srijeda, 20.07.2011.

kad muškarci kupuju kozmetiku...

Donese mužić neki dan doma kutijicu.
"Kaj si to kupio ?"
"Tebi kremu za oko očiju. vVdim da si ujutro prerezala tubicu i vadiš van sa prstima.. Očito nemaš više, pa sam ti kupio. Al mislim da to nije samo za oko očiju nego za cijelo lice"
rolleyes
Pogledam kutijicu, nekak mi ne djeluje kao okoločna krema,a na kutijici piše "Serum za proširene pore" zuborofl naughty
Objasnim mu da je kupio nešto skroz krivo, da serum za lice imam a da mi još jedan i to za proširene pore kojih nemam,ne treba. I da bude to sutra zamijenio. Srećom imao je račun...belj

- 11:17 - Tvoje rijeýi ( 12 komentara) - Tvoj papir - #

utorak, 05.07.2011.

crtići, crtići

Crtića je na repertoaru zagebačkih kina dovoljno , barem 2-3 , a svaka 2-3 tjedna dođe neki novi.
Prošle nedjelje gledali smo "Konferenciju životnija" prekrasan crtić nakon kojeg čovjek izađe iz kina optimističan i razdragan. Animacija je krasna, dobra fabula, dobro obrađeno , bez praznih hodova tj nekih 15-tak minuta kad mi u gotovo svakom crtiću postane monotone (a djeci još i prije vjerojatno). Likovi su odlično razrađeni, svaki ima glavu i rep , muzika je genijalna , a sve to zaokružuje i odlična sinhronizacija (uz standardne glumačke glasove tu su i Edo Maajka i Davor Gobac )

Image and video hosting by TinyPic

Svakako pogledati sretansretan

Jedina zamjerka je bilo otužno prazno kino, ne znam da li nas je bilo 15 u dvorani. Osjeća se da su školski praznici, godišnji odmori i da su svi zbrisali iz grada.

Dva tjedna prije toga smo gledali "KUNG-FU PANDA 2". Nisam oduševljena. Sviđa mi se samo pouka na kraju koja je prije namjjenjena odraslima. jer djeca teško da ju mogu razmijeti. Barem ne ovi ispod 10 godina.
Cijeli je film prepun akcije, stalno se puca, bori, stalno neke zle namjere. Sve u svemu - nije mi sjeo.
Viti se svidio iako je sada rekao da mu se "Konferencija životinja" više sviđa.
Ali uz taj film za razliku od Kung-Fu Pande nema popratnih (MARKETINŠKIH) sadržaja, figurica, tetovaža itd., Eh. rolleyes

- 11:47 - Tvoje rijeýi ( 3 komentara) - Tvoj papir - #

srijeda, 29.06.2011.

quiche i višnje u flaši :-)

Višnje smo brali u nedjelju, usput roštiljali, a sokić (sirup zapravo) je bio gotov jučer :

Image and video hosting by TinyPic


U posljednje vrijeme barem jednom tjedno isprobamo neki novi recept, najčešće se ideja pokupi u Nedjeljnom Jutarnjem listu.
I ovo je od tamo, spravljeno jučer za ručak , quiche od tikvica, trebao bi biti u okrugloj tepsiji za quiche no dobro je i ovako njami

Image and video hosting by TinyPic

- 12:52 - Tvoje rijeýi ( 6 komentara) - Tvoj papir - #

utorak, 31.05.2011.

(ne)učinkovitost

:Da ne ostane na samo jednom postu ovaj mjesec, napisati ću koji redak .
Nadam se da izlazim iz faze blogerskog nepisanja ali bogme i nečitanja. Čeka me puno zaostataka kod 10-tak omiljenih blogera. sretan

Bilo je i dobrih i loših stvari u proteklom razdobolju.
Npr doma nas je pokosila entero-viroza, po svoj procjeni donijeta iz vrtića jer je Vito prvi krenuo. Srećom u najlakšem obliku. Mene je najžešće samljela ali rezultiralo je sa 2 kile manje u 24 sata što se teško postiže bilo kakvom dijetom belj.
Od toga je prošlo par dana, nisam u međuvremenu stala na vagu pa ne znam da li je stanje isto ili...
U svakom slučaju je kontroliranje kila lakše od kada je mužić izjavio da stvarno jedemo previše kolača. zubo
Dobro jutro, pa to mu ja stalno govorim. smijeh



- 14:05 - Tvoje rijeýi ( 3 komentara) - Tvoj papir - #

utorak, 10.05.2011.

Masterchef - desertni fijasko

Navukla sam se na Masterchef zubo . Vrijeme emitiranja taman kad mi je koncentracija na niskim granama, energija na još nižim, pa se zavalim i gledam bez previše angažmana. Muž naravno vječno pljucka po svim kuharskim emisijama al se ne dam smesti njegovim komentarima.
Jučer su razočarali čak i mene, da ih 80% ne zna pripremiti ni jedan desert nono
Neki čak nikad nisu ništa ni pokušali napraviti. Hm, moj petogodišnji mali već odavno sa mnom muti muffine i zlevanku, a to ni ne doživljavam kao slasticu nego nešto za usput, nešto što napravim zatvorenih očiju.
A dobili su toliko divnih namirnica da se moglo napraviti što-šta čudesno.

Na službenoj stranici sam pročitala danas komentare, kao , od kuhara se ne očekuje da su vješti u desertima, to je posao slastičara.
To stoji ali ovdje se radi o ameterima od kojih ipak očekujem (ako kuhaju doma stalno ili barem često) da znaju nešto od slatkog napraviti. Bilo što, neki svoj desert koji im uvijek uspije i po kojem su poznati u obitelji ili među prijateljima.
A ne totalni fijasko. Nadam se da će se do kraja tjedna popraviti belj

- 15:13 - Tvoje rijeýi ( 10 komentara) - Tvoj papir - #

četvrtak, 28.04.2011.

Koja je razlika između Hrvatice i Francuskinje

zubo
Forwarduša koja mi je razvedrila dan :

Koja je razlika između Hrvatice i Francuskinje?

Francuskinja sa lijeve strane ima muža, sa desne strane ljubavnika, iza sebe sumnjivu prošlost, ispred sebe blistavu budućnost, a na glavi ima šešir.

Hrvatica sa lijeve strane ima vrećice, sa desne strane djecu, iza sebe lijepu prošlost, ispred sebe ne vidi budućnost, a na glavi ima muža.

belj


- 12:10 - Tvoje rijeýi ( 7 komentara) - Tvoj papir - #

utorak, 19.04.2011.

prozivka :-)

Vrtić, cca 4 popodne.
Tata (obično dolazi između 3 i 4 po njega) se pojavi na vratima.
Vito " A gdje si ti do sada ?!" nono rofl
teta "Vito, pa što ti imaš sat ?" rolleyes
tata "Išao sam si kupiti tenisice"
Doma mu pokaže tenisice.
Vito "A zašto si nisi kupio svjetleće ?" rofl
Meni se ne sviđaju baš, pa još da su svjetleće to bi stvanro bila smijurija na broju 44 i pol naughty

- 13:43 - Tvoje rijeýi ( 4 komentara) - Tvoj papir - #

petak, 15.04.2011.

planiranje i ostalo pod retro Merkurom

Eh da, napunio sinko jučer 5 godina. Prva proslava je bila vrtička. Kućna sa kvartovskim i ostalim frendovima je ovaj vikend. Mjesecima govorimo o nedjelji i taman kad sam najvažnijim Vitinom frendovima najavila da će biti u nedjelju kaže mužić da zakaj ne bi ipak u subotu , da stignemo u nedjelju odahnuti.
"Pa ti radiš u subotu"
"Ne, uzet ću godišnji, tak sam i planirao" rolleyes
Fino da ja o tome nemam pojma. I tak sve organiziramo za subotu. Ajde, barem smo nešto uglavili. Zna se i koja će se torta raditi al ostatak menija se mijenja jer tati svako malo padaju nove ideje napamet.
Tortu će raditi tata, voli raditi torte a još više (čini mi se) kada ga mame hvale kak je finaaaa belj
Kako smo do sada rođendan uvijek slavili prije pravog datuma, a ovaj put kasnije, nekako mi je bilo žao da nema nikakvu tortu na sam rođendan, pa sam dan prije odlučila napraviti jednu brzinku (Bobanovu). Svi oko mene je hvale i stvarno je super jednostavna.
U tijesto idu samo jaja, šećer i čokolada, na to džem od borovnica ili šumskog voća i na sve šlag. Super jednostavno ali kad hoće ići krivo onda sve ide krivo.
I tako se za početak bjelanjici nikako nisu htjela pretvoriti u snijeg. A jaja su bila friška i domaća. eek
Onda sam krenula u dio gdje skladištimo razne stvari za kolače al čokolade za kuhanje NEMA. eek Bila sam uvjerena da smo uzeli 2 komada neki dan kad smo svi zajedno bili u dućanu. Nema. Nije bilo druge nego improvizirati sa mlječnom i malo kakao.
I šećer na kraju, kad sam masu ulila u kalup za torte curilo je na sve strane cry. Je da je kalup prastar al stalno u njemu pećemo torte i nikad niš ne curi. Nisam se dala smesti jer je kalup i onako bio na crnom plehu iz pećnice, pa sam svejedno to stavila na pečenje i ajde, nije sve iscurilo van, ostalo je više nego dovoljno da se napravi torta naughty.
Na kraju je bila odlična, a Vito je puhao svijećice ispred torte da ne bi svijećice na vlakiću potonule u šlag.

- 13:44 - Tvoje rijeýi ( 3 komentara) - Tvoj papir - #

petak, 01.04.2011.

astrološka vikend-prognoza

Nešto se ne veselim previše vikendu. Mladi Mjesec u Ovnu pa sve to u kompi sa Marsom i Uranom, čekam gdje će gruniti, što će ekplodirati i prasnuti , uglavnom na globalnom planu al bogme kod nekih (Ovan. Vaga, Rak, Jarac) i na osobnom.

Kaka je naša mala obitelj sazdana od 2 Jarca i 1 Ovna - treniramo cijeli tjedan rofl, tata se svadi sa mamom, sin se svadi sa tatom ,a svi smo pod presijom vodenih kozica koje su napale Vitu prošli petak. A baš smo imali krasne planove za vikend, u nedjelju prijepodne trebali smo ići u kazalište, a navečer na koncert. Umjesto toga smo čučali doma (mužić je doduše imao radni vikend) i nastojali ispuniti dan kućnim igrama.
Jednom ih je morao dobiti, pa bolje sada nego za (uskoro) rođendan ili godišnji odmor npr.

Dakle, osim što ćemo svi biti svadljivi mad ovaj vikend, netolerantni i hiroviti, ne igrati se vatrom burninmad i paziti sa oštrim predmetima. Možete se porezati na bilo što, ne samo nožem njami ili škarama.

- 14:49 - Tvoje rijeýi ( 3 komentara) - Tvoj papir - #

četvrtak, 24.03.2011.

nije za vegeterijance

:Image and video hosting by TinyPic

Ovo je od jučer u našoj špajzi, samo par dana (na čuvanju) al' je svekrva rekla da dobijemo pola sretan.
Sušeno kod ujaka na tavanu.
Bit će finiii uskršnji doručak njami

- 10:29 - Tvoje rijeýi ( 6 komentara) - Tvoj papir - #