ZBLIŽAVANJE - Rastava

19.04.2018.




ZBLIŽAVANJE


Ako si uspio naučiti nešto o sebi i osjećaš da ti je tvoj brak važan zbog čega ga želiš i dalje održati, tada uzmi sebi vrijeme za novo zbližavanje. Kao prvo, obrati pozornost na sve ono što sam rekao o upoznavanju, pojašnjavanju, dogovaranju, obvezivanju i odluci.

Ti se trenutačno nalaziš na točki na kojoj možeš započeti sve iznova. Razriješi zato stare veze, npr. uz pomoć metode Phyllis Krystal i uđi u novu vezi tako što ćeš pojasniti sve ono što je bilo nejasno.

Mnogi se parovi, zbog starih vezanosti, upravo bacaju jedno na drugo. Oboje partnera su radnosni da se međusobno opet imaju, presretni su što opet vide tračak nade – i time zadaju smrtni udarac svojem odnosu.

Daj sebi vremena. Daj sebi vremena. Daj sebi vremena. Vježbaj se u strpljenju. Vježbaj se u strpljenju. Vjerojatno ti se čini da ova ponavljanja već predugo traju! Strpljenje je pola života i daleko više od pola odnosa. Zašto je tome tako? Zato što je strpljenje isto tako dio ljubavi kao i mudrosti. A svatko, tko ima dobar odnos, stekao je barem svoj oblik mudrosti.

Zato ostavi sebi vremena da iznova upoznaš partnera i pokušaj tako mirno i tako ljubazno koliko ti je moguće objasniti sve što je tebi važno. Točno si zapiši što želiš razjasniti, o čemu je vođen razgovor i kako je završio. Ne budi krut i ne budi tvrdoglav. Budi lak, budi savitljiv. I ovdje neka ti drugi pomognu. Razgovaraj s nekim o onome što te zaokuplja, npr. s osobom povjerenja, tako da imaš nekog tko će te upozoriti na probleme, nejasnoće i mnogo toga drugog.

Razjasni mnogo i budi otvoren. Tek kada ti je pojašnjavanje s partnerom uspjelo, započni sasvim lagano i sasvim pažljivo s približavanjem. Imaj uvijek na umu da je uvijek bolje uzeti sebi više vremena nego u bilo čemu prenagliti. I misli na to da ste vas dvoje možda zbog toga upali u takve teškoće jer ste bili odveć nestrpljivi, zbog čega ste premalo toga pojasnili i premalo razgovarali, što je opet imalo kao posljedicu da niste bili jedno s drugim načistu i na kraju ste se sve manje razumjeli. Nestrpljenje je početak mnogih problema.

Uzmi sebi vremena jer u vremenu je pretvorba.





Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.