utorak, 24.04.2007.

Tečajski problemi

Četiri tjedna tečaja dosad su bila ispunjena sa igrom i raspravama. Par situacija koje najviše griješe:

- Odgovor nove boje partnera otvarača na drugom nivou pokazuje 10+ honera
- Nakon što su naučili transfere zaboravili su potpuno na Stayman
- U igri ne propuštaju štihove. Taktika je tko leži ne bježi, odnosno odmah skupe svoj viner u boji
- U obrani se zabijaju u dvostruke šikene
- 1NT govor i odgovor se koristi kad se zaboravi sistem
- Ne atakira se iz vezanih figura nego uvijek mala karta

Daleko od toga da se broji i da kao izvođači slažu plan igre nakon atake. Ipak ima mnogo pozitivnih pomaka, dvojica stalnih igraju već automatski i znaju napamet izračunati rezultat. Licitacija do manše ide lako. Ovaj tjedan uči se jake i slabe govore.

24.04.2007. u 13:11 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.04.2007.

Tečaj

Tečaj u prostorijama BK Dubrovnik krenuo je prije četiri tjedna. Predavanja su utorkom i četvrtkom u 19 sati za četvero stalnih polaznika. Sa njima radi tim klupskih igrača: Titomir Zokić, Ana Čeović, Niko Dubčić, Frano Mozara i ja.
Krenuli smo sa puno igre a malo teorije. Počeli su prvi sat sa igranjem Whista, da savladaju princip štihova i atakiranja da bi kasnije sat po sat gradili priču. Svakom polazniku smo dali CD sa instalacijom BBO softwarea, Learn To Play Bridge 1 i 2 te lekcijama iz izigravanja i licitacije.
Svaki sat ponavljamo licitaciju licitirajući u paru uz jednog mentora. Zatim se igraju pripremljene ruke sa temama iz izigravanja te se zaključuje sa po jednim rubberom gdje rezultate vodi sami igrači, tako da nauče računati napamet bez pomoći kartica.
Tečaj će ići još ovaj i sljedeća dva tjedna nakon čega će se igrati jedan veliki/mali turnir. U međuvremenu sa s njima nalazimo na BBO, dvojica najaktivnijih imaju nick cudac i bibo_tnt. Odigrajte pokoje dijeljenje sa njima.

23.04.2007. u 20:21 • 0 KomentaraPrint#

petak, 20.04.2007.

Dokumentarac

Pred par dana na youtube se pojavio dokumentarni film u pet desetminutnih nastavaka o mladom kanadskom paru Vince Demuy i Gavin Wolpert.



Vince Demuy naučio je bridge od svog oca u jedno popodne, a sljedeći dan osvojili su parski turnir u svom klubu! Gavin Wolpert bridž je naučio od svoje majke, profesionalne bridž igračice.



Zajedno su napravili veliki uspjeh pobjedivši na Spingold turniru. Pobjeda ih je lansirala kao nove mlade zvijezde na bridž sceni. Nakon turnira su dobili i prvi stalni profesionalni timski angažman.



Nakon uzleta slijedila je kriza i katastrofa na kanadskim timskim kvalifikacijama. Partijanje do tri ujutro sukobilo se sa prvom sjednicom u 8 i 45 ujutro. Rezultat? Zaostatak od 40 i nešto IMP-a.



Nesigurnost se uvukla u igru, ali Gavin pobjeđuje sa svojom djevojkom šveđankom Jenny Rymann i budućom suprugom na Blue Ribbon parskom natjecanju.



Zadnji nastavak prati njihov nastup u profesionalnom timu, nakon kojega su im se putevi razišli. Podebno je zanimljiv interview sa Ericom Kokishem, trenerom svih trenera o njihovom paru, što je u stvari dobar pokazatelj što je raditi nakon početnih uspjeha i što uništava partnership.

20.04.2007. u 21:56 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess