ponedjeljak, 08.06.2009.

Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine

Suhoparni izvještaj bi glasio: Na prvom otvorenom parskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u bridžu uz domaće igraće nastupili su bridžisti iz Hrvatske, Velike Britanije i Srbije. Održano je u hotelu Hollywood u subotu 06.06.2009 u zajedničkoj organizaciji sarajevskih bridžista i bridž kluba Dubrovnik. Igrala se jedna sjednica sa 26 djeljenja. Pobjednici su par Faruk Mašić - David Radojević sa malom prednošću nad drugoplasiranim parom Samir Dolarević - Ranko Tica. Riječ je o reprezentativcima BiH i uspješnim natjecateljima na Dubrovnik Open turnirima. Iz Dubrovnika je nastupilo čak osam parova: najbolji su bili na četvrtom mjestu Frano Mozara - Ana Čeović te su osvojili nagradu za najbolji mix par, najbolji strani par bili su peti Miše Jančić - Antun Matana.
To otprilike znači da smo krenuli sa tri kombija iz Dubrovnika u sedam ujutro, stali u Neumu, kupili sir i kavu, stali na Jablanici ispred muzeja NOB-a, napravio tri nova životna neprijatelja jer im nisam dao stat na janjetinu, stigli na Ilidžu na vrijeme pa se vrtili pola sata oko hotela, složio salu s domaćinima i napravio prijave pa nisam stigao jesti dok je ostatak ekipe landrao po izvoru Bosne, igrali turnir na trinaest stolova, popio pivo na tašte pa me oborilo, pobijedili David i Faruk, drugi Samir i Ranko, treći Kaluđerčić s nekim crvenim škotom koji je paradirao s peharom po Baš Čaršiji, podijelili nagrade i cigarete ko da je Philip Morris turnir, otišli kod Hodžića na večeru, joj što je bilo dobro, prošetali po čaršiji, kupili baklava i rahata, pošli natrag u 20h, tražili Zagreb 2 na Bradini, uključili se kad je Ševčenko izjednačio, stigli u Metković u 22h i tražili negdje popit piće, zaustavilo nas šest policijskih kontrola, pokazali svakoj pehar za najboljeg tečajca pa bi nas pustili, bili doma u ponoć i rekli dogodine prespavat.

  Q 9 8 4 2
Q 4 2
A 10
K 5 4
 
K 10 7
7 6 5
9 7 3 2
A 10 2
  6
A K 10 9 3
K Q J 8 4
8 7
  A J 5 3
J 8
6 5
Q J 9 6 3
 


Slavica Novak bila je fatalna za Ticu i Dolarevića. Oni su vodili za cca pola borda kad su igrali zadnji bord protiv Slavice i Bora. West je pasirao, North otvorio jedan pik, Slave je prelicitirala dva herc, Dolar dva pik, Boro tri herc, kontra pas pas pas. Sad si na ataci sa Southom kartom - Dolar je povukao karo i deset štihova kasnije bilo je 990 za Novak-Lovjer, nuletina Dolaru i Tici i pehari Mašiću i Radojeviću. Zadnja dva borda su najvažnija kaže papa Šver.

08.06.2009. u 13:43 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess