Samo jednom se ljubi sve ostalo je varka

29 studeni 2016




"Samo jednom se ljubi sve ostalo je varka"rka" riječi su iz nekad vrlo poznatog šlagera. No, jesu li istinite?

Što je ljubav? Je li to tek intenzivniji osjećaj sviđanja ili pak neko potpuno drugačije stanje? Postoje li različiti tipovi ljubavi ili je to zapravo isti osjećaj u različitim pakiranjima? Vole li svi ljudi na isti način? Kakva je prava ljubav? Volimo li stvarno samo jednom u životu?

Rađa li se prava ljubav samo jednom u životu ? Naravno, da ne.
Ljubavi su međusobno različite, poput različitih boja, ali sve su prave. Kao što i svoju djecu volimo na različite načine, tako i svoje partnere ljubimo na različite načine. Svaka nova osoba u našem životu je jedinstvena i tako da je i odnos sa tom osobom jedinstven.
I uvijek je najnovija ljubav - prava ljubav. Svaki put kad ste upoznali potencijalnog partnera i zaljubili se, mislili ste da je to prava ljubav koja će trajati do kraja života.
Ne samo da se u životu može voljeti više puta nego je i praktično nemoguće voljeti samo jednom.
Najčešće pogreške koje radimo u svakom novom odnosu su uspoređivanje sa prijašnjim partnerom, tako sabotiramo sebe i novi odnos.
Ako si u glavi odmah postavimo " ne osjećam se isto kao sa bivšom/ bivšim, on/ona mi ne pobuđuje takvu napetost, ne skačem na njegove/ njezine poruke ..." niti jedan odnos poslije bivšeg/bivše neće uspjeti.
Ako su svi navodi i točni, ne znači nužno da u novom odnosu nećete doći do zadovoljstva i ispunjenost kakvu zaslužujete. U pitajte se što zapravo želite, kakav odnos i ono najvažnije što zaslužujete. Kad već uspoređujete partnere i sam odnos, razmislite kako ste se osjećali u prošlom odnosu ? Jeste li bili ispunjeni i zašto je došlo do raskida odnosa ? Jer da je bilo zdravo i normalno trajalo bi, zar ne?
Nemojte pružati šansu drugima, pružite je sebi da biste se osjećali onako kako zaslužujete.
Sjetite se što zaslužujete!

Oznake: ljubav, odnos, sreća