nedjelja, 10.01.2010.

Što zapravo znači neigranje zagrebačke skupine B lige

Trošak kotizacija (7*400kn) jednak je trošku dva autobusa na natjecanja u Dalmaciji a neskupljena stolarina za bordove (7 kola*3 meča*8 igrača*10kn) je treći autobus. Sa time smo pokrili odlazak na Sudamju, Imotski i Božićni turnir u Splitu za Dubrovnik i Astareu. Isto tako zbog ovih 120 bordova je i manja posjeta na regularnim klupskim turnirima. Vremenski u smislu organizacije regionalna B liga jednaka je dobrom klupskom tečaju za početnike. Igranje nepotrebne lige ove godine u stvari znači jedan tečaj manje u Splitu, Rijeci i Dubrovniku. Srećom Zagreb neće ove godine to osjetiti pa možemo očekivati povećanje broja bridžista u glavnom gradu.

Stav našeg kluba je da se igra umjesto regionalne i polufinalne skupine jedan vikend švicarac sa pet ili šest mečeva po dvadeset bordova. Da li će nakon toga biti finale šest prvoplasiranih ili ćemo imati dva tri regionalna turnira sa direktnim ulazom u prvu ligu nama je svejedno. Osnovno je jedan vikend i koliko timova dođe tamo nastupa.

Termin igranja turnira trebao bi biti u vrijeme najmanje bridž aktivnosti: dakle maknuti se iz prosinca do svibnja. Htio bi da je u pitanju period lipanj - listopad.

Na HBS-u je da se izjasni što želi sa B ligom: omasovljenje ili elitni sportski događaj. Ako je u pitanju omasovljenje onda se ove stvari sa zagrebačkom skupinom i njihovim neigranjem ne smiju događati jer to direktno kaže našim igračima da su budale što igraju. U Dubrovniku smo nagovarali tri tima da se okupe za nastup - dogodine vjerojatno neće igrati. Naša je želja omasovljenje bridža i zato klub iz članarina i stolarina plaća kotizacije i troškove za natjecanje.

Ako je elitni događaj neka se igra pod HBS organizacijom u jednakim uvjetima za sve natjecatelje: suđenje, namješane karte, žiriji, dobra dvorana. Troškovi i vrijeme će odijeliti diletante od ozbiljnih natjecatelja koji će se znati organizirati i pripremiti za natjecanje. HBS neka brine za popularizaciju i marketing 'elitne' B lige tako da se posvetimo aktivnostima za svoje članove.

Savezu je ovo sigurno poznato sa obzirom na veliku financijsku obazrivost oko troškova organizacije natjecanja nakon smrti predsjednika saveza. Isto vrijedi i za klubove.


10.01.2010. u 16:05 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess