četvrtak, 31.07.2008.

Dubrovnik Butler #3

Turnir su osvojili Ferda64 i Begse sa odličnih 40 IMP-a iz deset bordova. Do samog kraja su ih stizali Davinganda i Norrsken te Kaluki1 i Breze. Najbolji hrvatski par bili su Kizo_130te i Irenchy.

Treći bord odlučio je pobjednika jer su trećeplasirani Kaluki1 i Breze izgubili 8 IMP-a na bordu gdje su trebali napraviti +6. Swing od 14 poena nisu uspjeli nadoknaditi u preostalih 9 ruka. Pogledajmo zajedno napeti triler gdje naši junaci sjede EW.

WestNorthEastSouth
-PassPass1
Pass1Pass1NT
Pass2Pass3NT
PassPassPass


A J 9 7 3
A 6
8 5 4 3
9 7
K Q 4
K 10 9 3
Q J 10
8 5 4
10 6 2
8 4 2
9 7 2
K Q J 10
8 3
Q J 7 5
A K 6
A 6 3 2


South je revalorizirao svoj list nakon partnerovih dva pik i pronašao pet honera koji mu nedostaju za manšu. Što je ekspert primjetio? Osmicu pik? Ili ove guste herčeve koji primaju ataku?

Obrana je bila nemilosrdna prema sebi. Došla je ataka dame karo što preporuča svaka početnica sa tečaja. Izvođač je odmah uzeo asem da ne dozvoli slučajno tref izlaz u drugom štihu. Damu herc turski ekspert propušta te izvođač sad ispravno skreće pažnju na pik. Impas na pik devetku desni uzima desetkom. Slijedi tref kralj što me je začudilo - zar stvarno misle rušiti? Ne, jer desni markira partneru da ima trefove i nakon što mu kralj drži vraća karo.

Izvođač uzima odmah, igra pik do asa i pik do lijevog i sad su pikovi razvijeni. Lijevi sad ispravno tumači partnerovog tref kralja i zna da mora keširati karo desetku jer inače izvođač treba pasti. Preostale štihove skupio je South: dva pika, as herc, as tref i mali karo.

Turnir je bio iznimno uspješan uz sudjelovanje jedne zvjezdice (world class) te nekih četrdesetak kibica. Za Fair play nagradu nominiram Onutt-a koji je u osmom bordu nabio do šest karo u kontri. Kad su protivnici uzeli dva štiha i swing od najmanje petnaest impova jednostavno je pustio da vrijeme istekne uzevši automatski AV-. Da me protivnici nisu zvali ovaj mali sportski biser nikad ne bi ugledao svjetlo dana. Onutt - još jedan u plejadi časnih i samozatajnih bridžista.

Radujem se danu kad će se za ovakvu igru i uspjehe dijeliti poeni na HBS rang listi.

31.07.2008. u 23:49 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 28.07.2008.

Organiziranje BBO turnira

Večeras u 21 sat igrat će se na BBO turnir Dubrovnik Butler. Prijave su postavljene na hrvatske igrače, ali ako ne bude dovoljno prijava petnaest minuta prije početka otvorit ću pristup svima. To mi je treći turnir pa se nadam da će biti po onoj treća - sreća. Uvježbavam se za zimu, kad nakon tečaja planiramo u klubu održavati početnik/mentor online turnire.
Pravo za rad turnira dobio sam poslavši mail na support@bridgebase.com. Nakon par tjedana dobio sam obavijest da mi je zahtjev prihvaćen i da za par dana dobijam pravo koristiti opciju 'kreiranje turnira'. Za pripremu ima dobar help i BBO forum sa postovima vezanim za suđenje online turnira.
Prvi turnir je bio neuspješan. Pozvao sam prijatelje da igraju kako bi imao što mirniju atmosferu i sa samo 5 stolova. Učitao sam pripremljene bordove sa jednog timskog meča sa prvenstva Europe. Koji kiks - svi bordovi su išli dvaput! U datoteci su navedeni bordovi prvo za otvorenu salu pa za zatvorenu. Turnir je ispao katastrofa ali su igrači stoički podnijeli greške.
Drugi turnir par dana kasnije prošao je dobro. Tu sam imao samo jedan par koji je odustao jer su morali dugo čekati promjenu. Stavio sam osam minuta po bordu što je za online igru predugo - ipak tu nema petljanja sa bidding boxovima i ceduljama. Danas igramo sedam minuta po bordu.
Najviše posla imam tražeći zamjene za igrače koji odustanu za vrijeme turnira. Tu moram biti pažljiv jer je pristojno pričekati igrača barem minutu ako ima problema sa vezom. Isto ne smijem tražiti zamijenu u slučaju da se igrač ispričao na prethodnom stolu da će kasniti
Pazite ako želite igrati na turniru da završi prethodni turnir na kojem ste učestvovali. Branko se prošliput uspio prijaviti na turnir ali nije mogao igrati jer su još neki parovi igrali njegov stari turnir. Vidimo se!

28.07.2008. u 10:23 • 0 KomentaraPrint#

subota, 26.07.2008.

Ljeto u gradu

Zadnjih mjesec dana u klupskim prostorijama traje mrtvilo pardon ljetna sezona. Prošla dva puta nije nas bilo ni za stol rubbera pa smo otišli na raniju cugu. Sljedeći utorak ćemo igrati tim kao pripremu za Pulu i sljedeću klupsku sezonu.

Klupske stranice sam osvježio sa novim kalendarom događanja. Početak nove sezone je 27.9. kad igramo turnir u 18 h sa grupom amerikanaca u hotlu President. U sklopu druženja je večera i turnir. Na turniru ćemo igrati mješani parovi: amerikanac i domaći igrač. Dolazak su najavila i četiri para iz Splita. Večera je po polazniku 100 kuna što uključuje aperitiv i kavu.

Traditional Croatian Welcome drink
Salad bouquet with chicken sticks
Celery cream soup
Grilled Red Grouper filet with vegetables
Season Salad
Fruit salad
Coffee

Sljedeći dan, dakle u nedjelju 28.9 održat ćemo parsko prvenstvo Dalmacije za mješovite parove. Prošlogodišnji pobjednici bili su Stijepo Čubela i Slavica Novak. Nek počnu trenirati za obranu titule.

Također je u planu i iznenađenje: klupski turnir na Lopudu na kojem bi spojili ugodan izlet, kupanje i igranje bridža.

Hotel Excelsior će ugostiti EBU bridge kongres od 8.10 do 14.10. Očekuje se veliki broj kvalitetnih igrača iz Velike Britanije. Kongres ima više događaja a zadnja dva ana završava sa velikim timskim turnirom.

26.07.2008. u 12:50 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 knTD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se