* *Ciciban! Dobar dan ......

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Komentari On/Off

Opis bloga
politika,priroda,sve što vas može zanimati..
- simpa i zgodne žene, kuhinja, itd........©

Counter
Counter
.
31.08.2004. (21:41) Prvi post_08.09.2004.g,

###*** No Mail adress****## No SPAM
Obavijesti 31.12.2005U opisu Blog-a su teme svakodnevnice moraju biti oštre,
ne smijemo,biti NOJEVI S GLAVAMA U PIJESKU treba kritike; ne reći to se nas ne tiče , indirektni smo uzročnici svega, zahvaljujući nama,se to događa;.U duhu odgojen, postoji voljeti i ne voljeti; nema mržnje, može postojati svijetlo i tama čitaj!!!!, MRAK. a i mračni ljudi iz hrvatske povijesti jesu mrak za neistomišljenike, ali kakvi god bili ipak će ostati u njoj zauvijek


[B]
Za istinu se treba boriti,...Laž je badava.. [B]"Tko laže taj i krade,prvo su nas prevarili , da bi nas mogli pokrasti, i pokrali..Su...pa ponovno prevarili!!"
Ako nečega nema,Ne postoji;tako je i sa Zakonima u hrvatskoj...[/B]

" Nakon toliko domoljuba samoubojica, kako može ova domovina vjerovati sama u sebe "
Don Živko Kustić

Rijeći Oca Domovine
Dr. Ante Starčević

2. Narod hrvatski, u duhovnim obrazovanju bilo zanemaren, bilo pokvaren, bilo zasukan, najvećma drži do dobra tjelesnoga. Tu treba narod naučiti, da se do tjelesnoga dobra ne dolazi van kroz dobro duhovno, kroz slobodu i prosvjetljenje.
3. Priprava k slobodi i prosvjetljenju jest: radnja, štednja i sloga.
4. Za ganuti narod na radnju i štednju, u današnjim okolnostima, hoće se uztrpljenja u naučanju, dobra izgleda, i nada sve izkustvenih dokaza, spojenih s naučanjem.
5. Za sklonuti narod na slogu, treba mu pokazati na složnu i nesložnu obitelj, zadrugu, obćinu. To on sve razumi. Kada se tu osvjedoči o blagoslovu sloge i prokletstvu nesloge, valja ga uputiti, da narod naprama narodu stoji u veliko, kako u malo obitelj napram obitelji, i t. d. Napokon, predočiti mu iz poviesti i života veličanstvo složnih i nesreću nesložnih naroda.
6. Siromaštvo i progonstvo zasadiše u srdcu naroda zloću, po kojoj se jedni vesele nad nesrećom drugih, ili barem ne mare za nevolju drugih. To se zlo ne da drugačije izkorijeniti, već učeć riečju i primjerima, da se sreća i nesreća jednog sina domovine od dana do dana pruža i na sve ostale, i zato da svako domaće zlo ticalo se ono neposredno koga mu drago, svatko ima smatrati za osobno zlo.
7. Narod hrvatski, toliko vjekova varan i trven, izgubio je vjeru u sve one, koji jesu ili se drže nad njim. Stranka prava ima nada sve svojim ponašanjem razložnu vjeru u narodu probudit i na pravo mjesto dovesti.

" Ako dođe sutra do prijelomnih trenutaka u našoj povijesti, mala je vjerojatnost da narod opet neće biti izigran i izdan za volju nečijih posebnih, sebičnih interesa. "Bruno Bušić

... Da smo se onda vratili kući, iz patnji i strahota onoga što smo doživjeli, digla bi se bura. Sad kad se vratimo, bit ćemo umorni, slomljeni, sagorjeli, bez korijena i bez nade. Više se nećemo snaći....Bit ćemo suvišni samima sebi, starjet ćemo, nekolicina će se prilagoditi, neki drugi će se pokoriti, a mnogi će biti zbunjeni; - proći će godine i na kraju ćemo propasti .!
( E. M. Remarque : Na
Zapadu ništa novo )

MOLITVA ZA HRVATSKE DUŠMANE
Svevišnji Bože,

Ti u svojoj premudrosti znaš da su svi oni Hrvati koji Te
ne žele izdati, izloženi bjesomučnoj mržnji koja je uvijek dijelo
Sotone. Ljudska je pravda u obrani od Zlotvora često
nemoćna pa zato pravedniku jedino preostaje obratiti se Tebi.
Ti, svemogući, znaš one od naših neprijatelja u domovini i
u svijetu, koji će umrijeti opsjednuti ili nepokajani, pa ih
onemogući da dalje nad nama Hrvatima vrše zlodjela. Oni su
osuđeni na vječne muke, ali ne zaslužuju mir ni za života jer
u njemu samo strašljivo služe slugama Zloduha.
Zato Te
za njih molimo, sa židovskim i svetopisamskim psalmom,ovako.
1 Ne ogluši se, Bože, mome hvalospjevu,
2 jer usta opakih, usta varalica širom na me otvorena.
progone me lažnim jezikom,
3 riječima me mržnje obasipaju.
bezrazložno me napadaju,…..
6 Suprotstavi Zloga protiv njega,
neka mu Satan stane s desne strane!
7 Sa svoga suđenja neka izađe krivac;
molitva se njegova u grijeh pretvorila!
8 Dani mu postali malobrojni,
neka mu drugi službu preuzme.
9 Djeca mu ostala siročad,
a njegova žena udovica.
10 Djeca se potucala i prosila,
kuću im procjenitelj procijenio.
11 Vjerovnik mu pograbio sve što ima,
tuđinci mu opljačkali zaradu.
12 Ne bilo nikoga ko bi mu ljubav iskazao,
nikoga, tko bi se siročadi njegovoj smilovao.
13 Budući se njegov život prekinuo,
iz vijeka, koji će nastupiti, njegovo se ime izbrisalo.
14 Opačinu oca mu Gospodin Bog zabilježio,
15 grijeh majke mu izbrisan ne bio…….
16 Pomozi mi, Gospodine, Bože moj,
spasi me po dobrobiti svojoj!
17 Neka znaju, da je to ruka tvoja,
da Ti, Gospodine, to učini.


Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hrfree counters

Croatia holiday accommodation.

Spend your holiday in Croatia
apartments Istria

apartment Istria RovinjAnte Gotovina


thumbup
INTERESANTNI TEKSTOVI
blogihrvati.com

cnn
dragovoljac
hsp1861
HRVATSKA ULJUDBA
hrvatskipravaši

pravo(m)u glavu
45lines

moonlightshadow
Dr. Džafer Kulenović

zabaraba
ZMIJE, TETKINE ČUVARICE

vukovarac


INŽENJERING

Isprika NY Times-a Hrvatima -1
Zabranjeni spot
youtube
BLEIBURG 15
V R S N S M V S M Q L I V B
što znači:
Vade retro satana, non suade mihi vana, sunt mals quae libas, ipse venena bibas.
ODLAZI, SOTONO, NIKAD MI NE SAVJETUJ TAŠTINE, ZLO JE ONO ŠTO MI PRUŽAŠ, POPIJ SAM SVOJ OTROV."Vidje Hrvatska puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!"
A. G. Matoš


+++++++++ Ako digneš ruku na nekog , onda je to obrana ili napad, ali ako je digneš na sebe, onda je to nemoć ! Nemoć jer se više ne možeš ni braniti, a ni napadati...........
Teška je to ruka........!
+++++

Hvala Mesiću,Sanaderu,Šeksu,Kosor i posebno HRVATSKOM SABORU
na njihovoj brizi za nas !

PROŠAO JE JOŠ JEDAN DAN U KOJEM SE SLAVE CRVENE LAŽI I SMRT


"NI jedna laž,ne može vječno živjeti"..... Martin Luther King

Kao što reče Da Vinci, " Zavodi nas slijepo neznanje". O bijedni smrtnici, otvorite oči!"....

