Serie A i Serie B

31.01.2010., nedjelja

Rezultati danas popodne odigranih utakmica 22. kola Serie A

Danas popodne odigrane su utakmice 22. kola Serie A. Za relativno malo iznenađenje pobrinuo se Livorno, koji je uspio ostati neporažen u srazu s Milanom na stadionu na "San Siru". Roma je teškom mukom u samom finišu susreta došla do pobjede nad posljednjeplasiranom Sienom, dok je najzanimljiviji meč odigran u Cagliariju gdje su domaći Cagliari i Fiorentina podijelili bodove. Evo svih popodnevnih rezultata, kao i obzora na odigrane utakmice :

Parma - Inter utakmica odgođena za 10.2. u 20.45 h zbog snijega, kao i zbog zaleđenih tribina gdje se nije mogla garantirati sigurnost gledateljima, pogotovo na dvije tribine stadiona "Ennio Tardini" koje nisu natkrivene.

Milan - Livorno 1 : 1 ( Nakon gubitka u gradskom derbiju od Intera, ispadanja u kupu Italije od Udinesea, te današnjeg remija protiv Livorna može se reći da su "rossoneri" imali iza sebe 7 dana totalnog "black-outa". Pred 35 000 gledatelja na stadionu na "San Siru" obrana Livorneza je izdržala do kraja atake Milana, te sa sobom nose zasluženi bod. Strijelci : 1-0 Massimo Ambrosini u 44. min nakon greške golmana Livorna Francesca Benussia, koji sutra prelazi u Palermo. 1-1 Cristiano Lucarelli u 53. min., kojemu je ovo bio 10. postignuti gol Milanu u karijeri. Povoljne šanse za Milan do kraja su imali Ronaldinho, Marco Borriello, Thiago Silva, kao i strijelac gola Massimo Ambrosini. Treba reći da je Brazilac Ronaldinho u 1. poluvremenu pri rezultatu 0 : 0 pogodio i stativu. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : MILAN : 12 Abbiati, 20 Abate, 33 Thiago Silva, 19 Favalli, 77 Antonini, 16 Flamini ( 9 Inzaghi ), 23 Ambrosini, 32 Beckham, 10 Seedorf, 80 Ronaldinho 80, 22 Borriello ( 11 Huntelaar ). LIVORNO : 11 Benussi, 2 Perticone, 4 Rivas, 13 Knežević, 77 Raimondi, 8 Bergvold ( 21 Moro ), 7 Pulzetti ( 5 Marchini ), 3 Filippini A., 46 Pieri, 20 Bellucci ( 10 Tavano ), 99 Lucarelli.

Roma - Siena 2 : 1 ( "Giallorossi", odnosno "žuto-crveni" su ostvarili vrlo važnu pobjedu nad posljednjeplasiranom ekipom na tablici Sienom, te su se bodovno izjednačili s Milanom na 2. poziciji tablice. Pred 30 000 gledatelja na rimskom "Olimpicu" strijelci su bili : 1-0 John Arne Riise u 29. min. 1-1 Simone Vergassola u 41. min. 2-1 Stefano Okaka Chuka u 89. min., koji sutra prelazi u londonski Fulham. Treba reći da je Roma u ovoj utakmici nastupila bez povrijeđenih Mirka Vučinića, Francesca Tottija, Luce Tonija i Jeremy Meneza. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : ROMA : 27 Julio Sergio, 13 Motta, 29 Burdisso, 4 Juan 4, 17 Riise, 7 Pizarro, 16 De Rossi, 11 Taddei, 33 Brighi, 20 Perrotta, 19 Baptista. SIENA : 85 Curci, 87 Rosi, 9 Malago', 6 Terzi, 3 Del Grosso, 8 Vergassola, 10 Codrea, 12 Ekdal ( 21 Rossi ), 7 Reginaldo, 32 Maccarone, 24 Jajalo ( 9 Calaio' )).

Cagliari - Fiorentina 2 : 2 ( Na stadionu "Sant'Elia" pred 15 000 gledatelja u Cagliariju viđena je možda i najuzbudljivija utakmica ovoga kola. Strijelci : 0-1 Marco Marchionni u 7. min nakon prizemnog centaršuta Stevana Jovetića. 1-1 Andrea Lazzari u 37. min. 2-1 Davide Astori u 48. min nakon izvedenog kornera Andree Cossua. 2-2 Stevan Jovetić u 62. min. Cagliari je odmah poslije svog postignutog vodećeg pogotka ostao sa igračem manje, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Andrea Cossu. Odličnu šansu pred sami kraj imao je i Alberto Gilardino, dok je svoj debi ušavši u drugom poluvremenu imao i novo pojačanje iz beogradskog Partizana Adem Ljajić. Unatoč tomu što od prelaska Antonia Cassana neće biti ništa, Fiorentina je danas dovelo novo pojačanje, a riječ je o Keirrisonu iz Benfice. )

Catania - Udinese 1 : 1 ( Bila je ovo vrlo važna utakmica za obje ekipe s obzirom na nezahvalnu poziciju na tablici koju su do ovog susreta zauzimale ove ekipe. Na stadionu "Angelo Massimino" u Cataniji pred 14 000 gledatelja strijelci su bili : 0-1 Antonio Floro Flores u 32. min udarcem glavom. 1-1 Marco Biagianti u 80. min. Ipak trebi da su gosti iz "Friulija" danas bili bliži pobjedi. Odlične šanse propustili su Antonio Floro Flores, kao i udarna igla "Friulana" Antonio Di Natale u više navrata. Najbolju šansu za "otočane" imao je japanski reprezentativac Takayuki Morimoto. )

Chievo - Bologna 1 : 1 ( Pred 10 000 gledatelja na stadionu "Marc'Antonio Bentegodi" zabilježen je sasvim pravedan remi, te zanimljiva utakmica u kojoj su obje ekipe tražile svoje šanse za pobjedu. Strijelci : 0-1 Marco Di Vaio u 11. min. 1-1 Sergio Pellissier u 49. min. Najbolje šanse za "clivense", odnosno za Chievo u nekoliko navrata propustio je danas najzapaženiji igrač na utakmici kapetan "letećih magaraca" Sergio Pellissier, a u strijelce se mogao upisati i Simone Bentivoglio. Ipak, šansu utakmice imao je u samom finišu napadač Bologne Henry Gimenez. )

Sampdoria - Atalanta 2 : 0 ( Svih 22 000 gledatelja koliko ih se danas iskupilo na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovi prije samog početka utakmice izviždalo je trenera "blucerchiata", odnosno Sampdorie Luigija Del Nerija, a razlog tomu su nesporazumi i svađe sa i oko prve zvijezde ekipe Antonia Cassana, koji prema zadnjim informacijama iz Genove ipak ostaje u ekipi Sampdorie. No, bilo kako bilo, i drugu utakmicu koju je Sampdoria odigrala bez Cassana u sastavu puleni Del Nerija riješili su u svoju korist. Strijelci : 1-0 kapetan Sampdorie Angelo Palombo u 37. min. 2-0 Giampaolo Pazzini u 45. min. Sampdoria je utakmicu završila sa 10 igrača, pošto je u 90. minuti isključen Marco Padallino. Atalanta je danas izgledala bezidejno, a jedino vrijedno spomena su stvorene šanse Simone Tiribocchia i Javiera Ernesta Chevantona. U redovima "bergamascha" debitirao je i novo pojačanje iz Parme Nicola Amoruso. )

Juventus - Lazio večeras od 20.45 1 : 1 ( Ni dolazak novog trenera na klupu "bianconera" Alberta Zaccheronija nije donijela bitne promjene u igri Juventusa. Lazio je došao u Torino ne izgubiti utakmicu, i u tome je i uspio. Strijelci : 1-0 Alessandro Del Piero u 71. min iz penala, koji je prema izvještajima iz Torina dosuđen prestrogo, a nakon prekršaja nad samim Del Pierom. 1-1 Stefano Mauri u 79. min. Brazilac Diego je uspio pogoditi stativu, a pokušaji za postizanje gola imali su još Alessandro Del Piero i Paolo De Ceglie. Listi povrijeđenih igrača u redovima Juventusa večeras su se priključili Zdenek Grygera i Mohammed Sissoko. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : JUVENTUS (4-3-1-2): Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie; Candreva, Melo, Sissoko; Diego; Amauri, Del Piero. Na raspolaganju su bili : Chimenti, Cannavaro F., Zebina, Cŕceres, Marrone, Giovinco, Paolucci. Trener : Alberto Zaccheroni.
LAZIO (4-3-1-2): Muslera; Firmani, Stendardo, Siviglia, Radu; Dabo, Baronio, Kolarov; Mauri; Cruz, Zarate. Na raspolaganju su bili : Berni, Diakite', Luciani, Sevieri, Lichtsteiner, Rocchi, Makinwa. Trener : Davide Ballardini.

Bari - Palermo 4 : 2 - odigrano sinoć

Napoli - Genoa 0 : 0 - odigrano sinoć

Tablica nakon 22. nekompletno odigranog kola sada izgleda ovako :

1. Inter 49 (-1)
2. Milan 41 (-1)
3. Roma 41
4. Napoli 38
5. Juventus 34
6. Palermo 34
7. Sampdoria 33
8. Cagliari 32 (-1)
9. Bari 32
10. Genoa 32
11. Fiorentina 31 (-1)
12. Chievo 29
13. Parma 29 (-1)
14. Bologna 24
15. Lazio 22
16. Livorno 22
17. Udinese 21 (-1)
18. Catania 20
19. Atalanta 17
20. Siena 13

Lista strijelaca :

13 - Di Natale ( Udinese )
13 - Milito ( Inter )
11 - Barreto ( Bari )
11 - Pazzini ( Sampdoria )
10 - Matri ( Cagliari )
10 - Totti ( Roma )
9 - Gilardino ( Fiorentina )
9 - Ronaldinho ( Milan )
8 - Maccarone ( Siena )
8 - Hamsik ( Napoli )
8 - Eto'o ( Inter )
8 - Di Vaio ( Bologna ), itd.






- 18:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Antonio Cassano prelazi iz Sampdorie u Fiorentinu! Cristian Ledesma na korak do Intera. Ivan Ezequiel Lavezzi produžio ugovor s Napolijem do 2015. godine

Antonio Cassano bi mogao da bude glavna "bomba" ovog zimskog "Calciomercata", koji se službeno zatvara sutra navečer. Poslije nesporazuma u prethodnim danima sa trenerom "blucerchiata" Luigijem Del Nerijem rukovostvo kluba je odlučilo na prijevremeni rastanak s Cassanom. Fiorentina je na čelu sa sportskim direktorom Pantaleom Corvinom odmah zagrizla, s obzirom da će do kraja sezone biti lišeni pomoći Adriana Mutua, koji je automatski suspendiran nakon što je opet pao na ant-doping testu, a sve to nakon utakmica Fiorentina - Bari u prvenstvu, te Fiorentina - Lazio u kupu Italije. U obje utakmice Mutu je bio strijelac golova za "viole". Već sinoć Antonio Cassano je bio viđen na ulicama Firenze, a vjeruje se da će već u ovim satima proći kompletan liječnički pregled, te da će od sutra biti novim pojačanjem Fiorentine koja osim nastupa u polufinalu kupa Italije, ima okršaje sa Bayernom iz Munchena u Ligi Prvaka.
Argentinac Cristian Ledesma je na korak do prelaska u Inter. Nakon što je propao transfer Manuela Fernandesa iz Valencije, a razlog je taj što igrač nije prošao sa uspjehom liječnički pregled, Inter se odmah ponovno bacio na konačni dogovor sa predsjednikom Lazia Claudiom Lotitom oko prelaska playmakera Lazia pod okrilje Jose' Mourinha.
Argentinac Ivan Ezequiel Lavezzi je potpisao produženje ugovora sa Napolijem do 2015. godine. Lavezzi je trenutno povrijeđen, a njegov povratak na teren predviđa se za 14 dana kada Napoliju u goste stiže Inter.
- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.01.2010., subota

U upravo završenoj prvoj utakmici 22. kola Serie A Bari - Palermo 4 : 2. Za 45 minuta na teren izlaze Napoli i Genoa

Prije nekoliko minuta završena je prva utakmica 22. kola Serie A. U odličnom i uzbudljivom susretu na stadionu "San Nicola" u Bariju domaći sastav je nadvisio Palermo, te se na tablici približio pretendentima koji konkuriraju za plasman u Europa League.
Bari - Palermo 4 : 2 (( Pred 25 000 gledatelja na stadionu "San Nicola" "rosanero" odnosno "rozo-crni" iz Palerma su uspjeli nadoknaditi prednost Barija od 2 gola, ali su ipak, hendikepirani isključenjem Fabia Liverania u 56. min. morali priznati poraz od danas boljeg Barija. Strijelci : 1-0 Leonardo Bonucci u 5. min. 2-0 Edgar Alvarez u 7. min. 2-1 Edinson Cavani u 28. min. 2-2 Javier Pastore u 54. min. 3-2 Paulo Vitor Barreto u 62. min. iz penala nakon prekršaja nad Salvatoreom Masiellom. 4-2 Vladimir Koman u 85. min. Treba reći da je Fabrizio Miccoli u 12. minuti pogodio prečku gola Jeana-Francoise Gilleta iz slobodnog udarca. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : BARI: 1 Gillet (cap.), 3 Diamoutene, 4 Almiron ( od 29. Donati ), 5 A. Masiello, 6 Castillo ( od 56. Sforzini ), 10 Barreto, 14 Gazzi, 17 S. Masiello, 19 Bonucci, 30 Allegretti ( od 66. Koman ), 90 Alvarez. Na raspolaganju su bili : 25 Padelli, 11 Koman, 15 Belmonte, 16 Donati, 27 Stellini, 88 Kamata, 99 Sforzini. Trener : Giampiero Ventura.
PALERMO: 46 Sirigu, 5 Bovo, 6 Pastore, 7 Cavani, 8 Migliaccio ( od 84. Simplicio ), 9 Nocerino, 10 Miccoli (cap.) ( od 67. Henandez ), 11 Liverani, 16 Cassani, 24 Kjaer, 42 Balzaretti ( od 34. Melinte ). Na raspolaganju su bili : 1 Brichetto, 3 Goian, 14 Bertolo, 20 Budan, 21 Melinte, 30 Simplicio, 90 Hernandez. Trener : Delio Rossi. ))

Napoli - Genoa od 20.45 ( Ekipe će na teren stadiona "San Paolo" pred blizu 60 000 gledatelja po kišnom vremenu istrčati u slijedećim sastavima : NAPOLI (3-4-3): 26 De Sanctis; 14 Campagnaro, 28 Cannavaro, 2 Grava ( 8 Dossena ); 11 Maggio ( 16 Zuniga ), 23 Gargano, 21 Cigarini, 6 Aronica; 17 Hamsik, 19 Denis ( 18 Bogliacino ), 27 Quagliarella. ( Na raspolaganju su još : 1 Iezzo, 8 Dossena, 77 Rinaudo, 33 Rullo, 16 Zuniga, 18 Bogliacino, 91 Insigne). Trener : Walter Mazzarri.
GENOA (3-4-3): 32 Amelia; 25 Biava, 3 Dainelli, 24 Moretti; 15 Papastathopoulos, 7 Rossi, 77 Milanetto, 4 Criscito; 20 Mesto ( 28 Jurić ), 19 Suazo ( 14 Sculli ), 8 Palacio ( 9 Acquafresca ). ( Na raspolaganju su još : 73 Scarpi, 40 Tomović, 26 Bocchetti, 28 Jurić, 21 Zapater, 14 Sculli, 10 Palladino). Trener : Gian Piero Gasperini.
Napoli - Genoa 0 : 0 ( Domaći sastav je bio puno bliži pobjedi, te su u dva navrata pogodili stativu, odnosno prečku gola golmana Genoe Marca Amelie. Sa ovim bodom Napoli je na tablici sustigao trećeplasiranu Romu, koja danas igra na svome terenu sa Sienom. S druge strane Genoa je nakon 4 uzastopna poraza na gostujućim terenima u ovom meču konačno ostala neporažena, te što je za trenera "Grifona" Gian Piera Gasperinija još važnije, nije primila pogodak. )
- 19:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati danas popodne odigrane 4 zaostale utakmice iz 19. kola Serie B

Danas popodne odigrane su 4 zaostale utakmice iz 19. kola Serie B koje su bile još 19.12. prethodne godine bile odgođene zbog vremenskih neprilika. Svoj relativno lakši raspored na najbolji mogući način iskoristio je Sassuolo, koji je nakon današnje pobjede nad Salernitanom sustigao Lecce na 1. mjestu tablice Serie B. Rezultati danas odigranih utakmica :

Sassuolo - Salernitana 3 : 2 ( Po vrlo hladnom vremenu na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni "nero-verdi" odnosno "zeleno-crni" iz Sassuola su savladali goste iz Salerna na prvi pogled tijesnim rezultatom, no domaći su nakon sat vremena igre imali vodstvo od 3 : 0 . Salernitana je iskazala karakter tek u posljednjih 30-ak minuta susreta, te se izgledi ove ekipe za spašavanje od ispadanja u Serie C1 sve više približavaju samo pukoj teoriji. Strijelci : 1-0 Iacopo Balestri u 39. min - AG nakon centaršuta Tiziana Polenghia. 2-0 Daniele Quadrini u 45. min. 3-0 Daniele Martinetti u 50. min. 3-1 Evans Soligo u 57. min. 3-2 Federico Dionisi u 67. min. Do kraja utakmice gosti su pokušavali doći do izjednačenja, najbolju šansu je prokockao Dino Fava, te su i oštećeni za nedosuđeni penal zbog igranja defanzivca Sassuola Jonathana Rossinija rukom u kaznenom prostoru. )

Cittadella - Ancona 1 : 0 ( Na stadionu "Pier Cesare Tombolato" u Cittadelli domaći sastav je do zlata vrijedne pobjede nad favoriziranom Anconom kojoj je ovo bio 4. poraz na gostujućem terenu u ovoj sezoni, došao golom u posljednjim sekundama utakmice. Strijelac : 1-0 Matteo Ardemagni u 93. min. Ardemagni je u 48. min. izborio i penal za svoju ekipu, no njegov udarac obranio je golman Ancone Junior Da Costa. Cittadella je imala više od igre, te je propustila i solidne prilike za postizanje gola preko Antima Iunca i današnjeg strijelca Matea Ardemagnia. Gosti su priprijetili u tek dva navrata na gol Villanuove, no Juan Ignacio Surraco i Salvatore Mastronunzio bili su neprecizni. )

Mantova - Crotone 2 : 1 ( Vrlo tešku i zasluženu pobjedu na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi izborio je i sastav iz pokrajine Lombardia. Snijeg je i ovom prilikom prijetio još jednom odgodom ovog susreta, te je temperatura za vrijeme odigravanja utakmice bila - 2 C stupnja. Na kraju je ipak teren, kao i tribine stadiona na vrijeme bile očišćene, te je susret regularno odigran. Strijelci : 1-0 Davide Carrus u 8. min. na asistenciju Simone Salviata. 2-0 Ovaj put su se uloge zamijenile, te je strijelac bio Simone Salviato u 45. min., a na asistenciju Davide Carrusa. 2-1 Giuseppe Abruzzese u 69. min. Pobjedu ekipi Mantove u nekoliko navrata do kraja utakmice spasio je golman Jasmin Handanovič, inače brat poznatijeg golmana reprezentacije Slovenije i Udinesea Samira Handanoviča. )

Triestina - Piacenza 1 : 3 ( "Alabardati" odnosno Triestina po igri i šansama nije zaslužila ovako negativan rezultat. S druge strane, Piacenza do današnje utakmice nije postigla pogodak na gostujućim terenima puna 2 mjeseca, te će joj današnja 3 boda dobro doći u borbi za opstanak u Serie B. Strijelci : 1-0 Marcello Cottafava u 10. min. iz odbijanca nakon što je Cristian Pasquato pogodio prečku iz slobodnog udarca. 1-1 Albanski internacionalac i najnovije pojačanje iz Padove Edgar Cani u 55. min. 1-2 Edgar Cani u 64. min. 1-3 Davide Moscardelli u 92. min. )

Tablica nakon sada kompletno odigranih 23. kola Serie B izgleda ovako :

1. Sassuolo 42
2. Lecce 42
3. Cesena 39
4. Ancona 37
5. Grosseto 36
6. Brescia 35
7. Empoli 34
8. Frosinone 34
9. Albinoleffe 32
10. Modena 32
11. Torino 31
12. Ascoli 31
13. Cittadella 29
14. Gallipoli 29
15. Vicenza 28
16. Triestina 27
17. Padova 26
18. Reggina 26
19. Mantova 25
20. Crotone 25
21. Piacenza 24
22. Salernitana 15

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zadnji dani zimskog "Calciomercata" : Hernan Crespo se vratio u Parmu!

Hernan Crespo, 34-godišnji Argentinac se vratio u svoj prvi klub u kojem je igrao po dolasku u Italiju, tj. u Parmu. Nicola Amoruso, dojučerašnji napadač Parme je prešao u Atalantu, dok je Italo-Poljak Robert Acquafresca, dojučerašnji napadač Atalante prešao u Genou. Dojučerašnji 35-godišnji vezni igrač Reggine Sergio Volpi je također pojačao redove Atalante. Epilog je to sinoćnjih frenetičnih događaja u Ata Quark hotelu u Milanu, gdje se dogovaraju i ugovaraju svi eventualni transferi u ovim posljednjim danima zimskog "Calciomercata" koji traje do ponedjeljka.
- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.01.2010., petak

Kako je već bilo pisano u prethodnim postovima, od prije sat i pol zvanično : Ciro Ferrara smijenjen sa mjesta trenera Juventusa! Na njegovo mjesto došao Alberto Zaccheroni

Kao što je bilo pisano u jednom od prethodnih postova, od prije sat i pol postalo je i zvanično : nakon 8 mjeseci provedenih na klupi Ciro Ferrara više nije trener Juventusa! Novi šef stručnog štaba "stare dame" je Alberto Zaccheroni. Zaccheroni, koji je inače rodom iz okolice grada Cesene upravo u ovim trenucima kada se piše ovaj post predvodi svoj prvi trening u Vinovu, mjestu gdje se nalazi trening-baza Juventusa. Zanimljivo, on je postao tek 2. trenerom u povijesti koji je sa klupe vodio oba torinska kluba, dakle i Torino, gdje je 2007. godine dobio otkaz, i Juventus, te bi trebao ostati na ovom mjestu samo 4 mjeseca, odnosno do kraja ove sezone, kada bi ga zamijenio Rafael Benitez.
- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava 22. kola Serie A

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 22. kola Serie A. Od najinteresantnijih mečeva svakako treba izdvojiti onaj u Torinu gdje posrnuli Juventus sa novim trenerom dočekuje još jedno razočarenje ovog prvenstva, rimski Lazio, kao i dvoboj na stadionu "Ennio Tardini" gdje domaća Parma dočekuje Intera. Evo svih parova, kao i najave utakmica 22. kola Serie A :

Bari - Palermo subota od 18 h ( Ovaj susret se u Serie A, u pokrajinu Puglia vraća nakon punih 40 godina pauze. Tradicija igranih susreta je upotpunosti na strani "galletta", odnosno "pijetlova" iz Barija. "Rosanero", odnosno rozo-crni iz Palerma su samo jednom trijumfirali na stadionu "San Nicola" u Bariju, a bilo je to daleke 1950. godine. Bit će ovo svojevrstan derbi za napadača Palerma Fabrizia Miccolia, koji je inače rodom iz okolice Leccea, a zna se koliko rivalstvo vlada upravo između Leccea i Barija. U posljednjem njihovom okršaju u Serie A, a bilo je to u sezoni 1969/70. slavili su domaći rezultatom 1 : 0 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu u Bariju, a u okviru Serie A im je 5 - 1 - 1 ; 5 pobjeda Barija, 1 remi, 1 pobjeda Palerma. )

Napoli - Genoa subota od 20.45 ( Uslijed maestralne serije Napolitanaca, koji su u zadnjih 14 kola u prvenstvu neporaženi, na stadionu "San Paolo" se u subotu navečer očekuje posjet od oko 60 000 gledatelja. Zanimljivo, navijačke skupine Napolija i Genoe su u takozvanom "gemellaggio", odnosno u pobratimljenju još od prije 20-ak godina, te se očekuje prijateljski posjet i od preko 1 000 navijača iz Genove. "Partenopei", odnosno Napoli je zadnji put na svome stadionu protiv Genoe slavio još 26.2.1995. godine rezultatom 1 : 0 , a pogodak je bio djelo tadašnjeg reprezentativca Kolumbije Freddyja Rincona. U zadnjem njihovom susretu na stadionu "San Paolo" u Napulju pobjedu je odnijela Genoa s 0 : 1 . Ukupan omjer ikada odigranih susreta između ova dva kluba u Serie A im je 18 - 13 - 9 . )

Cagliari - Fiorentina nedjelja od 15 h ( "Viole", odnosno "ljubičice" iz Firenze su na Sardiniji ostvarile zasada dva trijumfa, i to 1965. godine, te 2006. godine. U njihovom zadnjem okršaju na stadionu "Sant'Elia" u Cagliariju u prošloj sezoni trijumf je odnio domaći sastav rezultatom 1 : 0 . U redovima Fiorentine zasigrno neće biti Rumunja Adriana Mutua koji je još jednom pao na anti-dopong kontroli a nakon utakmice Fiorentina - Bari, koja je odigrana prije nekoliko kola, kada je Mutu postigao i jedan gol za svoju ekipu. Ukupan omjer im je 14 - 13 - 2 . )

Catania - Udinese nedjelja od 15 h ( Obje ekipe su igrale kup-utakmice protekle srijede. Catania je ispala od Rome, dok je Udinese napravio iznenađenje izbacivši Milana na njegovom terenu. U ikada odigranim susretima između ove dvije ekipe nikada nije zabilježen remi. A ekipa koja je gubila utakmice od svoga nedjeljnog rivala nije nikada postigla gol. Ukupan omjer im je 5 - 0 - 2 . )

Chievo - Bologna nedjelja od 15 h ( U prošloj sezoni upravo utakmica protiv Bologne bila je od ključnog značaja za "clivense", odnosno za Chievo što se tiče opstanka u Serie A. Ta utakmica završena je remijem, i to bez golova. "Felsinei", odnosno Bologna nije nikada uspjela slaviti u okviru Serie A na gostovanju kod Chieva na stadionu "Marc'Antonio Bentegodi". U redovima Chieva neće igrati kažnjeni Giampiero Pinzi, Luca Rigoni, te Davide Mandelli. Ukupan omjer im je 3 - 2 - 0 . )

Milan - Livorno nedjelja od 15 h ( Od "rossonera" se u ovoj utakmici očekuje da se nakon poraza u nedjeljnom gradskom derbiju od Intera, kao i kup-porazu od Udinesea vrate na staze uspjeha. No, protivnik nije iz reda naslabijih. Evo i zašto ; u zadnjim sezonama Livorno nije gubio na stadionu na "San Siru" od Milana. Uz to, nakon burnih 7 dana kada je trener Serse Cosmi najprije dao ostavku, pa se poslije 2 dana vratio na nagovor predsjednika Alde Spinellia, Cosmi će biti sasvim sigurno izuzetno motiviran da Milanu pomrsi račune, te odnese barem bod sa ovog teškog gostovanja. 11.9 2004. godine u duelu ova tima bilo je 2 : 2 , i to na startu prvenstva, po povratku "labronica", tj. Livorna u Serie A nakon punih 55 godina. U prošloj sezoni zabilježen je još jedan remi od 1 : 1 . U sastavu "amaranta" odnosno Livorna neće igrati kažnjeni golman Alfonso De Lucia, te Brazilac Santos Baptista Mozart. Ukupan omjer im je 12 - 7 - 2 . )

Parma - Inter nedjelja od 15 h ( "Nerazzurri" će u ovaj meč ući sasvim sigurno pomalo i umorni od stalnog ritma igranja srijeda-nedjelja. U 2008. godini upravo u Parmi je Inter golovima Ibrahimovića osvojio Scudetto. U periodu od 1993. pa do 1999. godine viđeno je 7 uzastopnih trijumfa Emiliana, odnosno Parme nad Interom. U njihovom zadnjem duelu, upravo onome o kome je pisano na početku najave ovog para slavio je Inter s 0 : 2 . U redovima Intera neće igrati kažnjeni Lucio i Wesley Sneijder. Ukupan omjer im je 10 - 5 - 3 . )

Roma - Siena nedjelja od 15 h ( Prvi duel ove dvije ekipe su imale u dalekoj sezoni 1945/46., kada se prvenstvo zvalo "Bassa Italia". Slavili su "giallorossi", odnosno "žuto-crveni" iz Rima rezultatom 1 : 0 . U prošloj sezoni rezultat je bio identičan, dakle 1 : 0 pobjeda domaćih. Naizgled, Roma ni u ovoj utakmici ne bi trebala imati prevelikih problema da zabilježi pobjedu, te da na neki način ugrozi 2. poziciju Milana na tablici Serie A. U redovima Siene zbog kazne neće igrati defanzivni par Brandao - Cribari. Ukupan omjer im je 5 - 0 - 2 . )

