Fellowship

Arhiva

Kontakt

My favs

04.09.2006. / Crocodile Hunter R.I.P.

Steve IrwinPopularna australska televizijska zvijezda, "luđak" s Animal planeta, lovac na krokodile, Steve Irwin preminuo je danas, 4. 9. 2006. oko 11 sati (lokalnog vremena) u 44 godini života.

Do nesreće je došlo prilikom snimanja na Velikom koraljnom grebenu emisije koja se prikladno zove "The Ocean's Deadliest" kada se Steve previše približio jednoj od raža. Raže posjeduju otrovnu bodlju na stražnjem dijelu tijela (to je inače modificirana leđna peraja), a Steve ovaj put nije imao sreće i jedna ga je ubola ravno u srce dok se nalazio iznad nje. Preminuo je na putu prema obližnjem medicinskom centru.

Oni koji su pratili njegove podvige znaju kako je ovaj ekscentrični lovac na krokodile zajedno sa svojom suprugom Terri dugi niz godina zabavljao gledateljstvo svojim neobičnim, neustrašivim pristupom divljem životu. Krokodili, otrovne zmije, pauci, škorpioni, gušteri bili su za njega dječja igra. Iako je uvijek ponavljao kako njegove podvige ne radimo sami, on se uvijek bez razmišljanja bacao, trčao za bilo kojim oblikom života austalske divljine a i šire.

Njegove emisije san redovito pratila odkad san otkrila animal planet, i iako me je ponekad priznajem živcirao njegov naglasak i konstatno ponavljanje "gorgeus" za svaku životinju - obožavala san gledat kako se hvata ukoštac sa ogromnim krokodilima, kako pokušava uhvatiti austalsku najsmrtonosniju zmiju i na kraju "obračuna" proći sa par ogrebotina.

Danas očito sreća nije bila na njegovoj strani, a svijet je ostao uskraćen za jednu australsku legendu, a ja za idola iz svoje struke.

Kako bi se reklo: počivao u miru.

Više o ovoj vijesti ovdje.





Copyright © 2005-2009 Azzul S'phyre