...svašta nešto...

srijeda, 20.12.2006.

DPH2006 i Anton Samovojska

Da naše nogometne zvijezdice nebi usahnule preko zimske pauze, Srebrić & co. su smislili način da ih razonode, a usput možda nešto i zarade. Nisu uspjeli ni u jednom.
Evo, završila je i druga sezona dvoranskog prvenstva, promjenila se podloga, dimenzije terena, termin, jedino se nije promjenio prvak. Opet su momci iz NK Zagreba dokazali da su najbolji hakleri u 1.HNL. Osobno, više sam očekivao od Varteksa i Međimurja s obzirom da imaju tehnički odlično potkovanih igrača, pa i Slaven me pomalo razočarao, dok me najugodnije iznenadila Cibalia.
Ovo natjecanje je svakako zanimljiva ideja, međutim sama organizacija je prilično loša, čak nebi puno pogriješio ni da kažem katastrofalna. Zašto?
- Potpuno promašen termin. U isto vrijeme u Zagrebu već desetljećima se igra Kutija šibica, štoviše, u istoj dvorani.
Osobno, mislim da bi puno prikladniji termin bio negdje početkom siječnja, prije nego klubovi krenu s pripremama.
- Medijska popračenost turnira je katastrofalna. HRT+ vidi možda 5% stanovnika lijepe naše.
Uz to Zagrebački novinari, a posebice gospodin Samovojska iz Sportskih Novosti, koji i inače zrači mržnjom prema svemu dalmatinskom, se još od prije početka, pa sve do kraja turnira svakodnevno u svojim tekstovima obrušava na Hajduk. Te hajduk nije doveo sve igrače, te Hajduk ne vodi Vulić, te ovo, te ono. Gospodine, neobjektivni mrzitelju onog dijela hrvatske u koji vam nije mrsko svako ljeto doći na odmor, moguće je da Vas je ta Vaša mržnja zaslijepila pa da niste primjetili da u Vašem voljenom Dinamu nije bilo ni Eduarda, ni one skupo plačene njemačke zvijezde iz sredine devedesetih godina prošlog stoljeća, koji su do kraja jesenskog dijela prvenstva meni djelovali sasvim zdravi, međutim nakon utakmice sa Međimurjem uhvatila ih je kronična upala trepavica. Također, nabrojite mi dva sastava koja su došla kompletna na turnir. Mislim da je Varteks jedini, i nije se baš proslavio. Isto tako, nisu svi klubovi vođeni s klupa od strane njihovih prvih trenera. naravno, to je nebitno. Bitno je jedino blatiti Hajduk, pa i ako nema razloga, ' bumo ga našli', jer u 1.HNL-u svi su klubovi jednaki, samo, ima jedan jednakiji od ostalih, 'kaj ne'? Postoji i druga strana medalje. Ovo nažalost i jest bila najjača momčad koju je Hajduk mogao poslati na dvoransko prvenstvo, s izuzetkom Bartolovića. Doista mi nije teško zamisliti kako bi to izgledalo da su na terenu bili znalci i tehničari poput Damjanovića, Žilića i Blatnjaka ili Carevića koji ne odljepljuje glavu od poda. Ja jesam navijač Hajduka, ali mogu se pomiriti sa činjenicom da današnji Hajduk nema tri igrača koji, rekao bi 'Baka'- umiju s loptom. Siguran sam da ste i Vi gospodine toga svjesni, ali u vašem umu pomučenom mržnjom prema najtrofejnijem Hrvatskom klubu (boli li?), jedino je važno blatiti sve što ima veze s dalmacijom i dalmatincima. Upravo zbog Vas i Vama sličnih novinara, jaz između sjevera i juga je sve dublji. Kao odnedavni stanovnik Zagreba svakodnevno imam priliku u to se uvjeriti.
I tako ja s jedne teme bazobrazno pređoh na jednu sasvim drugu, pa zaključujem da je krajnje vrijeme da zašutim jer ću inaće poći u potpuno krivom smijeru od onog prvobitno zamišljenog.
Za kraj samo poruka čovjeku zbog kojeg manje cijenim SN:

-DALMACIJO LIPO TI JE IME...

- 09:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>