* *Ciciban! Dobar dan ......

< kolovoz, 2011 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari On/Off

Opis bloga
politika,priroda,sve što vas može zanimati..
- simpa i zgodne žene, kuhinja, itd........©

Counter
Counter
.
31.08.2004. (21:41) Prvi post_08.09.2004.g,

###*** No Mail adress****## No SPAM
Obavijesti 31.12.2005U opisu Blog-a su teme svakodnevnice moraju biti oštre,
ne smijemo,biti NOJEVI S GLAVAMA U PIJESKU treba kritike; ne reći to se nas ne tiče , indirektni smo uzročnici svega, zahvaljujući nama,se to događa;.U duhu odgojen, postoji voljeti i ne voljeti; nema mržnje, može postojati svijetlo i tama čitaj!!!!, MRAK. a i mračni ljudi iz hrvatske povijesti jesu mrak za neistomišljenike, ali kakvi god bili ipak će ostati u njoj zauvijek


[B]
Za istinu se treba boriti,...Laž je badava.. [B]"Tko laže taj i krade,prvo su nas prevarili , da bi nas mogli pokrasti, i pokrali..Su...pa ponovno prevarili!!"
Ako nečega nema,Ne postoji;tako je i sa Zakonima u hrvatskoj...[/B]

" Nakon toliko domoljuba samoubojica, kako može ova domovina vjerovati sama u sebe "
Don Živko Kustić

Rijeći Oca Domovine
Dr. Ante Starčević

2. Narod hrvatski, u duhovnim obrazovanju bilo zanemaren, bilo pokvaren, bilo zasukan, najvećma drži do dobra tjelesnoga. Tu treba narod naučiti, da se do tjelesnoga dobra ne dolazi van kroz dobro duhovno, kroz slobodu i prosvjetljenje.
3. Priprava k slobodi i prosvjetljenju jest: radnja, štednja i sloga.
4. Za ganuti narod na radnju i štednju, u današnjim okolnostima, hoće se uztrpljenja u naučanju, dobra izgleda, i nada sve izkustvenih dokaza, spojenih s naučanjem.
5. Za sklonuti narod na slogu, treba mu pokazati na složnu i nesložnu obitelj, zadrugu, obćinu. To on sve razumi. Kada se tu osvjedoči o blagoslovu sloge i prokletstvu nesloge, valja ga uputiti, da narod naprama narodu stoji u veliko, kako u malo obitelj napram obitelji, i t. d. Napokon, predočiti mu iz poviesti i života veličanstvo složnih i nesreću nesložnih naroda.
6. Siromaštvo i progonstvo zasadiše u srdcu naroda zloću, po kojoj se jedni vesele nad nesrećom drugih, ili barem ne mare za nevolju drugih. To se zlo ne da drugačije izkorijeniti, već učeć riečju i primjerima, da se sreća i nesreća jednog sina domovine od dana do dana pruža i na sve ostale, i zato da svako domaće zlo ticalo se ono neposredno koga mu drago, svatko ima smatrati za osobno zlo.
7. Narod hrvatski, toliko vjekova varan i trven, izgubio je vjeru u sve one, koji jesu ili se drže nad njim. Stranka prava ima nada sve svojim ponašanjem razložnu vjeru u narodu probudit i na pravo mjesto dovesti.

" Ako dođe sutra do prijelomnih trenutaka u našoj povijesti, mala je vjerojatnost da narod opet neće biti izigran i izdan za volju nečijih posebnih, sebičnih interesa. "Bruno Bušić

... Da smo se onda vratili kući, iz patnji i strahota onoga što smo doživjeli, digla bi se bura. Sad kad se vratimo, bit ćemo umorni, slomljeni, sagorjeli, bez korijena i bez nade. Više se nećemo snaći....Bit ćemo suvišni samima sebi, starjet ćemo, nekolicina će se prilagoditi, neki drugi će se pokoriti, a mnogi će biti zbunjeni; - proći će godine i na kraju ćemo propasti .!
( E. M. Remarque : Na
Zapadu ništa novo )

