Prvi date (dejt)...


Sigurne teme za prvi izlazak

Pred tobom je prvi izlazak i ne možeš, ni uz najbolju volju, izbjeći nervozu koja, što se bliži vrijeme sastanka, postaje sve gora i gora. U glavi ti se roji milijun pitanja, vrtiš sve moguće scenarije samo s jednim ciljem – da sve ispadne savršeno
Image Hosted by ImageShack.us
Normalno je osjećati nervozu pred prvi date, ali ne dopusti joj da te svlada

Želiš se pokazati u svom najboljem svjetlu i zadnje što želiš jest da ispadneš blesav i da druga strana odmah u startu pomisli da si totalni promašaj, na koji se više ne isplati trošiti vrijeme.

Taj pritisak koji te guši baš nimalo ne pomaže, znaš da se od tebe traže sve naj naj kvalitete. Od tebe se očekuje da budeš zanimljiva, šarmantna, duhovita, možda pomalo nedokučiva osoba, i naravno da se ne želiš osramotiti. A kako izbjeći moguće neugodne situacije, zapinjanje u razgovoru, neugodnu tišinu ili, još gore, nedostatak tema?

Da tvoja simpatija ne bi počela kolutati očima i pitati se što je meni ovo trebalo, predložit ćemo ti nekoliko donekle sigurnih tema za razgovor koji bi trebao teći glatko. Najvažnije je pokazati iskren interes za simpatiju. Ona će se osjećati posebnom i zanimljivom i na taj ćeš je način opustiti, pa će i izlazak biti daleko ugodniji. Pripazi samo da ne zvučiš previše ispitivački, da ne bi on ili ona pomislili da se nalaze na kakvom testu. I nemoj ni pod koju cijenu pričati o bivšem dečku ili curi na prvom izlasku. To može biti zanimljiva tema, ali možda nekom drugom prilikom, ako i kad tvoja nova veza zaživi i kad se bolje upoznate.

Ljetovanje, praznici
Image Hosted by ImageShack.us
Anegdote s odmora znaju biti vrlo zabavne!

Svi više-manje vole putovanja i otkrivanje novih mjesta, upoznavanje novih ljudi, kultura i običaja, a zato nije potrebno otići na Jamajku ili u Peru. Dovoljno je otići u neki drugi dio Hrvatske i susresti se s potpuno drugačijim svijetom od onog na koji smo navikli. To je, pokazalo se puno puta, jedna od najzahvalnijih tema razgovora.

Svoju simpatiju upitaj gdje je bila, recimo ovoga ljeta, koga je upoznala, kako joj se svidjelo to mjesto, što je radila za vrijeme boravka i što je se najviše dojmilo. Usput se i ti možeš pohvaliti nekim svojim iskustvom, a vjerojatno ćete doći i do toga na koja mjesta biste jednog dana željeli otputovati i zašto.

Pop kultura

Uobičajene sigurne teme za razgovor uvijek su stvari koje su trenutačno 'in', bila to neka serija, filmovi, glazba, bilo reality show koji trenutno zaokuplja pažnju javnosti. To ne znači da se ovih tema trebaš držati kao pijan plota i tako zvučati kao ovisnik o TV-u koji po cijele dane visi ispred televizora. Teško da ćeš na taj način ispasti zanimljiva osoba oko koje se treba potruditi.

Dnevna događanja

Ukoliko ti on ili ona izgledaju kao osobe koje zanimaju i malo ozbiljnije teme, nije naodmet malo popričati o trenutačnim događanjima u svijetu. Naravno, to ne treba biti nadugo i naširoko o bumu kineskog gospodarstva i njegovom utjecaju na cijenu barela nate, ali ne trebaš ni ispasti potpuna neznalica koju ne zanima ama baš ništa na ovome svijetu. Dovoljno je malo baciti oko na dnevne novine i pronaći nešto što te koliko-toliko zanima, tako da bar o nečem imaš svoje mišljenje.

Nemoj filozofirati, nametati vlastita mišljenja ili biti zadrt oko političkih ili vjerskih pitanja. Ne treba isprovocirati sukob, već jednostavno razgovarati.