Tisuću i sto stranica »Stenograma o podjeli Bosne«,

" Oni koji nisu željeli Hrvatsku dobili su sve i uzeli joj sve, imaju moć, novce, imaju vlast, ali nemaju dušu " Hrvatska ne umire, Hrvatsku se ubija, a ubojice imaju imena i adrese.
Do sada su radili protiv Hrvatske - Kako da im opet vjerujemo?
Zašto da im uopće vjerujemo?

Kažu da je privatizacija provedena po zakonu. A Martin Luther King Jr. kaze - "Ne zaboravite da je sve što je Hitler napravio u Njemačkoj bilo po zakonu"


LINKOVI--RTSiCG
b92.net
b92.net
provokacija u Zagrebu

U mnogim “junačkim” pjesmama s motivima iz prošlih, turskih stoljeća, u kojima Marko između ostalog zna zapaliti ljubavnicu namazanu smolom da mu svijetli pri večeri, osjećamo dah prapovijesnog divljaštva.I Ovdje bu de nešto!!
TOO

26.06.2010., subota

Utjerivanje krivnje u kosti: Referendum ujedinio građane i vlast oko iste logorske vatre

Autor, Hrvoje Šimićević
Suočavajući sebe i svoje pobočnike s dosad najvećim empirijskim dokazom da bi netom otkriveni vanjzemaljci u koaliciji s Borisom Mikšićem imali veće šanse od nje na izvanrednim parlamentarnim izborima, kancelarka Jadranka Kosor jučer je hrvatskom građaninu isporučila nadasve očekivani, takoreći refleksni kontingent standardne HDZ-ovske retorike; iz tog Kosoričinog verbalnog paket-poklona, koji je posredstvom sinoćnjeg Dnevnika ušao u dom prosječnog hrvatskog državljanina što je učestvovao u đavoljoj peticiji za pokretanje referenduma, jasno se mogla osjetiti ona dobra stara državotvorna emocija; bio je to slatki miris straha.

Mislimo dakako o strahu od skorog gubljenja izvršne vlasti - što se u HDZ-ovskoj političkoj teoriji dovodi na ravan s nemogućnošću redovnog disanja - čiji se smrad, uz sve popratne efekte, proširio hrvatskim javnim prostorom, nakon što je kancelarka jučer bila primorana komentirati prvi konkretni znak koji sugerira da će do kraha neminovno doći: riječ je o sindikalnom uspjehu u referendumskoj inicijativi. Iz toga straha, kako nadalje pravilnik spomenutog HDZ-ovog statuta o političkom ophođenju prema kmetovima nalaže, jednako prirodno se razvija ucjena, zloba, osvetoljubljivost, paranoja i slični medicinski fenomeni. Što se tiče potpisnika ovih redaka, bilo je zapravo malčice neukusno promatrati Jadranku Kosor u trenutku dok je 'izražavala službeni stav' vlade na čijem je čelu; izgledalo je kao da još živog čovjeka s dijagnozom skorog odapinjanja tjeraš da prizna kako je zbog neodgovornog ponašanja sam kriv za rak na plućima, mašući mu uzgredno i sa 720.078 dokaza koji po tko zna koji puta potvrđuju tu tezu.

Od supatnika do suučesnika


Jadranka Kosor u jednom od brojnih susreta s pripadnicima tzv. radničke klaseMeđutim, unatoč očekivanjima da će taj teško bolesni kolektivitet u najmanju ruku prešutjeti tu neugodnu istinu - ako ništa a ono da ne troši svaki dragocjeni dah koji mu je preostao - 'on' je blago podignuo glavu sa smrtne postelje, okrenuo kažiprst prema svome sugovorniku, te mu s bolnom grimasom na licu promrmljao u dahu: "Vlada će poštivati volju građana. Međutim, u ovogodišnjem proračunu nije predviđena niti jedna lipa za održavanje izbora ili referenduma. Situacija s proračunom je iznimno ozbiljna i kako bismo namaknuli 170 milijuna kuna, koliko procjenjujemo da će biti potrebno za provođenje referenduma, morati ćemo ići na smanjenje nekih osnovnih prava". Jadranka Kosor dakle nije mogla izdržati. Na koncu je rekla ono što se inače govori samo na zatvorenim sjednicama užeg kabineta, gdje se bruse najsvježije strategije obmanjivanja: da, dopustit ćemo vam provođenje tog prokletog referenduma, ali pritom ćete kolektivno i izdašno platiti svoju glupost!