MOLITVA ZA HRVATSKE DUŠMANE
Svevišnji Bože,

Ti u svojoj premudrosti znaš da su svi oni Hrvati koji Te
ne žele izdati, izloženi bjesomučnoj mržnji koja je uvijek dijelo
Sotone. Ljudska je pravda u obrani od Zlotvora često
nemoćna pa zato pravedniku jedino preostaje obratiti se Tebi.
Ti, svemogući, znaš one od naših neprijatelja u domovini i
u svijetu, koji će umrijeti opsjednuti ili nepokajani, pa ih
onemogući da dalje nad nama Hrvatima vrše zlodjela. Oni su
osuđeni na vječne muke, ali ne zaslužuju mir ni za života jer
u njemu samo strašljivo služe slugama Zloduha.
Zato Te
za njih molimo, sa židovskim i svetopisamskim psalmom,ovako.
1 Ne ogluši se, Bože, mome hvalospjevu,
2 jer usta opakih, usta varalica širom na me otvorena.
progone me lažnim jezikom,
3 riječima me mržnje obasipaju.
bezrazložno me napadaju,…..
6 Suprotstavi Zloga protiv njega,
neka mu Satan stane s desne strane!
7 Sa svoga suđenja neka izađe krivac;
molitva se njegova u grijeh pretvorila!
8 Dani mu postali malobrojni,
neka mu drugi službu preuzme.
9 Djeca mu ostala siročad,
a njegova žena udovica.
10 Djeca se potucala i prosila,
kuću im procjenitelj procijenio.
11 Vjerovnik mu pograbio sve što ima,
tuđinci mu opljačkali zaradu.
12 Ne bilo nikoga ko bi mu ljubav iskazao,
nikoga, tko bi se siročadi njegovoj smilovao.
13 Budući se njegov život prekinuo,
iz vijeka, koji će nastupiti, njegovo se ime izbrisalo.
14 Opačinu oca mu Gospodin Bog zabilježio,
15 grijeh majke mu izbrisan ne bio…….
16 Pomozi mi, Gospodine, Bože moj,
spasi me po dobrobiti svojoj!
17 Neka znaju, da je to ruka tvoja,
da Ti, Gospodine, to učini.


Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hrfree counters

Croatia holiday accommodation.

Spend your holiday in Croatia
apartments Istria

apartment Istria RovinjAnte Gotovina


thumbup
INTERESANTNI TEKSTOVI
blogihrvati.com

cnn
dragovoljac
hsp1861
HRVATSKA ULJUDBA
hrvatskipravaši

pravo(m)u glavu
45lines

moonlightshadow
Dr. Džafer Kulenović

zabaraba
ZMIJE, TETKINE ČUVARICE

vukovarac


INŽENJERING

Isprika NY Times-a Hrvatima -1
Zabranjeni spot
youtube
BLEIBURG 15
V R S N S M V S M Q L I V B
što znači:
Vade retro satana, non suade mihi vana, sunt mals quae libas, ipse venena bibas.
ODLAZI, SOTONO, NIKAD MI NE SAVJETUJ TAŠTINE, ZLO JE ONO ŠTO MI PRUŽAŠ, POPIJ SAM SVOJ OTROV."Vidje Hrvatska puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!"
A. G. Matoš


+++++++++ Ako digneš ruku na nekog , onda je to obrana ili napad, ali ako je digneš na sebe, onda je to nemoć ! Nemoć jer se više ne možeš ni braniti, a ni napadati...........
Teška je to ruka........!
+++++

Hvala Mesiću,Sanaderu,Šeksu,Kosor i posebno HRVATSKOM SABORU
na njihovoj brizi za nas !

PROŠAO JE JOŠ JEDAN DAN U KOJEM SE SLAVE CRVENE LAŽI I SMRT


"NI jedna laž,ne može vječno živjeti"..... Martin Luther King

Kao što reče Da Vinci, " Zavodi nas slijepo neznanje". O bijedni smrtnici, otvorite oči!"....

Tisuću i sto stranica »Stenograma o podjeli Bosne«,

" Oni koji nisu željeli Hrvatsku dobili su sve i uzeli joj sve, imaju moć, novce, imaju vlast, ali nemaju dušu " Hrvatska ne umire, Hrvatsku se ubija, a ubojice imaju imena i adrese.
Do sada su radili protiv Hrvatske - Kako da im opet vjerujemo?
Zašto da im uopće vjerujemo?

Kažu da je privatizacija provedena po zakonu. A Martin Luther King Jr. kaze - "Ne zaboravite da je sve što je Hitler napravio u Njemačkoj bilo po zakonu"


LINKOVI--RTSiCG
b92.net
b92.net
provokacija u Zagrebu

U mnogim “junačkim” pjesmama s motivima iz prošlih, turskih stoljeća, u kojima Marko između ostalog zna zapaliti ljubavnicu namazanu smolom da mu svijetli pri večeri, osjećamo dah prapovijesnog divljaštva.I Ovdje bu de nešto!!
TOO

30.08.2011., utorak

Mladi Jastreb - Krivotvorenje istine o Domovinskom ratu

Mladi Jastreb -Branko Borković Prenijeto s Dragovoljac.com

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u Zagrebu, 24. kolovoza 2011. održana je središnja svečanost kojom je, uz nazočnost državnog vrha predvođenog predsjednikom RH Ivom Josipovićem, obilježeno 20 godina ustrojavanja i djelovanja Vojne policije.

Povodom tog događaja zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković-Mladi Jastreb izdao je priopćenje za javnost u kojem reagira na "krivotvorenje povijesti o Domovinskom ratu", a koje u nastavku donosimo u cjelosti.

Priopćenje za javnost zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića-Mladog Jastreba, po obilježavanju 20-godišnjice ustrojstva i djelovanja vojne policije OS RH

Ovih se dana hrvatska javnost imala sjajnu priliku uvjeriti kako se krivotvori povijest Domovinskog rata. Na žalost, ovaj put i uz svjedočenje najviših gostiju, Predsjednika Republike Hrvatske i Vrhovnog zapovjednika OS RH Ive Josipovića, izaslanika Predsjednice Vlade RH ministra hrvatskih branitelja Tomislava Ivića te izaslanika ministra obrane i načelnika GS OSRH generala Drage Lovrića kao i sadašnjih i bivših pripadnika i zapovjednika vojne policije, te brojnih drugih visokih vojnih i civilnih dužnosnika, predstavnika mnogih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vojnih izaslanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj i mnogih drugih uzvanika. Sve to uz najveću moguću medijsku pažnju!

Naime počevši još od 16.kolovoza, širom RH obilježavalo se je i proslavljalo 20. godina od ustrojstva i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga RH! Prilikom te vrlo duge proslave širom Hrvatske posebni naglasci dati su na obilježavanje u Vukovaru 22. kolovoza, te na središnjoj proslavi 24. kolovoza 2011. u Hrvatskom vojnom učilišta "Petar Zrinski" u Zagrebu! A sve to odvijalo se u režiji i pod dirigentskom palicom nekadašnjeg načelnika Uprave vojne policije, danas generala u mirovini, Mate Laušića.

Povijest osnivanja Vojne policije

Zbog svih poginulih suboraca i njihovih obitelji, svih živih pripadnika i zapovjednika VP i njihovih obitelji, svih domoljuba koji su časno sudjelovali u svim tim događanjima prije dvadeset godina, radi naše javnosti, radi poštivanja naše ne tako davne prošlosti i prije svega zbog istine osjećam potrebu i dužan sam reagirati na to što se i kako se je obilježavalo ovih dana, te priopćiti javnosti podatke i činjeniceZbog svih poginulih suboraca i njihovih obitelji, svih živih pripadnika i zapovjednika VP i njihovih obitelji, svih domoljuba koji su časno sudjelovali u svim tim događanjima prije dvadeset godina, radi naše javnosti, radi poštivanja naše ne tako davne prošlosti i prije svega zbog istine osjećam potrebu i dužan sam reagirati na to što se i kako se je obilježavalo ovih dana, te priopćiti javnosti podatke i činjenice koji se razlikuju od ovih koje nam je predstavio režiser i dirigent, general u mirovini Mate Laušić. Podrazumijeva se da se ovi podaci razlikuju i od podataka koji se nalaze u knjizi o povijesti VP koje je isti general urednik, a koja se danas ispred MORH-a dijeli uspješnim polaznicima vojnih škola!!! .

Činjenice o povijesti vojne policije su slijedeće;

1. Vojnu policiju nije osnovao general Mate Laušić!

2. Vojna policija nije osnovana 24.08.1991. po zapovijedi Predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika OSRH Franje Tuđmana tadašnjem Načelniku ZNG-a pukovniku Imri Agotiću, jer takve zapovijedi nije niti bilo!

3. Postrojba koja je bila preteča vojne policije osnovana je dana 29.08.1991. po zapovijedi tadašnjeg ministra obrane Luke Bebića (od 27.08.) Zapovjedništvu ZNG-a o formiranju Zaštitnog bataljuna Zap. ZNG-a (na način da se 1. bataljun 1. A Brigade ZNG-a, Tuškanac izdvoji iz sastava 1. A Brigade), te je nazvana Zaštitni bataljun zapovjedništva ZNG-a
4. Prvi zapovjednik Zaštitnog bataljuna ZNG-a, preteče 66. bojne VP kao i prvi zapovjednik 66. bojne VP bio je danas još uvijek vrlo živući pukovnik Ivan Grbavac - Cobra (upravo je pukovnik Grbavac taj koji je sa svojim suradnicima iz postrojbe predložio osnivanje zaštitnog bataljuna, njegov ustroj, oznake postrojbe, pa čak i prvu značku VP)!
5. Prilikom obilježavanja dana VP u Vukovaru 22.08. na svečanost nije niti pozvan ratni zapovjednik voda VP pri 204. Vukovarskoj brigadi pukovnik Drago Adžaga, inače živući Vukovarac! Taj vod VP kojeg sam osnovao sredinom 09. mjeseca 1991. već 25.09. je prerastao u satniju VP čiji je prvi zapovjednik bio bojnik Alfred Hill-Atila (koji je poginuo u borbama na Sajmištu 16.10.1991.), po kojem je ime dobilo nekadašnje Nastavno središte za obuku Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske, dok njegova bista danas stoji usamljena u napuštenoj vojarni. Simbolika ove postrojbe je vrlo velika kada se zna da je upravo to bila prva postrojba vojne policije pri ratnoj brigadi u Domovinskom ratu!

