nazad

Vratih se :)

Nisam doduse nigdje niti bio, ali nema veze. Preko praznika obicno zaboravim na sve i svasta tj preciznije toliko pono igram kopmjuter da izgubim pojam o vremenu, pa mi se onda pocne spavati, pa reko sutra cu, pa sutra ista prica i tako prodju 2 tjedna.

Sada se naravno vracam opet po starom jer su mi pocela predavanje i poceo sam opet uciti za ispite koji dolaze sredinom drugog mjeseca.

Sta mi se dogadjalo. Apsolutno nista osim sto sam skinuo tepih u sobi i zbog toga imao posla 2 dana struganja i pranja spuzve koja se nakon 29 godina zaljepila i postala jedno sa parketom :)
Ali sredio sam to, nije jos do kraja ali je lijepo, pa mi sada vise soba nesmrdi :D
Jer je bilo po njemu, vina, pepela, znojnih nogu, mackinih povracotina :D, sokova, pive, kojekakvih tekucina :) svega, a najvise prasine i dlaka :D uzas, a prao se jednom svakih 5 godina :D ako i toliko tako da niti usisavanje koje naravno isto nije bilo redovito mu nije pomagalo.

Sada konacno soba mirise tj nemirise nego samo vise ne smrdi :DD..nije da je to jaki smrad bio nego vise smrad po ustajalom zraku tj prasnjavom...ma razumijete me :)

Ima jos jedna stvar. Od kako sam objavio da vise nisam na VIP-u od tada nemam mobitel :D. Vec sam zaboravio kako je lijepo biti bez mobitele i jos mi u niti jednom trenutku nije onako jako zatrebao, a da se nisam moga snaci na neki drugi nacin. Bas je oslobadjajuci taj osjecaj. Nemam ga i uopce mi ne fali, a da ne pricam koliko sam novaca ustedio :D pogotovo preko ovih blagdana jer je tada potrosnja obicno povecana.

Nisam niti nista kuhao, a rekao sam da hocu puno toga jer sam toliko novih stvari htio isprobati, ali evo barem jedna mala tajna.

Za badnjak se obicno posti i jede riba. Najcesce ljudi pokusavaju da buse bakalar makar neznam zasto jer po meni ima puno kvalitetnije ribe. Ali ajde recimo da je bakalar.
Po trgovinama vam se nudi ovaj suseni po cca 100 do 250 kn po kg, ovisi kako koji i gdje.
Proces spremanje toga bakalara je dugacak i u vecini slucajeva neuspjesan i onda vam rucak smrdi po crkotini, jer budite sigurni taj bakalar nije nista drugo nego crkotina koju treba pripremati 7 dana da postane jestiva, inace ce se mnogima zgaditi jelo i to ce im najvjerovatnije biti posljedni susret sa bakalarom.
Zasto kazem 7 dana, zato da se izvuce sav smrad iz njega, moze i manje ali onda ce te osjetiti to na vasem rucku.
Namakanje u vrucoj vodi, pa mjenjanje vode nekoliko puta dnevno, pa tako 7 dana, pa trganje komada, rezanje, i tko zna sta sve ne i jos to sve platite 150kn i jos vam se moze dogoditi da ne uspijete.
E pa zato dragi moji predlazem vam da sljedece godine napravite sva ta ista jela ali sa svjezim bakalarom koji kosta oko 25kn / kg i puno je laksi za spremanje :D

Ako ce te na bianco netrebate stavljati tonu cesnjaka da ubijete miris dimljenog bakalara aka crkotine, vec samo malo tek tako da dobije onaj miris i neka vam se onda osjeti da je riba :) a ne hrpa cesnjaka i krumpira sa komadima koji lice na ribu.
I najvaznije od svega priprema traje manje od 30 min, sto je usporedivo sa 7 dana jako jako jako malo.

Eto kao sto vidite protivnik sam crkotine tj cinjenice da treba pustiti hranu da "tukne"

Kao sto lovci pripremaju npr fazana koji inace ima jako tvrdo meso. Zavezu ga za noge, okrenu naopacke i puste ga da "tukne" nekoliko dana. A kada hrana "tukne" pocinje se pretvarati u crkotinu tj pocne truliti i tako omeksa :DDD. A smrad se izvlaci octom, a da se ubije kiselina obicno se stavljaju brusnice koje su slatke.
Pa sada ako jedete vepra na lovacki nacin sa brusnicama znat ce te o cemu se stvarno radi :D
Nekom mozda to je fino, ali ja vise volim jesti svjeze ubijenu hranu, a ne les, a omeksat se moze na puno lakse nacine.
Obicno je les pun koje kakvih bakterija i bolesti i svega, zato i smrdii, ali ovaj je termicki obradjen tako da se nemorate bojate. Necete se zaraziti, samo ce te osjetiti onaj miris :)

Eto...toliko od mene idem uciti dalje




- 14:25 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>