Image Hosted by ImageShack.us

četvrtak, 05.01.2006.

bit ću pristojna pa neću psovat u naslovu

Ako radiš u lokalnoj samoupravi i želiš uspjeti jedini način je:

1. učlani se u trenutno vladajuću stranku – nećeš morati ništa raditi. apsolutno ništa. uvijek ima onih moralnih debila koji nisu nigdje pa su stvoreni zato da crnče za tebe. za suradnike odaberi mlade i obrazovane, jer ako oni imaju fakultet tebi ne treba. ti si šef, jer ti si u stranci, a šefa se pita.

2. učlani se u trenutno vladajuću stranku - to što nemaš zadovoljavajuću stručnu spremu nije nikakva zapreka da ne napreduješ na poslu. stranka će odraditi svoje. a onaj debil koji je obrazovaniji i sposobniji od tebe i dalje će ti kuhati kave jer nikako da shvati u čemu je bit. a bit je u stranci. vladajućoj, dakako.

3. učlani se u trenutno vladajuću stranku- dobit će mladu tajnicu, vlastitu kancelariju, sa opremom koju ni ameri nisu imali kad su išli na mjesec, dobit ćeš službeni automobil, službeni mobitel, ameriken karticu pa ti ionako bijedna plaća može služiti samo za napojnice u obližnjem bircu u kojem ionako provodiš većinu radnoga vremena.

4. učlani se u trenutno vladajuću stranku - jer uskoro kreće nova sistematizacija radnih mjesta pa si siguran da ti ne mogu ništa. dapače, samo možeš napredovati. to što imaš srednju školu, ne govoriš ni jedan strani jezik, kompjuter ne znaš ni uključiti nije nikakva zapreka da ne postaneš predstojnik ureda župana ili pročelnik odjela za europske integracije. jer zašto bi pročelnik odjela za europske integracije morao znati ijedan strani jezik, i zašto bi predstojnik ureda župana morao znati osnove komuniciranja. svašta!

5. učlani se u trenutno vladajuću stranku – pa ako onaj apolitični kreten i upiše magisterij opet ti neće moći ništa jer nije u stranci. osim toga on ga mora sam financirati, a tebi ako ikad i poželiš bit će plaćen. usavršavanje, koja glupost! za debile!

6. učlani se u trenutno vladajuću stranku – seminari, tečajevi i slične gluposti su onda rezervirani samo za tebe, a nitko ne mora znati da ne sudjeluješ u njima jer važno je pokupiti dnevnice. a osim toga moći ćeš birati da ideš na samo one u inozemstvu ili u toplijim krajevima.

7. učlani se u trenutno vladajuću stranku - pa možeš pokupiti sve zasluge za projekt na kojem nisi ni guzicom mrdnuo, a onaj potlačeni koji je mjesecima crnčio na tome ionako nema pravo glasa jer nije u stranci. to što je projekt napravljen na engleskom, a ti ne znaš reći više od fuck i shit, nije ni malo važno. ne uznemiravaj se zbog sitnica.

8. učlani se u trenutno vladajuću stranku - možeš se slobodno potpisati kao autor ispod teksta u knjizi koji nisi napisao. onaj jadnik koji je mjesecima radio na tekstu će naravno šutjeti jer ti si vladajući. pa kad se knjiga tiska u preko nekoliko tisuća primjeraka i bude prevedena na dva strana jezika preostaje ti jedino da se hvališ svima i pokupiš zaslužene čestitke. budi uvjeren da će pravi autor šutjeti, jer će se stranka pobrinuti za to.

9. učlani se u trenutno vladajuću stranku – s posla možeš otići kad god hoćeš, a ako ne želiš ne moraš ni doći po nekoliko dana. skeniranje na ulazu u zgradu je za morone koji nisu u stranci. ako se budu i žalili zaprijeti im da ćeš im ugraditi čip u guzice.

10. učlani se u trenutno vladajuću stranku - ako uvidiš da je netko sposobniji od tebe, ne moraš se bojat jer taj garantirano nikad neće napredovati. stranka će se pobrinuti za to.

11. učlani se u trenutno vladajuću stranku- jer se koeficijenti plaća i količina rada određuje po pripadnosti vladajućima.

12. učlani se u trenutno vladajuću stranku-jer onda možeš namještati poslove ženinoj privatnoj firmi. javni natječaji? ne budite djeca! članovi povjerenstava su članovi stranke. vladajuće naravno.

13. učlani se u trenutno vladajuću stranku-djeci, stričevima, babama, kumovima, ljubavnicama i svima je otvoren put za zapošljavanje jer sad ti određuješ koga ćeš primiti. pa ćeš tako napokon moći zaposliti ženinog brata prometnika, koji ti već godinama siše krv, kao stručnog suradnika za sport i obrazovanje.

14. učlani se u trenutno vladajuću stranku - nakon idućih lokalnih izbora opet se učlani u trenutno vladajuću stranku i nastavi gdje si stao.




nadam se iskreno da nitko od mojih šefova ne čita ovo



- 18:00 - Komentari (56) - Isprintaj - #