Kad zamirišu jorgovani

11 rujan 2017

Dakle, odrasla žena ili djevojčica?

U mladosti sam čitala i doživjela traume o ljubavnom zanosu, dugo je moj ljubavni život bio pun drame, suza i opraštanja. Činilo se da bez svega toga ljubav nije ljubav, već samo romansa. Na svu sreću, ugledala sam svjetlo ili sam odrasla.

Zrelost ti donosi spoznaju o samoj sebi. Nakon užurbane mladosti i toga da živiš za nekoga, napokon živimo sami za sebe.
To ne znači da sam prestala voljeti, kao i s 20 želim isto ljubav, strast i predanost. Jednostavno shvatiš da bez uzajamnih davanja nema ništa. Ili je muškarac jednako predan i ima iste prioritete ili ga više nema u tvom životu.

Jedno je sigurno koja je razlika između žene i djevojčice....



Ne čekam da se javi ili odgovori na poruku, ili ti je stalo ili nije. Isprike tipa " bio sam zauzet" ne prolaze, svako ima minutu da odgovori na poruku.
Ne provjeravam jel online i kad je zadnji put bio na mreži, takva aktivnost je za tinejdžere pa najbolje ostaviti to njima.
Nadimke "mico" ili "maco" ili ne daj bože "mala" stavljam u koš za smeće.
Tražiti opravdanja zašto je takvog ponašanja ili karaktera ( ima traume iz djetinjstva, nisu ga dovoljno voljeli, bio je neshvaćen, bio je srednje dijete, brata su više voljeli itd...) prije ulaska u naš svijet trebao bi potražiti psihijatrijsku pomoć.

Drage moje, to su sve izgovori.
I to jako loši.

Ne ustručavam se pitati određena pitanja zbog izbjegavanja neugodnosti ili moguće svađe. Sumnja je najgori oblik razora između dvoje ljudi. Ništa ispod tepiha bez obzira koliko velik bio.
Pojavljujem se bez šminke i dodatnog dotjeravanja zbog njega, odmah vidiš što imaš pored sebe. Dotjeram se isključivo zbog sebe jer mi godi.

Odgajane smo da udovoljimo muškarcima (pogotovo naše majke i bake), da zatvorimo usta kad treba, da sjedimo sa strane kad ručaju ili vode ozbiljne razgovore, da ne pitamo o njihovim poslovima i s kime posluju, da budemo lijepe i nasmijane. To naslijeđe ne želim prenijeti svojim kćerima. Učim ih da budu sposobne odlučivati o sebi i svojim željama. Da budu žene ne lutke sa police.


Kako se ponaša prema vama, vi ste odgovorne. Pa dobro razmislite, jeste li djevojčice sa plahim očima ili žene, bez obzira na godine.

Ljubav nije žrtvovanje već uživanje sa partnerom. Stoga, uživajte!

p.s. ne zaboravite ponekad izvući tu djevojčicu iz sebe <3



Oznake: woman, power, destination, Life and stuff