Sampdoria - Atalanta nedjelja od 15 h ( Tradicija igranih susreta na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovi je nemilosrdan po Atalantine. Statistika kaže da su "orobici", odnosno Atalanta zadnji trijumf u gostima kod Sampdorie odnijeli 20.3.2005. godine, a zadnji remi je zabilježen 8.1.1989. godine. Ni na ovoj utakmici u redovima "blucerchiata", odnosno Sampdorie neće igrati glavna perla Antonio Cassano, ovaj put zbog povrede, dok kod gostiju će izostati kažnjeni Cristiano Doni. Ukupan omjer im je 23 - 12 - 4 . )

Juventus - Lazio nedjelja od 20.45 ( Ovaj dvoboj na stadionu "Olimpico di Torino" će dati odgovor na to koja ekipa ostaje u dubokoj krizi?! "Bianconeri" su u zadnjih 6 utakmica 5 puta teren napuštali kao poražena ekipa, dok "biancocelesti" iz Rima ozbiljno počinju strahovati za pogled ka tablici, koja im pokazuje opasnost od ispadanja u Serie B. U njihovom zadnjem duelu koji je odigran 31.5.2009. godine slavio je Juventus rezultatom 2 : 0 , a oba pogotka postigao je Vincenzo Iaquinta. U sastavu Juventusa neće igrati kažnjeni golman Buffon i Fabio Grosso, dok će izostati i nekolicina povrijeđenih igrača, zadnji na tom spisku bi trebao biti i Hasan "Braco" Salihamidžić. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica uTorinu, a u okviru Serie A im je 41 - 16 - 9 . )


- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2010., četvrtak

Večeras u posljednjoj utakmici 1/4 finala kupa Italije : Inter u finišu susreta slomio otpor Juventusa ( 2 : 1 )

Večeras je utakmicom između Intera i Juventusa kompletirano 1/4 finala kupa Italije. Slavili su "nerazzurri", koji su uspjeli preokrenuti početno rano vodstvo "bianconera", te su se tako kao posljednji plasirali u polufinale talijanskog kupa. Ovo je večeras bila skoro sigurno posljednja utakmica za Cira Ferraru na klupi Juventusa.
Inter - Juventus 2 : 1 (( Na stadionu "Giuseppe Meazza" u Milanu viđena je utakmica puna agonizma i želje obje ekipe za postizanjem rezultata koji bi ih odveo u polufinalne dvoboje sa Fiorentinom. Strijelci : 0-1 Diego u 9. min., no ovaj gol ide na dušu golmanu Intera Francescu Toldu kojemu je lopta prošla kroz noge. 1-1 Lucio u 71. min nakon slobodnog udarca Wesleya Sneijdera čiji je udarac skrenuo živi zid Juventusa taman za asistenciju strijelcu izjednačujućeg gola. 2-1 Mario Balotelli u 90. min. Obje ekipe su propustile po nekoliko dobrih prilika za gol. Kod Intera su neprecizni bili Sneijder, Balotelli, Pandev, te Milito. Stativu za Juventus kod rezultata 0 : 1 je pogodio Chiellini udarcem glavom, dok su šanse propuštali Grosso, Diego i Candreva. Ekipe su večeras igrale u slijedećim sastavima : INTER : Toldo; Maicon, Lucio, Materazzi, Santon; Zanetti, Cambiasso ( od 60. Milito ), Thiago Motta; Sneijder; Balotelli, Pandev ( od 80. Muntari ). Na raspolaganju su bili : Julio Cesar, Cordoba, Quaresma, Muntari, Milito, Samuel, Arnautović. Trener : José Mourinho.
JUVENTUS : Buffon; Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Sissoko, Melo, Candreva, De Ceglie ( od 91. Paolucci ); Diego, Amauri. Na raspolaganju su bili : Manninger, Zebina, Paolucci, Yago, Legrottaglie, Marrone, Boniperti. Trener : Ciro Ferrara. ))

Parovi polufinala talijanskog kupa u kojima se igraju dvije utakmice ( 3.2 - 10.2 ) :

Fiorentina - Inter
Roma - Udinese

Vijest iz "Calciomercata" : Poslije neuspjelih pregovora oko dovođenja Cristiana Ledesme iz Lazia, Inter je novo pojačanje našao u Valenciji. Manuel Fernandes, 23-godišnji vezni portugalski igrač sutra će u Sportskom centru Intera "Appiano Gentile" obaviti kompletan liječnički pregled, te se odmah staviti Jose' Mourinhu na raspolaganje.
- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Serie B ovog vikenda miruje, no igraju se 4 zaostale utakmice iz 19. kola

Serie B ovog vikenda pauzira, no igraju se 4 odložene utakmice zbog vremenskih neprilika iz 19. kola. Izdvaja se podatak da idealnu šansu u subotnjoj utakmici ima Sassuolo, jer bi se eventualnom pobjedom nad "fenjerašem" Salernitanom pridružio Lecceu na liderskoj poziciji na tablici Serie B. Evo najave subotnja 4 susreta :

Cittadella - Ancona subota od 15.30 ( Zadnji susret koji su ova dva suparnika odigrala u okviru Serie B bio je onaj 29.11.2008. godine kada je zabilježen remi bez golova, dakle 0 : 0 . U preostala dva susreta igrana na stadionu "Pier Cesare Tombolato" u mjestašcu Cittadella, koje je nadomak grada Padove pobjedu su slavili "Veneti", odnosno domaći sastav. Jedini gol "dorici" odnosno Ancona su na ovom gostovanju postigli u sezoni 2001/02. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u Cittadelli, a u okviru Serie B im je 2 - 1 - 0 ; 2 pobjede Cittadelle, 1 remi, 0 pobjeda Ancone. )

Mantova - Crotone subota od 15.30 ( "Pitagorici", odnosno gostujuća ekipa iz južne talijanske pokrajine Calabria nije nikada slavila na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi. A pogodak nisu uspjeli postići od 2. mjeseca 2006. godine, kada su svejedno "virgiliani" odnosno Mantova slavila rezultatom 3 : 2 . Golove u tom susretu za Crotone su postigli Zeytulaev i Jeda. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Mantovi im je 2 - 0 - 0 . )

Sassuolo - Salernitana subota od 15.30 ( U jedinoj dosada ikada odigranoj utakmici između ova dva rivala, a koja datira od 24.1.2009. godine viđena je pobjeda "nero-verda", odnosno zeleno-crnih iz Sassuola od 1 : 0 . Jedini gol postigao je tada Pensalfini. Ukupan omjer ikada odigranih susreta im je 1 - 0 - 0 . )

Triestina - Piacenza subota od 15.30 ( Na stadionu "Nereo Rocco" u Trstu u zadnje 4 utakmice zabilježena su 4 remija. "Alabardati", odnosno Triestina nije nikada slavila na svome terenu protiv Piacenze. S druge strane, Emiliani, odnosno Piacenza je sa ovog stadiona pobjedu odnosila 1988. i 2004. godine. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 0 - 5 - 2 . )
- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.01.2010., srijeda

1/4 finala kupa Italije : Udinese pobjedom na San Siru eliminirao Milan!

Prije nekoliko minuta završena je još jedna utakmica 1/4 finala kupa Italije. Veliko iznenađenje priredio je Udinese izbacivši iz daljnjeg natjecanja Milan, i to na terenu "rossonera". Friulanima kroz 7 dana u polufinalu predstoje dueli sa Romom.
Milan - Udinese 0 : 1 (( Na stadionu na "San Siru" u Milanu pred malobrojnom publikom ekipa iz Udina je sasvim zasluženo savladala u ovom meču favorizirani Milan, te se tako plasirala u polufinale talijanskog kupa. Strijelac : 0-1 Gokhan Inler u 56. min. Udinese je u većem dijelu susreta dominirao, te je imao pregršt lijepih akcija, kao i prilika za postizanje gola. One najbolje propustili su Antonio Floro Flores, Antonio Di Natale, Gaetano D'Agostino, te Alexis Sanchez koji je pogodio i stativu gola golmana Milana Christiana Abbiatia. S druge strane "rossoneri" su bili aktivni preko Klaasa-Jana Huntelaara, Mareka Jankulovskog, te Filippa Inzaghia. Ekipe su večeras igrale u slijedećim sastavima : MILAN: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Kaladze, Antonini; Flamini, Gattuso ( od 70. Verdi ), Jankulovski; Di Gennaro ( od 54. Pirlo ); Huntelaar ( od 60. Borriello ), Inzaghi. UDINESE: Handanovič; Isla, Coda, Zapata, Pasquale; D'Agostino ( od 70. Lodi ), Inler, Sammarco; Sanchez, Floro Flores ( od 78. Pepe ), Di Natale. ))

Sutra od 20.45 preostala utakmica 1/4 finala u kojoj se sastaju Inter - Juventus. Sutrašnja utakmica protiv Intera bit će posljednja za Cira Ferraru na klupi "bianconera". Novi trener od petka bi trebao biti Alberto Zaccheroni, koji će na tom mjestu ostati samo 4 mjeseca, odnosno do kraja ove sezone. Zaccheroni će zanimljivo biti tek 2. trener u povijesti Serie A da je trenirao oba torinska kluba, dakle Torino i Juventus. Od 6. mjeseca ove godine novi trener Juventusa bit će Rafael Benitez, aktualni trener Liverpoola.

Mladi reprezentativac Belgije Radja Nainggolan je od danas novo pojačanje Cagliarija. Nainggolan, koji je inače rođen 1988. godine u Antwerpenu u Belgiji, a kojemu je majka Belgijka, a otac Indonežanin, je prethodne četiri sezone proveo igrajući u Piacenzi.
- 22:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.01.2010., utorak

Večeras odigrana jedna utakmica 1/4 finala kupa Italije : Roma prošla dalje savladavši Cataniu. "Calciomercato" : nova pojačanja za Genou, Lazio i Parmu

Večeras je odigrana još jedna utakmica 1/4 finala kupa Italije. Drugi polufinalist ovogodišnjeg izdanja je Roma, dok se preostala 2 susreta igraju sutra, odnosno prekosutra. Još prije 7 dana Fiorentina je savladala Lazio s 3 : 2, te u 1/2 čeka boljeg iz susreta Inter - Juventus. U ovom stadiju igra se samo jedna utakmica, i to na terenu bolje rangirane ekipe u prošlom prvenstvu.
Roma - Catania 1 : 0 (( Na stadionu "Olimpico di Roma" pred oko 10 000 gledatelja puleni Claudia Ranieria po viđenom na terenu mogli su i trebali puno uvjerljivije savladati Cataniu, koja je ipak prerano ostala sa 9 igrača na rimskom travnjaku da bi pružila veći otpor. Strijelac : 1-0 Daniele De Rossi u 74. min. Roma je što u 1., što u 2. poluvremenu imala nekoliko odličnih šansi, no neprecizni su bili Okaka, De Rossi, Menez, Perrotta i Riise. Jedinu izgledniju šansu za Cataniju propustio je Gianvito Plasmati sredinom 1. poluvremena. Crvene kartone u redovima Catanije dobili su Bellusci u 57. min., te Augustyn u 72. min. Ekipe su večeras nastupile u slijedećim sastavima : ROMA (4-2-3-1): Doni; Motta ( od 83. Cicinho ), Burdisso, Mexes, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Menez ( od 46. Cerci ); Okaka. Na raspolaganju su bili : Lobont, Cicinho, Juan, Brighi, Cerci, Pit, Esposito. Trener : Claudio Ranieri.
CATANIA (4-3-3): Campagnolo; Potenza, Bellusci, Terlizzi, Augustyn; Izco, Ledesma, Moretti ( od 66. Delvecchio ), Capuano ( od 54. Alvarez ); Plasmati ( od 54. Nicastro ), Morimoto. Na raspolaganju su bili : Kosicky, Alvarez, Spolli, Delvecchio, Biagianti, Nicastro, Ricchiuti. Trener : Siniša Mihajlović. ))

Preostali parovi 1/4 finala kupa Italije :

Milan - Udinese srijeda od 21 h
Inter - Juventus četvrtak od 20.45 h

Vijesti iz "Calciomercata" : Danijel Aleksić, 19-godišnji srpski napadač je postao novim pojačanjem Genoe. Aleksić je u dres "Grifona" došao iz Vojvodine.
Čileanac Luis Jimenez je engleskog West Hama došao na posudbu u Parmu. Ovaj igrač je već ranije igrao u Italiji, i to u Interu, Fiorentini, i Ternani, a njegov ugovor je u podijeljenom vlasništvu Intera i Ternane.
Urugvajski vezni igrač, 28-godišnji Sebastian Eguren, koji nastupa za Villarreal od sutra će postati novim igračem Lazia. Eguren je prije Villarreala nastupao za National Montevideo, Rosenborg i Hammarby.

- 22:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Sportskom sudu u sporu Lazio - Ledesma pobjedu ovaj put odnio Lazio

Završni scenarij, odnosno epilog kakav je bio viđen oko riješavanja statusa Gorana Pandeva nije dobio identičan ishod i u slučaju drugog "pobunjenika" u redovima Laziala, argentinca Cristiana Ledesme. Sportski sud je ocijenio neosnovanim zahtjev Ledesme za raskidanjem ugovora sa "biancocelestima" zbog nekorektnosti kluba prema njemu, te će svoj postojeći ugovor sa Laziom morati odraditi dokraja. Nakon izrečene odluke Sportskog suda mnogobrojni novinari čekali su izjavu predsjednika Lazia Claudia Lotita, no on je samo mirno prošao pored njih, uputivši se u auto koji ga je čekao ispred zgrade Sportskog suda.

Vijest iz tabora Livorna : Nakon što je odmah po završetku izgubljene utakmice u nedjelju protiv Napolija podnio ostavku na mjestu trenera Livorna, Serse Cosmi je danas poslije razgovora sa predsjednikom Aldom Spinelliem tu istu odluku povukao, te će nastaviti predvoditi "amaranto" sa klupe u nastavku prvenstva.
- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sportski disciplinski sud zbog isključenja u derbiju protiv Milana kaznio Sneijdera sa dvije utakmice neigranja

Kao i svakog utorka, talijanski sportski disciplinski sud izrekao je kazne igračima koji su u proteklom kolu bili isključeni, ili su zaradili prekobrojne žute kartone. Evo popisa kažnjenih igrača koji neće moći nastupiti u narednom 22. kolu Serie A :

2 utakmice neigranja dobio je Wesley Sneijder (Inter) zbog ironičnih aplauza upućenih na adresu suca Rocchija ;
1 utakmicu neigranja dobili su : Lucio (Inter), Fabio Grosso (Juventus), Gianluigi Buffon (Juventus), Alfonso De Lucia (Livorno), Emilson Sanchez Cribari (Siena), Brandao (Siena), Michele Pazienza (Napoli), Joaquin Larrivey (Cagliari), Cristiano Doni (Atalanta), Andrea Coda (Udinese), Daniele Gastaldello (Sampdoria), Davide Mandelli (Chievo), Giampiero Pinzi (Chievo) , Luca Rigoni (Chievo), Riccardo Meggiorini (Bari) i Santos Baptista Mozart (Livorno).



- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2010., ponedjeljak

Večeras odigrana posljednja utakmica 23. kola Serie B : Lecce pobjedom nad Piacenzom ponovno zasjeo na lidersku poziciju!

Prije nekoliko minuta završena je posljednja utakmica 23. kola Serie B. Na stadionu "Via del Mare" u Lecceu, domaći sastav je savladao Piacenzu, te tako ponovno zasjeo na čelno mjesto na tablici pobjegavši pratiteljima Ceseni i Sassuolu na + 3 boda, s time što Sassuolo ima utakmicu manje, koju će odigrati u subotu 30.1., a rival će im biti Salernitana. S druge strane, s ovim porazom Piacenza ostaje prikovana na pretposljednjem mjestu na tablici sa 21 osvojenih bodova.
Lecce - Piacenza 1 : 0 (( Strijelac : 1-0 Djamel Mesbah u 7. minuti utakmice. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : LECCE : 22 Rosati, 3 Belleri ( od 79. 23 Schiavi ), 14 Fabiano, 21 Terranova, 40 Giuliatto ( od 46. 19 Mazzotta ), 11 Mesbah, 8 Munari, 18 Giacomazzi, 20 Vives, 9 Corvia, 34 Defendi ( od 71. 17 Lepore ). PIACENZA : 1 Puggioni, 32 Tonucci, 13 Avogadri, 5 Iorio, 15 Anaclerio, 18 Parfait ( od 59. 84 Sambugaro ), 29 Greco ( od 75. 9 Foti ), 14 Bianchi, 11 Guerra, 20 Graffiedi, 10 Moscardelli. ))


- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.01.2010., nedjelja

Rezultati nedavno završenih utakmica igranih ovog popodneva 21. Kola Serie A

Prije nešto više od sat vremena završene su utakmice igrane ovog popodneva 21. Kola Serie A. Svoju pozitivnu seriju neporaženosti danas je nastavio Napoli, koji je pobjedom u Livornu učvrstio svoje 4. mjesto na tablici. Sigurnu i pomalo neočekivano visoku pobjedu nad Fiorentinom ostvario je Palermo, dok je nakon 6 uzastopnih poraza na gostujućim terenima konačno pobjedu zabilježila Sampdoria, i to u Udinama igrajući bez Antonia Cassana. Evo svih rezultata, kao i obzora na odigrane utakmice :

Palermo – Fiorentina 3 : 0 (( Pred 22 000 gledatelja na stadionu „Renzo Barbera“ u Palermu viđena je potpuna, ali i neočekivana dominacija Palermitana, koji su se lako obračunali sa Fiorentinom. Strijelci : 1-0 Abel Hernandez u 28. min. 2-0 Abel Hernandez u 36. min. 3-0 Igor Budan u 61. min. Odlične šanse za „rosanero“, odnosno za rozo-crne iz Palerma danas su imali dvostruki strijelac Abel Hernandez, te Fabrizio Miccoli. Jedinu ozbiljnu šansu na utakmici „viole“ su imale preko Stevana Jovetića, i to potkraj susreta, dok je prolaznu ocjenu zaslužio Adrian Mutu. Ekipe su nastupile ju slijedećim sastavima : PALERMO : 46 Sirigu ; 16 Cassani, 24 Kjaer, 5 Bovo, 42 Balzaretti, 11, 8 Migliaccio, 9 Nocerino ( 88 Blasi ), 6 Pastore, 90 Abel Hernandez ( 20 Budan ), 10 Miccoli ( 14 Bertolo ). FIORENTINA : 1 Frey, 29 De Silvestri, 5 Gamberini, 16 Felipe, 19 Gobbi, 18 Montolivo ( 28 Bolatti ) , 4 Donadel, 24 Santana ( 32 Marchionni ), 10 Mutu, 6 Vargas, 11 Gilardino ( 8 Jovetić ). ))

Livorno – Napoli 0 : 2 (( Svoju seriju neporaženosti, koja sada iznosi punih 14 kola u prvenstvu, nastavlja Napoli. Iako su „partenopei“ danas na stadionu „Armando Picchi“ u Livornu igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca autoritativno su uspjeli odnijeti trijumf protiv sasvim solidnog Livorna. Strijelci : 0-1 Christian Maggio u 45. min. sjajnim volej-udarcem na centaršut Salvatorea Aronice. 0-2 Luca Cigarini u 90. min iz slobodnog udarca nakon što je isključenje zaradio golman Livorna Alfonso De Lucia, kada je intervenirao rukom izvan kaznenog prostora u izglednoj situaciji za Napoli. Livorno je u 54. min pri rezultatu 0 : 1 na raspolaganju imao i penal, no udarac Cristiana Lucarellija je obranio golman Napolija Morgan De Sanctis. Inače, dobre šanse za domaće imao je u dva navrata i Nico Pulzetti, dok je kod gostiju još jednom zapažen bio Marek Hamsik. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : LIVORNO (3-5-2): 1 De Lucia; 2 Perticone, 4 Rivas, 16 Esposito ( 10 Tavano ); 77 Raimondi, 7 Pulzetti ( 5 Marchini ), 21 Mozart ( 3 Filippini ), 21 Moro, 8 Bergvold; 20 Bellucci, 99 Lucarelli. Trener : Serse Cosmi.
NAPOLI (3-5-2): 26 De Sanctis; 14 Campagnaro, 28 Cannavaro, 2 Grava; 11 Maggio, 23 Gargano, 5 Pazienza, 21 Cigarini, 6 Aronica ( 8 Dossena ); 17 Hamsik ( 16 Zuniga ), 19 Denis ( 34 Insigne ). Trener : Walter Mazzarri.
Vijest nakon utakmice glasi : Serse Cosmi je podnio ostavku na mjestu trenera Livorna! Razlog : neslaganje, i umiješanost u posao trenera od strane predsjednika Livorna Alde Spinellia. ))

Genoa – Atalanta 2 : 0 ( Pred 25 000 gledatelja po oblačnom vremenu na stadionu „Luigi Ferraris“ u Genovi na staze uspjeha, odnosno pobjeda vratila se Genoa. Atalanta je danas sasvim podbacila, te bolji rezultat nije ni zaslužila. Strijelci : 1-0 Rodrigo Palacio u 18. min. 2-0 Hernan Crespo u 42. min. Priliku za upisivanje strijelce u redovima Genoe imao je i David Suazo, no pogodio je stativu. )

Lazio – Chievo 1 : 1 ( „Biancocelesti“ su i ovom prilikom razočarali svoje pristalice odigravši samo 1 : 1 protiv Chieva, koji je danas pokazao veliku želju da se iz Rima vrati neporažen. „Curva Sud“ na kojoj su smješteni najvatreniji Ultrasi Lazia do 15. Min utakmice bila je prazna u znak protesta zbog loših rezultata Lazia. Strijelci : 1-0 Guillermo Mariano Stendardo u 17. min. 1-1 Sergio Pellissier u 76. min. Odlične prilike za „clivense“, odnosno za Chievo promašili su Simone Bentivoglio i Kolumbijac Mario Yepes. )

Udinese – Sampdoria 2 : 3 ( Nakon 6 uzastopnih poraza na gostujućim terenima „blucerchiati“, odnosno Sampdoria je konačno uspjela odnijeti sva 3 boda u gostima. Ova pobjeda ima još veći značaj ako se zna da je Antonio Cassano izostavljen od strane trenera Luigija Del Neria iz sastava, te je ostao da trenira u Genovi. Danas, na stadionu „Friuli“ pred 12 000 gledatelja strijelci su bili : 1-0 Antonio Di Natale u 7. min iz penala, nakon prekršaja Gastaldella nad istim igračem. 1-1 Giampaolo Pazzini u 27. min iz penala, nakon prekršaja nad Nicolom Pozzijem. 2-1 Mauricio Isla u 43. min. 2-2 Nicola Pozzi u 56. min. 2-3 Franco Semioli u 66. min. Odlične šanse za postizanje golova propustili su Di Natale za Udinese, te Pazzini za Sampdoriu. )

Bologna – Bari 2 : 1 ( Vrlo važnu pobjedu u borbi za opstanak na stadionu „Renato Dall'Ara“ u Bologni pred 20 000 gledatelja, od kojih je 5 000 bilo gostujućih iz Barija, i po vrlo hladnom vremenu, ostvarila je domaća Bologna. Bari je i danas bio opasan, pogotovo iz kontranapada, no rezultat je ovaj put izostao. Strijelci : 0-1 Paulo Vitor Barreto u 39. min. 1-1 Henry Gimenez u 54. min. 2-1 Henry Gimenez u 72. min. Najzapaženiji igrač u redovima gostiju danas je bio Brazilac Sergio Almiron, koji je imao i nekoliko šansi za postizanje gola, dok je kod domaćih konstantna opasnost po gol Barija bio Marco Di Vaio. )

Siena – Cagliari 1 : 1 ( Po sunčanom, ali i vrlo hladnom vremenu Siena nije uspjela zabilježiti pobjedu kako bi pomaknula svoju inferiornu poziciju na tablici. Strijelci : 1-0 Emmanuele Calaio' u 77. min. 1-1 Alessandro Matri u 81. Min iz penala, nakon što je prekršaj za isključenje skrivio Brazilac Edmilson Sanchez Cribari. Prije toga, točnije u 62. min, crveni karton kod Cagliarija dobio je Joaquin Larrivey. Najbolje šanse za Senese propustili su Massimo Maccarone i Albin Ekdal, dok je kod otočana najbolju šansu promašio Alessandro Matri. )

Inter – Milan večeras od 20.45 2 : 0 ( (( Pred oko 80 000 gledatelja na stadionu „Giuseppe Meazza“ u 273. Milanskom derbiju „nerazzurri“ su ostvarili pobjedu, te tako pobjegli ljutom rivalu na +9 na tablici, mada treba istaći da Milan treba odigrati zaostalu utakmicu iz 17.kola protiv Fiorentine u Firenzi. Strijelci : 1-0 Diego Milito u 9. min. 2-0 Goran Pandev u 65. min iz slobodnog udarca. Utakmicu su obilježila i dva crvena kartona, oba dodijeljena Interovim igračima. Najprije je u 28. Min isključen Wesley Sneijder zbog ironičnog aplaudiranja arbitru Rocchiu, dok je Brazilac Lucio isključen pred sam kraj utakmice zbog igranja rukom u sopstvenom kaznenom prostoru. Ronaldinho je izveo penal, no Julio Cesar mu je udarac obranio. Na samom početku utakmice odličnu šansu imao je upravo isključeni Sneijder, čiji je udarac pogodio stativu. Nakon primljenog gola Milan je imao nekoliko odličnih prilika preko Ronaldinha i Borriella za poravnavanje rezultata. U 2. Poluvremenu, a prije gola Pandeva odličnu priliku za dupliranje vodstva imao je Milito, a nešto malo kasnije i Pandev, koji je nakon akcije s Militom pogodio stativu. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : INTER (4-3-1-2): 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 39 Santon; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 11 Muntari ( 2 Cordoba ); 10 Sneijder; 27 Pandev ( 8 Thiago Motta ), 22 Milito ( 45 Balotelli ). Na raspolaganju su bili : 1 Toldo, 2 Cordoba, 8 Thiago Motta, 23 Materazzi, 30 Mancini, 45 Balotelli, 89 Arnautović. Trener : José Mourinho. MILAN (4-3-3): 1 Dida; 20 Abate, 19 Favalli, 33 Thiago Silva, 77 Antonini ( 18 Jankulovski ); 8 Gattuso ( 10 Seedorf ), 21 Pirlo, 23 Ambrosini ( 11 Huntelaar ); 32 Beckham, 22 Borriello, 80 Ronaldinho.
Na raspolaganju su bili : 12 Abbiati, 4 Kaladze, 9 Inzaghi, 10 Seedorf, 11 Huntelaar, 18 Jankulovski, 25 Bonera. Trener : Leonardo. ))


Catania – Parma 3 : 0 – odigrano sinoć

Juventus – Roma 1 : 2 – odigrano sinoć

Tablica nakon 21. Odigranog kola sada izgleda ovako :

1. Inter 49
2. Milan 40 (-1)
3. Roma 38
4. Napoli 37
5. Palermo 34
6. Juventus 33
7. Cagliari 31 (-1)
8. Genoa 31
9. Fiorentina 30 (-1)
10. Sampdoria 30
11. Bari 29
12. Parma 29
13. Chievo 28
14. Bologna 23
15. Lazio 21
16. Livorno 21
17. Udinese 20 (-1)
18. Catania 19
19. Atalanta 17
20. Siena 13

Lista strijelaca :

13 - Di Natale ( Udinese )
13 - Milito ( Inter )
10 - Totti ( Roma )
10 - Barreto ( Bari )
10 - Matri ( Cagliari )
10 - Pazzini ( Sampdoria )
9 - Gilardino ( Fiorentina )
9 - Ronaldinho ( Milan )
8 - Maccarone ( Siena )
8 - Hamsik ( Napoli )
8 - Eto'o ( Inter )
7 - Pato ( Milan )
7 - Trezeguet ( Juventus ) , itd.


- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ultrasi Rome noćas dočekali ekipu po povratku iz Torina nakon veličanstvene pobjede nad Juventusom

Ekipa Rome se noćas u 2.45 prizemljila na rimski aerodrom Fiumicino, gdje ih je dočekalo 300-tinjak najvatrenijih pristalica nakon sinoćnje velike pobjede nad Juventusom u Torinu od 1 : 2 . Grljenje, tapšanje i povici ka igračima Rome od strane Ultrasa potrajalo je više od 10 minuta, a najviše ovacija doživio je strijelac pobjedonosnog gola u 92. min. Norvežanin Jon Arne Riise. Povici podrške i ushićenja pripali su i Tottiju, Vučiniću, De Rossiju, kao i Toniju, koji je s teškoćom na štakama ulazio u klupski autobus izvan zgrade aerodroma.
- 13:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.01.2010., subota

Odigrane prve dvije utakmice 21. kola Serie A : U jednom od derbija ovoga kola Juventus poražen od Rome! Catania uvjerljivo slavila protiv Parme

Večeras su odigrane prve dvije utakmice 21. kola Serie A. Juventus je u uzbudljivoj utakmici poražen na svome terenu od Rome, dok je nešto prije toga Catania kao domaćin uvjerljivo nadigrala Parmu.

Catania - Parma 3 : 0 (( Ekipa sa Sicilije je potpuno zasluženo zabilježila uvjerljivu pobjedu protiv večeras nevidljive Parme, te se tako do sutrašnjih utakmica približila na tablici direktnim konkurentima za opstanak, a to su zasada Bologna, Udinese, kao i Lazio. Na stadionu "Angelo Massimino" pred 15 000 gledatelja strijelci su bili : 1-0 Giuseppe Mascara u 15. min. 2-0 Jorge Martinez u 71. min. 3-0 Takayuki Morimoto u 77. min. Giuseppe Mascara je na raspolaganju imao i penal, i to u 22. minuti, no pucao je pored gola. Sastavi ekipa na večerašnjoj utakmici su izgledali ovako : CATANIA (4-3-3) : 21 Andujar ; 22 Alvarez, 6 Silvestre, 3 Spolli, 33 Capuano ; 19 Ricchiuti ( 13 Izco ), 5 Carboni, 27 Biagianti ( 17 Moretti ) ; 7 Mascara, 25 Martinez, 16 Llama ( 15 Morimoto ). PARMA (4-3-1-2) : 83 Mirante ; 15 Dellafiore, 19 Paci, 2 Panucci ( 7 Castellini ), 6 Lucarelli ; 8 Lunardini ( 20 Biabiany ), 4 Morrone, 17 Mariga ( 3 Antonelli ) ; 10 Džemaili ; 23 Amoruso, 86 Bojinov. ))

Juventus - Roma 1 : 2 (( "Bianconeri" su u slobodnom padu, te njihovoj krizi da nema kraja. Večeras je i sastav Claudia Ranierija uzeo čitav plijen sa stadiona "Olimpico di Torino", te tako bacio "vecchiu signoru" u još veći očaj. Bila je i ovo i u neku ruku osveta Ranierija za po mnogima nepravedno dobiveni otkaz na samo 2 kola do završetka prošlog prvenstva, kada ga na klupi zamijenio upravo Ciro Ferrara, koji čini se nema više bonusa na klupi Juventusa. Strijelci : 1-0 Alessandro Del Piero u 52. min. 1-1 Francesco Totti u 69. min iz penala. 1-2 Jon Arne Riise u 92. min. Juventus je od 84. minute igrao s igračem manje zbog isključenja golmana Gianluigija Buffona zbog prekršaja "zadnjeg čovjeka" nad Riiseom izvan kaznenog prostora. Centarfor Rome Luca Toni je zbog povrede iz igre morao izaći na samom početku utakmice, a umjesto njega je ušao Francesco Totti. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : JUVENTUS (4-3-1-2): 1 Buffon, 21 Grygera ( 26 Candreva ), 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 6 Grosso, 7 Salihamidžić, 22 Sissoko, 8 Marchisio, 28 Diego, 10 Del Piero ( Manninger ), 11 Amauri ( 27 Paolucci ). Na raspolaganju su bili : 13 Manninger, 15 Zebina, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 29 De Ceglie, 39 Marrone, 27 Paolucci. Trener : Ciro Ferrara.
ROMA (4-2-3-1): 27 Julio Sergio, 77 Cassetti, 29 Burdisso, 4 Juan, 17 Riise, 16 De Rossi, 7 Pizarro, 11 Taddei, 20 Perrotta, 9 Vučinić, 30 Toni ( 10 Totti ). Na raspolaganju su bili : 32 Doni, 5 Mexes, 13 Motta, 33 Brighi, 24 Cerci, 94 Menez, 10 Totti. Trener : Claudio Ranieri. ))

- 23:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica igranih ovog popodneva 23. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice igrane ovog popodneva 23. kola talijanske Serie B. Svakako treba izdvojiti još jednu odličnu predstavu, i zlata vrijednu pobjedu ekipe Sassuola koji sada ima odličnu priliku zauzeti lidersku poziciju na tablici Serie B s obzirom da ima na raspolaganju zaostalu utakmicu na svome terenu protiv "fenjeraša" Salernitane. Upravo je Salernitana danas priredila najveće iznenađenje ovoga kola uvjerljivo savladavši jednog od favorita ove sezone za ulazak u Serie A ekipu Ancone. Evo svih rezultata, kao i obzora na odigrane utakmice :

Cesena - Gallipoli 0 : 0 ( Na stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni pred 11 000 gledatelja "Romagnoli", odnosno domaći sastav nije uspio slomiti otpor žilavih gostiju iz talijanske južne regije Salento, mada su imali pregršt odličnih prilika za postizanje golova. Najveće od njih propustili su Marco Parolo, Manuel Giaccherini, Raymundo Do Prado, Christian Bucchi koji je pogodio i prečku, te Argentinac Ezequiel Schelotto. Najaktivniji igrač kod gostiju danas je bio Ciro Ginestra, dok je najbolju ocjenu na ovoj utakmici sigurno zaslužio golman Carlo Sciarone koji je u nekoliko navrata odlično intervenirao ispred napadača Cesene. )

Mantova - Frosinone 3 : 1 ( Vrlo važnu pobjedu u borbi za izbjegavanje pozicije koja vodi u borbu za Play - Out ostvarila je danas ekipa Modene, savladavši Frosinone koji nikako ne može spojiti pozitivne rezultate kako na svome terenu, tako i u gostima. Pred 5 000 gledatelja na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi po vrlo hladnom vremenu na 2 C stupnja strijelci su bili : 1-0 Maurizio Nassi u 40. min. 2-0 Gaetano Caridi u 49. min iz penala. 2-1 Vincenzo Santoruvo u 65. min. 3-1 Gianluca Nicco u 92. min. Ogromne šanse za postizanje golova u uvodnoj fazi susreta propustili su Thomas Locatelli kod domaćih, i to u dva navrata, a Vincenzo Santoruvo kod gostiju. )

Salernitana - Ancona 3 : 0 ( Na stadionu "Arechi" u Salernu pred 3 000 gledatelja veliko i pozitivno iznenađenje svojim navijačima priredila je Salernitana savladavši uvjerljivo jednog od glavnih kandidata ove sezone za ulazak u Serie A. Ancona je danas potpuno podbacila, te se zasluženo vraća s ove utakmice poražena. Strijelci : 1-0 Roberto Ramirez Merino u 58. min. 2-0 Federico Dionisi u 81. min. 3-0 Federico Dionisi u 88. min. Najbolje šanse za domaće prije postizanja vodećeg gola imali su Roberto Ramirez Merino i Dino Fava. )

Sassuolo - Vicenza 2 : 1 ( Još jednu izvrsnu utakmicu na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni demonstrirao je Sassuolo, koji sada, kako stvari stoje, grabi ka direktnom plasmanu u Serie A! Danas su "nero-verdi" sasvim zasluženo savladali Vicenzu, koja je u svakom slučaju pružila solidan otpor. Strijelci : 1-0 Alessandro Noselli u 55. min. 2-0 Daniele Martinetti u 69. min. 2-1 Riccardo Sgrigna u 87. min. Još u prvom poluvremenu Sassuolo je promašio nekoliko odličnih šansi za postizanje golova preko Emiliana Salvettija i Alessandra Nosellija. Najbolju šansu za goste propustio je Riccardo Sgrigna, kojem je golman domaćih Mauro Bressan neutralizirao udarac. )

Brescia - Crotone 3 : 0 ( Po sunčanom vremenu na 7 C stupnjeva na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji domaći sastav je ovom pobjedom napravio još jedan odlučan korak ka plasmanu na tablici koja vode u borbu za Play - Off . Hattrick na ovom susretu postigao je centrafor Bresciana Andrea Caracciolo. S druge strane, ekipa iz Calabrije je bila vrlo nervozna i neodređena u ovom susretu, te su utakmicu zbog nediscipline završili sa samo 8 igrača na terenu. Strijelci : 1-0 Andrea Caracciolo u 78. min iz penala. 2-0 Andrea Caracciolo u 87. min. 3-0 Andrea Caracciolo u 92. min. iz penala. Isključenja u redovima gostiju zaradili su Raffaele De Martino u 57. min., Francesco Galeoto u 77. min., te Archiemede Morleo u 90. minuti utakmice. )

Padova - Reggina 0 : 1 ( Pred 12 000 gledatelja na stadionu "Euganeo" u Padovi viđeno je još jedno posrtanje "Patavina", odnosno domaćeg sastava, koji u krizu tone sve dublje, te se nakon ovog poraza nalazi u vrlo nezahvalnoj poziciji što se tablice tiče. Strijelac : 0-1 Biagio Pagano u 28. min. )

Grosseto - Triestina 3 : 1 ( Na krilima svoga najboljeg igrača, koji je sa svojom efikasnošću već skrenuo poglede brojnih, pa i onih najjačih ekipa iz Serie A ka sebi, Čileanca Mauricia Pinille "maremmani" su na dosta lagan način uvjerljivo savladali danas bezidejnu ekipu Triestine, koja je visok poraz ublažila tek počasnim golom u 92. min. Strijelci : 1-0 Gianluca Freddi u 27. min. 2-0 Mauricio Pinilla u 66. min. 3-0 Mauricio Pinilla u 81. min. 3-1 Thierry Gerard Audel u 92. min. )

Ascoli - Modena 2 : 0 ( Na stadionu "Del Duca" u Ascoliju zlata vrijednu pobjedu, do koje su došli u samoj završnici susreta ostvarili su domaći igrači savladavši po pravilu, a posebno u zadnje vrijeme, vrlo slabu na gostujućim terenima ekipu Modene. Strijelci : 1-0 Mirko Antenucci u 84. min. 2-0 Marco Bernacci u 87. min. Modena je utakmicu završila sa 9 igrača na terenu, pošto su isključenja zaradili najprije Andrea Catellani u 83. min., a zatim i Simone Gozzi u 87. min. )

Albinoleffe - Cittadella 2 : 0 ( Ekipa trenera Emiliana Mondonica nastavlja sa nemilosrdnim igrama na svome terenu protiv svojih suparnika. Danas je snagu "seriana", odnosno Albinoleffea na svojoj koži osjetila i Cittadella. Strijelci : 1-0 Marco Cellini u 47. min iz penala. 2-0 Karamoko Cisse' u 91. min. )

Lecce - Piacenza ponedjeljak od 20.45

Empoli - Torino 0 : 0 - odigrano sinoć

Nakon 23. nekompletno odigrana kola tablica Serie B sada izgleda ovako :

1. Cesena 39
2. Sassuolo 39 (-1)
3. Lecce 39 (-1)
4. Ancona 37 (-1)
5. Grosseto 36
6. Brescia 35
7. Empoli 34
8. Frosinone 34
9. Albinoleffe 32
10. Modena 32
11. Torino 31
12. Ascoli 31
13. Gallipoli 29
14. Vicenza 28
15. Triestina 27 (-1)
16. Cittadella 26 (-1)
17. Padova 26
18. Reggina 26
19. Crotone 25 (-1)
20. Mantova 22 (-1)
21. Piacenza 21 (-1)
22. Salernitana 15 (-1)

Lista strijelaca :

16 - Caracciolo ( Brescia )
15 - Antenucci ( Ascoli )
14 - Mastronunzio ( Ancona )
14 - Pinilla ( Grosseto )
13 - Bianchi ( Torino )
11 - Noselli ( Sassuolo )
9 - Corvia ( Lecce )
9 - Eder ( Empoli ), itd.


- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2010., petak

Posjete gledatelja na stadionima Serie A : Inter lider, slijede ga Napoli i Milan!

Prosjek gledatelja na stadionima Serie A je u vrlo malom padu u odnosu na prethodnu sezonu do ovog istog razdoblja, no u odnosu na pretprošlu godinu zabilježen je rast broja "tifosa" na stadionima u prvoj talijanskoj ligi. Prema podacima glavne talijanske nogometne institucije "Lega Calcio" u ovoj 2009/10. sezoni prosječan broj gledatelja po utakmici je 24 148, prethodne sezone je on bio 24 717, dok je u pretprošloj sezoni prosječan broj gledatelja u Serie A po utakmici bio 22 336.
Što se klubova konkretno tiče, najveći broj svojih navijača u prosjeku ima Inter, čije utakmice na stadionu "Giuseppe Meazza" u prosjeku prati 52 492 gledatelja. Slijede ga Napoli, pa Milan. Evo tablice posjećenosti stadiona sa gledateljima za klubove Serie A :

1. Inter 52 492 gledatelja po utakmici u ovoj sezoni
2. Napoli 46 852 - II - II - II
3. Milan 41 574 - II - II - II
4. Roma 36 604 - II - II - II
5. Lazio 33 326 - II - II - II

Najviđenija utakmica na talijanskoj državnoj televiziji RAI u prijenosu u ovoj sezoni je Inter - Barcelona koju je putem malih ekrana u Italiji pratilo 7 454 316 gledatelja, dok je na drugom mjestu nedavna utakmica 1/8 finala kupa Italije Juventus - Napoli, koju je pratilo 7 343 758 gledatelja.
- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U upravo završenoj prvoj utakmici 23. kola Serie B Empoli i Torino remizirali ( 0 : 0 )

Prije nekoliko minuta završena je prva utakmica 23. kola talijanske Serie B. U Empoliju na stadionu "Carlo Castellani" domaći Empoli i Torino su remizirali bez golova 0 : 0. No, mora se reći da je Empoli bio puno bliži pobjedi propustivši nekoliko odličnih prilika, prije svih preko Brazilca Edera i Corallija. Domaćinu je poništen gol u 43. min, kada je Angella pogodio mrežu golmana Serenija, no po procjeni suca uz faul Angelle u kaznenom prostoru gostiju. Uz to, Empoli je gotovo čitavo 2. poluvrijeme igrao s igračem više zbog isključenja veznog igrača Torina Gorobsova. Ekipe su u večerašnjem meču nastupile u slijedećim sastavima : EMPOLI (4-3-1-2): Bassi; Antonazzo, Angella, Stovini, Tosto (Fabbrini); Valdifiori (Gulan), Vannucchi, Marianini (Saudati); Musacci; Eder, Coralli. Na raspolaganju su bili : Dossena, Kokoszka, Cupi, Di Giorgio. Trener : Salvatore Campilongo.
TORINO (4-4-2): Sereni; D'Ambrosio, Rivalta, Zoboli, Garofalo; Leon (Bottone), Gorobsov, Pestrin, Gasbarroni; Pia' (Loviso), Bianchi (Salgado). Na rasplaganju su bili : Calderoni, D'Aiello, Benedetti, Belingheri, Arma. Trener : Stefano Colantuono.
Žuti kartoni : Stovini, Marianini, Fabbrini (Emp); Gorobsov, Pestrin, Leon, Sereni (Tor). Crveni karton : Gorobsov ( Tor) u 53. min. Na tablici Empoli sada zauzima 5. mjesto i ima 34 boda, koliko i Frosinone, dok je Torino na 10. poziciji i ima 31 osvojeni bod.

- 22:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ovog vikenda igraju se dva velika derbija u 21. kolu Serie A : "Il derby della Madonnina", i onaj u Torinu gdje Juventusu u goste dolazi zahuktala Roma! Evo najavljenih sastava ekipa u važnijim utakmicama ovoga kola

Sutra, te u nedjelju igraju se utakmice 21. kola Serie A. U centru pažnje je naravno veliki milanski derbi, ujedno dvoboj dvije prvoplasirane ekipe na tablici Serie A, dok se izuzetno zanimljivim očekuje i dvoboj u Torinu između Juventusa i Rome.

Inter - Milan ( Popularni "Il derby della Madonnina" igra se u nedjelju od 20.45. Sve karte koju su bile u prodaji rasprodane su još prije 3 dana, što znači da će se na tribinama stadiona na "San Siru" nakrcati oko 80 000 gledatelja. Trener Intera Jose' Mourinho ima ponešto problema oko sastavljanja ekipe za ovaj meč. Sully Muntari i Thiago Motta su se oporavili, te se očekuje da zaigraju u velikom derbiju. Dejan Stanković je danas, kao i prethodnih dana trenirao po posebnom režimu, i vrlo male su šanse da zaigra. Isto se može reći i za Wesleya Sneijdera koji je dobio visoku temperaturu, te je poslan na kućno liječenje. U redovima Milana neće biti ozlijeđenog Alessandra Neste, kao ni Brazilca Alexandrea Pata, koji će morati mirovati oko 20 dana. Za igru će zato biti spreman Clarence Seedorf. Evo najavljenih sastava za ovu utakmicu : INTER (4-2-3-1) : 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 39 Santon; 4 Zanetti, 19 Cambiasso; 45 Balotelli, 10 Sneijder, 27 Pandev; 22 Milito. MILAN (4-3-3) : 1 Dida; 20 Abate, 4 Kaladze, 33 Thiago Silva, 77 Antonini; 8 Gattuso, 21 Pirlo, 23 Ambrosini; 32 Beckham, 22 Borriello, 80 Ronaldinho. )

Juventus - Roma ( Trener "rimske vučice" Claudio Ranieri vraća se na "mjesto zločina". 2 kola prije kraja prošlog prvenstva dobio je otkaz na klupi "bianconera", te ga je zamijenio Ciro Ferrara, aktualni trener Juventusa. U sastavu Juventusa debitirat će najnovije pojačanje iz Livorna Antonio Candreva. Kod Rome se očekuje da dio utakmice odigra i Francesco Totti, koji bi trebao utakmicu početi na klupi. JUVENTUS (4-3-1-2) : 1Buffon; 21Grygera, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso; Sissoko, 8 Marchisio, 26 Candreva; 28 Diego; 10 Del Piero, 11 Amauri. ROMA (4-2-3-1) : 27 Julio Sergio; 77 Cassetti, 29 Burdisso, 4 Juan, 17 Riise; 7 Pizarro, 16 De Rossi; 11 Taddei, 20 Perrotta, 9 Vučinić; 30 Toni. )

Palermo - Fiorentina ( Na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu igra se utakmica između pretendentata u borbi za Europu. Obje ekipe se nalaze u odličnoj formi, pogotovo to vrijedi za goste iz Firenze. Evo najavljenih sastava : PALERMO (4-3-1-2) : 46 Sirigu; 16 Cassani, 24 Kjaer, 5 Bovo, 42 Balzaretti; 8 Migliaccio, 11 Liverani, 23 Bresciano; 6 Pastore; 20 Budan, 10 Miccoli. FIORENTINA (4-2-3-1) : 1 Frey; 25 Comotto, 5 Gamberini, 16 Felipe, 23 Pasqual; 18 Montolivo, 4 Donadel; 32 Marchionni, 10 Mutu, 6 Vargas; 11Gilardino. )

Livorno - Napoli ( Ekipa Sersea Cosmija se u proteklih nekoliko dana pojačala sa nekoliko vrlo dobrih igrača. Zadnji u tom nizu je Claudio Bellucci, koji je došao iz Sampdorie, i koji bi mogao zaigrati barem nekoliko minuta u premijernom nastupu u dresu "amaranta". S druge strane, trener Napolija Walter Mazzarri ima problema sa povrijeđenim i kažnjenim igračima, jer neće nastupiti Quagliarella, Lavezzi, Rinaudo, u zadnji čas zbog povrede možda i Campagnaro. Evo najavljenih sastava : LIVORNO (3-5-2) : 1 De Lucia; 2 Perticone, 4 Rivas, 59 Diniz; 77 Raimondi, 3 Filippini, 21 Mozart, 8 Bergvold, 46 Pieri; 10 Tavano, 99 Lucarelli. NAPOLI (3-4-2-1) : 26 De Sanctis; 14 Campagnaro, 28 Cannavaro, 2 Grava; 11 Maggio, 23 Gargano, 5 Pazienza, 6 Aronica; 18 Bogliacino, 17 Hamsik; 19 Denis. )

Lazio - Chievo ( Evo najavljenih sastava timova za ovaj duel : LAZIO (3-4-1-2) : 86 Muslera; 13 Siviglia, 28 Stendardo, 87 Diakite; 2 Lichtsteiner, 6 Dabo, 11 Kolarov, 81 Del Nero; 5 Mauri; 9 Rocchi, 10 Zarate'. CHIEVO (4-3-1-2) : 28 Sorrentino; 20 Sardo, 5 Mandelli, 33 Yepes, 4 Mantovani; 10 Luciano, 16 Rigoni, 7 Marcolini; 6 Pinzi; 22 Abbruscato, 31 Pellissier. )

Genoa - Atalanta ( Ni jedna, a niti druga ne nalaze se u bog zna kakvoj formi, te će tražiti put ka uspjehu u ovoj utakmici. Novi trener "bergamascha" Bortolo Mutti će nastojati zadržati neporaženost svoje ekipe od prošloga kola, kada je debitirao uvjerljivom pobjedom nad Laziom od 3 : 0 . S druge strane, Genoa je ipak favorit u ovome srazu, s obzirom da puno bolje partije pruža na svome stadonu u Genovi. Evo najavljanih sastava ekipa : GENOA (3-4-3) : 32 Amelia; 3 Dainelli, 25 Biava, 24 Moretti; 15 Papasthatopoulos, 28 Jurić, 77 Milanetto, 4 Criscito; 7 Rossi, 19 Suazo, 20 Mesto. ATALANTA (4-4-1-1) : 32 Coppola; 8 Garics, 2 Talamonti, 5 Manfredini, 5 Bellini; 79 Ferreira Pinto, 22 Padoin, 17 Guarente, 70 Ceravolo; 72 Doni, 19 Chevanton. )

Još se sastaju :

Bologna - Bari
Catania - Parma
Siena - Cagliari
Udinese - Sampdoria





- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.01.2010., četvrtak

Najava 23. kola Serie B

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 23.kola talijanske Serie B, u kojem nema nekog izrazitijeg derbija. Čini se na papiru da najlakši zadatak od vodećih ekipa na tablici ima Ancona, koja gostuje kod posljednjeplasirane ekipe na tablici Salernitane. Evo svih parova, kao i najave tih utakmica :

Empoli - Torino petak od 20.45 ( "Granata", odnosno ekipa iz Torina nije nikada slavila na stadionu "Castellani" u Empoliju, niti u okviru Serie B, kao niti u utakmicama Serie A. Empoli je reklo bi se lagani favorit u ovoj utakmici, a nakon suspenzije vraća im se u sastav ključni igrač, Brazilac Eder. U redovima Torina u ovoj utakmici neće igrati kažnjeni Simone Loria, kao ni Matteo Rubin. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između ova dva rivala, a u okviru Serie B im je 3 - 0 - 0 ; 3 pobjede Empolija, 0 remija, 0 pobjeda Torina. )

Albinoleffe - Cittadella subota od 15.30 ( U jedinoj zasada ikada odigranoj utakmici na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" u Bergamu koja se zbila 21.4.2009. slavili su "seriani", odnosno Albinoleffe, a rezultat tada je bio 2 : 0 . Domaći sastav je nešto bliži pobjedi i ovoga puta, no gosti sa periferije grada Padove nalaze se u sasvim dobroj formi, te će pružiti zasigurno jak otpor. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Ascoli - Modena subota od 15.30 ( Ako se gleda tradicija igranih susreta između ova dva suparnika na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni onda se može reći da "marchigiani" ne bi trebali imati problema sa Modenesima u ovoj utakmici. No, Modena je aspirant na najviše pozicije na tablici Serie B, a osim toga jedinu zasada ostvarenu pobjedu na stadionu "Del Duca" u Ascoliju ostvarila je u prethodnoj sezoni, kada je golovima Oliveire i Bruna slavila s 0 : 2 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 6 - 1 - 1 .)

Mantova - Frosinone subota od 15.30 ( Gosti iz pokrajine Lazio su se samo jednom uspjeli vratiti neporaženi sa stadiona "Danilo Martelli" u Mantovi. Bilo je to 14.4.2007. godine kada im je i pobjeda bila vrlo blizu. Domaći su izjednačujući pogodak postigli u 91. min, a strijelac je bio Altinier. U redovima "virgiliana", odnosno Mantove u ovoj utakmici neće biti kažnjenog Manuela Spinalea. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Mantovi, a u okviru Serie B im je 2 - 1 - 0 . )

Padova - Reggina subota od 15.30 ( "Amaranto", odnosno Reggina nije nikada slavila u Padovi na stadionu "Euganeo". U njihovom zadnjem duelu igranom 1998. godine trijumf su odnijeli "Patavini", odnosno Padova, kada je bilo 3 : 1 . Zadnji svoj bod sa ovoga gostovanja Calabresi su donijeli 1996. godine. U sastavu Padove u ovoj utakmici neće igrati kažnjeni veznjak Vincenzo Italiano. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 6 - 3 - 0 . )

Salernitana - Ancona subota od 15.30 ( Tradicija igranih susreta na stadionu "Arechi" u Salernu govori da bi domaći trebali nastaviti niz pobjeda protiv Ancone i u ovome susretu. No, stvari su se u međuvremenu potpuno promijenile, jer Ancona grabi ka Serie A, dok je Salernitana najozbiljniji putnik zasada ka Serie C1. Prvi svoj međusobni susret ova dva rivala su odigrala daleke 1938/39. sezone, kada su "Campani", odnosno domaći slavili s 2 : 0 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Salernu, a u okviru Serie B im je 8 - 1 - 1 . )

Brescia - Crotone subota od 15.30 ( Ova dva rivala imaju samo dvije odigrane utakmice na kontu u okviru Serie B zasada. U tim utakmicama viđena je jedna pobjeda Bresciana, kao i jedan remi. Golove za domaće u tim utakmicama protiv "Pitagorica" postigli su Mareco i Possanzini. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 1 - 1 - 0 . )

Cesena - Gallipoli subota od 15.30 ( Ne treba uzalud ponovno naglašavati da "Romagnoli", odnosno Cesena redovito "melje" svoje suparnike na svome stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni. Reklo bi se da se toga neće spasiti ni ekipa Giuseppea Gianninija, tj. Gallipoli. Istina, i Salentini svoje bolje partije pružaju upravo u gostima, no čini se da im to ovoga puta ne bi trebalo pomoći. U jedinoj zasada odigranoj utakmici u okviru Serie B zabilježen je remi, dok su Salentini upravo na stadionu "Dino Manuzzi" osvojili Superkup Serie C1 koji je odigran 2009. godine. U sastavu Cesene neće igrati kažnjeni Maurizio Lauro. Ukupan omjer im je dakle 0 - 1 - 0 . )

Grosseto - Triestina subota od 15.30 ( U dva ikada zasada odigrana susreta između ovih rivala viđena je jedna pobjeda "maremmana", odnosno Grosseta, te jedan remi. A golovi na tim utakmicama djelo su Danileviciusa, Petrasa, Sforzinija i Granochea. U redovima domaćina neće igrati kažnjeni Consonni i Turati. Ukupan omjer im je dakle 1 - 1 - 0 . )

Sassuolo - Vicenza subota od 15.30 ( U jedinoj zasada odigranoj utakmici u okviru Serie B između ova dva protivnika zabilježen je remi, i to 17.3.2009. kada je bilo 0 : 0 . Domaćin se nalazi u izvrsnoj formi, te se očekuje nastavak njihove pozitivne serije u rezultati te u pohodu na prva vodeća mjesta na tablici Serie B. Ukupan omjer im je dakle 0 - 1 - 0 . )

Lecce - Piacenza ponedjeljak od 20.45 ( U Serie A u 4 odigrane utakmice između ove dvije ekipe "Emiliani" odnosno Piacenza je zabilježila i dvije pobjede, dok u okviru Serie B to im je za rukom, ili bolje rečeni za nogom uspjelo u jednom navratu. U ovom susretu favorit je naravno Lecce, koji je i lider na tablici, no rivali, uključujući prvenstveno Anconu, koja ima najlakši zadatak u ovome kolu, su im za petama. Ukupan omjer im je dakle 5 - 0 - 1 . )




- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.01.2010., srijeda

Odigrane dvije zaostale utakmice iz 17. kola Serie A. Od 20.45 1/4 finala kupa Italije : Fiorentina - Lazio

Prije nekoliko minuta završene su dvije zaostale utakmice iz 17. kola Serie A. Obje utakmice završile identičnim ishodom, odnosno podjelom bodova. No, uzbuđenja nisu izostala.

