Fellowship

Arhiva

Kontakt

My favs

11.09.2007. / Vještice i bradavice

vješticaDavno sam pisala o domaćim babama vračarama - a eto nedavno sam od svoje prijateljice doznala za još jedan zanimljiv slučaj koji opet pokazuje kako ima nešto u tim "čara-barama".

Njen otac je kao dijete imao ruke pune bradavica, a kako to već ide u malom mistu uvijek se nađe netko tko navodno takve muke rješava na nekonvencionalan način. I tako je njegova baka jednog dana odlučila svoje unuče odvesti kod lokalne babe vračare te mu je rekla (i citiram):

"Idemo kod onog vraga."


Kad su ušli u njenu kuću umjesto pozdrava baba vračara je samo izustila (i opet citiram): "Kod vraga jeli?"

Vjerojatno poznavajući njene mogućnosti nikog nije zaprepastilo što je čula nešto što prema nijednom fizičkom zakonu nije mogla čuti. No njene čudesne mogućnosti nisu stale tu. Trebalo je riješiti problem bradavica. Uzela je končiće i oko svake bradavice na ruci zavezala je čvor. Nešto je mumljala, te na kraju odvezala čvorove. Končiće je zatim bacila u vlažnu zemlju - da što prije istrunu - jer će tada prema njenim riječima nestat i bradavice. I rekla mu je kad one nestanu ima da joj donese kave.

Ništa neobično se nije događalo sljedećih par dana - bradavice su još bile prisutne i nisu davale nikakvog znaka da će se uskoro povući. Nakon otprilike tjedan dana, kad se probudio, na ruci nije bilo niti jedne jedine bradavice, ni eventualnog ožiljka, što će reći nikakvog znaka da ih je ikada imao. Začuđen naglom promjenom pretražio je krevet u potrazi za kakvim ostacima tkiva ili krvi, no ničeg nije bilo. Bradavice su jednostavno isparile preko noći.

Gledajući na ovaj slučaj možda bi bilo dobro pripaziti i što govorimo o tim famoznim babama - da se slučajno ne zamirimo jer izgleda da abrakadabra nije rezervirano samo za bajke. Trebam li uopće naglasti kako je ta lokalna baba vračara taj dan dobila svoju kavu - uostalom biste li se u takvoj situaciju usudili ne ispunit svoj dio dogovora ;)





Copyright © 2005-2009 Azzul S'phyre