KONTRACEPCIJSKA SREDSTVA - Seksualnost

08.10.2016.




KONTRACEPCIJSKA SREDSTVA – Seksualnost
Sai Baba govori O ODNOSIMA



Pitaš li se ne bi li seksualnost ipak mogla biti tek zabava, tada imaj na umu da njezinu božanstvenost možeš prepoznati posebno po tome što je seksualnost uvijek vezana uz mogućnost da se stvori novo tijelo. Tu ste činjenicu zbog utjecaja medija i modernih kontracepcijskih sredstava, ali i zbog svojega općenitog otupljivanja gotovo potpuno izgubili iz vida. Zato se prema seksualnosti često odnosite na način kao da imate sve pod svojim nadzorom.
Znaj međutim: seksualnost je glavna oblikovateljica karme. Kroz seksualnost možete sebi stvoriti karmičke konstelacije iz kojih poslije proizlazi nužnost da se neka duša kod vas inkarnira.

Zbog vaših materijalističkih naočala, vi mislite da je trudnoća moguća samo onda ako se sjemena stanica spoji s jajčanom. To i jest tako u mnogim slučajevima. U nekim međutim, nije. Na primjer, poneki par uz najbolju volju ne može objasniti kako je nastalo zajedničko dijete – isto kao što drugi ne mogu sebi objasniti zašto ne mogu imati djece. Misli uvijek na to da je materija duh. Duh određuje, materija slijedi. Zbog toga, ako se na duhovnoj razini pokaže da vaša zajednička karma traži da imate dijete, vi ćete ga i imati. Materijalna izvedba je pri tome stvarno od sekundarna značenja. Zbog toga nije ispravno kada se kaže da seksualnost stvara život. Seksualnost ne stvara život. Seksualnost stvara samo osobine života. Kroz seksualnost povezuju se osobine oca s osobinama majke. Ta mješavina stvara dijete. Sam život međutim postoji već odavno. Jer kada sjemene i jajčane stanice ne bi živjele, one ne bi mogle oploditi niti bi mogle biti oplođene.

Usput rečeno, ovo je važna misao za sve roditelje, jer ovo čini jasnim da je život u obliku njihove djece roditeljima samo povjeren, ali da im ne pripada jer ga oni nisu stvorili: oni su samo život koji su dobili od Boga predali dalje.

Kao što smo vidjeli, seksualnost ima golemu moć. Ona oblikuje odnos dvoje ljudi sve do u najveće dubine i stvara bazu da bi se jedna duša mogla inkarnirati. Zato budi vrlo oprezan s obzirom na kontracepcijska sredstva. Upotrebljavaj ih u okvirima braka, ali budi svjestan da ona nikada ne pružaju apsolutnu sigurnost i da u svako doba moraš računati da budeš blagoslovljen djetetom. Zar te ne čudi što toliko parova upotrebljava kontracepcijska sredstva, a koliko mnogo žena usprkos tome zatrudni, ponekad po najčudnovatijim okolnostima?

Još ću jednom jasno reći: Ja nisam protiv kontracepcijskih sredstava. Smatram da bi poneki parovi stvarno trebali paziti i čak se i dati sterilizirati da bi spriječili petu ili šestu – a ponekad i treću i četvrtu trudnoću. Nije naime dovoljno donositi djecu na svijet. Roditelji trebaju brinuti za svoju djecu, trebaju im dati dobru naobrazbu i paziti da njihova djeca postanu ljudima koji će imati dobar karakter. Jednostavno – ili višestruko! – donijeti djecu na ovaj svijet zato što se „eto tako dogodilo“ neodgovorno je i suprotno životu.

Nisam protiv kontracepcijskih sredstava. Ali sam protiv negativnih pojava koje se šire jer im pogoduje uporaba kontracepcijskih sredstava. Mnogi se ponašaju kao da uopće više ne postoje nikakve granice. Kontracepcijska sredstva ne postoje zato da bi se netko mogao bezobzirno, neodgovorno, a time i nedostojno odnositi prema svojoj i tuđoj seksualnosti. Kontracepcijska sredstva imaju zadaću da omoguće razumno planiranje obitelji. To je nužno. Medicina vam je darovala blagoslov dugoga životnog vijeka i niske smrtnosti novorođenčadi. To je imalo i ima kao posljedicu znatan prirast stanovništva. Da bi se o ograničio, paralelno s natalitetom razvijala su se i kontracepcijska sredstva. Ona vam pružaju mogućnost da se svjesno i odgovorno odnosite prema seksualnosti i njezinim mogućim posljedicama. Ona bi vam zato trebala pružiti šansu da steknete više odgovornosti, a ne da je izbjegavate.

Čitajući ovo, pomislit ćeš: „Ovo je proturječno. Jednom Baba kaže da kontracepcijska sredstva ne mogu spriječiti inkarnaciju jer je karmički planirana, a zatim kaže kako bismo ta sredstva trebali upotrebljavati u svrhu planiranja obitelji.“

Odgovor glasi: kao prvo, velika je razlika ako ja smatram da sredstva za sprečavanje začeća pružaju stopostotnu sigurnost – a mnogi se ponašaju kao da je tako. Zato su tako potreseni ako ipak dođe do trudnoće. Oni to jednostavno nisu smatrali mogućim. Imaj na umu: ti si oblikovatelj svojega života. Držiš li se dharme, Božanskog Reda, možeš osobno pozitivno utjecati na karmu.

Drugo, s obzirom na svoju seksualnost moraš uvijek imati pred očima da Bog sve stvara i sve daje. Zato se u braku odgovorno služi kontracepcijskim sredstvima i moli Gospodina neka te blagoslovi djecom kojom On želi. Prije svakog odnosa posveti Gospodinu svoju seksualnost i u Njemu gledaj oblikovatelja svoje obitelji. Ako to činiš i držiš se pravila koja sam ti opisao, sa sigurnošću si obavio savršenu prevenciju. To znači, dođe li ipak dijete, tada je to bila Božja volja, a time i blagoslov za sve.





Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.