Zaslužni Danas 20 godina poslije, dobro nam je poznato da su za ta crna i loša događanja u i oko VP bili odgovorni isključivo "neki drugi", valjda upravo oni koji su po riječima Mate Laušića "prešli u crveno pa im netko treba suditi" (ili su već i osuđeni, kao generali Gotovina i Markač npr. ), dok je za sve dobro zaslužan samo i isključivo general Mate Laušić!

6. Vrijeme i razlozi dolaska današnjeg generala Mate Laušića na čelo vojne policije osobito su vezani za najtamniji dio povijesti VP, odnosno za vrijeme neposredno po okupaciji Vukovara, kada je po zahtjevima tadašnjih velikih junaka debele pozadine (Josipa Manolića i drugih) trebalo uhićivati preživjele i "vrlo opasne rušitelje Ustavnog poretka RH", zapovjednike obrane Vukovara (Milu Dedakovića Jastreba i Branka Borkovića Mladog Jastreba) kao i mnoge druge bojovnike, a posebno bojovnike HOS-a. To je bilo u drugoj polovica 11. mjeseca 1991. (točnije to je bilo 23.11.1991.), dok je neposredno prije dolaska Laušića prvi zapovjednik 66. Bojne VP, Ivan Grbavac Cobra brzinski razriješen s dužnosti zapovjednika (najprije 18.11. usmenom obaviješću, a 21.11. 1991. i pisanom zapoviješću)!?

7. Početak negativnosti koje se veže uz lik i djelo generala Laušića je povijesno poznata "Kotlovnica u zatvoru i logoru na Lašćini" 1991. (studentski dom u Zagrebu) kroz koju su torturu prošli Jastreb, Mladi Jastreb, Fenix Toth sa suprugom Ljiljom, kao i mnogi drugi bojovnici iz Vukovara i za koje postupke nikada nitko nije odgovarao pred zakonom! Ta "kotlovnica" bila je preteča svim drugim, kasnijim "kotlovnicama" i logorima u RH, "Kulinama" u Šibeniku, "Lori" u Splitu kao i na nekim drugim mjestima ali i određenim kriminalnim događajima u "Oluji".

"Odgovorni" i "zaslužni"

Danas 20 godina poslije, dobro nam je poznato da su za ta crna i loša događanja u i oko VP bili odgovorni isključivo "neki drugi", valjda upravo oni koji su po riječima Mate Laušića "prešli u crveno pa im netko treba suditi" (ili su već i osuđeni, kao generali Gotovina i Markač npr. ), dok je za sve dobro zaslužan samo i isključivo general Mate Laušić! Koji se nije niti mogao osobno uprljati s takvim "tričarijama" kao što su kriminal ili zločin u ratu, jer je on istovremeno bio vrlo zauzet nekim svojim "ratovima" po Zagrebu (npr. oko useljavanja u stan generala bivše JA Andrije Rašete ili pak zapošljavanjem svojeg potomstva u MORH-u)!

8. Ovako režiranim proslavama i postupcima, nastavlja se dugogodišnja diskreditacija hrvatskih domoljuba, koji su u najkritičnije vrijeme bili na visini zadataka, te su i do danas ostali moralne vertikale našeg društva, pa ih se valjda upravo zbog toga i poslije 20 godina namjerno ignorira, umjesto da ih se napokon rehabilitira, kao u ovome slučaju pukovnika Ivana Grbavca-Cobre, čija je postrojba, osim pri zapovjedništvu ZNG-a dala svoj doprinos u obrani RH, od Iloka i Vukovara, pa do bitki za vojarne (npr. u rujnu 1991. i zauzimanju prvog skladišta naoružanja Prečec, kraj Ivanić-grada, razoružavanja Varaždinskog korpusa, 265. OMB u Bjelovaru i mnogih drugih vojnih objekata u Zagrebu i okolici....).

Zapovjednik Obrane Vukovara i ratni načelnik roda pješaštva GS HV-a

Branko Borković Mladi Jastreb

Braniteljski-forum.com
http://www.dragovoljac.com/index.php?- 22:36 - Treba li koment ?? (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se