četvrtak, 21.12.2006.

Afera Sion-Colkin




Allan Colkin i Steve Sion imali su odlične turnirske rezultate između 1977 i 1979 godine. Nakon toga optuženi su za ilegalno razmjenjivanje signala putem položaja olovke na stolu. Poslije više saslušanja pred tijelima ACBL-a izbačeni su iz organizacije. Oni su podnijeli tužbu pred sudom 1983 i nakon par dana sudac je poništio suđenje zbog proceduralne pogreške. Tada su podnijeli zahtjev za ponovnim učlanjenjem u ACBL što im je i odobreno ali više nisu (ili nisu smjeli) igrali zajedno.

Ovaj bord je odigran u finalu Grand National Team Championship gdje su Colkin i Sion igrali za tim Floride. Sion je bio East i našao je jedinu obranu koja ruši kontrakt. Otvorio je 1 tref, licitirao je nakon toga snagu i na koncu kontrirao protivniku manšu. Licitacija je sugerirala belu pik kod Easta te je South planirao odigrati puba sa stola i propustiti ga. Singl desetka pik kod Westa je jedina 3-1 distribucija kod koje South može napraviti kontrakt.




WestNorthEastSouth
--11
Pass22NT3
Pass4XPass
PassPass


4SX
10
J 5 4
K 8 7 2
K 9 7 6 3
4
 
10
J 10 6 4 3
Q 10 8 4 2
10 7
  K Q 6
9
A J
A K J 9 5 3 2
  A 9 8 7 3 2
A Q 5
5
Q 8 6
 


Izvođač mora porezati dva trefa na stolu što nije problem. Međutim East je prebio tref ataku kraljem i odigrao pik šesticu. Izvođač ju je propustio do puba na stolu ali sad se više kontrakt ne može napraviti. Odigrao je herc prema ruci da poreže tref na stolu. Kad je odigrao drugog herca East je rezao i igrao zadnji adut. Ne postoji način da se izbjegne po jedan gubitni štih u minorskim bojama. Ako Sion u drugom štihu okrene u singl herc South radi četiri pik. Uzme u ruci, poreže tref i igra karo kralja. Na drugom stolu East je izvodio 5 tref i pao jednom.

21.12.2006. u 16:17 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess