srijeda, 13.01.2010.

Linkovi na rezultate B lige Južni Jadran

http://crobridge.com/scores2/turnir.asp?turnir=112&allrounds=1

13.01.2010. u 14:03 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 10.01.2010.

Što zapravo znači neigranje zagrebačke skupine B lige

Trošak kotizacija (7*400kn) jednak je trošku dva autobusa na natjecanja u Dalmaciji a neskupljena stolarina za bordove (7 kola*3 meča*8 igrača*10kn) je treći autobus. Sa time smo pokrili odlazak na Sudamju, Imotski i Božićni turnir u Splitu za Dubrovnik i Astareu. Isto tako zbog ovih 120 bordova je i manja posjeta na regularnim klupskim turnirima. Vremenski u smislu organizacije regionalna B liga jednaka je dobrom klupskom tečaju za početnike. Igranje nepotrebne lige ove godine u stvari znači jedan tečaj manje u Splitu, Rijeci i Dubrovniku. Srećom Zagreb neće ove godine to osjetiti pa možemo očekivati povećanje broja bridžista u glavnom gradu.

Stav našeg kluba je da se igra umjesto regionalne i polufinalne skupine jedan vikend švicarac sa pet ili šest mečeva po dvadeset bordova. Da li će nakon toga biti finale šest prvoplasiranih ili ćemo imati dva tri regionalna turnira sa direktnim ulazom u prvu ligu nama je svejedno. Osnovno je jedan vikend i koliko timova dođe tamo nastupa.

Termin igranja turnira trebao bi biti u vrijeme najmanje bridž aktivnosti: dakle maknuti se iz prosinca do svibnja. Htio bi da je u pitanju period lipanj - listopad.

Na HBS-u je da se izjasni što želi sa B ligom: omasovljenje ili elitni sportski događaj. Ako je u pitanju omasovljenje onda se ove stvari sa zagrebačkom skupinom i njihovim neigranjem ne smiju događati jer to direktno kaže našim igračima da su budale što igraju. U Dubrovniku smo nagovarali tri tima da se okupe za nastup - dogodine vjerojatno neće igrati. Naša je želja omasovljenje bridža i zato klub iz članarina i stolarina plaća kotizacije i troškove za natjecanje.

Ako je elitni događaj neka se igra pod HBS organizacijom u jednakim uvjetima za sve natjecatelje: suđenje, namješane karte, žiriji, dobra dvorana. Troškovi i vrijeme će odijeliti diletante od ozbiljnih natjecatelja koji će se znati organizirati i pripremiti za natjecanje. HBS neka brine za popularizaciju i marketing 'elitne' B lige tako da se posvetimo aktivnostima za svoje članove.

Savezu je ovo sigurno poznato sa obzirom na veliku financijsku obazrivost oko troškova organizacije natjecanja nakon smrti predsjednika saveza. Isto vrijedi i za klubove.


10.01.2010. u 16:05 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 03.01.2010.

Novogodišnji kiks

Utorkom i subotom igramo u hotelu Park u 19h30. Prvi ovogodišnji turnir imao je nekoliko zanimljivih bordova. Prvo bord koji sam opao nakon vesele licitacije. Turnir je imao MP obračun. Lijevi protivnik je licitirao weak two u hercu i nakon gombanja i guranja došli smo u 4 pik. Lijevi je atakirao herc kralja kojeg sam odmah uzeo asem, prešao na stol sa tref kraljem i igrao mali pik. Desni je igrao malu a lijevi je na moju damu igrao 10. Sad sam zicer našao adute 4-1 i vratim se na stol porezom tref. Desni baca damu dakle ima 4-2-5-2 distribuciju. Lijepo sam prebrojao, dvaput impasirao pik i pao jer protivnik nikako da stavi kralja. Ostao sam na stolu sa solo adutskim asem u ruci.

4
K
J 9 7 6
9 8 3
8 6 5 4 3
K
 
10
K Q J 10 7 6
K 10 9
9 7 4
  K 8 4 3
5 4
A Q J 7 2
Q 5
  A Q 5 2
A 2
-
A J 10 8 6 3 2
 


EastSouthWestNorth
-12Pass
Pass2PassPass
34Pass4
PassPassPass


Post mortem su mi predložili da igram na cross ruff ali me strah da me desni prvo nadreže a zatim skrati u adutu. Kako sam igrao imam priliku još uvijek proći samo da zadnji pik sa stola prebijem sa asem bez impasa. Lijevi ima kralja pik kojega ću izbiti trefom, a ostat će mi mali pik da se vratim u ruku.
Čini mi se bolja linija igre da nakon impasa pik i desetke od lijevog igram asa tref na koji bacim herc sa stola i dođem u završnicu:

  J 9 7
9
8 6 5 4 3
-
 
-
Q J 10 7 6
K 10 9
9
  K 8 4
4
A Q J 7 2
-
  A 5 2
2
-
J 10 8 6 3
 


Igram tref puba i sa stola bacim zadnji herc. Desni neka reže i vrati karo, režem u ruci i igram ponovo tref. Uvijek imam jedan adut više od desnog a stol će se brinuti za herc povrat nakon kojeg ide pik impas. Luzer na luzera.
Trebao bi pustiti prvi herc pa da još olakšam situaciju ali nisam htio riskirati eventualni porez ako se lijevi zezao sa sedam herčeva. Također moguće je da desni ima singl tref - licitacija bi išla isto i da lijevi ima 1-6-2-4.

03.01.2010. u 23:54 • 3 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 knTD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se