fra gavun

nedjelja, 31.12.2017.

SRETNA NOVA 2018g

Da Nas oslovim s gospodo? Ne mogu! Povrijedio bih mnoge koji su stvarali bolji život i nasjeli lažima!
Ne mogu se nazvati gospodom potrebita čeljad koja od 'velikodušne' Crkve (koja godišnje od države iskamči preko 500 milijuna kuna) primaju preko karitasa pomoć odnosno crkavicu tek toliko da i dalje dišu!
To nije Crkva koja slijedi Isusov nauk već TRGOVAČKO DRUŠTVO BEZ ODGOVORNOSTI, TDb.o.

Da Nas oslovim s gospodo ne mogu ni radi političara bolje reći politikanata koji su zasjeli nama za vrat ali ne našom voljom i crpe nas poput pijavica.
Da Nas oslovim s gospodo ne mogu radi onih štraca koje kupujemo u 'kineza' jer za bolje nemamo.
Ne mogu Nas osloviti s gospodo jer smo u 'MRAKU' 25 godina nakon drugog svjetskog rata živjeli kao ljudi i zemlja je cvjetala od gradnje i radnih akcija. Danas nakon 25g u LN krkani su porušili sve tvornice a da nisu nove napravili a njihovi računi su deblji od hadezeovog obraza.

Eto, drugovi i drugari, drugarice i družice; želim Nam što više sirotinjske zabave, da što manje sanjate bijeli grah i da što prije proradi raketna veza Zemlja-Mars kako bi u novi svijet poslali ovu inteligenciju koja vodi državu.
SRETNO NAM BILO!

- 12:18 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.12.2017.

Puna fascikla baba


Jadran je i dalje na glavnom mulu u Tivtu. Lijep kao uvijek.


Skoknuo sam do rodnog kraja koji se pretvorio u eldorado. Parcele se prodaju leva-leva i svoje i tuđe, ne pitajte me kako. Odvjetnički uredi niču kao stranački uhljebi i rade punom parom. U mom djetinjstvu i ranije ženskoj djeci se davao komad terena uz more jer to je kamenjar pa od njega nije bilo koristi. Sad se babe svojataju i prekopavaju stare knjige, što crkvene što katastarske. Ako je bila i ljubavnica kojeg dedeka i za to se 'vata ako će kapnut koji euro.


Rusi, Arapi, Englezi...tko zna kakve su to korporacije i interesi ali lova teče kao starijem stanovništvu suze dok mlađi to objeručke prihvaćaju. Malo je pogađanja, nudi se keš i u roku odmah sve je sređeno. Mladi odmah kupe bijesnu pilu, jahticu i život na visokoj peti. Dokle?
Ovo je mali gradić, zovu ga 'Kuvajt', na obali otvorenog mora i okolo njega na stotine tisuća kvadrata zemljišta već je otkupljeno. Od lani to je neprepoznatljivo. Uporedo s tim gradi se široka prometnica sa nogostupima s obije strane i stazama za bicikle, sve do aerodroma.


Marina je tri puta iznikla. Kao Skadar na Bojani u pjesmaricama. Tu je jugo izuzetno jako koje razvije svoju snagu već od Otrantskih Vrata pa je učinilo svoje. No niti jugo nema toliko force koliko oni imaju para da se lukobran sagradi.


Crkva sv. Arhanđela na brdu iznad polja koristila je i pravoslavcima i katolicima za molitve radi boljeg uroda (oj dodo oj dodole...) a sad je Rus okolo nje napravio nešto kičasto, nekakvi dvorac pa se crkva jedva nazire.
Toliko za sad a još ću ponešto napisati u sljedećem postu. LP- 22:03 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 12.12.2017.

Ostavi šalu van dućana

Otišo sam do stovarišta jer tamo prodaju i ovu virtualnu tehniku pa Malu za pultom upitam...
Pogledala me začuđeno, okrenu se i ode...di će...muškome nešto govori. On pogleda u mom pravcu, nakostruši se i pravo preda me. Veli:
-Jeste li vi za deratizaciju?
Sad se ja čudim što on govori i zanijekam glavom.
-A što onda Malu maltretirate?
Podigo sam obrve, mrdnuo ušima pa izustim; 'o čemu vi to'?
-O čemu ja? Pa vi ste pitali imamo li miševa.
-A bogatiživa, jesam ali za lap-top.
-Nema!
Kratko-jasno-neurozno a ispod stakla na pultu miruje bar deset miševa.

- 16:24 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se