Životni put prema Nirvani

10 svibanj 2015

Buda je rekao: “Unutar tijela sadržan je svijet, nastanak svijeta, prestanak svijeta i put koji vodi do prestanka svijeta.” Ne znam točno na što je mislio, jer u prijevodu nirvana znači nestajanje. Nisam sigurna da to možemo doslovno tako prevesti. Nirvana je olakšanje, prepoznavanje čiste iskonske sreće koja čovjeka može voditi kroz život.
Onaj koji je shvatio Istinu, nirvanu, najsretnije je biće na svijetu. Oslobođen je svih “kompleksa” i opsesija, briga i nevolja što razapinju ostale. Njegovo mentalno zdravlje je savršeno. Ne kaje se zbog prošlosti, niti sniva o budućnosti: Do kraja živi u sadašnjosti. Prihvaća i uživa u stvarima u najčistijem obliku, ne uplićući u njih i sebe.
Živjeti u sadašnjost oslobađajući se prošlosti tako da ju ostavimo i prihvatimo kao dio svojeg života najveći je izazov u našem životu. Ne planirati sutrašnjicu jer " stvar" nije u našim rukama već u rukama stvoritelja.
Voljeti sebe, svoj život, pustiti da nas vodi put koji uvijek ima dva scenarija, izabrati ćemo najvjerojatnije krivi al u tome je bit i onda kada prihvatimo svoje promašaje kao sastavni dio putovanja, ruksaci će biti lakši. Lakše ćemo se kretati kroz prašumu zvanu život, lakše odoljevati raljama divljih zvijeri i lakše zaviti rane.
Dopuštajući sebi nirvanu, znači uživati u svakom nam danom danu sa svim njegovim završecima, a tada i ako se dogodi kraj naša unutrašnjost ide dalje nastavljajući prema svjetlosti.
Živjeti slobodno bez ograničenja i sa raširenim krilima, jer u biti ništa vi ne morate ako nećete, vi odlučuje što ćete napraviti i kako će se scenarij završiti.
Stoga, izaberite za sebe nirvanu, svoju nirvanu na svoj način.Ja jesam.sretan