Punjena pogača s blitvom i šampinjonima

nedjelja, 30.04.2017.

Sad je vrijeme mlade blitve i špinata.
Uživajte i dobar tek !

Sastojci:

Tijesto:

– 350 g brašna
– žlica soli
– 1 kvasac instant Dolcela
– 20 ml maslinovog ulja
– mlaka voda

Nadjev:

– blitva
– šampinjoni
– luk
– češnjak
– peršin
– bosiljak
– majčina dušica
– origano
– sol
– papar
– vegeta
– maslinovo ulje

Priprema:

Zamijesite tijesto i pustite da odstoji.
Dinstajte luk i kad luk posmeđi dodajte češnjak.
Dodajte šampinjone (sitno sjeckane) i blitvu (sitno sjeckanu, blanširanu).
Dodajte začine.
Dinstajte dok voda ne ispari.
Tijesto razvaljajte i stavite na papir za pečenje, pa u pleh.
Na pola tijesta stavite nadjev i ostalom polovicom poklopite.
Peći u pećnici 30 minuta na 180°C.

Oznake: vegan, pogača, blitva

Čudesa by Čarapa

subota, 29.04.2017.

Uskoro Čarapina Vegan Kuhinja i na you tube kanalu sa receptima.

100% VEGANSKA JELA

Pogledajte video & Enjoy!

Čarapina Vegan Kuhinja

Mašnice na Čarapin način

Food for the body is not enough. There must be food for the soul.

Još jedno egzotično jelo.

Sastojci:

-Agnesi mašnice (Le Cravattine n.60)
-tikvice
-mango
-avokado
-listovi celera
-češnjak
-papar
-limunov sok
-ribana korica limuna
- sušeni bosiljak
- mljeveni đumbir
-kajenski papar
-crni papar
-senf
-kokosovo ulje
-maslinovo ulje
-sol
-tofu

Marinada za tofu:

U zdjelu naribamo koricu limuna te dodajemo maslinovo ulje,češnjak,limunov sok,mljeveni đumbir,senf i mrvu soli. Poklopimo zdjelu i spremimo u hladnjak na nekoliko sati.

Postupak:

U posoljenu vrelu vodu stavimo mašnice i malo ulja te kuhamo 11 do15 minuta.
Na kokosovom ulju dinstamo naribane tikvice,mango ,avokado,,celer te marinirani tofu.
Pred kraj dodajemo češnjak i žačine.

Poslužujemo toplo .

Poderane hlače i vjetar u kosi

Nisam ludi hippy,al nisam ni daleko (mislim na hippy,luda jesam )


Volim sve što vole dobri stari rokeri.


Volim svoje ljubimce.
Gospon Lord i dvije lude mačke Bowie i Freddie.

Obožavam mijenjati frizure.







Jedem fina i zdrava veganska jela.
Obožavam kuhat.


Obožavam Pink Floyd
Obožavam David Bowiea

Obožavam prirodu


Obožavam čarape.

To sam ja veganka Čarapa!
Pozdrav!

Egzotika by Čarapa

Za sve ljubitelje egzotičnih okusa.

Sastojci

– papaja
– avokado
– krastavci
– blitva
– žute i crvene cherry rajčice
– zelena salata
– ananas
– sok od limuna
– maslinovo ulje
– peršin
– sjemenke papaje
– ljuta papričica
– češnjak
– himalajska sol

Priprema

Salata

Pomiješati papaju, avokado, krastavce, blitvu, zelenu salatu, cherry rajčice i peršin s maslinovim uljem, limunovim sokom i malo himalajske soli.

Umak

U blender staviti krišku ananasa, sjemenke od papaje, češnjak, ljute papričice i malo vode.
Zatim sve samljeti i preliti po salati.

Glamurozni grah by Čarapa

Sastojci

– smeđi grah 460 g
– jedna glavica crvenog luka
– mladi luk (puno mladog luka)
– šampinjoni
– jedna veća tikvica ili dvije manje
– maslinovo ulje
– žlica koncentrata rajčice
– jedna žličica šećera
– ljuta mljevena paprika
– kajenski papar
– bosiljak
– peršin
– sol
– papar
– zelena salata


Postupak

Na maslinovo ulje dodati crveni i mladi luk i lagano pirjati 15 minuta.
Kad luk omekša, dodati šećer i sol i pirjati još nekoliko minuta.
Dodati šampinjone i naribane tikvice te pirjati 5 minuta.
Dodati grah s tekućinom, koncentrat rajčice, začiniti i pirjati dok ne ispari višak tekućine i grah postane kremast.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Oznake: vegan, čarapa floyd

Čarapini rezanci

Sastojci

– tikvica
– mrkva
– ananas
– jabuka
– sok limuna
– sok naranče
– maslinovo ulje
– sjemenke suncokreta
– sušeni bosiljak
– peršin
– papar
– sol

Priprema

Tikvicu i mrkvu oguliti i narezati.
Zatim pomiješati s umakom od ananasa i jabuke.

Umak od ananasa i jabuke

U blenderu izmiksati ananas, jabuku, maslinovo ulje, sok od limuna i naranče, bosiljak, papar i sol.

Posluživanje

Ukrasiti sjemenkama i svježim peršinom.
Poslužiti uz svježe krastavce.
Dobar tek!

Oznake: raw food vegan čarapa floyd

Fino varivo od tikvica by Čarapa

četvrtak, 27.04.2017.

Sastojci

- tikvice
- mrkve
- koraba
- korijen celera
- krumpir
- češnjak
- mladi luk
- stapke šparoga
- vegeta
- sol
- crni papar (mljeveniI)
- sušeni bosiljak
- sušeni peršin
- svježi peršin
- kajenski papar
- maslinovo ulje
- suncokretovo ulje
- brašno

Priprema

1.
Prvo operemo i ogulimo tikvice,mrkvice,korabu,korjen celera i krumpir te nasjeckamo na kockice a mrkvu na kolutiće.

2.
Na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja popržimo mladi luk.

3.
Dodajemo toplu vodu i stapke šparoga te kuhamo 5 min.
Kuhane štapke šparoge izblendamo.

4.
Dodajemo povrće i začinimo.

5.
Na maslinovom ulju popržimo češnjak i brašno.

6.
Zapršku i blendane štapke šparoga dodajemo u varivo te kuhamo još 5 min.


Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se