Prijatelji i obitelj
Image Hosted by ImageShack.us
'Reci mi s kim se družiš i reći ću ti kakav si...'

Svi mi znamo koliko su nam prijatelji važni, pa nije naodmet raspitati se o njegovom li njezinom društvu. Pokaži zanimanje za njih, kako su se upoznali, kamo vole izlaziti, kako se najčešće zabavljaju... Na taj način ćeš saznati ponešto o njemu ili njoj bez previše osobnih pitanja. Ista stvar se odnosi i na pitanja o obitelji, ima li brata ili sestru, gdje žive... Ako kojim slučajem nerado budu pričali o tome, brzo promijeni temu.

Planovi za budućnost

Svatko voli pričati o svojim planovima i snovima za budućnost. Pričajte malo o tome što biste voljeli raditi nakon završene škole, koji fakultet upisati, kakvim se poslom baviti i kako sve to planirate ostvariti. Usput ćeš saznati je li dotična osoba sklona improvizaciji ili je pak pravi 'control freak', koji za 10 godina unaprijed točno zna što, kad i gdje želi ostvariti.

Slobodno vrijeme
Image Hosted by ImageShack.us
Možda otkrijete da ste oboje sportski tipovi...

Da bismo nešto saznali o ukusima dotične osobe, potrebno se malo raspitati o, recimo, tome što voli raditi u slobodno vrijeme, kako provodi vikende, voli li se izležavati ili više voli boravke u prirodi i aktivniju vrstu odmora, koje sportove voli. Ovisno o dobivenim odgovorima, vrlo lako ćeš imati neku predodžbu o toj osobi, ne treba biti Sherlock Holmes da otkriješ li vuk samotnjak ili osoba koja obožava biti u društvu.

Kakve cure/dečke voli

Nakon podosta iscrpljenih tema vrijeme je i da se potrudiš saznati što očekuje od pripadnika suprotnog spola. Važno je ne postavljati direktna pitanja, već polako skrenuti razgovor na tu temu. To je i prilika da kažeš nešto više o sebi, nešto za što vjeruješ da bi mu/joj bilo drago čuti. Daj mu/joj kompliment i reci da ti se baš ta njegova/njezina osobina sviđa te da je to ono što voliš kod dečkiju/cura, a to je idealan trenutak da i on/ona kaže što očekuje od suprotnog spola.

Osobni ukusi

Ukusi mogu biti prilično sklisko tlo. Iako se ova tematika teško može brzo iscrpsti jer uključuje vrlo širok pojam tema poput filmova, glazbe, sporta, knjiga, hrane, odjeće i koječega drugog jednako tako lako možete se sukobiti oko nečega što možda oboje volite.

I ne zaboravi...
Image Hosted by ImageShack.us
Ne dopusti da te prijašnje loše iskustvo pokoleba

Nikako nemoj cjepidlačiti oko nečega i zapamti da je ovo samo prvi izlazak, na kojem se tek počinjete otkrivati jedno drugome.
Pokaži zanimanje i impresioniraj ga/je svojim pridavanjem pažnje nekim detaljima. Pohvali recimo majicu ili vestu koju je izabrao/la, a ako je riječ o curi, sigurno će ti to biti pun pogodak, jer je vjerojatno cijeli dan provela birajući što će obući.

Na kraju krajeva, važno je da tijekom izlaska pokušavaš pokazati iskreno zanimanje za tu osobu. Na taj način ne samo što ćeš saznati više o njoj, nego ćeš i teže doći u situaciju da kažeš nešto nesuvislo, zbog čega ćeš kasnije zažaliti. To isto tako ne znači da moraš šutjeti ko zaliven/a što će, budimo iskreni, bitno umanjiti šanse za drugi izlazak. Dakle, samo prirodno i bez nervoze, pa što bude - bude...


18.09.2006. | 14:38 | 16 K | P | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


  rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



da ili ne?


Opis bloga

Cure, izlasci i još mnogo toga... Svakodnevnica običnih teen agera!

Blog je zaštićen ok kopiranja, a sadržaji se i onako neće posuđivati...


Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr