nedjelja | 03.09.2006.

Optimizacija WinXP-a

Techno Inside
Evo par korisnih trikova da se riješite problema sa windowsima dok radite sa zahtjevnim aplikacijama koje koriste više CPU-a i RAM-a i. Naime Windowsi sami po sebi imaju hrpu stvari koje su nama glazbenicima nepotrebne, i utječu na performanse računala čineći ih znatno sporijima nego što zapravo jesu.
Jedna od opcija je isključiti sve mrežne servise (dhcp,dns... ) i sve servise koji nemaju direktno veze sa aplikacijama koje koristite dok radite sa glazbom a zauzimaju određen prostor u memoriji i guše procesor.
Otvorite "services" prozor ( Start > Run > Type "services.msc" ) , desno je lista svih servisa instaliranih na računalo, s lijeve stran stoji objašnjenje čemu služi određeni servis.

Ako računalo koristite i u druge svrhe osim za produkciju glazbe,moj savjet je da kreirate "Studio Hardware profile" za rad u studiju.
description:
Desni klik na "My Computer" , odaberete "Hardware" tab, otvorite "Hardware Profiles" . Kopirajte postoječi profil i preimenujte ga u "Studio" . Kad restartate računalo prije nego što se Windowsi učitaju pojavit će se opcija odabira Hardware profila, odaberete opciju "Studio" i kad se windowsi učitaju napravite optimizaciju servisa, tj. isključite sve nepotrebne servise. Otvorite "services.msc" , desnim klikom na servis koji želite isključiti
odaberete "properties" > " log on " tab , klik na "Studio" profil > "Disable" > Ok . Time ste isključili servis samo u "Studio" profilu, što znači da kada uključite računalo u "Default" Hardware Profilu taj će servis biti uključen dok će u "Studio" profilu biti isključen.
Ovo se odnosi samo na servise dok ostale postavke nisu ovisne sa Hardware profilima.

Ovdje su postavke servisa mojeg "Studio profila".

Ostale postavke : Optimizacija WinXP-a

Nadam se da će vam ove informacije biti korisne.
Za pitanja ili ispravke komentari su poželjni.

.

- 21:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>