colorius - The colors of Life

30.06.2006., petak

Put

iznad vode, iznad svega ipak postoji maleni put, samo treba krenuti...

Image Hosted by ImageShack.us

15.06.2006., četvrtak

Što je to ljubav 3

Iako bi po logici stvari ovo trebao biti posljednji dio u etapi ljubavnog puta, nekako mi je pisanje ovog dijela prouzročilo najviše muke, to je zasigurno zbog same činjenice da sam, recimo tako, imao najveću ljubav na svijetu te je onda izgubio.
O samome gubitku ljubavi mogao bih napisati jedan cijeli dug post, no nemam ja za to baš snage, tako da će ako ikad bude napisan, vidjeti svjetlo bloga u neko drugo vrijeme.

Dobro, i nakon što se dvije osobe poprilično upoznaju i uvide u nekih 80% jedno drugoga poprimaju slikicu onoga što je ispred njih i onoga što je u osobama ispred njih. Na njima je sad da odluče da li žele ići dalje ili ne, informacija imaju dovoljno da već sad odluče da li će sa tom osobom ostati do kraja života, no u ovoj fazi dolazi do najvećih nebuloza u vezama, neki ljudi počinju gledati na stvar kao da je gotova, neki počinju strastveno uživati, neki dožive onaj savršeni mir u vezi pun sigurnosti i razumijevanja, nekima niš nije jasno pa su zbunjeni itd….
Situacija je zapravo vrlo jednostavno, nakon burne izmjene energije polagao ali očito počinje smanjivanje tog inicijalnog naboja i on se zamjenjuje s jednim puno finijim procesom, taj proces predstavlja početak funkcioniranja dviju osoba kao jedne, možda zvuči čudno no u tom trenutku počinju se aktivirati procesi u ljudskom tijelu koji sliče SF-u (sajns fikšn), tipa telepatija, predviđanja i sl. jer svi već polako počinjete «osjećati» što drugi želi i kako razmišlja, nije vam više potrebno ništa; pogledate ju/ga i odmah imate mali milijun podataka s kojima možete raspolagati i jednostavno znate.
Da pokažem na primjeru, jedan pogled vašeg partnera i informacija koja je prenesena neverbalno uz energetski dodatak u vama može probuditi svašta od ludog odlaska u krevet do iznošenja smeća (u smislu bježanja od neizbježne svađe). U svakom slučaju nebrojeno puta se može dogoditi da počnete npr. preuzimati stres od partnera iako je on kilometrima daleko pa cijelu noć ne možete spavati ili jednostavno dok vi nešto radite počnete se osjećati čudno jerbo se «nešto» dogodilo vašem partneru, također vas nekad «zapuhne» nevjerojatan osjećaj sreće jer znate da je partnerus u tom trenutku pomislio što i vi iako ste «km daleko».
Proces je zapravo super jer tek tada shvatite da više na ovome svijetu niste sami već ste povezani s još jednom osobom koja je ujedno povezana za vas te zajedno kročite dalje.
Tu u svojoj punosti nastupa ljubav i prestaje ta «zaljubljenost».
Do kraja života polagano ali sigurno upoznajete onih ostalih 20% vašeg partnera, tj. upoznajete njegovu pravu dušu.
Neki nastave pa uživaju do kraja, dok neki puknu, doslovno energija spajanja u jednu osobu postane toliko jaka da kod nekih izazove totalno slijepilo osjećaja i počinju misliti da je to zapravo gotovo da ljubavi više nema no zaboravljaju da ako osobe nisu kompatibilne nema te teorije po kojoj bi izdržali proces harmonizacije.
Samo nastajanje jedne osobe ne događa se u doslovnom smislu riječi već je bliže recimo jednom savršenom jedinstvu dviju osobe u kojem i jedna i druga osoba zapravo s užitkom rade.

No kao što to svi znamo, ovo sve gore navedeno je jedna ekstremno rijetka situacija i mnogi je nikad ne dožive, me included, blagoslovljeni su onima kojima bog dozvoli da upoznaju svojeg životnog partnera i da sa njim provedu ostatak života.

06.06.2006., utorak

...tako tiho

Nikad u životu nisam pisao pjesme, tu neku za mene novu izričajnu formu potaknula je ljubav, možemo reći da je otvorila mala vrata u mom umu pored kojih sam često prolazio ali ih nikad nisam otvorio.
Vezano za kraj moje 11 (i 3 mjeseca) godina duge veze proizišle su neke pjesme na engleskom i par na hrvatskom, osjećaji u svim pjesmama su iskreni i prikazuju stanje ljubavi koje sam imao prema njoj. Nisam nikad bio u tak dugoj vezi pa nemam pojma da li osjećaji nakon toliko vremena mogu biti tako jaki, no s obzirom na razvoj situacije koji ovdje ipak još neću objašnjavati u detalje proizašla je jedna s velikom vjerojatnošću zadnja pjesma koja je posvećena njoj.


...tako tiho

…..i tako tiho ljubav umire
na kraju svega što je bilo
svih onih nezaboravnih noći
onih naših dugih kupanja

nakon bezbroj božanstvenih dodira
bezbrižnih jutarnjih buđenja
tvojeg anđeoskog osmjeha
i prvih mekanih pusa

i tako tiho nestaje ljubav
odsječena od tebe
od izvora svog nastanka
od izvora svog postojanja

potpuno sama
svjesna kraja
zadnjim treptajem gleda
kako nikada više neće biti dio
tebe…

… i tako tiho nestala je ljubav…

03.06.2006., subota

vodica

Image Hosted by ImageShack.us


02.06.2006., petak

Plitvice

Da malo razvedrimo ovu noćnu moru od vremena:)

Image Hosted by ImageShack.us

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se