S dosadašnje pozicije supatnika u paklu recesije, koji ima začepiti gubicu i udarnički doprinositi izvlačenju nacije iz fiskalne kaljuže, hrvatski je građanin tako jučerašnjim danom između ostalog svečano promaknut u suučesnika u stvaranju same geneze problema. Riječ je naime o građaninu koji zbog protivljenja pojedinim 'reformama' biva stigmatiziran kao sušta opozicija antikriznoj politici. Drugim riječima, kako to voli istaknuti kancelarka: 'Ili si s nama, ili protiv nas', što će reći - protiv 'nacionalnih interesa'.

On, taj građanin, zajedno sa onih sedam stotina dvadeset tisuća i sedamdeset i sedam istomišljenika je naime oslijepio od vlastite oholosti, pa zbog toga ne vidi da je zbog sebičnih pobuda voljan oteti 170 milijuna kuna Domovini koja krvari! Iako nema izravnu političku odgovornost niti pripadajući četverogodišnji mandat, njega to ne anulira od sudjelovanja u 'podjeli odgovornosti' za eventualni neuspjeh u antirecesijskom pohodu na bolje sutra. Štoviše, 'on' je za početak, kako bi shvatio da se o krimenu neminovno radi, zaslužio adekvatnu kaznu, pa ćemo 'morati ići na smanjenje nekih osnovnih prava'; on je, na kraju krajeva, izdao svoja dosadašnja uvjerenja, prema kojima mu sve do sada nikada nije padalo na pamet referendumom dovoditi u pitanje bilo koju odluku hrvatskog Sabora i Vlade...

Niski ordinarnih pljačkaških kampanja u Hrvatskoj elektroprivredi, Hrvatskim autocestama, Podravci, Ministarstvu branitelja i sličnim resorima tako se danas sa svojim 'demokratskim potraživanjima' pridružio i 'on', mitski pripadnik tisućljetne hrvatske uljudbe, koji ne izdaje samo našu, već i svoju stvar, i - da ta stvar bude još gora - uopće ga ne muči savjest zbog činjenice da 'u ovogodišnjem proračunu nije predviđena niti jedna lipa za održavanje izbora ili referenduma'.

Politika jednog korita

Na djelu je, dakako, još jedan eksplicitni primjer vladinog jeftinog utjerivanja krivnje u kosti vlastitih podanika, koja u pravilu za zadaću ima pokušaj brisanja linije između zločinca i njegove žrtve. Poželjna posljedica toga je takozvana 'politika jednog korita', u kojoj su građani pozvani da iz iste posude kusaju ponuđene spirine sa svojim političkim pokroviteljima. Na ovu svečanu trpezu su posebno dobrodošli pojedinci iz one kritične mase koja će, izvjesno je, na slijedećim izborima zaokružiti neke druge favorite, kao što su to učinili u ovoj peticiji. U nedostatku četnika, balija, autonomaša, Slovenaca i uopće, novaca, neprijatelj progresa je sa jučerašnjim danom dakle lociran na dosad neistraženom, a po svemu sudeći iznimno bogatom terenu: unutar nas samih!

Uz oveću, ali čini se, neizbježnu količinu zlobe, pa čak i neukusnog pretjerivanja, valja doduše primjetiti kako takav politički model nije ekskluzivna inovacija hrvatskog društvenog podneblja. Suvremena povijest naime obiluje s primjerima političih uređenja u kojima su nositelji strogog unutrašnjeg uređenja od svojih podanika nastojali napraviti onečovječene ljušture, spremne da u borbi za golu egzistenciju sudjeluju u monstruoznostima svojih 'vlasnika'. Ta su se uređenja zvala - koncetracioni logori.

- 10:27 - Treba li koment ?? (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se