Bologna - Atalanta 2 : 2 (( U utakmici igranu na stadionu "Renato Dall'Ara u Bologni pred 23 000 gledatelja koji su mogli uživati u izuzetno zanimljivoj i dinamičnoj utakmici, u kojoj su oba kluba do samoga kraja pokušavali doći do pobjede. Treba reći da je domaći sastav ispustio prednost od 2 gola. Strijelci : 1-0 Marco Di Vaio u 20. min. 2-0 Marco Di Vaio u 35. min. 2-1 Thomas Manfredini u 38. min. 2-2 Javier Ernesto Chevanton u 63. min. U samom finišu susreta povoljne šanse su propuštali Britos i Di Vaio kod Bologne, a Padoin i Garics kod gostiju. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : BOLOGNA (4-4-2): Viviano; Raggi, Portanova, Britos, Lanna; Casarini, Guana, Mingazzini ( Bombardini od 53. min. ), Valiani ( Moras od 66. min. ); Di Vaio, Zalayeta ( Gimenez od 73. min. ). Na raspolaganju su bili : Colombo, Zenoni C., Santos, Adailton. Trener : Franco Colomba.
ATALANTA (4-4-1-1): Coppola; Garics, Talamonti, Manfredini T., Bellini; Ferreira Pinto ( Chevanton od 57. min. ), De Ascentis ( Ceravolo od 46. min. ), Guarente, Padoin; Doni C., Tiribocchi ( Aquafresca od 76.min. ). Na raspolaganju su bili : Consigli, Bianco, Capelli, Caserta, Valdes. Trener : Bortolo Mutti. Na tablici Bologna sada ima 20 bodova, te se nalazi na 17. mjestu, dok Atalanta ima 17 bodova, i zauzima jedno mjesto niže od Bologne. ))

Genoa - Bari 1 : 1 (( Na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovi pred 23 000 gledatelja viđeno je nešto manje uzbuđenja u odnosu na utakmicu u Bologni, no igranu jakim intenzitetom, gdje je remi najpravedniji ishod. Strijelci : 0-1 Paulo Vitor Barreto u 4. min. 1-1 Omar Milanetto u 53. min. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : GENOA (3-4-3): Amelia; Papastathopoulos ( Crespo od 47. min. ), Dainelli ( Biava od 51. min. ), Bocchetti; Rossi, Milanetto, Jurić, Criscito; Mesto, Suazo, Sculli ( Sculli od75. min. ). Na raspolaganju su bili : Scarpi, Moretti E., Biava, Tomović, Zapater, Ragusa, Crespo. Trener : Gian Piero Gasperini.
BARI (4-4-2): Gillet; Belmonte, Masiello A., Bonucci, Parisi ( S. Masiello od 15. min. ); Alvarez E. ( Camata od 62. min. ), Gazzi, Almiron, Koman; Meggiorini ( Castillo od 72. min. ), Barreto P. Na raspolaganju su bili : Padelli, Diamoutene, Allegretti, Donati M. Trener : Giampiero Ventura. Na tablici Genoa sada ima 28 bodova, dok Bari ima bod više, te sa 29 osvojenih bodova zauzima 9. poziciju. ))

Od 20.45 igra se prva utakmica 1/4 finala kupa Italije. U Firenzi na stadionu "Artemio Franchi" sastaju se Fiorentina i Lazio. Ekipe su na teren istrčale u slijedećim postavama : FIORENTINA (4-2-3-1) : 1 Frey; 29 De Silvestri, 2 Kroldrup, 14 Natali, 23 Pasqual ( od 52. Gobbi ); 4 Donadel, 18 Montolivo; 24 Santana ( od 60. Marchionni ), 10 Mutu ( od 74. Carraro ), 6 Vargas; 11 Gilardino. Na raspolaganju su : 35 Avramov, 25 Comotto, 16 Felipe, 32 Marchionni, 19 Gobbi, 21 Babacar, 45 Carraro. Trener : Cesare Prandelli. LAZIO (3-4-3) : 86 Muslera; 87 Diakite', 28 Stendardo ( od 46. Foggia ), 26 Radu; 32 Lichtsteiner ( od 69. Del Nero ), 6 Dabo, 11 Kolarov, 32 Brocchi; 5 Mauri ( od 71. Makinwa ); 9 Rocchi, 10 Zarate. Na raspolaganju su : 88 Berni, 3 Scaloni, 4 Firmani, 81 Del Nero, 13 Siviglia, 17 Foggia, 18 Makinwa. Trener : Davide Ballardini.
Fiorentina - Lazio 3 : 2 ( Strijelci : 1-0 Adrian Mutu u 9. min 1-0. 2-0 Adrian Mutu u 44. min. 2-1 Mauro Zarate' u 50. min. 3-1 Per Kroldrup u 58. min. 3-2 Tommaso Rocchi u 68. min. Fiorentina je tako prva obezbjedila plasman u 1/2 finala kupa Italije. )

Dvije vijesti iz "Calciomercata" : Kako je već bilo pisano u prethodnim postovima, Antonio Candreva je danas postao novim pojačanjem Juventusa. Vezni igrač, inače povremeni talijanski reprezentativac je došao iz Livorna, gdje je igrao kao posuđeni igrač u vlasništvu Udinesea.
Argentinac Maxi Lopez, bivši igrač River Plate, Barcelone i Gremia, a do danas u vlasništvu ruskog kluba FC Moskva je potpisao ugovor do 2013. godine sa Catanijom. Maxi Lopez je dugo vremena bio meta Lazia, koji su u nekoliko navrata bili blizu dovođenja u svoje redove ovog igrača.
- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Popis igrača koji zbog zarađenih crvenih, ili prekobrojnih žutih kartona neće nastupiti u narednom kolu

Talijanski disciplinski sportski savez je odredio kazne igračima koji su na utakmicama igranih ovog prethodnog vikenda zaradili crvene ili prekobrojne žute kartone, te tako neće nastupiti u narednom kolu, a oni su slijedeći :
Gianluca Curci ( Siena ), Fabio Simplicio i Edinson Cavani ( Palermo ), Pablo Ledesma ( Catania ), Felipe Melo ( Juventus ), Daniele Galloppa, Cristian Zaccardo te DavideLanzafame ( Parma ), Fabio Quagliarella i Leandro Rinaudo ( Napoli ), Gaby Mudingayi ( Bologna ), Stefan Daniel Radu ( Lazio ).

U Serie B to su slijedeći igrači : 2 utakmice neigranja dobili su Luigi Consonni ( Grosseto ) i Simone Loria ( Torino ), dok su po 1 utakmicu neigranja dobili Maurizio Lauro ( Cesena ), Radja Nainggolan ( Piacenza ), Marino De Almeida ( Lecce ), Vincenzo Italiano ( Padova ), Matteo Rubin ( Torino ), Manuel Spinale ( Mantova ), Mirko Turatti ( Grosseto ).
- 09:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večeras se igraju dvije zaostale utakmice iz 17. kola Serie A, te jedna utakmica 1/4 finala kupa Italije

Večeras se igraju dvije zaostale utakmice iz 17. kola Serie A, kao i jedna utakmica 1/4 finala kupa Italije. Evo najave tih utakmica:

Bologna - Atalanta od 18 h ( "Orobici" odnosno Atalanta su uspjeli ostvariti pobjedu u 3 navrata na stadionu "Renato Dall'Ara" u Bologni u zadnjih 5 susreta u okviru Serie A. Obje ekipe u ovaj meč ulaze sa vrlo važnim pobjedama iz prethodnog kola ; "bergamaschi" su na čelu sa novim trenerom Bortolom Muttijem slavili uvjerljivo protiv Lazia s 3 : 0 , dok su Bolognesi savladali Fiorentinu u gostima s 1 : 2 . U prošloj sezoni u susretu ova dva tima pobjedu je odnio gostujući sastav, kada je bilo 0 : 1 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Bologni, a u okviru Serie A im je 27 - 10 - 4 . )

Genoa - Bari od 18 h ( Zadnji trijumf Genoana u Serie A na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovi dogodio se 1991. godine, dok je naredne godine Bari ostvario svoju jedinu pobjedu u gostima kod večerašnjeg suparnika. U njihovom zadnjem duelu u okviru Serie A koji se odigrao u sezoni 1994/95. kada je bilo 1 : 1 . Ukupan omjer ikada odigranih susreta im je 14 - 5 - 1 . )

1/4 finala kupa Italije : Fiorentina - Lazio od 20.45. I u ovom stadiju igra se samo jedna utakmica. Ostale tri utakmice igraju se kroz 7 dana.

Vijesti iz "Calciomercata" : Vezni igrač Livorna, te povremeni talijanski reprezentativac Antonio Candreva blizu je prelaska u Juventus. Candrevin karton inače je u vlasništvu Udinesea. Marcelo Zalayeta, urugvajski napadač u redovima Bologne mogao bi preseliti u Livorno, gdje će već danas preseliti i Claudio Bellucci, napadač iz Sampdorie. Dojučerašnji vezni igračTorina Paolo Zanetti je novo pojačanje Atalante.
- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.01.2010., ponedjeljak

Večeras se igra i posljednja utakmica 22. kola Serie B. Sassuolo gost kod Crotonea

Od 20.45 igra se posljednja utakmica 22. kola talijanske Serie B. Na stadionu "Ezio Scida" u Crotoneu sastaju se domaći Crotone i Sassuolo, jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka prvenstva.
Crotone - Sassuolo (( "Stadio Ezio Scida di Crotone" - Ekipe će na teren istrčati u slijedećim sastavima : CROTONE (4-4-2) : 99 Concetti; 13 Legati, 22 Galeoto, 3 Morleo, 36 Abruzzese; 4 Galardo, 8 Mazzarani, 11 Petrilli, 29 De Martino; 85 Bonvissuto, 9 Gabionetta. SASSUOLO (4-3-2-1) : 32 Bressan; 30 Minelli, 89 Rossini, 15 Polenghi, 83 Bianco; 8 Riccio, 4 Magnanelli, 20 Fusani; 19 Salvetti, 7 Masucci; 18 Noselli.
Crotone - Sassuolo 1 : 2 - Strijelci : 0-1 Gianluigi Bianco u 60. min. 1-1 Antonino Bonvissuto u 65. min. iz penala. 1-2 Alessandro Noselli u 93. min. Sa ovom pobjedom Sassuolo sada ima 36 bodova, te se nalazi na visokom 4. mjestu na tablici Serie B, dok Crotone ima 25 bodova, te na tablici zauzima 18. mjesto. ))


- 20:15 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Nova pojačanja za Fiorentinu i Bolognu! U međuvremenu, Cristian Ledesma, playmaker Lazia odlučio : "Idem u Inter"!

Pantaleo Corvino, sportski direktor Fiorentine, danas je obavio još jednu važnu kupovinu u ovom zimskom prijelaznom roku za sastav "viola". Novo pojačanje tima iz Firenze je Mario Ariel Bolatti. 24-godišnji Bolatti, inače Argentinac koji igra na poziciji veznog igrača u Firenzu dolazi iz Porta. U međuvremenu, registirana su i dva odlaska iz Fiorentine : argentinski napadač Jose' Inacio Castillo je postao novim pojačanjem Barija, dok je mladi 20-godišnji napadač Savio N'Sereko, rodom inače iz Ugande prešao u Bolognu.
Cristian Ledesma, argentinski playmaker Lazia koji ima istu sudbinu kao i Goran Pandev ( od početka sezone ne igra u prvenstvu, i čeka ishod svoga zahjeva, odnosno odluku da se oslobodi Lazia bez odštete ) je odlučio da prijeđe u Inter. U zadnji čas je otpao transfer Julia Baptiste iz Rome u Inter, te će se vezano za propadanje ovog transfera o sudbini Nicolasa Burdissa, koji je na posudbi u Romi upravo iz Intera, a čiji je ugovor ustupanjem Baptiste upotpunosti trebao pripasti Romi, riješavati po završetku sezone.
Pietro Baccolo, 21-godišnji vezni igrač Padove od danas je novo pojačanje Parme. Baccolo je sa ekipom iz pokrajine Emilia potpisao ugovor do 2014. godine, ali će njegov karton biti u dvojnom vlasništvu između Padove i Parme.
- 19:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2010., nedjelja

Rezultati upravo završenih popodnevnih utakmica 20. kola Serie A

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 20. kola Serie A igrane ovog popodneva. Milan i Roma zabilježili su sigurne i uvjerljive pobjede nad Sienom i Genoom. Neugodna iznenađenja svojim navijačima danas su priredili Juventus, koji je poražen u Veroni u gostima kod Chieva, te Fiorentina koja je izgubila na svome terenu u "Apeninskom derbiju" protiv Bologne. Evo kompletnih rezultata, kao i obzora na odigrane utakmice :

Milan - Siena 4 : 0 (( Pred 45 000 gledatelja na stadionu "Giuseppe Meazza" u Milanu "rossoneri" su ispratili goste iz Siene sa 4 pogotka, a mogli su ih primiti i još nekoliko. Uzrok tome donekle je i isključenje golmana Siene Gianluce Curcija već u 10. minutu, te su "Toscani" ostatak susreta na terenu proveli sa 10 igrača. Strijelci : 1-0 De Assis Ronaldinho u 12. min iz penala, nakon prekršaja nad Marcom Borriellom za već spomenuto isključenje golmana Siene Gianluce Curcija. 2-0 Marco Borriello u 28. min. 3-0 De Assis Ronaldinho u 73. min. 4-0 De Assis Ronaldinho u 89. min. Danas izvanredni Brazilac je imao još nekoliko sjajnih solo-akcija za postizanje pogotka. Kod Siene vrijedi istaknuti dvije vrlo dobre prilike koje je imao Massimo Maccarone. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : MILAN : 1 Dida; 20 Abate, 13 Nesta ( 19 Favalli ), 33 Thiago Silva, 77 Antonini, 8 Gattuso, 21 Pirlo, 16 Flamini ( 18 Jankulovski ); 32 Beckham, 22 Borriello ( 9 Inzaghi ), 80 Ronaldinho. SIENA : 85 Curci, 87 Rosi, 6 Terzi, 15 Brandăo, 3 Del Grosso ( 19 Garofalo ), 8 Vergassola, 10 Codrea, 12 Ekdal, 21 Rossi ( 11 Calaio' ), 24 Jajalo ( 31 Pegolo ), 32 Maccarone. ))

Chievo - Juventus 1 : 0 (( Agonija, odnosno kriza Juventusa se nastavlja. Nakon uspješne epizode u srijedu u kupu Italije protiv Napolija, "bianconeri" su i danas pognute glave napustili travnjak stadiona "Marc'Antonio Bentegodi" u susretu protiv Chieva. Sigurno je jedno, a to je da trenera Juventusa Cira Ferrare očekuje još jedna vrući tjedan što se tiče njegovog mjesta na klupi "vecchie signore". "Mussi Volanti", odnosno "leteći magarci" su tako uspjeli po 1. put savladati Juventusa u nacionalnom prvenstvu Italije. Strijelac : 1-0 Gennaro Sardo u 33. min. Chievo je mogao ostvariti i veću pobjedu, s obzirom da su odlične šanse u završnici susreta propustili Elvis Abbruscato i Giampiero Pinzi. U napadu Juventusa od 1. minute zaigrao je Michele Paolucci, jučerašnje pojačanje iz Siene. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : CHIEVO : 28 Sorrentino; 20 Sardo ( 21 Frey ), 5 Mandelli, 33 Yepes, 4 Mantovani, 16 Rigoni, 10 Luciano, 7 Marcolini, 6 Pinzi; 11 Granoche ( 83 De Paula ), 22 Abbruscato ( 19 Ariatti ). JUVENTUS : 1 Buffon, 21 Grygera ( 15 Zebina ), 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso ( 7 Salihamidžić ), 4 Melo, 8 Marchisio ( 40 Immobile ), 29 De Ceglie; 28 Diego, 27 Paolucci, 10 Del Piero. ))

Roma - Genoa 3 : 0 ( Pred 30 000 gledatelja na rimskom "Olimpicu" "giallorossi" nastavljaju nizati pobjede, te uoči večerašnjeg derbija juga Italije između Napolija i Palerma zauzimaju 3. mjesto na tablici Serie A. Prve golove u dresu Rome danas je postigao Luca Toni uz ovacije najvatrenijih "Ultrasa" sa južne tribine. Strijelci : 1-0 Simone Perrotta u 16. min. 2-0 Luca Toni u 43. min. 3-0 Luca Toni u 59. min nakon sjajne asistencije Mirka Vučinića. Odličnu šansu za izjednačenje rezultata propustio je Giandomenico Mesto u 24. min. )

Sampdoria - Catania 1 : 1 ( "Blucerchiati" više jednostavno ne znaju za pobjedu! Danas pred svojim navijačima na stadionu "Luigi Ferraris" Genovesi nisu izvukli više od boda u susretu sa Catanijom, koja je igrala 3. susret na istom stadionu u zadnjih 10 dana! Strijelci : 0-1 Christian Ezeqiuel Llama u 17. min. 1-1 Giampaolo Pazzini u 44. min iz penala, nakon što ga je i sam izborio. U početnih 11 u sastavu Sampdorie danas su debitirali i dva najnovija pojačanja koji su u Genovu pristigli jučer : Marco Storari je zauzeo mjesto između stativa, dok je desno krilno mjesto zauzeo Stefano Guberti, pojačanje iz Rome. )

Fiorentina - Bologna 1 : 2 ( U dinamičnoj utakmici takozvanog "Apeninskog derbija" na stadionu "Artemio Franchi" pred skoro 30 000 gledatelja Bologna je ostvarila trijumf na gostujućem terenu čekan više od godinu dana. "Viole"su nakon naporne utakmice u četvrtak protiv Chieva u kupu Italije izgubile danas vrlo važnu utakmicu za ostajanje u kontaktu sa ekipama koje aspiriraju na 4. mjesto na tablici. Strijelci : 0-1 Henry Gimenez u 27. min. 0-1 Marco Di Vaio u 44. min. 1-2 Adrian Mutu u 50. min. Zanimljivo da je u 38. minutu bio dosuđen penal za Bolognu nakon prekršaja nad Di Vaiom, no na intervenciju pomožnog suca je ta odluka glavnog djelitelja pravde anulirana. Odlične šanse za ostvarivanje barem remija za Fiorentinu su promašili Riccardo Montolivo i Alberto Gilardino. Odličan na golu Bologne je bio Emiliano Viviano. )

Atalanta - Lazio 3 : 0 ( "Bergamaschi" su utakmicu prelomili, odnosno riješili u svoju korist već u prvih pola sata utakmice. Lazio je još jednom potpuno podbacio, te se nalazi u nezavidom položaju na tablici Serie A, vrlo blizu zone ispadanja. Bio je ovo uspješan debi na klupi Atalante novog trenera, inače rođenog u Bergamu, Bortola Muttija, kao i što je viđen pravi Doni - show, koji je radio na ovoj utakmici sve što je želio. Strijelci : 1-0 Cristiano Doni u 4. min. 2-0 Cristiano Doni u 8. min. 3-0 Simone Padoin u 33. min. Odličnu šansu za uvećanje rezultata propustio je centarfor domaćih Simone Tiribocchi. )

Parma - Udinese 0 : 0 ( Po oblačnom vremenu, pred gotovo 20 000 gledatelja na stadionu "Ennio Tardini" u naelektiriziranoj atmosferi između igrača obje ekipe viđen je remi, mada je Udinese ima superiornost na terenu kako u šansama, tako i u ljudstvu na terenu, pošto je u 30. min isključen vezni igrač Parme Daniele Galloppa. No, ipak, Parma je na raspolaganju imala zarađeni penal u 25. minuti utakmice pošto je u kaznenom prostoru oboren Blerim Džemaili. Nicoli Amorusu golman Udinesea, ujedno reprezentativac Slovenije Samir Handanovič je obranio udarac. )

Napoli - Palermo večeras od 20.45 ( Na stadionu "San Paolo" u Napulju pred posjetom od blizu 60 000 gledatelja igra se veliki derbi juga Italije. Ekipe će na teren istrčati u slijedećim sastavima : NAPOLI (3-4-2-1) : 26 De Sanctis ; 77 Rinaudo, 28 Cannavaro, 2 Grava ; 11 Maggio, 23 Gargano, 5 Pazienza ( 21 Cigarini ), 6 Aronica ( 8 Dossena ) ; 17 Hamsik, 27 Quagliarella ; 19 Denis ( 9 Hoffer ). PALERMO (4-3-1-2) : 46 Sirigu ; 16 Cassani, 3 Goian, 5 Bovo, 42 Balzaretti ; 23 Bresciano, 8 Migliaccio, 9 Nocerino ; 30 Simplicio ; 7 Cavani ( 20 Budan ), 10 Miccoli ( 6 Pastore ). Napoli - Palermo 0 : 0 "Rosanero", odnosno "rozo-crni" su u 22. min propustili realizirati penal preko Fabrizia Miccolija, čiji je šut sjajnom reakcijom zaustavio golman Napolija Morgan De Sanctis. Prethodno je faul za najstrožu kaznu skrivio Leandro Rinaudo nesmotreno startujući nad Edinsonom Cavanijem. Najbolje šanse za Napoli još u 1. poluvremenu propustili su Gustavo German Denis i Marek Hamsik. )

Cagliari - Livorno 3 : 0 - odigrano sinoć

Bari - Inter 2 : 2 - odigrano sinoć

Tablica nakon nekompletnih 20. odigranih kola sada izgleda ovako :

1. Inter 46
2. Milan 40 (-1)
3. Roma 35
4. Napoli 34
5. Juventus 33
6. Palermo 31
7. Fiorentina 30 (-1)
8. Cagliari 30 (-1)
9. Parma 29
10. Bari 28 (-1)
11. Chievo 27
12. Genoa 27 (-1)
13. Sampdoria 27
14. Livorno 21
15. Udinese 20 (-1)
16. Lazio 20
17. Bologna 19 (-1)
18. Atalanta 16 (-1)
19. Catania 16
20. Siena 12

Lista strijelaca :

12 - Di Natale ( Udinese )
12 - Milito ( Inter )
9 - Totti ( Roma )
9 - Gilardino ( Fiorentina )
9 - Matri ( Cagliari )
9 - Pazzini ( Sampdoria )
9 - Ronaldinho ( Milan )
8 - Maccarone ( Siena )
8 - Barreto ( Bari )
8 - Hamsik ( Napoli )
8 - Eto'o ( Inter )
7 - Pato ( Milan )
7 - Trezeguet ( Juventus ) , itd.


- 16:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.01.2010., subota

Večeras odigrane prve dvije utakmice 20. kola Serie A

Večeras su odigrane prve dvije utakmice 20. kola Serie A. U onoj prvoj igranoj od 18 h Cagliari je na stadionu "Sant'Elia" u svim segmentima igre nadvisio Livorna, te trenutno dijeli 6. poziciju na tablici u društvu Fiorentine i Palerma. U ovim trenucima na stadionu "San Nicola" pred 53 000 gledatelja u Bariju igraju Bari - Inter.
Cagliari - Livorno 3 : 0 ( Strijelci : 1-0 Joaquin Larrivey u 3. min. 2-0 Joaquin Larrivey u 49. min. 3-0 Jeda u 64. min. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : CAGLIARI (4-3-1-2): Marchetti; Canini, Lopez, Astori, Agostini; Biondini, Parola, Lazzari ( od 74. Dessena ); Cossu ( od 82. Barone ); Matri ( od 62. Jeda ), Larrivey. Na raspolaganju su bili : Vigorito, Marzoratti, Astori, Barone, Sivakov, Nenč, Jeda. Trener : Massimiliano Allegri.
LIVORNO (3-5-2); De Lucia; Rivas, Diniz, Perticone; Raimondi, Bergvold, Mozart, Filippini, Vitale ( od 52. Danilevicius ); Tavano ( od 46. Candreva ), Lucarelli. Na raspolaganju su bili : Benussi, Modica, Marchini, Cellerino, Dionisi, Danilevicius, Candreva. Trener : Serse Cosmi. )

Bari - Inter 2 : 2 ( Pred 53 000 gledatelja na ispunjenom do posljednjeg mjesta stadionu "San Nicola" u Bariju "biancorossi", odnosno crveno-bijeli iz Barija su bili blizu da prirede još jedno u redu iznenađenja i da savladaju neprikosnovenog lidera prvenstva Intera, kojeg su i u 1. kolu na otvaranju prvenstva dosta namučili remiziravši s 1 : 1. "Galletti", odnosno "pijetlovi" iz Barija su čitavu utakmicu odigrali u ofanzivi, te su u 1. poluvremenu propustili dvije odlične šanse preko Riccarda Meggiorinija i Paula Vitora Barreta. Strijelci : 1-0 Paulo Vitor Barreto u 60. min iz penala. 2-0 Paulo Vitor Barreto u 63. min.iz penala. 2-1 Goran Pandev u 69. min. 2-2 Diego Milito u 74. min. iz penala. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : BARI : (4-4-2) 1 Gillet; 15 Belmonte, 5 A.Maisello, 19 Bonucci, 21 Parisi; 90 Alvarez ( od 89. 88 Kamata ), 14 Gazzi, 16 Donati, 11 Koman; 69 Meggiorini, 10 Barreto. Na raspolaganju su bili : 25 Padelli, 7 Rivas, 9 De Vezze, 18 S. Masiello, 18 Greco, 30 Allegretti, 88 Kamata. Trener : Giampiero Ventura.
INTER : (4-2-3-1) 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 2 Cordoba; 11 Muntari, 4 Zanetti; 45 Balotelli ( od 78. 19 Cambiaso ), 10 Sneijder, 27 Pandev; 22 Milito. Na raspolaganju su bili : 1 Toldo, 7 Quaresma, 19 Cambiasso, 23 Materazzi, 39 Santon, 44 Carlsen, 89 Arnautović. Trener : José Mourinho. )

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica 22. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice igrane ovog popodneva 22. kola talijanske Serie B. Svakako treba izdvojiti uvjerljivu pobjedu Torina nad Grossetom, kao i 4. uzastopnu pobjedu u prvenstvu Ascolija, ovaj put u gostima kod Gallipolija. Na vrhu tablice vodećem dvojcu Lecceu i Anconi priključila se i Cesena, koja je danas slavila u Reggio Calabriji protiv sve slabije Reggine. Evo svih rezultata, te obzora na odigrane utakmice :

Torino - Grosseto 4 : 1 ( Na stadionu "Olimpico di Torino" pred 14 000 gledatelja koji su i danas protestirali tako što se uopće nisu čuli na tribinama tokom današnje utakmice, "granata" je konačno uspjela zabilježiti pobjedu. Povratnički debi na klupi Torina imao je i novi-stari trener Stefano Colantuono. Strijelci : 0-1 Austrijski internacionalac Thomas Pichlmann u 23. min. 1-1 Rolando Bianchi u 28. min. 2-1 reprezentativac Hondurasa Julio Cesar Leon u 45. min iz slobodnog udarca sa oko 20 metara od gola Grosseta. 3-1 Brazilac, i novo pojačanje iz Napolija Inacio Pia' u 57. min. 4-1 Andrea Gassbaroni u 75.min. Najbolju šansu za goste pri rezultatu 0 : 0 imao je strijelac vodećeg gola za "maremmane", odnosno za Grosseto Thomas Pichlmann. Obje ekipe su utakmicu završile s 10 igrača na terenu, pošto je najprije kod Grosseta isključen Luigi Consonni, a nedugo nakon toga, u 84. min. i Simone Loria kod Torina. )

Gallipoli - Ascoli 1 : 4 ( "Marchigiani", odnosno "crno-bijeli" iz Ascolija igraju kao preporođeni u posljednjih nekoliko kola. Danas su na teškom terenu u Lecce na stadionu "Via del Mare" zabilježili i 4. uzastopnu pobjedu u prvenstvu, te se sada nalaze u mirnijoj zoni na tablici Serie B. Strijelci : 1-0 Ciro Ginestra u 5. min. 1-1 Arturo Lupoli u 8. min. 1-2 Mirko Antenucci u 19. min sjajnim udarcem sa oko 17 metara od gola golmana domaćih Carla Sciaronea. 1-3 Vincenzo Sommese u 43. min. 1-4 Mirko Antenucci u 65. min. )

Reggina - Cesena 1 : 3 ( Vrlo važnu pobjedu, ovoga puta na gostujućem terenu zabilježila je i Cesena, koja obično svoje protivnike doslovice melje na svome stadionu "Dino Manuzzi" u Ceseni. S druge strane, ekipa Reggine pada u sve veću krizu, te im kako stvari stoje predstoji borba za opstanak u Serie B. Strijelci : 1-0 Maurizio Lanzaro u 9. min. koji je odmah zaradio i žuti karton zbog skidanja majice prilikom postignutog gola. 1-1 Marco Parolo u 48. min. 1-2 Brazilac Raymundo Do Prado u 66. min. 1-3 Christian Bucchi u 93. min iz klasičnog kontranapada. Ipak, najbolju šansu na utakmici imala je Reggina preko Biagia Pagana u 40. min. pri rezultatu 1 : 0 za domaće. Isti igrač je u 73.min promašio i penal za Regginu pri rezultatu od 1 : 2 . Njegov udarac obranio je specijalist za skidanje penala golman Cesene Francesco Antonioli. )

Cittadella - Brescia 1 : 1 ( Gostujući tim iz pokrajine Lombardia je dugo, do pred sam kraj utakmice na stadionu "Pier Angelo Tombolato" u Cittadelli pred 4 000 gledatelja držao pobjedu u rukama, te u tim trenucima i visoko 4. mjesto na tablici Serie B. Strijelci : 0-1 Andrea Caracciolo u 45+1 min. 1-1 Matteo Ardemagni u 86. min iz penala zbog prekršaja nad Antimom Iuncom. Iunco je imao i najzapaženiju šansu na utakmici kada je u 1. minuti utakmice promašio penal za vodstvo svoje ekipe. )

Triestina - Mantova 2 : 1 ( Na stadionu "Nereo Rocco" u Trstu pred svega 3 000 gledatelja "alabardati" su konačno uspjeli zabilježiti vrlo važnu pobjedu nad takoreći direktnim konkurentom u borbi za izbjegavanje Play - Outa na kraju regularnog dijela sezone. Strijelci : 1-0 Emanuele Testini u 28. min. 2-0 Emanuele Testini u 57. min iz penala. 2-1 Matteo Lanzoni u 81. min. Centarfor Triestine Denis Godeas je u 41. min promašio penal. )

Vicenza - Albinoleffe 1 : 2 ( Gostujućom pobjedom danas se osladio i sastav s periferije Bergama slavivši na tradicionalno teškom terenu stadiona "Romea Mentija" u Vicenzi gdje se danas okupilo oko 6 000 gledatelja. Bio je ovo 4. uzastopni trijumf u prvenstvu Albinolffea, dok je Vicenza po 1. put poražena na svome terenu u ovom prvenstvu. Trener "seriana" Emiliano Mondonico je postavio sjajnu taktiku protiv Vicentina, zgusnuvši vezni red sa petoricom malih igrača. Strijelci : 1-0 Riccardo Sgrigna u 25. min. 1-1 Gabriele Perico u 43. min. 1-2 Simone Laner u 55. min. )

Piacenza - Empoli 0 : 0 ( Ovo je bila najmiroljubivija utakmica ovoga kola. Iako su bodovi bili potrebni objema ekipama, Empoliju za skok na mjesta koja vode u Play - Off po završetku prvenstva, a Piacenzi za bijeg sa mjesta koja vode u Play - Out. Najbolju šansu na utakmici propustio je vezni igrač Empolija Ighli Vannucchi u 2. poluvremenu. )

Modena - Padova 0 : 0 ( Utakmica na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni pred 6 000 gledatelja je završena najpravednijim ishodom, dakle podjelom bodova. Najizglednije prilike na utakmici propustili su Domenico Girardi za Modenu, te Matias Claudio Cuffa za Padovu. )

Frosinone - Mantova 1 : 0 (( Na stadionu "Matusa" u Frosinoneu pred 5 000 gledatelja može se s pravom reći da je Salernitana, inače "fenjeraš" na tablici Serie B, danas zaslužila puno više od minimalnog poraza protiv neuvjerljivog Frosinonea, koji se zahvaljujući ovoj pobjedi ponovo našao na vrlo visokoj poziciji na tablici Serie B. Strijelac : 1-0 Gennaro Troianiello u 23. min. Gosti iz Salerna su imali nekoliko vrlo dobrih prilika za postizanje golova, no Francesco Caputo i Evans Soligo prije svih bili su neprecizni pred golom golmana "ciociara" Vincenza Sicignana koji je s nekoliko odličnih intervencija spasio svoju ekipu od gubitka bod(ov)a. ))

Crotone - Sassuolo ponedjeljak od 20.45

Ancona - Lecce 1 : 1 - odigrano sinoć

Tablica nakon nekompletno odigranog 22. kola sada izgleda ovako :

1. Lecce 39
2. Cesena 38
3. Ancona 37 (-1)
4. Frosinone 34
5. Sassuolo 33 (-1)
6. Empoli 33
7. Grosseto 33
8. Brescia 32
9. Modena 32
10. Torino 30
11. Albinoleffe 29 (-1)
12. Vicenza 28
13. Ascoli 28
14. Gallipoli 28
15. Triestina 27
16. Cittadella 26
17. Padova 26
18. Crotone 25 (-1)
19. Reggina 23
20. Piacenza 21 (-1)
21. Mantova 19 (-1)
22. Salernitana 12 (-1)

Lista strijelaca :

14 - Antenucci ( Ascoli )
14 - Mastronunzio ( Ancona )
13 - Bianchi ( Torino )
13 - Caracciolo ( Brescia )
12 - Pinilla ( Grosseto )
10 - Noselli ( Sassuolo )
9 - Corvia ( Lecce )
9 - Eder ( Empoli ), itd.







- 17:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.01.2010., petak

U prvoj utakmici 22. kola Serie B, u velikom derbiju Ancona i Lecce podijelili bodove

Prije nekoliko minuta završena je prva utakmica 22. kola talijanske Serie B. U velikom derbiju, u susretu vodećih ekipa na tablici Ancone i Leccea unatoč dinamičnoj utakmici satkanoj emocijama pobjednika na kraju nije bilo.
Ancona - Lecce 1 : 1 (( Na stadionu "Del Conero" u Anconi Lecce je uspio ostati neporažen, te je time zadržao lidersku poziciju na tablici, i prednost od 2 boda, uz istina utakmicu više od svoga večerašnjeg suparnika. Strijelci : 0-1 Djamel Mesbah u 60. min udarcem u sami kut iz kaznenog prostora sa nekih 12 metara od gola golmana Ancone Juniora Coste. 1-1 Matias Martin Miramontes udarcem glavom u 73. min. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : ANCONA : 1 Júnior Costa ; 13 Cosenza, 22 Milani, 6 Cristante, 16 Zavagno, 4 Catinali, 3 Surraco ( od 62. 7 Schiattarella ), 19 Miramontes ( od 82. 14 Mustacchio ), 21 De Falco ; 9 Mastronunzio, 8 Colacone. Trener : Walter Salvioni. LECCE : 22 Rosati ; 19 Mazzotta, 6 Angelo ( od 80. 3 Belleri ), 14 Fabiano, 21 Terranova ; 20 Vives, 11 Mesbah ( od 83. 89 Marilungo ), 8 Munari, 18 Giacomazzi, 34 Defendi ; 9 Corvia. Trener : Luigi De Canio. Sve ostale utakmice, izuzev meča između Crotonea i Sassuola koji se igra u ponedjeljak, igraju se sutra s početkom od 15.30 h nakon kojih slijedi opširan post sa rezultatim, strijelcima i zanimljivostima iz tih utakmica. ))


- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava 20. kola Serie A

Ovog vikenda u standardnim terminima igra se 20. kolo Serie A. Od interesantnijih duela svakako treba izdvojiti onaj u Rimu gdje se sastaju Genoa i Roma, te onaj u Napulju gdje na noge Napolitancima dolazi Palermo. Evo parova, kao i najave svih utakmica :

Cagliari - Livorno subota od 18 h ( "Amaranto" odnosno Livorno nije nikada slavio pobjedu na stadionu "Sant'Elia" u Cagliariju, pa čak ni u utakmicama u okviru Serie B, kojih je bilo u sasvim dovoljnom broju. S druge strane, ekipa sa Sardinije također nikada nije zabilježila pobjedu nad Livornom u okviru Serie A. Navijači Cagliarija su inače ovih dana u strahu što će biti s njihovim klubom, s obzirom da predsjednik otočana Massimo Cellino kupuje po svemu sudeći londonski klub West Ham. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između ove dvije ekipe u okviru Serie A im je 0 - 4 - 0 ; 0 pobjeda Cagliarija, 4 remija, 0 pobjeda Livorna. )

Bari - Inter subota od 20.45 ( Stadion "San Nicola" će i ovom prilikom biti ispunjen do posljednjeg mjesta što znači da se očekuje posjet od preko 50 000 gledatelja. U periodu od 1. mjeseca 1996. godine pa do 12. mjeseca 1999. godine "galletti" odnosno "pijetlovi" iz Barija su zabilježili 4 uzastopne pobjede nad Interom. U zadnjem njihovom duelu u okviru Serie A u sezoni 2000/01. gosti iz Milana su slavili s 1 : 2 . U redovima Barija neće igrati kažnjeni Brazilac Sergio Almiron, kao ni povrijeđeni defanzivni igrač, koji će usput rečeno odsustvovati do kraja prvenstva, Andrea Ranocchia, dok su u Interu mislima okrenuti ka "Calciomercatu", najnovije pojačanje bi trebao biti Julio Baptista iz Rome. Ukupan omjer im je 9 - 7 - 11 . )

Atalanta - Lazio nedjelja od 15 h ( U taboru Atalante je dosta konfuzno stanje, te će novi trener "bergamascha" Bortolo Mutti biti na velikom iskušenju uoči gostovanja renomiranog protivnika kojemu također ne cvjetaju ruže, barem što se prvenstva tiče. "Biancocelesti" nisu pobjedili u Bergamu u periodu od 1957. pa do 1966. godine kada su upisali 14 remija i 6 poraza. U njihovom posljednjem srazu koji se odigrao prošle godine slavili su "orobici", odnosno Atalanta rezultatom od 2 : 0 . U redovima Lazia neće igrati kažnjeni Aleksandar Kolarov. Ukupan omjer ikada odigranih susreta na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" im je 17 - 20 - 5 . )

Chievo - Juventus nedjelja od 15 h ( Na stadionu "Marc'Antonio Bentegodi" u Veroni se također očekuje ispunjen stadion sa posjetom od preko 30 000 gledatelja. "Mussi Volanti", odnosno "leteći magarci" se nalaze u seriji od 4 uzastopna poraza, te će pokušati tom negativnom trendu stati na kraj. Jedini bod koji su "clivensi" odnosno Chievo osvojio u utakmicama protiv Juventusa na svome terenu je bio onaj iz sezone 2005/06. kada je bilo 1 : 1 . S druge strane, "bianconeri" će nastojati u pobjedničkom raspoloženju dočekati veliki derbi sa Romom u narednom kolu, kada će biti lišeni podrške najvatrenijih "Ultrasa" sa "Curve Sud", odnosno sa južne tribine, jer im je danas talijanski disciplinski savez odredio kaznu zatvaranja te tribine u narednom kolu zbog prozivanja, odnosno rasističkih povika prema igraču Intera Mariu Balotelliju čak i za vrijeme kup-utakmice protiv Napolija u srijedu. U sastavu Juventusa opet neće igrati nekoliko važnih povrijeđenih igrača, najnoviji na toj listi je Danas Christian Poulsen, dok je Brazilac Amauri kažnjen. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između Chieva i Juventusa, na stadionu u Veroni je 0 - 1 - 5 , uz gol-razliku od 4 : 13 u korist "vecchie signore" iz Torina. )

Fiorentina - Bologna nedjelja od 15 h ( Ova utakmica se u Italiji naziva "Apeninskim derbijem", te uvijek obiluje dodatnom nervozom, odnosno povišenim tenzijama. Prvi ovakav derbi između ovih dviju ekipa je odigran davnog 11.5.1923. godine kada je trijumf odnijela ekipa "felsinea", odnosno Bologne, bilo je 2 : 3 . U njihovom zadnjem srazu koji je odigran 2008. godine na stadionu "Artemio Franchi" i Firenzi slavili su domaći s 1 : 0 . U redovima "viola" neće igrati kažnjeni Marco Donadel, kao i Jose' Inacio Castillo, koji je svejedno na putu da postane novim pojačanjem Barija. Ukupan omjer im je 31 - 15 - 13 . )

Milan - Siena nedjelja od 15 h ( "Rossoneri" pred ovu utakmicu ulaze u sjajnom raspoloženju s obzirom da svoje protivnike melju, a da pritome postižu dosta golova, pružajući tako svojim "Ultrasima" veliko zadovoljstvo. Ništa drugo po ocjenama mnogih u Italiji neće dočekati ni Sienu. Ekipa iz Toscane je uspjela samo u jednom navratu da "otkine 1 bod" Milanu na stadionu u kvartu "San Siro". Desilo se to 2006. godine kada je bilo 0 : 0 . U njihovom zadnjem duelu Milan je slavio s 2 : 1 , a pobjedonosni gol djelo je Brazilca Kake' iz penala. U redovima Milana neće igrati kažnjeni Massimo Ambrosini, dok kod Siene zbog istog razloga neće nastupiti Reginaldo, kao ni Emilson Sanchez Cribari, inače oba Brazilca. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie A im je 5 - 1 - 0 . )

Parma - Udinese nedjelja od 15 h ( Jedini remi koji je ikada odigran između ove dvije ekipe na stadionu "Ennio Tardini" u okviru Serie A se zbio u sezoni 1999/2000. kada je bilo 0 : 0 . U njihovom zadnjem srazu koji je odigran u sezoni 2007/08. trijimfirala je Parma s 2 : 0 . U redovima "Parmensa" neće igrati kažnjeni Christian Panucci, dok kod Udinesea neće nastupiti Švicarac sa turskim korijenima Gokhan Inler. Ukupan omjer im je 9 - 1 - 5 . )

Roma - Genoa nedjelja od 15 h ( Ovo je jedna od dvije najzanimljivije utakmice ovoga kola, u kojoj se očekuje dosta golova sa ofanzivnom igrom na obje strane. Liguri, odnosno Genoa je u glavnom gradu Italije, na gostovanju kod Rome uspjela slaviti samo jedanput u zadnjih 58 godina, i to u sezoni 1989/90. kada je bilo 0 : 1 . U prošloj sezoni slavili su "giallorossi" s uvjerljivih 3 : 0 . Ove ekipa u ovaj susret ulaze u različitom raspoloženju, s obzirom da je Roma pobjedom protiv Triestine ušla u 1/4 finala kupa Italije, dok je Genoa pomalo iznenađujuće izgubila na svome terenu od Catanie. )

Sampdoria - Catania nedjelja od 15 h ( Ovo je za Cataniju tradicijski jedno od najnezgodnijih gostovanja. "Etnei" odnosno "crveno-plavi" iz Catanije su samo jednom uspjeli pobjediti na stadionu "Luigi Ferraris" ekipu Sampdorie. Bilo je to u sezoni 1964/65. Nakon toga susreta "blucerchiati" odnosno Sampdoria je zabilježila 10 uzastopnih pobjeda, što u Serie A, što u Serie B. U prošloj sezoni uvjerljivo su slavili domaći s 3 : 0 . Ukupan omjer im je 10 - 1 - 1 . )

Napoli - Palermo nedjelja od 20.45 ( Ova utakmica između Napolija i Palerma se naziva i velikim derbijem juga Italije. Do danas je prodano oko 30 000 karata za ovaj meč, te se na stadionu "San Paolo" i ovoga puta očekuje posjet od preko 50 000 gledatelja. Obje ekipe se u prvenstvu nalaze u odličnoj formi, mada su obje izgubile ove srijede, odnosno četvrtka svoje utakmice u kupu Italije. U njihovom zadnjem susretu u prošloj sezoni pobjedu je odnio Napoli rezultatom 2 : 1, a golove su postigli Marek Hamsik, koji je jučer dobio prvu prinovu u obitelji, te Marcelo Zalayeta, dok je strijelac za Sicilijance bio Fabrizio Miccoli. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu "San Paolo" u Napulju im je 13 - 3 - 1 . )
- 15:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

14.01.2010., četvrtak

U preostalim utakmicama 1/8 finala kupa Italije prolaz dalje izborili Fiorentina, Udinese i Lazio

Danas popodne, odnosno večeras odigrane su preostale 3 utakmice 1/8 finala kupa Italije. U susretima koji su protekli bez pretjeranih iznenađenja prolaz dalje izborili su Fiorentina, Udinese i Lazio.

Fiorentina - Chievo 3 : 2 ( Gosti iz Verone su pružili vrlo jak otpor Fiorentini, koja se morala dosta namučiti kako bi izborila prolaz u 1/4 finala kupa Italije gdje će se sastati s Laziom. Strijelci : 0-1 Juan Pablo Granoche u 7. min. 1-1 Adrian Mutu u 35. min. 1-2 Simone Bentivoglio u 38. min. 2-2 Khouma Babacar u 75. min. 3-2 Adrian Mutu u 77. min. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : FIORENTINA (4-2-3-1): Avramov; Comotto, Kroldrup, Natali, Pasqual; Donadel, Gobbi; De Silvestri, Mutu, Santana; Babacar. U 2. poluvremenu u igru su ušli Montolivo i Marchionni, i mladi Carraro. Na raspolaganju su još bili : Seculin, Felipe, Jorgensen, Agyei. Trener : Cesare Prandelli.
CHIEVO (4-3-1-2): Squizzi, Frey, Morero, Mandelli, Mantovani; Bentivoglio Iori, Ariatti; Hanine; Granoche, De Paula. U 2. poluvremenu u igru su ušli Sardo, Pinzi i Abbruscato. Na raspolaganju su bili : Sorrentino, Marcolini, Bogdani, Yepes. Trener : Domenico Di Carlo. )

Udinese - Lumezzane 2 : 0 ( Poslije Novare, danas je na sceni bio još jedan trećeligaš u nadi da će napraviti iznenađenje i iz daljnjeg natjecanja izbaciti puno renomiranijeg protivnika. Puleni novog trenera "Friulana" Giannija De Biasija nisu dopustili nikakvo iznenađenje, te su se plasirali u 1/4 finala kupa Italije gdje ih na "San Siru" 20.1. čeka Milan. Strijelci : 1-0 Francesco Lodi u 45. min iz penala. 2-0 Bernardo Corradi u 61. min. )

Lazio - Palermo 2 : 0 ( Bio je ovo prije svega duel trenera Davide Ballardinija s jedne strane, te Delia Rossija s druge strane, s obzirom da su u bliskoj prošlosti bili na inverznim klupama Palerma, odnosno Lazia. Gosti sa Sicilije bili su nešto bolji suparnik, no pobjeda je ipak ostala u Rimu. Odlične šanse za Palermo propustili su Argentinac Javier Pastore, Fabrizio Miccoli, te još jedan Argentinac u redovima "rosanera" Nicolas Bertolo'. Strijelci : 1-0 Aleksandar Kolarov u 57. min snažnim udarcem sa oko 20-ak metara. 2-0 Sergio Floccari u 74. min kojemu je ovo bio 4. gol u 3 nastupa za Lazio, otkako je pojačao "biancoceleste", došavši u ovom zimskom prijelaznom roku iz Genoe. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : LAZIO: 86 Muslera, 5 Mauri, 10 Zarate, 11 Kolarov, 20 Floccari, 26 Radu, 28 Stendardo, 32 Brocchi, 33 Baronio (cap.), 81 Del Nero, 87 Diakite'. U 2. poluvremenu igrali su još 2 Liechtsteiner i 9 Rocchi. Na raspolaganju su još bili : 88 Berni, 3 Scaloni, 4 Firmani, 13 Siviglia, 21 Inzaghi. Trener : Davide Ballardini.
PALERMO: 46 Sirigu, 5 Bovo, 6 Pastore, 7 Cavani, 8 Migliaccio, 9 Nocerino, 10 Miccoli, 11 Liverani (cap.), 16 Cassani, 24 Kjaer, 42 Balzaretti. U 2. poluvremenu u igru su ušli 14 Bertolo, 30 Simplicio. Na raspolaganju su bili još : 1 Brichetto, 3 Goian, 21 Melinte, 88 Blasi, 90 Hernandez. All. Delio Rossi. )

U 1/4 finala kupa Italije gdje se opet igra samo jedna utakmica, i to na terenu bolje plasirane ekipe u prethodnom prvenstvu sastaju se :

Inter - Juventus 28.1
Fiorentina - Lazio 21.1
Roma - Catania 27.1
Milan - Udinese 20.1

- 22:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najava 22. kola Serie B

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 22. kola Serie B. Svi susreti ovoga kola su u sjeni velikog derbija u kojem se sastaju dvije prvoplasirane ekipe na tablici, dakle Ancona i Lecce. Evo svih parova, kao i najave tih utakmica :

Ancona - Lecce petak od 20.45 ( Na stadionu "Del Conero" u Anconi sastaju se vodeće ekipe sa tablice Serie B. Sve oči bit će uprte u napadački dvojac "marchigiana" Roberto Colacone - Salvatore Mastronunzio, dok s druge strane pažnju treba izdvojtii na mladog strijelca Leccea Danielea Corviu. U sastavu Leccea na ovoj utakmici pravo nastupa nema kažnjeni francuski napadač Allain Pierre Baclet. U njihovom zadnjem duelu u okviru Serie B trijumf su odnijeli Salentini, odnosno Lecce, koji je u sezoni 2002/03. slavio s 1 : 3 . Ukupan omjer ikada odigranih susreta između ove dvije ekipe, a u okviru Serie B im je 2 - 0 - 2 ; dakle 2 pobjede Ancone, 0 remija, 2 pobjede Leccea. )

Cittadella - Brescia subota od 15.30 ( Obje ekipe su trenutno u jako dobroj formi, te imaju iza sebe zapažene rezultate u prethodnim kolima. U jedinoj do sada odigranoj utakmici između ova dva sastava na stadionu "Tombolato" u Cittadelli, mjestašcu nadomaka grada Padove, a bilo je to 13.12.2008. godine slavlje su odnijeli "Veneti", odnosno puleni trenera Claudia Foscarinija, kada je bilo 2 : 0 . S druge strane, u redovima Brescie raspoloženje je pokvarila vijest da je njihov napadač Francesco Flachi opet bio pozitivan na kokain, na doping-kontroli nakon utakmice Brescia - Modena koja je odigrana prije mjesec i pol, a na kojoj je upravo njegov gol donio pobjedu Bresciji. Ukupan omjer im je dakle 1 - 0 - 0 . )

Frosinone - Salernitana subota od 15.30 ( U jedinoj ikada odigranoj utakmici na stadionu "Matusa" u Frosinineu između ove dvije ekipe trijumfirala je gostujuća ekipa iz Salerna. Desilo se to 7.2.2009. kada je rezultat bio 0 : 2 . Domaćin iz pokrajine Lazio pruža igre toplo-hladno, i ako želi plasman ka samom vrhu tablice morat će pokazati kontinuitet u igri, ali i u rezultatima. U redovima Salenitane u ovoj utakmici neće biti kažnjenih Davide Carcura, Alessandra Bastrinija i Francesca Montervina. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 1 . )

Gallipoli - Ascoli subota od 15.30 ( Ove dvije ekipe nisu se nikada ranije susretale u Salentu kod Gallipolija u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. U utakmici na stadionu "Del Duca" krajem 8. mjeseca prethodne godine u Ascoliju, na otvaranju prvenstva bilo je 1 : 1 . U redovima Ascolija neće igrati kažnjeni Finac Jonas Portin, kao ni centrafor Marco Bernacci. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 0 . )

Modena - Padova subota od 15.30 ( Ova dva sastava na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni susretala su se međusobno u dvije utakmice i u Serie A. I u oba navrata slavili su "Patavini", odnosno Padova identičnim rezultatom od po 0 : 2 . Zanimljivo, Padova je i u okviru Serie B dva puta odnijela trijumf sa ovog istog stadiona. No, ovoga puta stvari bi se mogle odvijati po nešto drugačijem scenariju, jer je Modena aspirant na vrlo visoki plasman na tablici Serie B, te na svome stadionu pruža izvrsne igre, a Padova se nalazi u krizi rezultata, te nakon odličnog starta u prvenstvu sada okupira donji dom tablice Serie B. U redovima Padove neće igrati kažnjeni Faisca Texeira. Ukupan omjer im je 9 - 6 - 2 . )

Piacenza - Empoli subota od 15.30 ( Sastav iz pokrajine Toscana, odnosno Empoli je zadnji i jedini put na stadionu "Galeana" slavio ostvarivši pobjedu u okviru Serie B 2004. godine. Zanimljivo, ove dvije ekipe susretale su se i okviru Serie A, no Emiliani, odnosno Piacenza nije nikada slavila nad Empolijem. Veliki hendikep za goste je neigranje kažnjenog Brazilca Edera. Ukupan omjer im je 2 - 2 - 1 . )

Reggina - Cesena subota od 15.30 ( Od 9. mjeseca 1969. godine pa do 11. mjeseca 1995. godine u duelaizmeđu ove dvije ekipe na stadionu "Oreste Granillo" u Reggio Calabriji zabilježeno je uzastopnih 5 remija. Cesena, koja se nalazi trenutno na 3. poziciji na tablici Serie B, i koja igra možda i najljepši nogomet u ligi, je samo jednom uspjela trijumfirati u gostima kod Reggine. Ukupan omjer im je 2 - 5 - 1 . )

Torino - Grosseto subota od 15.30 ( Ekipa "granate", odnosno Torina je u velikoj krizi. Njihovi vjerni navijači se nikako ne mogu pomiriti sa lošim rezultatima svojih ljubimaca, te su im počeli i fizički prijetiti da se ostave lagodnog života, te da počnu ostvarivati zapaženije rezultate. Torino se nikada ranije nije susretao u okviru Serie B sa Grossetom, ekipom iz malog grada u pokrajini Toscana. U 1. kolu ovog prvenstva na stadionu "Carlo Zecchini" u Grossetu Torino je slavio s uvjerljivih 0 : 3 . U sastavu Torina neće igrati, odnosno braniti kažnjeni Matteo Sereni, dok kod gostiju pravo nastupa nema Gianluca Freddi. Ukupan omjer ikada odigranih susreta u Grossetu im je dakle 0 - 0 - 0 . )

Triestina - Mantova subota od 15.30 ( Jedinu svoju pobjedu na stadionu "Nereo Rocco" u Trstu nad Triestinom "virgiliani" odnosno Mantova je ostvarila 2006. godine kada je pobjedonosni gol postigao Vincenzo Sommese. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 3 - 2 - 1 . )

Vicenza - Albinoleffe subota od 15.30 ( Tradicija susreta na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi između ovih dviju ekipu, a u okviru Serie B je u potpunom ekvilibrijumu. Po dvije pobjede zabilježili su i "Veneti", a i "seriani", uz 2 postignuta remija. Ukupan omjer im je dakle 2 - 2 - 2 . )

Crotone - Sassuolo ponedjeljak od 20.45 ( Ova dva sastava nikada ranije se nisu susretala na stadionu "Ezio Scida" u južnoj talijanskoj pokrajini Calabria u okviru Serie B. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )
- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.01.2010., srijeda

Milan teškom mukom na San Siru savladao trećeligaša Novaru u kupu Italije. Juventus uvjerljiv protiv Napolija, iznenađenje napravila Catania. U međuvremenu, Adem Ljajić novo pojačanje Fiorentine!

Prije nekoliko minuta završena je prva od današnje 3 utakmice u sklopu 1/8 finala kupa Italije. Na stadionu "San Siro" u Milanu domaći Milan je teškom mukom savladao lidera Serie C1, odnosno talijanske 3. lige Novaru, te se tako plasirao u 1/4 finala.
Milan - Novara 2 : 1 ( U euforičnom ambijentu na stadionu na "San Siru" gdje je danas bilo prisutno više od 10 000 navijača iz Novare, u kojoj je danas zbog ovog događaja bio proglašen neradni dan, lider 3. talijanske lige je propisno namučio Milan u želji za prolazom u 1/4 finala kupa Italije. Strijelci : 1-0 Filippo Inzaghi u 12. min. 1-1 Argentinac Pablo Andres Gonzalez u 47. min. 2-1 Mathieu Flamini u 81. min koji je sjajnim udarcem sa oko 20 metara riješio svoju ekipu muka. Novara je i poslije postignutog izjednačujućeg gola imala inicijativu, te je igru bazirala na napade ka golu Storarija. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : MILAN (4-3-1-2): Storari; Bonera ( Abate ), Kaladze, Favalli, De Vito; Flamini, Ambrosini, Jankulovski; Di Gennaro ( Verdi ); Inzaghi, Huntelaar. Trener : Leonardo.
NOVARA (4-3-1-2): Fontana; Cossentino, Centurioni, Ludi ( Lisuzzo ), Gheller; Shala ( Motta ), Porcari, Tombesi ( Juliano ); Rigoni; Bertani, Gonzalez. Trener : Attilio Tesser. Protivnik Milanu u 1/4 finala kupa Italije bit će bolji iz duela Udinese - Lumezzane koji se igra sutra. )

Genoa - Catania 1 : 2 ( Za iznenađenje u ovom stadiju kupa Italije pobrinula se Catania, izbacivši iz daljneg natjecanja Genou. Zanimljivo da su se ova sastava susrela i prije 3 dana u prvenstvu na ovom istom stadionu, kada je trijumfirala Genoa s 2 : 0 . Strijelci : 0-1 Gianvito Plasmati u 8. min. 0-2 Gianvito Plasmati u 14. min. 1-2 Marco Rossi u 57. min. Nakon postignutog gola Genoa je ostala s 9 igrača na terenu, pošto su u istoj minuti isključeni najprije Sokratis zbog igranja rukom, te je s time zaradio drugi žuti karton, a odmah nakon toga i Marco Rossi zbog prigovora. Do kraja utakmice Catania je kontrolirala igru, ali je i propustila nekoliko odličnih šansi za ostvarivanje uvjerljivije pobjede ponajprije preko Takayuki Morimota i Giuseppea Mascare. Protivnik Catanije u 1/4 finala je Roma, a utakmica se igra u Romi 28.1. )

Juventus - Napoli 3 : 0 ( Bila je ovo odlučujuća utakmica po sudbinu Cira Ferrare na klupi "bianconera". Napoli je imao inicijativu u većem dijelu susreta, no Juventus je više želio pobjedu kako bi se donekle iskupio za težak poraz od Milana u nedjelju, te naravno spasio zasada radno mjesto Ferrari. S druge strane, Napoli je izgubio nakon 13 uzastopnih utakmica bez poraza. Strijelci : 1-0 Diego u 23. min. 2-0 Alessandro Del Piero u 76. min. 3-0 Alessandro Del Piero u 82. min iz penala nakon prekršaja Mattea Continija nad Diegom. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : JUVENTUS (4-4-2): 13 Manninger; 2 Caceres ( Zebina ), 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 6 Grosso; 7 Salihamidžić, 4 Felipe Melo, 28 Diego, 29 De Ceglie; 10 Del Piero ( Immobile ), 11 Amauri. Na raspolaganju su bili : 21 Grygera, 5 Cannavaro, 37 Rossi, 36 Giandonato. Trener : Ciro Ferrara. NAPOLI (3-4-3): 1 Iezzo; 14 Campagnaro ( Quagliarella ), 77 Rinaudo, 96 Contini; 16 Zuniga, 23 Gargano, 21 Cigarini, 8 Dossena ( Hamsik ); 15 Datolo; 9 Hoffer ( Maggio ), 19 Denis. Na raspolaganju su bili : 22 Gianello, 28 Cannavaro, 6 Aronica, 5 Pazienza. Trener : Walter Mazzarri. U 1/4 finala kupa Italije Juventus će igrati protiv Intera, a utakmica se igra u Milanu 28.1. )

Jedna vijest iz "Calciomercata" : Adem Ljajić, 19-godišnji vezni igrač Partizana danas je postao novim pojačanjem Fiorentine. Ljajić , inače rodom iz Novog Pazara, sa "Violama" je potpisao ugovor do 2013. godine, a Fiorentina će u kase beogradskog kluba uplatiti oko 8 milijuna Eura.
- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.01.2010., utorak

Utakmicom Roma - Triestina otvara se 1/8 finala kupa Italije. Sutra nastup Milana i Juventusa, prekosutra na sceni Lazio i Fiorentina

U naredna 3 dana igraju se utakmice 1/8 finala kupa Italije. Prije nekoliko minuta završena je prva od njih, i to na rimskom "Olimpicu" između domaće Rome i Triestine. U ovom stadiju igra se samo 1 utakmica, i to na terenu ekipe koja je bila bolje plasirana u prethodnom prvenstvu.
Roma - Triestina 3 : 1 ( Pred samo 7 000 gledatelja po vrlo hladnom vremenu Roma nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje, mada je igrala sa praktički drugom postavom na terenu, što se također može reći i za Triestinu. Strijelci : 0-1 Luigi Della Rocca u 4. min iz penala nakon prekršaja Marca Cassettija u kaznenom prostoru domaćih. 1-1 Matteo Brighi u 45. min. 2-1 Mirko Vučinić u 60. min nakon sjajne asistencije Jeremy Meneza. 3-1 Julio Baptista u 80. min. Roma je imala i mnogobrojne šanse za postizanje golova, no Baptista, Vučinić, Faty i Cerci su bili neprecizni. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : ROMA (4-2-3-1): Doni; Motta, Andreolli, Burdisso, Cassetti; Faty, Pizarro; Cerci, Brighi, Baptista; Vučinić. Na raspolaganju su bili još : Lobont, Perrotta, Cicinho, Pit, Menez, Taddei, Esposito. Trener : Claudio Ranieri. TRIESTINA (5-3-2): Agazzi; D'Ambrosio, Cottafava, Audel, Sabato, Corvetto; Gorgone, Pani, Cossu; Volpe, Della Rocca. Na raspolaganju su bili još : Dei, Magliocchetti, Brosco, Princivalli, Stanković, Villanovich, Testini. Trener : Mario Somma. U 1/4 finala Roma čeka boljeg iz susreta Genoa - Catania. )

Parovi preostalih utakmica 1/8 finala kupa Italije :

Fiorentina - Chievo četvrtak od 16 h
Lazio - Palermo četvrtak od 21 h
Juventus - Napoli srijeda od 20.45
Inter - Livorno 1 : 0 - utakmica ranije odigrana
Milan - Novara srijeda od 16 h ( na stadionu San Siro sutra se očekuje preko 7 000 navijača iz Novare, koja je trenutni lider na tablici Serie C1-A )
Udinese - Lumezzane četvrtak od 18.30
Genoa - Catania srijeda od 18.30

Jedna vijest iz "Calciomercata" : Dario Dainelli , defanzivni igrač, danas je prešao iz Fiorentine u Genou. 30-godišnji Dainelli je proteklih 6 sezona, od kojih je 5 proveo kao kapetan tima, igrao u Firenzi, sa klubom iz Ligurije je potpisao ugovor vrijedan 2,5 milijuna Eura do 2013. godine.


- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Spisak kažnjenih igrača koji zbog dobivenih crvenih ili prekobrojnih žutih kartona neće nastupiti u narednom kolu

Talijanski sportski disciplinski savez danas je kao i svakog utorka objavio popis igrača koji zbog dobivenih crvenih ili prekobrojnih žutih kartona u prethodnom kolu neće nastupiti u nedjelju kada se igra 20. kolo Serie A. Kažnjeni su slijedeći igrači : 2 utakmice neigranja je dobio Reginaldo (Siena), dok su po 1 utakmicu neigranja dobili : Almiron (Bari), Castillo i Donadel (Fiorentina), Carboni i Bellusci (Catania), Cribari (Siena), Garics (Atalanta), Doni (Roma), Panucci (Parma 5 000 Eura ), Ambrosini (Milan), Campagnaro (Napoli), Amauri (Juventus), Inler (Udinese), Kjaer (Palermo), Kolarov (Lazio) i Zauri (Sampdoria). Sa 1 utakmicom nevođenja svoje ekipe sa klupe kažnjen je i trener Catanije Siniša Mihajlović. Osim toga, Juventus je kažnjen sa 40 000 Eura zbog paljenja vatre od strane njegovih navijača na nekim mjestima na tribinama stadiona u Torinu za vrijeme utakmice s Milanom, kao i zbog pogrdnih riječi upućenih golmanu Milana Didi. Kaznu od 20 000 Eura dobio je i Milan zbog ubacivanja baklji i petardi na dio tribina na kojem su bili smješteni protivnički navijači.
- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Juventus : Guus Hiddink je spreman za preuzimanje trenerske klupe "bianconera"!

U Juventusu je odluka donešena : u slučaju eliminacije u srijedu navečer u 1/8 finala kupa Italije od Napolija, od četvrtka ujutro novi trener "bianconera" bit će Nizozemac Guus Hiddink! Ruska Nogometna Federacija je dala zeleno svjetlo Hiddinku da uz obavljanje dužnosti izbornika ruske reprezentacije može preuzeti trenersku klupu Juventusa. Mediji u Italiji su složni u jednome, a to je da bi Ciro Ferrara već u protekli ponedjeljak nakon debakla u srazu protiv Milana ( 0 : 3 ) već bio dobio otkaz, no u srijedu Juventus čeka teška utakmica u kupu Italije protiv zahuktalog Napolija, pa u klubu nisu željeli stvarati potrese uoči ove utakmice. U međuvremenu, na jutrošnjem treningu ekipe bili su prisutni rukovodeći ljudi Juventusa Jean - Claude Blanc, Alessio Secco i Roberto Bettega. Njihova neuobičajena posjeta je sasvim sigurna izvršena kako bi se Ferrari prenijele, odnosno izrekle odluke kluba.
- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2010., ponedjeljak

Večeras se igraju posljednje dvije utakmice 21. kola Serie B

Večeras su na programu posljednje dvije utakmice 21. kola talijanske Serie B. Prije nešto više od pola sata završen je susret u Lecceu na stadionu "Via del Mare", gdje svoje domaće mečeve odigrava Gallipoli.
Gallipoli - Modena 1 : 0 (( Strijelac : 1-0 Roberto D'Aversa u 71. min udarcem glavom nakon asistencije Alexa Pederzolija iz slobodnog udarca. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : GALLIPOLI : 1 Sciarone; 5 Viana, 77 Grandoni ( 21 Pianu ), 33 Tagliani, 19 Sosa; 8 Mancini, 25 Scaglia, 6 D'Aversa ( 24 Taurino ), 4 Pederzoli; 11 Mounard, 7 Di Carmine ( 10 Ginestra ). MODENA : 88 Alfonso; 13 Gozzi, 23 Tamburini, 5 Rickler, 50 Perna ( 6 Diagouraga ) ; 7 Giampa ( 11 Napoli ), 8 Pinardi, 10 Troiano, 39 Spezzani; 9 Bruno, 33 Catellani ( 37 Girardi ). Zahvaljujući ovoj pobjedi Salentini su na tablici sa osvojenih 28 bodova preskočili Torino, te se nalaze u društvu Vicenze. S druge strane Modena je propustila šansu da se eventualnom pobjedom u potpunosti priključi vodećim ekipama na tablici, te sa ovim porazom ostaju na 31 bod. ))

Od 20.45 sati na stadionu "Carlo Zecchini" u Grossetu u duelu ekipa iz gornjeg dijela tablice igraju Grosseto - Empoli. Grosseto - Empoli 1 : 0 (( Strijelac : 1-0 Čileanac Maurizio Pinilla u 70. min. Ekipe su na teren izašle u ovim sastavima : GROSSETO : 1 Acerbis ; 15 Melucci, 26 Turati, 33 Mora ( 87 Fautario ), 2 Conteh ; 27 Job ( 38 Federici ), 10 Consonni, 7 Vitiello, 22 Vitofrancesco ; 9 Carobbio, 51 Pinilla ( 21 Alfageme ). EMPOLI : 1 Bassi ; 22 Vinci, 4 Tosto ( 11 Saudati ), 16 Angella, 21 Stovini ; 3 Kokoszka ( 36 Gulan ), 10 Vannucchi, 17 Musacci ( 31 Fabbrini ), 8 Marianini ; 99 Coralli, 7 Eder. Bio je ovo 7. poraz Empolija na gostovanjima u ovome prvenstvu. Na tablici Grosseto je ovom pobjedom došao na diobu 4. mjesta sa Sassuolom, te ima 33 boda, dok Empoli zauzima 6. mjesto sa 32 osvojena boda. ))


- 21:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanično : Bortolo Mutti novi trener Atalante!

Nakon ostavke Antonia Contea na mjestu trenera Atalante, koja se dogodila prošlog četvrtka, a koja je uslijedila zbog poraza "bergamascha" od Napolija na svome terenu od 0 : 2 , ali i zbog nepodnošljivih odnosa između "tifoserie" Atalante i sada već bivšeg trenera, danas je stigla informacija od predsjednika kluba iz Bergama Alessandra Ruggerija da je novi trener "plavo-crnih" Bortolo Mutti. Mutti, koji je inače rodom iz Bergama, u prošlosti je već bio na klupi Atalante, i to u sezoni 1998/99. u Serie B, a u njenim redovima bio je aktivan i kao igrač od 1981. do 1984. godine kada su od Serie C1 stigli do Serie A.
- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.01.2010., nedjelja

Nova smjena trenera u Torinu : Mario Berretta dobio otkaz! Stefano Colantuono po drugi put u ovom prvenstvu na klupi "granate"

Novi shock u Torinu : Mario Berretta od danas više nije trener Torina. Nakon subotnjeg poraza u Cittadelli od istoimenog drugoligaša od 0 : 2, predsjednik Torina Urbano Cairo je odlučio vratiti na klupu Stefana Colantuona, kojemu je 29.11. prethodne godine već bio uručio otkaz, a umjesto njega je upravo došao Berretta. U 5 utakmica na koliko je vodio Torino sa trenerske klupe Berretta je osvojio mizerna 4 boda.
- 22:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati utakmica 19. kola Serie A odigranih ovog popodneva

Ovog popodneva igrane su utakmice 19. kola Serie A. U iščekivanju velikog derbija koji se igra večeras od 20.45 između Juventusa i Milana od današnjih rezultata treba izdvojiti teško izvojevane pobjede Napolija i Fiorentine, kao i jedinu gostujuću pobjedu iz ovoga kola koju je u Bologni ostvario Cagliari. Evo svih rezultata, kao i obzora na odigrane utakmice :

Fiorentina - Bari 2 : 1 ( Na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi pred oko 25 000 gledatelja "viole" su uspjele preokrenuti početno vodstvo "galletta", odnosno "pijetlova" iz Barija, te tako ostati u utrci za mjestima na tablici koje vode u Ligu Prvaka. Bio je ovo susret između dviju najboljih obrana Serie A. Strijelci : 0-1 Paulo Vitor Barreto u 24. min nakon asistencije glavom Andree Ranocchie. 1-1 Adrian Mutu u 37. min također udarcem glavom nakon centaršuta Pasquala. 2-1 Jose' Ignacio Castillo u 74. min nakon što je Riccardo Montolivo sjajnim udarcem sa oko 18 metara pogodio prečku. Bari je odličnu šansu preko Alvareza za postizanje gola, no Sebastien Frey je odličnom intervencijom spasio svoju mrežu. Gosti su od 58. minuta igrali s igračem manje zbog isključenja Brazilca Sergia Almirona, dok je strijelac pobjedonosnog gola za Fiorentinu Castillo također isključen u 80. min. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : FIORENTINA : 1 Frey; 29 De Silvestri, 2 Kroldrup, 16 Felipe, 23 Pasqual; 18 Montolivo, 4 Donadel ( 9 Castillo ); 24 Santana, 10 Mutu ( 19 Gobbi ), 20 Jorgensen; 11 Gilardino. BARI : 1 Gillet, 5 Masiello, 13 Ranocchia ( 15 Belmonte ), 19 Bonucci, 21 Parisi, 90 Alvarez,16 Donati, 4 Almiron, 7 Rivas ( 14 Gazzi ), 10 Barreto ( 88 Camata ), 69 Meggiorini. )

Napoli - Sampdoria 1 : 0 ( Pred više od 50 000 gledatelja na stadionu "San Paolo" u Napulju domaći sastav je u utakmici bez puno izrazitih prilika za gol ostvario zasluženu pobjedu, te se trenutno izjednačio u bodovima sa Juventusom na 3. poziciji na tablici Serie A. Napoli nakon ovog susreta ne zna za poraz u prvenstvu već 12 utakmica zaredom. Strijelac : 1-0 Argentinac Gustavo German Denis u 71. min udarcem glavom nakon centaršuta drugog Argentinca Huga Armanda Campagnara. Solidne šanse u tri navrata za Napoli promašio je Christian Maggio, dok je najbolju priliku za "blucerchiate" promašio Franco Semioli još u samom početku utakmice. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima : NAPOLI : 26 De Sanctis, 14 Campagnaro, 28 Cannavaro, 2 Grava; 11 Maggio, 5 Pazienza, 23 Gargano, 6 Aronica; 17 Hamsik, 7 Lavezzi ( 9 Denis ), 27 Quagliarella ( 21 Cigarini ). SAMPDORIA : 1 Castellazzi ( 90 Fiorillo ), 8 Zauri, 28 Gastaldello, 6 Lucchini, 3 Ziegler, 77 Semioli ( 20 Padallino ),17 Palombo,16 Poli, 7 Mannini ( 9 Pozzi ), 10 Pazzini, 99 Cassano. )

Palermo - Atalanta 1 : 0 ( Na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu "rosanero", odnosno "rozo-crni" su uspješno apsolvirali prepreku zvanu Atalanta, te tako zadržali visok plasman na tablici. Strijelac : 1-0 Edinson Cavani u 70. min iz penala, nakon što je prekršaj nad njim napravio Leonardo Jose' Talamonti. Kod gostiju iz Bergama najzapaženiji igrač bio je napadač Simone Tiribocchi koji je imao i nekoliko solidnih prilika za postizanje gola. Atalanta, koju je s klupe vodio privremeni trener Walter Bonacina, je utakmicu završila s 10 igrača pošto je u 90. minutu zbog grubog starta isključen austrijski reprezentativac Georgy Garics. )

Genoa - Catania 2 : 0 ( "Il Grifone" su nakon nekoliko razočaravajućih rezultata konačno obradovali svoje navijače, koji su i danas u priličnom broju došli na stadion "Luigi Ferraris" u kvartu "Marassi" u Genovi. Posao protiv Catanije, koja je u prvih pola sata utakmice igrala vrlo dobro, uvelike im je olakšalo i isključenje defanzivca "Etnea" Giuseppe Belluscia već u 28. min zbog dva žuta kartona. Bolje nije prošao ni trener gostiju Siniša Mihajlović koji je zbog konstantnih prigovora ka sudačkoj trojci isključen sa klupe u 41. minuti utakmice. Strijelci : 1-0 Giandomenico Mesto u 36. min. 2-0 Giuseppe Sculli u 71. min. )

Livorno - Parma 2 : 1 ( Još jedan uspjeh, te korak ka mirnijim mjestima na tablici sa svojom ekipom je napravio Serse Cosmi. Strijelci : 1-0 Francesco "Ciccio" Tavano u 23. min. 2-0 Cristiano Lucarelli u 62. min. 2-1 Švicarac, inače rodom iz Tetova u Makedoniji Blerim Džemaili u 68. min. Parma je bila blizu postizanja golova u nekoliko navrata preko Francuza Jonathana Ludovica Biabianyja, te Danielea Galloppe. )

Bologna - Cagliari 0 : 1 ( Jedini uspjeh u gostima u ovom kolu odličnom igrom zasluženo je ostvario Cagliari na stadionu "Renato Dall'Ara" u Bologni. Strijelac : 0-1 Alessandro Matri u 66. min. I prije pobjedonosnog gola Matri je mogao u nekoliko navrata savladati danas ponajboljeg pojedinca u redovima Bologne, golmana Emiliana Viviana, a šanse kod gostiju još su imali i Andrea Cossu, kao i Daniele Dessena. )

Udinese - Lazio 1 : 1 ( Na stadionu "Friuli" u Udinama ovaj remi prema svemu viđenom više na ruku ide Laziu, s obzirom da je Udinese prema stvorenim šansama bio puno bliži pobjedi. Strijelci : 0-1 Sergio Floccari u 16. min udarcem glavom, kojemu je ovo već 3. pogodak u 4 dana otkako je i došao u ovom zimskom prijelaznom roku u Lazio. 1-1 Antonio Di Natale u 27. min iz sjajno izvedenog slobodnog udarca. Potkraj utakmice "crno-bijeli" iz Udina su mogli doći do pobjede, no šanse su promašivali Antonio Di Natale, Gokhan Inler, kao i Andrea Coda. )

Juventus - Milan večeras od 20.45 ( Ekipe će utakmicu početi u slijedećim sastavima : JUVENTUS (4-4-2): Manninger; Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Salihamidžić ( od 60. min Del Piero ), Felipe Melo, Poulsen ( od 63. min De Ceglie ), Marchisio; Diego; Amauri. Trener : Ciro Ferrara. MILAN (4-3-3): Dida; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso ( od 65. Flamini ), Pirlo, Ambrosini; Beckham, Borriello ( od 85. min Huntelaar ), Ronaldinho. Trener : Leonardo.
Juventus - Milan 0 : 3 Strijelci : 0-1 Alessandro Nesta u 29. min. 0-2 De Assis Ronaldinho u 71. min. 0-3 De Assis Ronaldinho u 88. min. Po završetku susreta trener Milana Leonardo je izjavio slijedeće : "Trenutno smo u velikom zamahu. Igrali smo sa punom koncentracijom. Imali smo teškoće u nekim dijelovima susreta, ali kada postigneš vodeći gol, otvara ti se dosta prostora na terenu. Veliki posao za našu ekipu što se tiče posjeda lopte u drugom poluvremenu obavili su Beckham i Ronaldinho. Što se tiče Juventusa, i mi smo bili u sličnoj situaciji početkom 10. mjeseca. Oni su veliki tim, i vjerojatno zaslužuju više od ovih rezultata koje postižu sada". Trener Juventusa Ciro Ferrara je izjavio slijedeće : "Nalazimo se u teškoj situaciji. Večeras smo primili golove iz prekida. Ne osjećam se ugroženim na mjestu trenera Juventusa. Ostavku neću podnijeti, jer kao kapetan ovaj brod koji je u opasnosti zadnji ću napustiti. Takav sam čovjek, tvrdoglav sam, i idem dalje putem koji sam sebi zacrtao". )

Roma - Chievo 1 : 0 - odigrano jučer

Inter - Siena 4 : 3 - odigrano sinoć

Tablica nakon nekompletnih 19. kola sada izgleda ovako :

1. Inter 45
2. Milan 37 (-1)
3. Juventus 33
4. Napoli 33
5. Roma 32
6. Fiorentina 30 (-1)
7. Palermo 30
8. Parma 28
9. Cagliari 27 (-1)
10. Bari 27 (-1)
11. Genoa 27 (-1)
12. Sampdoria 26
13. Chievo 24
14. Livorno 21
15. Lazio 20
16. Udinese 19 (-1)
17. Bologna 16
18. Catania 15
19. Atalanta 13 (-1)
20. Siena 12

Lista strijelaca :

12 - Di Natale ( Udinese )
11 - Milito ( Inter )
9 - Totti ( Roma )
9 - Gilardino ( Fiorentina )
9 - Matri ( Cagliari )
8 - Maccarone ( Siena )
8 - Pazzini ( Sampdoria )
8 - Hamsik ( Napoli )
8 - Eto'o ( Inter )
7 - Pato ( Milan )
7 - Trezeguet ( Juventus ) , itd.

- 19:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

09.01.2010., subota

U upravo završenoj prvoj utakmici 19. kola Serie A Roma savladala Chievo s 1 : 0 . Od 20.45 Inter dočekuje Sienu

Prije nekoliko minuta završena je prva utakmica 19. kola Serie A. Na stadionu "Olimpico di Roma" "giallorossi" odnosno "žuto-crveni" su minimalnim rezultatom savladali Chievo, te u iščekivanju sutrašnjih utakmica preuzeli 4. mjesto na tablici Serie A.
Roma - Chievo 1 : 0 ( Pred 30 000 gledatelja na rimskom "Olimpicu" Roma je zabilježila vrijednu pobjedu nad Chievom, te barem do sutra drži 4. mjesto na tablici. Strijelac pobjedonosnog gola za rimljane bio je Daniele De Rossi u 1. minutu utakmice. Treba reći da je u 11. minutu isključen golman Rome Alexander Doni zbog intervencije rukom izvan kaznenog prostora. Tada je trener Rome Claudio Ranieri izvršio prinudnu izmjenu, izvukavši iz igre Mirka Vučinića, a na gol je stao Rumunj Viktor Lobont. Roma je na raspolaganju imala i penal, kojeg je u 54. minuti izborio Luca Toni. David Pizarro je šutirao pod prečku, no golman Chieva Stefano Sorrentino je odličnom reakcijom negirao dupliranje vodstva Rome. Ekipe su večeras nastupile u slijedećim sastavima : ROMA (4-2-3-1): Doni; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; De Rossi ( Brighi ), Pizarro; Taddei, Perrotta, Vučinić; Toni ( Baptista ). Na raspolaganju su bili još : Andreolli, Motta, Cerci. Trener : Claudio Ranieri. CHIEVO (4-3-1-2): Sorrentino; Frey, Mandelli ( Marcolini ), Yepes, Mantovani; Ariatti, Rigoni ( Rigoni ), Bentivoglio; Pinzi; Abbruscato, Bogdani ( Granoche ). Na raspolaganju su bili još : Squizzi, Morero, Malago, De Paula. Trener : Domenico Di Carlo.

Od 20.45 na stadionu "Giuseppe Meazza" u Milanu sastaju se Inter - Siena. Ekipe će na teren izaći u slijedećim sastavima : INTER : 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 2 Cordoba, 4 Zanetti; 5 Stanković ( Arnautović ), 8 Thiago Motta ( Stevanović ); 7 Quaresma ( Samuel ), 10 Sneijder, 27 Pandev; 22 Milito. Na raspolaganju su još : 1 Toldo, 25 Samuel, 28 Stevanović, 29 Donati, 31 Alibec, 48 Crisetig, 89 Arnautović. Trener : Jose' Mourinho. SIENA : 85 Curci ( Pegolo ); 87 Rosi, 29 Cribari, 15 Brandao, 3 Del Grosso; 8 Vergassola, 10 Codrea, 12 Ekdal ( Jarolim ); 7 Reginaldo ( Fini ), 32 Maccarone, 24 Jajalo. Na raspolaganju su još : 31 Pegolo, 6 Terzi, 9 Paolucci, 11 Calaio', 17 Fini, 21 Rossi, 23 Jarolim. Trener : Alberto Malesani.
Inter - Siena 4 : 3 ( U izvrsnoj i uzbudljivoj do zadnjih sekundi utakmici Inter je do pobjede došao fantastičnim preokretom, te sada s olakšanjem očekuje sutrašnji veliki derbi između Juventusa i Milana. Mora se priznati da je Siena večeras nezasluženo ostala praznih ruku, odnosno vraća se u Toscanu bez bodova. Strijelci : 0-1 Massimo Maccarone 19. min. 1-1 Diego Milito 25. min. 2-1 Wesley Sneijder u 37. min. 2-2 Albin Ekdal u 38. min. 2-3 Massimo Maccarone u 66. min. 3-3 Wesley Sneijder u 88. min. 4-3 Walter Samuel u 94. min. )
- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati upravo završenih utakmica 21. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 21. kola talijanske Serie B igrane ovog popodneva. U derbiju kola u Modeni nije bilo pobjednika, Sassuolo i lider prvenstva Lecce su bodove podijelili igrajući 1 : 1 , dok je njihov prvi pratitelj Ancona uvjerljivo poražena u Mantovi. Nastavlja se agonija Torina, koji je praktički bez borbe poražen u dvoboju sa Cittadellom. Evo kompletnih rezultata, kao i obzora na odigrane utakmice :

Sassuolo - Lecce 1 : 1 ( U derbiju kola na stadionu "Alberto Braglia" u Modeni obje ekipe mogu zadovoljne konačnim ishodom utakmice. Nešto više inicijative imao je Sassuolo, no Lecce je bio izuzetno opasan iz kontranapada. Najbolje šanse za "nero-verde", odnosno za "zeleno-crne" iz Sassuola imali su Salvetti i Marianelli. Strijelci : 0-1 Djamel Mesbah u 70. min. 1-1 Alessandro Noselli u 75. min. Sa ovim bodom Lecce je povećao vodstvo na tablici, s obzirom da je prvi pratitelj Ancona poražena u Mantovi. )

Cesena - Piacenza 3 : 0 ( "Romagnoli", odnosno Cesena nastavlja da melje svoje protivnike na domaćem terenu u Ceseni. Po sunčanom vremenu na stadionu "Dino Manuzzi" pred 10 000 gledatelja Cesena je u ovu utakmicu ušla bez 11 povrijeđenih igrača, no unatoč tome relativno lako je izašla na kraj sa Piacenzom. Strijelci : 1-0 Brazilac Raymundo Do Prado u 35. min iz penala, nakon prekršaja nad Christianom Bucchiem. 2-0 Marco Parolo u 55. min. 3-0 Marco Parolo u 74. min. Najbolju šansu na utakmici propustio je Christian Bucchi u 2. min utakmice. )

Mantova - Ancona 2 : 0 ( Pred 4 000 gledatelja na stadionu "Danilo Martelli" u Mantovi zaslužena pobjeda "Virgiliana" nad danas indisponiranom Anconom. Odlične šanse u 1. poluvremenu Mantova je propustila preko Notaria i Spinalea. Strijelci : 1-0 Thomas Locatelli u 48. min. 2-0 Maurizio Nassi 73. min. Ubojiti napadački dvojac Ancone Roberto Colacone - Salvatore Mastronunzio je danas bio potpuno odsječen od igre. )

Cittadella - Torino 2 : 0 ( Agonija Torina se nastavlja. Poslije traumatično proživljenih prethodnih dana, "granata" odnosno Torino danas na stadionu "Pier Angelo Tombolato" pred 3 500 gledatelja po kišnom vremenu i na temperaturi od 6 C stupnjeva nije apsolutno ništa prikazao. Strijelci : 1-0 Matteo Ardemagni u 19. min nakon što je dvije minute prije toga poništen gol centarforu Torinu Rolandu Bianchiju. 2-0 Leonardo Pettinari u 31. min. Golman Torina Matteo Sereni je još u par navrata spašavao svoju mrežu od većeg poraza. Najbolju priliku za Torino je propustio Juan Leon sredinom drugog poluvremena. )

Brescia - Padova 3 : 2 ( Najuzbudljivija utakmica ovoga kola viđena je na stadionu "Mario Rigamonti" po kišnom i hladnom vremenu, i pred malobrojnom publikom. S ovom pobjedom Brescia se svi više približava vodećim ekipama na tablici Serie B. Strijelci : 1-0 Simone Dallamano u 19. min. 2-0 Andrea Caracciolo u 51. min. 2-1 Jidayi u 52. min. 3-1 Davide Possanzini u 56. min. 3-2 Matias Claudio Cuffa u 60. min. Najbolje šanse da se upišu u strijelce kod Brescie su imali Simone Dallamano, Adam Vass i Andrea Caracciolo. )

Triestina - Frosinone 0 : 3 ( Na stadionu "Nereo Rocco" u Trstu pred 3 000 gledatelja nakon nekoliko kišnih dana utakmica je odigrana po sunčanom vremenu. "Ciociari", odnosno Frosinone se današnjom uvjerljivom pobjedom iskupio za težak poraz u utorak koji su doživjeli na svome terenu od Ascolija od 1 : 5 . "Alabardati", odnosno igrači Triestine su žestokim negodovanjem i zvižducima od strane svojih navijača ispraćeni s terena. Strijelci : Gennaro Troianiello u 52. min. 0-2 Vincenzo Santoruvo u 55. min. 0-3 Alfredo Cariello u 80. min. S ovom pobjedom Frosinone se vraća u igru za plasman u Play - Off po završetku regularnog dijela sezone. )

Vicenza - Salernitana 0 : 0 ( Po vjetrovitom i hladnom vremenu pred 4 000 gledatelja na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi obje ekipe su imale svoje šanse za postizanje pogotka, te odnošenje cijelog plijena iz ove utakmice. Najbolje prilike na utakmici je imala Vicenza, ali su Saša Bjelanović i Riccardo Sgrigna bili neprecizni pred golom gostiju iz pokrajine Campania. Na drugoj strani jedina opasnost pred golom Vicenze bio je napadač Salernitane Dino Fava. Na samom kraju 1. poluvremena bio je isključen trener Salernitane Ersilio Cerone, dok je pred sam kraj utakmice crveni karton zaradio i defanzivni igrač gostiju Davide Carcuro. )

Albinoleffe - Reggina 2 : 0 ( Ekipa iz Reggio Calabrije još je jednom razočarala svojom igrom, te se i dalje nalazi u opasnim zonama na tablici Serie B, mada je po mnogima na početku prvenstva bila preodređena za borbu oko direktnog ulaska u Serie A. Reggina je u 11. minutu imala zarađen penal, no napadač "amaranta" Daniele Cacia nije ga iskoristio. Točnije rečeno, golman "seriana" odnosno Albinoleffea Ivan Pellizzoli ga je obranio. Strijelci : 1-0 Francesco Ruopolo u 24. min. 2-0 Francesco Ruopolo u 54. min. )

Ascoli - Crotone 3 :1 ( Na stadionu "Del Duca" u Ascoliju strijelci su bili : 1-0 Mirko Antenucci u 47. min. 2-0 Marco Bernacci u 60. min. 3-0 Mirko Antenucci u 72. min. 3-1 Francesco Bonvissuto u 74. min iz penala. )

Gallipoli - Modena ponedjeljak od 19 h

Grosseto - Empoli ponedjeljak od 21 h

Nakon nekompletno odigranog 21. kola tablica Serie B sada izgleda ovako :

1. Lecce 38
2. Ancona 36 (-1)
3. Cesena 35
4. Sassuolo 33 (-1)
5. Empoli 32 (-1)
6. Modena 31 (-1)
7. Brescia 31
8. Frosinone 31
9. Grosseto 30 (-1)
10. Vicenza 28
11. Torino 27
12. Albinoleffe 26
13. Cittadella 25 (-1)
14. Padova 25
15. Crotone 25 (-1)
16. Ascoli 25
17. Gallipoli 25 (-1)
18. Triestina 24 (-1)
19. Reggina 23
20. Piacenza 20 (-1)
21. Mantova 19 (-1)
22. Salernitana 12 (-1)

Lista strijelaca :

14 - Mastronunzio ( Ancona )
12 - Bianchi ( Torino )
12 - Caracciolo ( Brescia )
12 - Antenucci ( Ascoli )
11 - Pinilla ( Grosseto )
9 - Corvia ( Lecce )
9 - Eder ( Empoli )
9 - Noselli ( Sassuolo ) , itd.







- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.01.2010., petak

Najava 19. kola Serie A - posljednjeg u prvom dijelu prvenstva

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 19. kola talijanske Serie A, koje je ujedno i posljednje u ovom prvom dijelu prvenstvu. Najveću pažnju privlači veliki derbi koji se u nedjelju navečer igra u Torinu, a u kojem se sastaju Juventus - Milan. Evo kompletnih parova, kao i najave svih utakmica 19. kola :

Roma - Chievo subota od 18 h ( Roma je u srijedu u zadnjim minutama susreta u Cagliariju ispustila pobjedu, te će izgubljena 2 boda iz tog duela pokušati nadoknaditi ekspresnom pobjedom protiv Chieva. Trener "giallorossa", odnosno "žuto-crvenih" Claudio Ranieri iz svih kombinacija za sastav ekipe je isključio francuskog napadača Jeremy Meneza zbog lošeg zalaganja na utakmici sa Cagliarijem. Od prve minute u vršku napada trebao bi zaigrati Luca Toni, a nije isključen ni nastup Francesca Tottija. U redovima Chieva pravo nastupa nema kažnjeni defanzivac Sardo. Najuvjerljivije pobjede nad "letećim magarcima" Roma je ostvarila u 4. mjesecu 2002. godine kada je bilo 5 : 0, te u 12. mjesecu 2005. godine kada je bilo 4 : 0 . U prošloj sezoni zabilježen je remi od 0 : 0 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie A, a na stadionu "Olimpico di Roma" između ove dvije ekipe je 3 - 3 - 1 ; 3 pobjede Rome, 3 remija, 1 pobjeda Chieva. )

Inter - Siena subota od 20.45 ( Gosti iz Siene nisu nikada uspjeli pobjediti na stadionu "Giuseppe Meazza" u gostima kod Intera. U prošloj sezoni bilo je uvjerljivih 3 : 0 za "nerazzurre", dok je u sezoni prije te bilo 2 : 2 . Trener Intera Jose' Mourinho u ovoj utakmici neće moći računati na Christiana Chivua, koji je u srijedu operiran u bolnici u Veroni, a sve to nakon žestokog sudara glavama u utakmici protiv Chieva sa Sergiom Pellissierom. Neće zaigrati ni kažnjeni Mario Balotelli, koji je osim jedne utakmice neigranja zbog prekobrojno dobivenih žutih kartona, kažnjen i sa 7 000 Eura zbog ironičnog aplaudiranja navijačima Chieva prilikom svoje zamjene. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između ove dvije ekipe, a u okviru Serie A im je 4 - 2 - 0 . )

Bologna - Cagliari nedjelja od 15 h ( Zadnji remi koji se odigrao u utakmicama između ovih dviju ekipa na stadionu "Renato Dall'Ara u Bologni se dogodio u dalekoj sezoni 1981/82., kada je bilo 1 : 1 . U prošloj sezoni slavili su "otočani" sa Sardinije s rezultatom 0 : 1 . U sastavu Bologne za ovu utakmicu u kombinaciji neće biti Francesco Valiani, kao ni Damiano Zenoni, a kod Cagliarija Canini. Ukupan omjer im je 10 - 6 - 5 . )

Fiorentina - Bari ( Jedinu svoju pobjedu na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi, Pugliesi odnosno Lecce je ostvario još u dalekoj 1948/49. sezoni, kada je bilo 0 : 2 . U svom zadnjem međusobnom susretu u okviru Serie A, koji je odigran u sezoni 200/01. bilo je 2 : 2 . Zanimljivo da su navijači Barija dobili zabranu putovanja na ovu utakmicu u Firenzu, a razlog je iz reda najčudnijih : ne zbog loših odnosa sa "Ultrasima" Fiorentine, nego zbog toga što bi oni došli u velikoj masi, prognoziralo se da bi ih moglo biti oko 8 000, pa bi ih se teško moglo smjestiti na stadion, a da budu odvojeni od lokalnih navijača. Za Fiorentinu u ovoj utakmici pravo nastupa nema kažnjeni defanzivac Comotto. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 19 - 8 - 1 . )

Genoa - Catania ( "Etnei", odnosno Catania je uspjela samo jedanput slaviti na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovi protiv Genoe, a desilo se to 1963. godine. Nakon te pobjede, uslijedila su još 2 trijumfa Catanie u gostima kod Genoe, no bilo je to u okviru Serie B. U prošloj sezoni zabilježen je remi od 1 : 1 . U sastavu Catanije neće biti kažnjenog argentinca Nicolasa Spollija, strijelca pobjedonosnog gola za pobjedu nad Bologonom ove srijede. Ukupan omjer im je 3 - 3 - 1 . )

Livorno - Parma ( "Ducali", odnosno vojvode, kako glasi popularni nadimak "mljekarima" po reklami "Parmalat" iz Parme, nikada nisu slavili na stadionu "Armando Picchi", na gostovanjima kod Livorna. U prošloj sezoni kada su obje ekipe igrale u Serie B zabilježen je vrlo interesantan remi od 2 : 2 , dok je u njihovom zadnjem međusobnom dvoboju u Serie A u sezoni 2007/08. viđen još remi, ovaj put od 1 : 1 . U redovima "amaranta", odnosno Livorna neće biti kažnjenih Marchinija i Perticonea. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie A u Livornu im je 3 - 1 - 0 . )

Napoli - Sampdoria ( Do danas je za ovu takmicu prodano više od 20 000 ulaznica, te se u nedjelju popodne na stadionu "San Paolo" predviđa posjet više od 50 000 gledatelja. Napoli je u velikoj seriji rezultata, te već 11 kola ne zna za poraz, dok s druge strane Sampdoria je zaredala s rezultatima koji su ispod očekivanja njenih vjernih simpatizera. "Blucerchiati", odnosno gosti iz Genove zadnji put su slavili u gostima kod Napolija 19.4.1998. godine sa 0 : 2 , a oba pogotka postigao je Francuz Pierre Laigle. U prošloj sezoni slavili su domaći s 2 : 0 . U redovima Napolija mogao bi debitirati najnovije pojačanje iz Liverpoola Andrea Dossena. Ukupan omjer im je 17 - 17 - 9. )

Palermo - Atalanta ( Jedina dva remija između ove dvije ekipe koja se desila na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu su bila u 1954. godini, te 2008. godini, oba puta je bio rezultat 0 : 0 . U prošloj sezoni slavili su Sicilijanci rezultatom 3 : 2 . U redovima Palerma u ovoj utakmici pravo nastupa nema kažnjeni Fabrizio Miccoli, dok će goste sa klupe voditi novi, ali privremeni trener Walter Bonacina, nakon što je Antonio Conte jučer podnio ostavku sa mjesta trenera ekipe iz Bergama, a neće igrati ni kažnjeni Simone Padoin, kao ni Paolo Bianco. Ukupan omjer im je 10 - 2 - 4 . )

Udinese - Lazio ( Stanje u taboru Lazia i pored pobjede nad Livornom u zadnjem kolu nije iz reda najsjajnijih. Nezadovoljnih je sve više, među zadnjima i kapetan Tommaso Rocchi, koji dobiva malu minutažu kod trenera Davide Ballardinija. Sve bliži transferu u Inter je i Aleksandar Kolarov. Ništa bolje stanje nije ni kod Udinesea, koji i pored promjene trenera na tablici tone sve dublje. U periodu od 2. mjeseca 1997. godine pa do 11. mjeseca 2001. godine "biancocelesti" su zabilježili 6 trijumfa zaredom na stadionu "Friuli" u Udinama. U prošloj sezoni zabilježen je spektakularni remi od 3 : 3 . Ukupan omjer im je 10 - 9 - 11 . )

Juventus - Milan nedjelja od 20.45 ( U veliki derbi na kojem se očekuje stadion ispunjen do posljednjeg mjesta, gosti iz Milana stižuu velikoj formi, i puni samopouzdanja nakon velike pobjede u srijedu nad Genoom od 5 : 2 . S druge strane, bura u taboru Juventusa s teškom pobjedom u Parmi samo se nakratko stišala, te se od Ferrarine ekipe očekuje daljnji kontinuitet u igrama i rezultatima. Oba trenera imaju problema oko povrijeđenih igrača. U redovima Juventusa sasvim sigurno neće nastupiti David Trezeguet, koji će zbog povrede odsustvovati s terena oko 40 dana, te kažnjeni Urugvajac Martin Caceres, dok kod Milana za ovaj dvoboj neće biti spremni Gianluca Zambrotta, Alexandre Pato, kao ni Clarence Seedorf. U njihovom zadnjem dvoboju na stadionu "Olimpico di Torino" koji je odigran 14.12.2008. slavili su "bianconeri" rezultatom 4 : 2 , a golove su postigli Del Piero, Chiellini i Amauri - 2, dok su strijelci za Milan bili Pato i Ambrosini. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Torinu, a u okviru Serie A im je 42 - 25 - 23. )


- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.01.2010., četvrtak

Najava 21. kola Serie B - posljednjeg u prvom dijelu prvenstva

Ovog vikenda igraju se utakmice 21. kola talijanske Serie B, ujedno posljednjeg u prvom dijelu prvenstva. U ovom kolu nema klasičnog derbija, ali najveću pažnju svakako privlači susret koji će se igrati u Modeni između Sassuola i lidera prvenstva Leccea. Evo svih parova, kao i najave tih utakmica :

Albinoleffe - Reggina subota od 15.30 ( "Seriani" odnosno Albinoleffe ovaj dvoboj dočekuju na krilima gostujuće pobjede u Padovi koju su ostvarili ovog utorka, dok Reggina iza sebe ima remi na svome terenu protiv Grosseta, kojim navijači u Reggio Calabriji nisu nimalo bili zadovoljni. Ove dvije ekipe se nisu nikada ranije susretale u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. U sastavu Reggine ovaj put neće biti kažnjenog Carmone. Dakle, ukupan omjer ikada međusobno igranih utakmica im je 0 - 0 - 0 . )

Ascoli - Crotone subota od 15.30 ( Obje ekipe se trenutno nalaze u sasvim zavidnoj formi. U jedinoj utakmici koju su dosada ikada odigrala ova dva suparnika na stadionu "Del Duca" u Ascoliju uspjeh su slavili gosti iz južne pokrajine Calabria, odnosno Crotone. Desilo se to u sezoni 2004/05. kada je bilo 0 : 2. U redovima Crotonea pravo nastupa u ovoj utakmici nemaju kažnjeni Concetti i Legati. Ukupan omjer ikada odigranih susreta im je dakle 0 - 0 - 1 ; 0 pobjeda Ascolija, 0 remija, 1 pobjeda Crotonea. )

Brescia - Padova subota od 15.30 ( Tradicija u ovom paru je apsolutno na strani Brescie, koja se polako diže kako u formi, tako i na tablici Serie B. Zadnju svoju pobjedu na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji "Patavini", odnosno Padova je ostvarila još u dalekoj 1963. godini. U sastavu Padove pravo nastupa nema kažnjeni defanzivac Trevor Trevisan. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 12 - 5 - 2 . )

Cesena - Piacenza subota od 15.30 ( "Romagnoli" nisu ušli u Novu Godinu onako kako su svi od njih željeli. U utorak su poraženi na gostovanju u Modeni, te protiv Piacenze moraju tražiti isklupljenje. Na stadionu "Dino Manuzzi" ove sezone pružaju fantastične igre nošeni sa ubojitim južno-američkim dvojcem Schelotto - Do Prado. U zadnja 3 susreta između ove dvije ekipe zabilježen je remi. Emiliani, odnosno Piacenza je zadnji put na gostovanju u Ceseni slavila u 1992. godini. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 3 - 4 - 2 . )

Cittadella - Torino subota od 15.30 ( U jedinoj ikada do sada odigranoj utakmici između ova dva sastava na stadionu "Tombolato" u mjestašcu Cittadella, nadomak grada Padovi, slavili su domaćini. Desilo se to 1.11.2001. kada je bilo 2 : 1, a golove su postigli Giacomin i Baicu za Cittadellu, a Ferrante za Torino. Torino iza sebe ima jako burne dane. Prije nekoliko dana kada su prvotimci "granate" tj. Torina slavili rođendan svojeg klupskog kolege Davida Di Michelea u jednom torinskom restoranu, skupina razularenih "Ultrasa" Torina su upali na slavlje i bukvalno išamarali igrače. Povod su naravno slabe igre u prvenstvu koje ekipa pruža. U redovima Torina neće biti kažnjenog defanzivca Zobolija. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 1 - 0 - 0 . )

Mantova - Ancona subota od 15.30 ( U posjednjem njihovom međusobnom dvoboju koji se desio 18.4.2009. godine viđen je zanimljiv remi od 2 : 2 . Golove su tada za Mantovi postigli Gaetano Caridi - 2 , te Michele Turati i Roberto Colacone za Anconu. Ukupan skor ikada odigranih utakmica između ova dva tima je 1 - 1 - 0 . )

Sassuolo - Lecce subota od 15.30 ( Ovo je zasigurno derbi kola, ako se pogleda stanje na tablici Serie B. Obje ekipe se nalaze u odličnoj formi, uostalom kakva ih je krasila u većem dijelu prvenstva. U redovima Sassuola u ovoj utakmici neće biti kažnjenog Rossinija. Sassuolo i Lecce se nikada ranije nisu susretali u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )

Triestina - Frosinone subota od 15.30 ( Tradicija u ovom paru je zasada u potpunom ekvilibrijumu, po 1 pobjedu zabilježile su obje ekipe, uz 1 remi, koji se desio 1.11.2008. kada je bilo 2 : 2 . Ukupan omjer im je dakle 1 - 1 - 1 . )

Vicenza - Salernitana subota od 15.30 ( Tradicija susreta između ovih dviju ekipa koje su igrane na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi je uvjerljvo na strani domaćeg sastava. Jedinu pobjedu gostujuća ekipa iz južne talijanske pokrajine Campania ostvarila je u dalekoj sezoni 1949/50. U redovima domaćina neće igrati kažnjeni Valerio Di Cesare, dok kod Salernitane iz istog razloga neće igrati Emanuele Pestrin. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 11 - 2 - 1 . )

Gallipoli - Modena ponedjeljak od 19 h ( Za ekipu Gallipolija u ovoj utakmici neće igrati kažnjeni Abbate. Ove dvije ekipe se ranije nikada nisu susretale u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )

Grosseto - Empoli ponedjeljak od 20.45 ( U jedinoj zasada odigranoj utakmici između ova dva sastava na stadionu "Carlo Zecchini " u Grossetu, koja se naziva i derbijem pokrajine Toscana, zabilježen je remi od 2 : 2 . U sastavu Empolija neće igrati kažnjeni Luigi Antonazzo. Ukupan omjer im je dakle 0 - 1 - 0 . )


- 23:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kaos u Atalanti : Antonio Conte podnio ostavku na mjestu trenera!

Nakon jučerašnjeg poraza na svome terenu od Napolija ( 0 : 2 ), te nakon velikih protesta Ultrasa, jutros oko 11 sati Antonio Conte je podnio ostavku na mjestu trenera Atalante, što je rukovodstvo ekipe iz Bergama prihvatilo! Današnji trening ekipe, kao i narednu utakmicu Atalante u prvenstvu u nedjelju protiv Palerma vodit će Walter Bonacina, trener juniora Atalante, a u prošlosti igrač Rome i upravo Atalante. Najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe "bergamascha" najvjerojatnije od ponedjeljka je Nedo Sonetti, a kao alternative važe Luigi Cagni, te Giancarlo Camolese.

Igrač Intera Patrick Vieira je danas konačno i sam potvrdio vijest da će ovih dana prijeći u Manchester City : "Želim nastupiti na SP u Južnoj Africi sa svojom reprezentacijom, a da bih to ostvario moram igrati u kontinuitetu. Zbog toga odlazim u Manchester City".

Stefano Guberti, krilni vezni igrač Rome danas bi trebao postati novim pojačanjem Sampdorie. Guberti bi u Genovu došao kao posuđeni igrač do kraja ove sezone.
- 13:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.01.2010., srijeda

Rezultati upravo završenih utakmica 18. kola Serie A

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 18. kola Serie A igrane u popodnevnom terminu. Još prije, u terminu ranog popodneva Inter je u gostima savladao Chievo, i tako zadržao bodovnu prednost nad svojim pratiteljima, mada treba uzeti u obzir da Milan svoju utakmicu igra večeras protiv Genoe. Evo danas postignutih rezultata i obzora na sve utakmice :

Chievo - Inter 0 : 1 ( U potpuno neuobičajenom za talijane terminu od 12.30 na teren stadiona "Marc'Antonio Bentegodi" pred 25 000 gledatelja istrčali su Chievo i Inter. U sastavu "nerazzura" od početka utakmice igrao je i Goran Pandev, novo pojačanje Intera. Strijelac : 0-1 Mario Balotelli u 11. min. nakon brzog kontranapada Intera, kojem su prethodili protesti igrača Chieva za nedosuđeni penal u kaznenom prostoru Intera. Najbolju šansu za izjednačenje "Mussi Volanti" odnosno "leteći magarci" su imali preko Elvisa Abbruscata u finišu utakmice. U 94. minutu novi protesti igrača Chieva zbog očiglednog igranja rukom Quaresme u kaznenom prostoru Intera, no sudac Pierpaoli je ostao nijem. )

Parma - Juventus 1 : 2 ( Po sunčanom vremenu pred 27 000 gledatelja na stadionu "Ennio Tardini" u Parmi trener Juventusa Ciro Ferrara je ovom pobjedom barem zasada sačuvao mjesto na klupi "bianconera". Strijelci : 0-1 Hasan Salihamidžić u 3. min. nakon ubačaja iz kornera. 1-1 Nicola Amoruso 25. min. 1-2 Paolo Castellini u 39. min - AG nakon udarca Amaurija. Zbog povrede još u 1. poluvremenu je iz igre izašao David Trezeguet, a umjesto njega je ušao upravo Carvalho Amauri. Juventus je od 70. min. igrao s 10 igrača na terenu, pošto je zbog dva žuta kartona bio isključen Urugvajac Martin Caceres. )

Sampdoria - Palermo 1 : 1 ( Na stadionu "Luigi Ferraris" u kvartu "Marassi" pred 20 000 gledatelja strijelci su bili : 0-1 Edinson Cavani u 40. min. 1-1 Antonio Cassano u 41. min. Najbolje šanse na utakmici propustio je realizirati Palermo preko Cavania i Miccolija . )

Atalanta - Napoli 0 : 2 ( Na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" pred 11 000 gledatelja u Bergamu Napoli je potpuno zasluženo pobijedio danas indisponiranu Atalantu, te tako preskočio Romu i Parmu na tablici Serie A. Uz to "partenopei" su bez poraza već 11 utakmicu zaredom. Strijelci : 0-1 Fabio Quagliarella u 6. min eurogolom sa 20-ak metara. 0-2 Michele Pazienza u 57. min. Odlične šanse za goste imali su još Lavezzi, ponovno Quagliarella, kao i Hamsik, dok je kod domaćih najistaknutiji bio Robert Aquafresca. Navijači Atalante su tokom većeg dijela utakmice uzvikivali pogrdne riječi na račun kompletne svoje ekipe, kao i treneru Antoniu Conteu. )

Lazio - Livorno 4 : 1 ( Događaji iz 1. poluvremena su dali naslutiti da će ovo biti još jedan težak udarac za "biancoceleste", kao i podatak da im se sve više smiješi borba za opstanak. No, preporod u 2. poluvremenu se ipak desio, i to ponajviše zaslugom novog pojačanja iz Genoe Sergia Floccaria. Strijelci : 0-1 Martin Bergvold u 7. min. 1-1 Sergio Floccari u 48. min. 2-1 Sergio Floccari u 55. min. 3-1 Tommaso Rocchi u 72. min. 4-1 Aleksandar Kolarov u 93. min. iz penala. Odlične šanse u 1. poluvremenu Lazio je propustio preko Kolarova i Zarate'a, a prečku gola Livorna su pogađali Floccari i Siviglia. Isključenje u redovima Livorna je u 93. minuti zaradio Romano Perticone. )

Cagliari - Roma 2 : 2 ( Roma je u posljednjim minutama utakmice ispustila prednost od dva gola, te tako prepustila 4. mjesto na tablici Napoliju. Novo pojačanje Rome Luca Toni je utakmicu počeo na klupi, te je u igru ušao u zadnjih 10-ak minuta. Najzapaženiji igrač Rome danas je bio Julio Baptista, koji je činio dosta nereda u defanzivnoj liniji Cagliarija, a odlične šanse za "giallorosse" su promašili Rodrigo Taddei i Mirko Vučinić. Strijelci : 0-1 David Pizarro u 52. min nakon prekršaja nad Mirkom Vučinićem. 0-2 Simone Perrotta u 65. min. 1-2 Giovanni Lopez u 90. min. 2-2 Daniele Conti u 93. min. )

Bari - Udinese 2 : 0 ( Po pravom proljetnom vremenu na 16 C stupnjeva u Bariju domaći sastav je pokvario debi na klupi novom treneru "Friulana" Gianniju De Biasiju. Strijelci : 1-0 Riccardo Meggiorini u 5. min nakon sjajne asistencije Vitora Barreta. Nedugo nakon toga Meggiorini je morao zbog povrede napustiti igru, umjesto njega je ušao Giuseppe Greco. 2-0 Brazilac Vitor Barreto u 68. min. Udinese je u 42. minutu imao sjajnu šansu za izjednačenje kada je Simone Pepe pogodio stativu. )

Siena - Fiorentina 1 : 5 ( Pred 12 000 gledatelja, od toga najmanje 2 000 pristiglih iz Firenze na stadionu "Artemio Franchi" u Sieni domaći sastav je u velikom pokrajinskom derbiju pretrpio težak poraz od danas izuzetno raspoložene Fiorentine. Strijelci : 0-1 Per Kroldrup u 4. min. 0-2 Argentinac Mario Santana u 29. min. 0-3 Alberto Gilardino u 36. min. 0-4 Alberto Gilardino u 65. min. 0-5 Adrian Mutu u 82. min. 1-5 Massimo Maccarone u 84. min. )

Catania - Bologna 1 : 0 ( Kao i u Bariju, pravo proljetno vrijeme na 20 C stupnjeva prisutno je bilo danas i u Cataniji na stadionu"Angelo Massimino" gdje se okupilo oko 13 000 gledatelja. Domaći sastav trenera Siniše Mihajlovića je uspio zabilježiti zlata vrijednu pobjedu nad jednim od direktnih rivala za opstanak u Serie A. Strijelac : 1-0 Argentinac Nicolas Spolli u 81. minuti. Najbolju šansu na utakmici ipak je propustio napadač Bologne Marco Di Vaio, a u strijelce za Cataniju se mogao upisati i Christian Llama. )

Milan - Genoa večeras od 20.45 5 : 2 ( Pred 33 000 gledatelja na stadionu na San Siru strijelci su bili : 0-1 Giuseppe Sculli u 25. min. 1-1 Ronaldinho u 32. min - penal. 2-1 Thiago Silva u38. min. 3-1 Marco Borriello u 48. min. 4-1 Marco Borriello u 60. min. 5-1 Jan Klaas Huntelaar u 74. min iz penala. 5-2 David Suazo u 79. min. Ronaldinho je u 13. minuti promašio penal, odnosno golman Genoe Marco Amelia mu ga je obranio. )

Tablica nakon 18. odigranih kola sada izgleda ovako :

1. Inter 42
2. Milan 34 (-1)
3. Juventus 33
4. Napoli 30
5. Roma 29
6. Parma 28
7. Fiorentina 27 (-1)
8. Bari 27 (-1)
9. Palermo 27
10. Sampdoria 26
11. Cagliari 24 (-1)
12. Genoa 24 (-1)
13. Chievo 24
14. Lazio 19
15. Udinese 18 (-1)
16. Livorno 18
17. Bologna 16 (-1)
18. Catania 15
19. Atalanta 13 (-1)
20. Siena 12

Lista strijelaca :

11 - Di Natale ( Udinese )
10 - Milito ( Inter )
9 - Totti ( Roma )
9 - Gilardino ( Fiorentina )
8 - Pazzini ( Sampdoria )
8 - Matri ( Cagliari )
8 - Hamsik ( Napoli )
8 - Eto'o ( Inter )
7 - Pato ( Milan )
7 - Trezeguet ( Juventus ) , itd.






- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2010., utorak

Rezultati upravo završenih utakmica 20. kola Serie B

Prije nekoliko minuta završene su utakmice 20. kola talijanske Serie B. Za najveće iznenađenje kola pobrinuo se Ascoli koji je Frosinoneu na njegovom terenu nanio katastrofalan poraz. Sa pobjedama i u ovoj 2010. godini nastavljaju vodeći dvojac na tablici Lecce i Ancona. Evo kompletnih rezultata i obzora na sve odigrane utakmice :

Lecce - Vicenza 1 : 0 ( Na stadionu "Via del Mare" po vrlo toplom vremenu gdje je izmjereno 17 C stupnjeva Lecce je zabilježio vrijednu pobjedu zadržavši tako lidersku poziciju na tablici, mada drugoplasirana Ancona ima utakmicu manje. Strijelac : 1-0 Gianni Munari u 2. min utakmice. Treba reći da je Vicenza bila bolji suparnik tokom većeg dijela utakmice. Odlične šanse za izjednačenje propustili su Alessio Sestu', Riccardo Sgrigna i Stefano Botta. )

Ancona - Triestina 2 : 1 ( Po kišnom vremenu na 2 C stupnja i pred 3 500 gledatelja na stadionu "Del Conero" Triestina je potpuno nezasluženo poražena u dvoboju sa odličnom, ali danas sretnom Anconom, kojoj je opet sva tri boda donio neumoljivi golgeter Mastronunzio. Strijelci : 1-0 Salvatore Mastronunzio u 35. min. 2-0 Salvatore Mastronunzio u 48. min. 2-1 Denis Godeas u 92. min. Odlične šanse za Triestinu još kod rezultata 0 : 0 propustili su Emiliano Testini i Denis Godeas. Triestina je od 88. min igrala sa 10 igrača zbog isključenja Valeria Di Cesarea. )

Modena - Cesena 1 : 0 ( U jednom od derbija ovoga kola "kanarinci" su došli do zaslužene pobjede, te tako se priključili vodećim ekipama na tablici. Po vrlo hladnom vremenu utakmicu je odlučio pogodak Andree Catellania u 14. minutu. Najbolju šansu za goste iz Cesene koji ipak puno bolje partije pružaju na svome stadionu, je propustio Brazilac Raymundo Do Prado još u 1. poluvremenu. )

Frosinone - Ascoli 1 : 5 ( Ekipa Ascolija je večeras na stadionu "Matusa" u Frosinoneu po lagano kišnom vremenu uz temperaturu od 10 C stupnjeva nanijela težak poraz domaćem sastavu, koji je u svim segmentima igre bio potpuno inferioran i indisponiran. Briljirao je centarfor Ascolija Mirko Antenucci koji je postigao 2 pogotka uz dvije asistencije. Strijelci : 0-1 Mirko Antenucci u 26. min. 0-2 Marco Bernacci u 27. min. 0-3 Marco Bernacci u 48. min. 0-4 Vincenzo Sommese u 61. min. 0-5 Mirko Antenucci u 70. min. 1-5 Vincenzo Santoruvo u 89. min. )

Torino - Mantova 1 : 1 ( Na stadionu "Olimpico di Torino" pred 12 000 gledatelja Mantova je u sučevoj nadoknadi sasvim zasluženo došla do izjednačujućeg pogotka. Najžešći navijači Torina koji su smješteni na takozvanoj "Curva Maratona", na sjevernoj tribini su u znak protesta prema katastrofalnoj igri svoje ekipe iz prethodne 2009. godine u prvih 15 minuta utakmice potpuno zanijemili što se navijanja i podrške svojoj ekipi tiče. Ništa bolje što se tiče igre "granata" odnosno Torino nije prikazao ni danas. Strijelci : 1-0 Simone Loria u 34. min udarcem glavom nakon izvedenog kornera. 1-1 Davide Carrus u 92. min. )

Reggina - Grosseto 1 : 1 ( U tvrdoj utakmici na stadionu "Oreste Granillo" u Reggio Calabriji viđen je pravedan remi. Strijelci : 1-0 Biagio Pagano u 2. min nakon asistencije Emiliana Bonazzolija. 1-1 Čileanac Mauricio Pinilla u 24. min kojem je ovo bio 11.-ti pogodak u 13 nastupa u ovom prvenstvu. Obje ekipe su utakmicu završile sa po 10 igrača. Još u završnici 1. poluvremena crvene kartone su dobili Carlos Carmona kod Reggine, te Gianluca Freddi kod Grosseta. )

Padova - Albinoleffe 0 : 2 ( Pred 4 000 gledatelja po kišnom vremenu na stadionu "Euganeo" u Padovi gosti iz predgrađa Bergama su odnijeli iznenađujući pobjedu imajući u vidu da Padova odlične partije pruža upravo na svome stadionu. Strijelci : 0-1 Valerio Foglio u 66. min. 0-2 Francesco Ruopolo u 77. min. )

Empoli - Sassuolo 1 : 1 ( Po kišnom i blatnjavom terenu na stadionu "Carlo Castellani" u Empoliju odigrana je zanimljiva utakmica, čijim ishodom zadovoljniji može biti Empoli, iako je veći dio susreta proveo u napadu, i tako stvarao šanse. Strijelci : 0-1 Alessandro Noselli u 42. min. 1-1 Christian Coralli u 89. min. )

Piacenza - Gallipoli 2 : 0 ( Strijelac oba pogotka za vrlo važnu pobjedu "Piacentina" na stadionu "Galleana" je bio centarfor Davide Moscardelli u 49. i 77. minuti utakmice. )

Crotone - Cittadella 1 : 1 ( Po vrlo toplom vremenu za razliku od ostatka Italije na stadionu "Ezio Scida" u Crotoneu odigrana je izuzetno uzbudljiva utakmica u kojoj su pobjedi bile blizu u određenim trenucima obje ekipe. Strijelci : 0-1 Antimo Iunco u 57. min iz penala. 1-1 Ettore Mendicino u 92. min. Nedugo prije postizanja vodećeg gola Cittadelle napadač Crotonea Archimede Morleo je promašio penal. )

Salernitana - Brescia večeras od 20.45 1 : 3 ( Pred nešto više od 10 000 gledatelja na stadionu "Arechi" u Salernu strijelci su bili : 0-1 Davide Possanzini u 23. min. 1-1 Evans Soligo u 27. min. 1-2 Adam Vass u 31. min. 1-3 Andrea Caracciolo u 84. min iz penala. )

Tablica nakon nekompletno odigranih 20. kola sada izgleda ovako :

1. Lecce 37
2. Ancona 36 (-1)
3. Cesena 32
4. Sassuolo 32 (-1)
5. Empoli 32
6. Modena 31
7. Grosseto 30
8. Brescia 28
9. Frosinone 28
10. Torino 27
11. Vicenza 27
12. Crotone 25 (-1)
13. Padova 25
14. Gallipoli 25
15. Triestina 24 (-1)
16. Reggina 23
17. Albinoleffe 23
18. Cittadella 22 (-1)
19. Ascoli 22
20. Piacenza 20 (-1)
21. Mantova 16 (-1)
22. Salernitana 11 (-2)

Lista strijelaca :

14 - Mastronunzio ( Ancona )
12 - Bianchi ( Torino )
11 - Caracciolo ( Brescia )
11 - Pinilla ( Grosseto )
10 - Antenucci ( Ascoli )
9 - Corvia ( Lecce )
9 - Eder ( Empoli )
8 - Noselli ( Sassuolo ) , itd.



- 19:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nastavlja se prvenstvo Serie A - sutra na programu kompletno 18. kolo

Nakon pauze zbog Božićnih i Novogodišnji praznika sutra se utakmicama 18. kola nastavlja prvenstvo Serie A. Sve utakmice se igraju u dnevnom terminu. Posjećenost gledatelja na stadionima nije ugrožena, jer je u Italiji neradni dan povodom praznika "San Epifania" ili "Sveta Tri Kralja". Od interesantnijih duela svakako treba izdvojti susret u Parmi gdje dolazi Juventus, kao i onaj u Milanu gdje "rossonerima" gostuje Genoa. Vodeći Inter gostuje kod Chieva u Veroni, te treba naglasiti da se ova utakmica igra u neuobičajenom terminu od 12.30. Evo svih parova i najave utakmica :

Chievo - Inter srijeda od 12.30 ( Ova utakmica se igra u dosta neuobičajenom terminu, za vrijeme ručka, te su igrači Chieva svih ovih dana trenirali baš u to doba, dok im je doručak, odnosno ručak u klubu bio serviran u 10 h ujutro. U sastavu Intera moguć je debi novog pojačanja, makedonskog reprezentativca Gorana Pandeva. Izjednačujući gol centarfora Chieva Cossata u 91. minuti 2002. godine protiv Intera je bila anticipacija gubljenja Scudetta "nerazzurra" u toj sezoni, koja je kulminirala porazom od Lazia u posljednjem kolu. U prošloj sezoni na stadionu "Marc'Antonio Bentegodi bilo je 2 : 2 . U redovima Intra zbog kazni neće igrati Dejan Stanković i Thiago Motta, a zbog povrede će izostati i Esteban Cambiasso. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu u Veroni između ova dva tima, a u okviru Serie A im je 1 - 3 - 3 ; 1 pobjeda Chieva, 3 remija, 3 pobjede Intera. )

Atalanta - Napoli srijeda od 15 h ( Na zadnja dva gostovanja u Bergamu kod Atalante Napoli je pretrpio dva teška poraza, i to od 1 : 5 , i 1 : 3. Zadnju svoju pobjedu na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" Napoli je zabilježio 8.4.1990. godine, ali za zelenim stolom od 0 : 2 . Ta utakmica je završena remijem od 0 : 0 , no zbog pogađanja novčićem u glavu Napolijevog defanzivca Brazilca Ricarda Alemaa utakmica je registrirana rezultatom 0 : 2 . Atalanta se dosta temeljito pripremala za ovu sutrašnju utakmicu, te vjeruju u osvajanje sva 3 boda. U sastavu Napolija neće igrati kažnjeni Paolo Cannavaro. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Bergamu im je 17 - 16 - 6 . )

Bari - Udinese srijeda od 15 h ( Jedinu pobjedu ikada ostvarenu na stadionu "San Nicola" u Bariju "Friulani" odnosno Udinese je ostvario u prvenstvu Serie B, i to u sezoni 1978/79. kada je bilo 1 : 2 . U zadnjem njihovom međusobnom dvoboju u okviru Serie A koji je igran u sezoni 2000/01. slavili su "Galletti", odnosno "pijetlovi" iz Barija s 2 : 1 . Ukupan omjer im je 7 - 3 - 0 . )

Cagliari - Roma srijeda od 15 h ( Ovo bi trebao biti vrlo zanimljiv susret između ekipa koje pretendiraju na visoko mjesto na tablici, pogotovo se to može reći za Romu. U redovima "giallorossa" od početka utakmice bi trebao zaigrati novo pojačanje iz Bayerna Luca Toni. Kapetan Francesco Totti će propustiti ovaj dvoboj zbog povrede zadobivene na jednom od treninga, dok će u sastavu biti Perrotta, Taddei, De Rossi i Pizzaro. Zadnju svoju pobjedu na stadionu "Sant'Elia" u Cagliariju Roma je zabilježila 1995. godine kada je bilo 0 : 2 , uz oba pogotka Urugvajca Daniela Fonsece. U prošloj sezoni bilo je 2 : 2. Ukupan omjer im je 12 - 7 - 10 . )

Catania - Bologna srijeda od 15 h ( Ovo će biti na neki način vrlo emotivna utakmica za trenera Catanije Sinišu Mihajlovića s obzirom da je u dijelu prošle sezone dobio otkaz sa klupe Bologne u svom debiju u trenerskoj karijeri. Catania je zadnju svoju pobjedu nad Bolognom na stadionu "Angelo Massimino" u Cataniji slavila davne sezone 1964/65. U prošloj sezoni bilo je 1 : 2 . Ukupan omjer im je 2 - 5 - 2 . )

Lazio - Livorno srijeda od 15 h ( Tradicija u ovom susretu između ove dvije ekipe je izrazito na strani "biancocelesta", odnosno "nebesko-plavih" iz Rima. Remi na stadionu "Olimpico di Roma" nikada nije bio viđen, dok su "amaranto", odnosno Livorno slavili samo u jednom navratu, i to u dalekoj 1943. godini. U redovima Lazia mogao bi debitirati novo pojačanje iz Genoe, napadač Sergio Floccari. Ukupan omjer ikada odigranih međusobnih utakmica im je 15 - 1 - 0 . )

Parma - Juventus srijeda od 15 h ( Očekuje se da stadion "Ennio Tardini" u Parmi bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Ekipa Parme se za ovaj susret pripremala punih 7 dana na Malti okupana lijepim vremenom i suncem. S druge strane, Juventus je svih ovih dana živio u problemima i nedoumicama oko eventualne smjene trenera Cira Ferrare. Zadnju svoju pobjedu nad Juventusom u Parmi Emiliani su zabilježili 27.3.2002. kada je bilo 1 : 0 , uz pobjedonosni gol Francuza Sabri Lamouchija. U slučaju poraza Juventusa u sutrašnjem susretu Ciro Ferrara sigurno napušta klupu "bianconera", a na njegovo mjesto dolazi Nizozemac Guus Hiddink. U njihovom zadnje međusobnom susretu koji je se odigrao 11.11.2007. bilo je 2 : 2 . Golove za Parmu su dali Gasbarroni i Pisano, a za Juventus Legrottaglie i Iaquinta. U redovima Juventusa pravo nastupa u sutrašnjoj utakmici nema kažnjeni Fabio Cannavaro. Ukupan omjer im je 5 - 8 - 4 . )

Sampdoria - Palermo srijeda od 15 h ( Sampdoria je osnovana 1946. godine, a prvu ikada odigranu utakmicu protiv Palerma je odigrala u sezoni 1948/49. kada je bilo 2 : 2 . U prošloj sezoni slavili su Sicilijanci rezultatom od 0 : 2 . U sastavu "blucerchiata" , odnosno Sampdorie neće igrati kažnjeni Litvanac Marius Stankevicius. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 8 - 6 - 4 . )

Siena - Fiorentina srijeda od 15 h ( Ovo je veliki Toscanski derbi. Jedinu pobjedu na stadionu "Artemio Franchi" u Sieni "Viole" su ostvarile 27.10.2005. kada je utakmicu sa 2 pogotka riješio Luca Toni. U prošloj sezoni slavila je Siena rezultatom 1 : 0 . U redovima Fiorentine mogao bi debitirati Brazilac Felipe, novo pojačanje iz Udina. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 3 - 2 - 1 . )

Milan - Genoa srijeda od 20.45 ( "Il Grifone", odnosno Genoa nije pobijedila Milan na stadionu "San Siro" od daleke 1958. godine kada je bilo 1 : 5 , uz 3 gola Barisona. U redovima Milana na ovoj utakmici mogao bi zaigrati i povratnik iz Los Angelesa David Beckham, dok će u sastavu Genoe zaigrati novo pojačanje iz Intera David Suazo. U prošloj sezoni zabilježen je remi od 1 : 1 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie A im je 34 - 15 - 8 . )
- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2010., ponedjeljak

Zvanično : Andrea Dossena novo pojačanje Napolija! Emilson Sanchez Cribari prešao iz Lazia u Sienu

Andrea Dossena, lijevi bočni defanzivni igrač je novo pojačanje Napolija. Posjet sportskog direktora Napolija Riccarda Bigona Liverpoolu je tako urodio plodom. Dogovor je postignut nakon teških i dugih pregovora na taj način što će Dossena potpisati 4-godišnji ugovor sa Napolijem, a klub predsjednika Aurelia De Laurentiisa će Liverpoolu uplatiti 5 milijuna Eura. Prvotni cilj Napolitanaca je bio da Dossena dođe kao posuđeni igrač u narednih 6 mjeseci.

Emilson Sanchez Cribari, 29-godišnji Brazilac je od danas novo pojačanje Siene. Cribari je u Sienu došao iz Lazia kao posuđeni igrač do kraja ove sezone, uz mogućnost otkupa ugovora od strane kluba iz pokrajine Toscana.

Cristian Molinaro, lijevi bočni igrač Juventusa seli se na posudbu u Sttutgart. Opcija oko prelaska u Atletico Madrid se izjalovila, no tamo će prijeći kao posuđeni igrač do kraja ove sezone Portugalac Tiago.
- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nastavlja se prvenstvo Serie B – sutra na programu kompletno 20. kolo

Nakon pauze zbog Božićnih i Novogodišnjih praznika sutra se 20. kolom nastavlja maratonsko prvenstvo Serie B. Derbi kola gledajući na tablicu igra se u pokrajini Toscana, a sastaju se Empoli – Sassuolo, dok se neizvjestan i zanimljiv susret očekuje u Modeni između istoimene domaće ekipe i Cesene. Evo svih parova te najave tih utakmica :

Ancona – Triestina utorak od 18 h ( Tradicija ikada odigranih susreta između ove dvije ekipe na stadionu „Del Conero“ u Anconi je apsolutno na strani domaćeg sastava. Jedini pogodak koji su „alabardati“ ikada postigli u Anconi djelo je Mattea Ardemagnia, inače danas napadača Cittadelle, a desilo se to 20.12.2008. Ukupan skor ikada odigranih utakmica u okviru Serie B, a svojstvu domaćinstva Ancone, im je 3 – 1 – 0 ; 3 pobjede Ancone, 1 remi, 0 pobjeda Triestine. )

Crotone – Cittadella utorak od 18 h ( „Calabresi“, odnosno Crotone nije nikada slavio na svome stadionu „Ezio Scida“ protiv gostiju iz predgrađa Padove. Cittadella je pobjedu na ovom gostovanju odnijela u sezoni 2001/02.kada je bilo 1 : 2 . Ukupan skor ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 0 – 1 – 1 ).

Empoli – Sassuolo utorak od 18 h ( Kako je već napisano u početnom uvodu za najavu ovog 20. Kola Serie B ova utakmica koja se igra na stadionu „Carlo Castellani“ u Empoliju smatra se derbijem kola. U redovima Empolija pravo nastupa nemaju kažnjeni Vinci i Saudatti. Ove dvije ekipe se nikada ranije nisu susretale u okviru nijednog talijanskog nacionalnog prvenstva. Dakle, ukupan omjer im je 0 – 0 – 0 ).

Padova – Albinoleffe utorak od 18 h ( „Veneti“ odnosno Padova nije nikada slavila na svome stadionu „Euganeo“ protiv ekipe iz predgrađa Bergama. „Seriani“, odnosno Albinoleffe je u sezoni 2002/03. slavio nad Padovom u finalu Play-Offa Serie C1, odnosno u kvalifikacijama za ulazak u 2. talijansku ligu. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 0 – 2 – 1 ).

Piacenza – Gallipoli utorak od 18 h ( Ove dvije ekipe se nisu nikada ranije susretale niti u jednom talijanskom nacionalnom prvenstvu. Dakle, ukupan omjer im je 0 – 0 – 0 ).

Reggina – Grosseto utorak od 18 h (Ove dvije ekipe se nisu nikada ranije susretale niti u jednom talijanskom nacionalnom prvenstvu. Dakle, ukupan omjer im je 0 – 0 – 0 ).

Torino – Mantova utorak od 18 h ( U sezoni 2005/06. ove dvije ekipe igrale su u finalu Play-Offa za ulazak u Serie A. Poslije poraza na stadionu „Danilo Martelli“ u prvoj utakmici od 2 : 4 Torino je u uzvratu na svome stadionu slavio s 3 : 0, te je tako izborio povratak u Serie A. U ovoj utakmici u redovima Torina neće biti kažnjenog Paola Zanettija. Ukupan omjer ikada odigranih susreta na stadionu „Olimpico di Torino“ im je 2 – 0 – 2 ).

Frosinone – Ascoli utorak od 18 h ( Ekipa iz pokrajine Marche, odnosno Ascoli još nije nikada slavio na gostovanju kod „žutih“ iz pokrajine Lazio. U prošloj sezoni „ciociari“, odnosno Frosinone je slavio rezultatom 2 : 0 . U ovoj utakmici pravo nastupa nemaju kažnjeni igrači u redovima Frosinonea Del Prete i Maietta. Ukupan skor ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 1 – 1 – 0 ).

Lecce – Vicenza utorak od 18 h ( Utakmice između ove dvije na stadionu „Via del Mare“ u Lecceu po tradiciji obiluju uzbuđenjima. U njihovom zadnjem dvoboju slavili su Salentini, odnosno Lecce rezultatom 1 : 0 , a pobjedonosni gol je bio djelo Angela. U redovima Leccea pravo nastupa nemaju kažnjeni Guillermo Giacomazi, Daniele Corvia, te Raffaele Schiavi. Ukupan omjer im je 4 – 2 – 3 ).

Modena – Cesena utorak od 18 h ( „Kanarinci“, odnosno Modena nije slavila nad Romagnolima, odnosno nad Cesenom još od 5. Mjeseca 2005. Godine. U redovima Modeneza neće igrati kažnjeni veznjak Troiano, dok kod gostiju pauziraju De Feudis i Segarelli. Ukupan omjer ikada odigranih susreta na stadionu „Alberto Braglia“ u Modeni im je 4 – 7 – 2 ).

Salernitana – Brescia utorak od 20.45 ( Zadnju svoju pobjedu na stadionu „Arechi“ u Salernu gosti iz pokrajine Lombardia slavili su u dalekoj 1955. Godini kada je bilo 0 : 1 . Za Bresciu pravo nastupa u ovoj utakmici nema Francesco Bega. Ukupan omjer ikada odigranih susreta im je 7 – 2 – 4 ).

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanično : Goran Pandev novo pojačanje Intera! Sergio Floccari potpisao za Lazio

Sve je bilo poznato već od prije nekoliko dana, a od danas je i zvanično : Goran Pandev je novi napadač Intera. Danas još u jutarnjim satima makedonski reprezentativac je prošao kompletan liječnički pregled, te je potpisao ugovor za Inter do 2014. godine. Pandev bi mogao već prekosutra, kada se igra kompletno 18. kolo Serie A, zaigrati u sastavu Intera protiv Chieva. Makedonac će nositi dres sa brojem 27 na leđima.

Renzo Contratto, jedan od menadžera Sergia Floccaria je prije nekoliko minuta izjavio da je njegov klijent novo pojačanje u napadu Lazia. Floccari je u Rim došao kao posuđeni igrač iz Genoe, ali sa mogućnošću da Lazio otkupi njegov ugovor po završetku ove sezone za 9,5 milijuna Eura.

Riccardo Bigon, sportski direktor Napolija od jutros se nalazi u Liverpoolu gdje pokušava završiti posao oko prelaska lijevog bočnog defanzivca Andrea Dossene iz Liverpoola u Napoli. Kao alternativa Dosseni, Bigon bi mogao dovesti mladog perspektivnog 20-godišnjeg Garetha Balea, igrača Tottenhama.

Patrick Vieira, 33-godišnji igrač Intera od slijedećeg tjedna bit će novo pojačanje Manchester Cityja. Dogovor o prelasku Vieire je već postignut, i on u engleski tim prelazi kao posuđeni igrač do završetke ove sezone.


- 13:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.01.2010., nedjelja

Poslije Ariauda, Juventus napušta i Molinaro. Novosti iz zimskog "Calciomercata" - 2. dan

Poslije jučerašnjeg prelaska mladog defanzivca Lorenza Ariauda iz Juventusa u Cagliari, vrlo blizu odlaska iz redova "bianconera" iz Torina je i lijevi bočni defanzivni igrač Cristian Molinaro. Sutra bi trebala doći i službena informacija o tome da je Molinaro novo pojačanje Atletico Madrida. On bi u redove "jorgandžija" iz Madrida prešao kao posuđeni igrač do ljeta, kada bi španjolska ekipa imala pravo na otkup ugovora igrača, ovisno o njegovim nastupima za svoju novu ekipu. Na dobrom putu da ga zadesi ista sudbina je još jedan igrač Juventusa, a radi se o Tiagu, koji bi također pojačao redove Madriđana.

Mediji u Engleskoj su sigurni : Inter je Liverpoolu poslao službenu ponudu u vrijednosti od 45 milijuna Eura za prelazak Stevena Gerrarda po okončanju ove sezone u Milano. Čak je intervenirao i Jose' Mourinho koji je razgovarao s Gerrardom, te ga nagovarao za prelazak među "nerazzurre".

Inter je u lovu na srpskog lijevog bočnog defanzivnog igrača koji nastupa u redovima Lazia Aleksandra Kolarova. Jose' Mourinho bi želio Kolarova imati već u narednih nekoliko dana, a predsjednik Intera Massimo Moratti će pokušati ispuniti želju Portugalca. Zauzvrat, predviđa se da bi mladi defanzivac Intera Davide Santon, na kojeg Mourinho ne računa u ozbiljnoj mjeri, pojačao redove Lazia.

Pasquale Foggia, playmaker Lazia bi mogao ove zime promijeniti sredinu igranja. Za njega je veliki interes pokazala Catania, ali i Atalanta, no želja samog Foggie je prelazak u Napoli ili u Genou.

Napoli je u pregovorima sa argentinskom ekipom Racing de Avellaneda oko kupovine mladog i jednog od najperspektivnijih argentinskih igrača Ariela Pabla Liguercia. Cijena ovog eventualnog transfera iznosila bi oko 3 milijuna Eura.

Poslije događaja oko Cristiana Ledesme i informacije da je on vrlo blizu prelaska u Juventus, Napoli se okreće kupovini playmakera Udinesea 27-godišnjeg Gaetana D'Agostina. U ovu operaciju mogao bi biti uključen i 23-godišnji mladi reprezentativac Italije Luca Cigarini, koji bi prešao u Udine.

Poslije dolaska Luce Tonija u Romi sada razmišljaju o prodaji nekih igrača na koje trener "giallorossa" Claudio Ranieri neće ozbiljnije razmišljati u nastavku prvenstva. Najbliži odlascima su Brazilac Cicinho, koji je javno izjavio da je nezadovoljan svojim statusom u Romi, zatim napadači Julio Baptista, kao i Jeremy Menez. Novu sredinu mogli bi potražiti i vezni igrač Marco Motta, kao i krilni igrač Stefano Guberti.

Nakon dolaska brazilskog napadača Inacia Pia' u svoje redove, Torino sada razmišlja i o dovođenju igrača iz Ghane 25-godišnjeg Ahmeda Barussa, koji u ovoj sezoni nastupa za Bresciu, ali koji je u vlasništvu Rome.


- 19:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2010., subota

Novosti iz prvog dana zimskog "Calciomercata"

U danu u kojem je službeno otvoren zimski "Calciomercato" nije bilo značajnijih događaja što se tiče prelazaka igrača u određene klubove. Ipak, treba reći da se pregovori zahuktavaju, te će sigurno biti značajnih "skalpova" od strane najjačih talijanskih klubova.

David Suazo, novo pojačanje Genoe koji je ovih dana pristigao iz Intera, danas je obavio kompletan liječnički pregled. Sada preostaje samo utvrditi u kakvoj se formi nalazi reprezentativac Hondurasa, te da li će moći konkurirati za sastav Genoana u utakmici protiv Milana na San Siru, gdje Genoa gostuje u narednu srijedu u 18. kolu Serie A.

Mladi 20-godišnji igrač Juventusa Lorenzo Ariaudo od danas je novo pojačanje Cagliarija. Ariaudo na Sardiniju dolazi u svojstvu posuđenog igrača, ali sa mogućnošću da Cagliari po isteku sezone otkupi njegov ugovor.

7 000 navijača Fiorentine je dočekalo prvi izlazak svojih ljubimaca u 2010. godini na teren stadiona "Artemio Franchi". Veliku pažnju Ultrasa privukao je novopočeno pojačanje "Viola" iz Udinesea Brazilac Felipe Dias Da Silva, koji igra na poziciji centralnog defanzivca.

Claudio Vigorelli, menadžer napadača Genoe Sergia Floccaria je izjavio da bi njegov klijent u ponedjeljak trebao prijeći u Lazio. Ovaj transfer se već trebao realizirati u prethodnim danima, no postoji razlika u potražnji oko primanja između strane igrača i predsjednika Lazia Claudia Lotita, a ona iznosi oko 150 000 Eura.

Milan se interesira za dovođenje zvijezde Sampdorie Antonia Cassana, koji bi pojačao "rossonere" od 6. mjeseca ove godine. Vrijednost transfera bi iznosila oko 15 milijuna Eura.

Tommaso Rocchi, napadač i kapetan Lazia mogao bi postati novim pojačanjem ruskog Zenita iz Sankt Peterburga kojeg odnedavno trenira talijanski stručnjak Luciano Spalletti. Sam Rocchi je izjavio da nema namjeru napuštati "vječni grad" i dres Lazia.

Sportski direktor Fiorentine Pantaleo Corvino je u pregovorima sa Sportingom iz Lisabona oko eventualnog prelaska 23-godišnjeg veznog igrača Miguela Velosa. Njegova cijena je procijenjena na oko 10 milijuna Eura. Alternativa za Velosa mogao bi biti urugvajsku vezni igrač Napolija 25- godišnji Walter Danubio Gargano.

Francesco Modesto, lijevi bočni igrač Genoa trebao bi u narednim satima postati novim pojačanjem Napolija. Modesto je na toj poziciji pobjedio konkurenciju Andrea Dossene iz Liverpoola, koji je tražio puno više novaca od Modesta za svoj prelazak u grad podno Vezuva.

Brazilski napadač Inacio Pia' koji već 5 sezona igra u dresu Napolija je od danas novo pojačanje Torina. Pia', koji je imao vrlo malu minutažu kod trenera Waltera Mazzarrija, u pokrajinu Piemonte dolazi u svojstvu posuđenog igrača do kraja ove sezone, s mogućnošću da Torino otkupi njegov ugovor.

Inače, danas je za svoj novi klub, Romu, debitirao Luca Toni. On je u prijateljskoj utakmici između Rome i Cisco Lodigiani u Rimu odigrao 61 minutu, u kojoj je Roma slavila s 3 : 0 , a pogotke su postigli Jeremy Menez u 25., te Julio Baptista u 55. i 76. min.

Inter je također u prijateljskoj utakmici golom Diega Milita savladao Al Hilal u Riyadu, u Saudijskoj Arabiji. Dolazak Gorana Pandeva, novog pojačanja u napadu Intera očekuje se u ponedjeljak kada će obaviti i kompletan liječnički pregled.







- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Danas se službeno otvara zimski "Calciomercato"

Danas se u Italiji službeno otvara zimski "Calciomercato", a trajat će do 1.2. U tom periodu ekipe iz Serie A i iz Serie B moći će pred nastavak prvenstva pojačati svoje redove sa dovođenjem određenih igrača. Neki transferi su već dogovoreni prethodnih dana ( Toni u Romu, Pandev u Inter, Suazo u Genou, Floccari u Lazio, itd. ), dok su neki drugi pred realizacijom, te se čeka samo parafiranje ugovora.
Potkraj dana slijedi opširan post sa novostima od danas oko prelazaka igrača u pojedine klubove, kao i svi potencijalni transferi u Serie A, kao i u Serie B.
- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2010., petak

Zvanično : Luca Toni novo pojačanje Rome

Luca Toni je novi napadač Rome. Prelazak ovog 32-godišnjeg korpulentnog napadača je formiran u obliku posudbe na 6 mjeseci iz redova Bayern Munchena gdje je Toni proveo 2,5 godine u glavni grad Italije, gdje je u Sportskom Centru Trigoria već obavio liječnički pregled, te će se odmah staviti na raspolaganje treneru "giallorossa" Claudiu Ranieriu, koji je povodom toga rekao slijedeće : " Toni je napadač kakvog sam oduvijek želio! On je značajno pojačanje za nas. " Svoj debi za Romu Toni će imati već sutra, 2.1. u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša Cisco Lodigiani, koja se igra na rimskom stadionu "Flaminio", koji inače ima kapacitet od preko 20 000 mjesta.

Simone Pesce, 27-godišnji vezni igrač je novo pojačanje Ascolija. Pesce u grad u pokrajini Marche dolazi iz Catanije kao posuđeni igrač do kraja ove sezone, te je u dresu "crno-bijelih" iz Ascolija već nastupao od 2006. do 2009. godine.
- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi