petak | 15.12.2006.

My Space

Pozdrav
Više sam vremena posvetio nekim drugim stvarima pa tako baš i nemam nekih novih postova.
Od nedavno me možete posjetiti osim na www.tekknology.tk i na www.myspace.com/tekknology . Be my friend! party

Neki dan sam snimio novi promo mix koje možete ovdje downloadati.
Odličan progressive house.

Dj Codar - Looking For a Club ... 62 MB

Tracklist:

1. LORENZO NAVARRRO_Looking for a club ( Fada Pella )
2. DARKO ESSER _Laku noc
3. ELECTRONIC PIRATES feat D-NOX_Strange days
4. ACQUAVIVA & LEUTZENKIRCHEN_Zombie ( Basic ReEdit )
5. PRYDA_Nile ( Orginal mix )
6. ERIC PRYDZ_Aftermath ( Orginal extended version )
7. BECKERS, D-NOX, AMO, NAVAS_Memory cell
8. D-NOX, BECKERS_Jet Lag Slave
9. DAVIS AMO & JULIO NAVAS present PACO MAROTO_After
10. DAVID AMO_Cosmics sound
11. DAVID AMO & JULIO NAVAS present FRANK MORN_Feelings Dont Stop
12. MASTIKSOUL_Evasive
13. HUGHES & SPIER_Idiot Box
14. JONATHAN & BRADLEY_Manhattan


Enjoy ......

- 20:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja | 22.10.2006.

TUTORIAL

Odličan tutorial copy/paste sa nekog foruma ... uživajte



C/P

Gotovo na svakom production forumu su se vodile diskusije o tome gdje prestaje produkcija i pochinje mastering, treba li producent znati i masterizirati vlastite track-ove, trebaju li mastering inzhinjeri nositi kiltove itd itd itd Evo kako ja to vidim...

Nastanak "mastering" zanata: Mastering inzhinjer je kao "zanat" nastao u doba dok muzichari nisu marili nizashto osim za vlastiti instrument ili mikrofon. Bendovi i/ili orkestri bi komponirali skladbe, stvorili aranzhmane i na koncu otishli u neki studio snimiti svoju glazbu. Tamo bi ih dochekao "ton tehnichar" kojemu je bio posao snimiti sve instrumentalne i vokalne djelove skladbi na magnetofonske trake. Obichno je svaki sastav imao osobu zaduzhenu za aranzhmane (ili bi studio ustupio svog "aranzhera") pa se po uputama te osobe radio mix. Ton tehnichar bi u toj fazi izvukao maximum iz svakog instrumenta, ispravio sitnije nedostatke i slozhio finalni aranzhman. Na koncu bi konachni mix dospio u ruke mastering inzhinjera chiji je posao bio prilagoditi mix mediju na kojem che biti distribuiran (i danas se radi poseban mastering za vinile i poseban za cd/tape) te ekvalizacija i komprimiranje u cilju postizanja optimalne glasnoche i tonalno-volumenskog balansa izmedju instrumenata i vokala. Obzirom da muzichari tog doba nisu imali "uho" za studijske snimke (jer su navikli vlastite skladbe slushati u live izvedbi, a to znachi da su uvijek najglasnije chuli vlastiti instrument te one njima najblizhe pozicionirane u bendu) odluka o tom finalnom balansu se prepushtala struchnjaku.

Mastering danas: Mnogi bendovi i danas funkcioniraju na ovaj nachin. Svaki chlan benda bi najradije da se bash njegove dionice chuju najglasnije, no to je rijetko i opravdano. S vokalistima je stvar josh gora. Oni pak smatraju da u svakom trenutku njihova dionica mora apsolutno dominirati zvuchnom slikom. Naravno, u takvom sluchaju nuzhno je uposliti profesionalca kako album ne bi prerastao u konstantno "nadvikivanje" instrumentalista i pjevacha. No u domeni elektronske glazbe ovaj koncept pomalo gubi smisao i ponekad profesionalni mastering inzhinjer mozhe upropastiti stvar balansiranjem elemenata u skladu s tradicionalnim masteringom. Konvencionalni mastering inzhinjer che se ubiti od posla pokushavajuchi podjednako naglasiti sve elemente, a producent che lupati glavom o zid kad chuje vlastitu stvar s nedovoljno naglashenom kasa-bas linijom, toplim i njezhnim synth dionicama i prozrachnim hi hat-ovima. Naravno, postoje i mastering inzhinjeri koi su specijalizirali elektronsku glazbu, ali to je vech potpuno drugachiji zanat od onog izvornog.

Mastering elektronske glazbe: u ovoj domeni mastering ima jedan osnovni i apsolutno prioritetni cilj... uchiniti stvar maximalno glasnom a da ona pri tome ne izgubi dinamiku i tonalni balans kojeg je stvorio producent. Za razliku od bendova s gitarama i bubnjevima, u el. glazbi ne postoje pravila koja govore koliko glasno mora biti "ovo" u odnosu na "ono". Pretpostavka je da je producent imao priliku odrediti glasnochu svakog elementa, i mastering inzhinjer che si rijetko dozvoliti velike korekcije u tom smjeru. Pojednostavljeno, mastering el. glazbe se svodi na:

1. low cut ispod 30 Hz
2. ekvalizacija oktava na prijelazima sub - bas, bas - srednji i srednji - visoki
3. komprimiranje jedno ili vishepojasnim kompresorom
4. ponovno ekvaliziranje na istim mjestima iz tochke 2. + eventualna korekcija shirokim Q-om od maximalno +/- 1 dB u srednjim i/ili visokim oktavama
5. maximiziranje glasnoche nekim od loudness maximizer-a, diethering i prilagodba mediju.



ostatak pročitajte .: ovdje :. njami

- 02:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak | 06.10.2006.

MIDI TUTORIAL ...

Alesis Photon x25 audio MIDI interfaceŠto je MIDI, kako funkcionira, zašto je važan i kako ga spojiti na studio.
Svi uspješni glazbenici koji rade kod kuće moraju razumjeti MIDI. Možete probati bez njega, ali svako malo će vam stajati na putu. Zato pažljivo pročitajte sljedećih nekoliko odlomaka.

MIDI je podatak
MIDI (Musical Instrument Digital Interface) je protokol koji su 1983. godine razvili veliki proizvođači synthesizer-a kako bi jednom synthesizer-u omogućili da upravlja drugima. Ubrzo nakon toga došli su do zaključka da računalo može snimati i reproducirati ove podatke i to je izazvalo revoluciju u produkciji glazbe.

MIDI nije audio signal
Zvuk klavijature ne prolazi kroz MIDI kabel, več klavijatura računalu šalje digitalne event-e.
Što je event? MIDI event-i su samo jedinice i nule koje računalu govore kada ste pritisnuli koju tipku (note ON event), koliko čvrsto ste je stisnuli (velocity), kada ste otpustili tipku (note OFF event), stisnuli iduću tipku, te pomaknuli knob. To je osnova koju morate shvatiti da biste nastavili. Nama najkorisnija činjenica je da je MIDI DATA, dakle skup podataka. To znači da, nakon što ga snimite, MIDI u potpunosti možete mijenjati uz pomoć vašeg sequencera. opširnije

- 17:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak | 29.09.2006.

NOVA SLUŽBENA STRANICA

Nakon dužeg vremena sam odlučio proširiti svoj prostor na webu, dao sam si truda i proučio kako funkcionira Flash animacija na webu. To je rezultiralo novom službenom stranicom Tekknology studia. ( www.tekknology.tk ). Još jedan home made uradak, ali ovaj put u vizualnoj domeni.wink Blog će i dalje biti aktivan za komentare, kritike i sve ostale gluposti koje sam do sada pisao.


pozdrav.

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja | 03.09.2006.

Optimizacija WinXP-a

Techno Inside
Evo par korisnih trikova da se riješite problema sa windowsima dok radite sa zahtjevnim aplikacijama koje koriste više CPU-a i RAM-a i. Naime Windowsi sami po sebi imaju hrpu stvari koje su nama glazbenicima nepotrebne, i utječu na performanse računala čineći ih znatno sporijima nego što zapravo jesu.
Jedna od opcija je isključiti sve mrežne servise (dhcp,dns... ) i sve servise koji nemaju direktno veze sa aplikacijama koje koristite dok radite sa glazbom a zauzimaju određen prostor u memoriji i guše procesor.
Otvorite "services" prozor ( Start > Run > Type "services.msc" ) , desno je lista svih servisa instaliranih na računalo, s lijeve stran stoji objašnjenje čemu služi određeni servis.

Ako računalo koristite i u druge svrhe osim za produkciju glazbe,moj savjet je da kreirate "Studio Hardware profile" za rad u studiju.
description:
Desni klik na "My Computer" , odaberete "Hardware" tab, otvorite "Hardware Profiles" . Kopirajte postoječi profil i preimenujte ga u "Studio" . Kad restartate računalo prije nego što se Windowsi učitaju pojavit će se opcija odabira Hardware profila, odaberete opciju "Studio" i kad se windowsi učitaju napravite optimizaciju servisa, tj. isključite sve nepotrebne servise. Otvorite "services.msc" , desnim klikom na servis koji želite isključiti
odaberete "properties" > " log on " tab , klik na "Studio" profil > "Disable" > Ok . Time ste isključili servis samo u "Studio" profilu, što znači da kada uključite računalo u "Default" Hardware Profilu taj će servis biti uključen dok će u "Studio" profilu biti isključen.
Ovo se odnosi samo na servise dok ostale postavke nisu ovisne sa Hardware profilima.

Ovdje su postavke servisa mojeg "Studio profila".

Ostale postavke : Optimizacija WinXP-a

Nadam se da će vam ove informacije biti korisne.
Za pitanja ili ispravke komentari su poželjni.

.

- 21:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota | 19.08.2006.

new track : Codar - 7 Days Of Pleasure




Još jedan "home made" uradak iz radionice plavih zidova i stropa obloženog cd medijem.
Ovaj put rađeno u Ableton Live-u. Snimka je lošije kvalitete zbog bržeg učitavanja smokin
Komentari su dobrodošli ....



- 00:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak | 16.05.2006.

The Numbers, dj mix by Codar

DJ Codar - The Numbers / 49,8 mb / - feel free to download and listen thumbup

The Numbers


tracklist :
1. Alexander Koening - Pecah Belah
2. Kobbe & Austin Leeds - Wonder Where My Girls Is
3. Antidote - Sculpture
4. Dyno - Tetsuo
5. Celeda - The Underground (Saeed Younann Exclusive Remix)
6. Can Costa And Kosmas Epsilon - Che Malakita
7. Alex Kenji - Destroy Elevator
8. Digital Poison - Reset Your Mind
9. Da Groovemasters - Europe (Rpo Remix)
10. Secret Cinema - In Sc Sound (Instrumental)
11. Beatburglers - A Bit Patchy

- 11:26 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda | 05.04.2006.

new track : Tekknology - Decision ( Angel mix)

Tekknology - Decision Klasični Trance stile, sa dosta synthova, melodija, perkusija ... lagana dizalica ... vrijedi poslušat ... pošto je još radna verzija ,nije u cijelosti ... :) uživajte ... klik na sliku za download ... 2.5 mb ... 2:45 min ... 128 kbps

- 21:13 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak | 16.03.2006.

New Track : Tekknology - Hanging On

Tekknology - Hanging On Osim što sam svoj mali kučni studio nazvao Tekknology, taj naziv također predstavlja projekt koji se bavi isključivo Trance & Dance zvukom i raznim prizvucima. Mislim da je to neka mekša strana mene koja pokušava izraziti emocije preko glazbe. :) U biti ovo je moj mix pjesme Hanging on koju izvodi
Blake Reary. Ovaj mix nije napravljen u komercijalne svrhe stoga se nadam da mi nitko neće zamjeriti što sam iskoristio vocal accapelu snimljenu u nepoznatom studiju za temu ... no sve ostalo u mixu je orginalno iz Tekknology studija :) .. Klik na sliku za download ... 6:25 min ...5.87 mb .... mp3... 128kbps ... enjoy ..........

- 23:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Roland TB 303

U zadnje vrijeme nisam baš puno radio na produkciji što zbog pomanjkanja vremena što zbog pomanjkanja inspiracije... pa eto, odlučio sam napisati mali rewiew o mašini koja je obilježila razvoj elektronske glazbe.

Roland TB303Roland tb303 (transistor bass) je predstavljen davne 1982. g. zajedno sa tr606 drumatix (transistor rhythm) ritam mašinom. 303-ka je zamišljena kao programibilna zamjena za bas gitaru a TR606 kao zamjena za pravog bubnjara. U to vrijeme to se baš i nije pokazala kao neka inovacija jer je elektronska glazba još bila u pelenama,i malo glazbenika ih je koristilo iz razloga što stroj nije mogao zamijeniti pravog gitaristu i bubnjara. Nakon 18 mjeseci Roland je prestao sa proizvodnjom 303-ke nakon što ih je proizvedeno oko 20 000. Bio je to totalni promašaj u industriji glazbenih instrumenata. Barem se tako tada činilo. U biti je to bila najbolja stvar koja se dogodila u povijesti elektronske glazbe. Naime, jednog dana 1987. god. DJ Pierre je došao na ideju da programira TB303 i tijekom svirke koristi cutoff, resonance i ostale knobove uživo, stvarajuči specifičan bassline zvuk koji se ukorijenio u elektronsku glazbu krajem 80-tih. .......Nastao je ACID HOUSE......
Kasnije se tzv. Acid sound počeo koristiti i u ostalim stilovima elektronske glazbe ( Progressive, Trance, AcidCore ...).Instrument koji je nedugo nakon svojeg rođenja bio izbačen iz proizvodnje,(stvoren u sasvim druge svrhe od Japanskog inžinjera koji se zove Tadao Kikumoto) uskrsnuo krajem 80-tih i zaslužio mjesto u muzeju svojim utjecajem na glezbu tog doba. I u današnjoj produkciji nije rijetkost čuti zvuk 303-ke, a činjenica da je danas cijena tog uređaja (oko 1100$) širokog jedva 30 cm i teškog 1 kg dvostruko veča nego kad se počeo proizvoditi (oko 450$) prije više od 20 god. govori dovoljno o njegovoj povijesnoj vrijednosti. U 90-tim se razvijanjem softverskih alata za obradu glazbe pojavljuju mnoge emulacije koje simuliraju zvuk i mogučnosti Rolandove TB 303, spomenuo bih softver "Properellhead Rebirth RB-338" koji sadrži 2xTB303,TR-808 i TR-909 ritam mašine ali također više nije u prodaji i posvečena mu je stranica Rebirth Museum za sve ljubitelje bez obzira što više ne izlaze nove verzije i nema podrške iz
Propellerheada.
I ja sam osobno dosta koristio Rebirh pa evo dvije Acid Dream House stvari za download .... :)

Codar - Keops ...5:15 min ... 4,81 mb
Codar - Intronic ... 4:42 min ... 4,30 mb

- 23:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se