Serie A i Serie B

30.06.2009., utorak

Početak priprema klubova Serie A

Bliži se početak priprema za nadolazeću sezonu u Serie A. Po tradiciji, klubovi se okupljaju u svojim sjedištima, ide se u krajeve gdje je klima ljeti blaža, te se odigravaju brojne prijateljske utakmice, te turniri.
Prva s pripremama ove godine kreće Roma, pa odmah nakon nje i gradski rival Lazio. Evo kompletnog spiska s datumima početka priprema klubova Serie A:

Roma - 2.7. , karantena, pa se ekipa seli u Riscone di Brunico ( mjesto na samom sjeveru Italije )
Lazio - 5.7. , ekipa se okuplja u Formellu, sportskom centru Lazia.
Milan - 6.7. , okupljanje je u Milanellu, a od 16.7 pa do 27.7 ekipa će formu stjecati u USA.
Udinese - 6.7. , okupljanje je u sjedištu kluba.
Chievo - 8.7. , okupljanje u sjedištu kluba.
Bologna - 9.7. , okupljanje u sjedištu kluba, pa se ide na pripreme u mjesto Sestola, na sjeveru Italije.
Juventus - 9.7. , okupljanje u sjedištu kluba, zatim se ide na pripreme u Pinzolo, mjesto na krajnjem sjeveru Italije.
Palermo - 9.7. , ekipa odmah seli u Francusku, u Saint-Veit, gdje ostaje do 20.7, a zatim se ide u Canadu.
Siena - 9.7. , okupljanje u sjedištu kluba
Cagliari - 10.7.
Catania - 10.7. , okupljanje u sjedištu kluba, zatim se ide u Assemini, mjesto na Siciliji, gdje će ekipa boraviti od 11.7 pa do 4.8.
Inter 10.7. - okupljanje u sjedištu kluba u centru Appiano Gentile, pa se ide u USA od 12.7 pa do 26.7.
Napoli 10.7 - ekipa odmah ide u Austriju gdje ostaje od 10.7 pa do 30.7, a nakon toga ide se u Englesku, pa u Canadu.
Atalanta - 11.7. , okupljanje u sjedištu kluba
Genoa - 11.7. , ekipa će boraviti od 13.7 pa do 25.7 u Austriji
Livorno - 12.7. , okupljanje u sjedištu kluba
Parma - 12.7. , okupljanje baš na stadionu Ennio Tardini u Parmi
Fiorentina - 13.7. - okupljanje u sjedištu kluba, zatim se od 16. 7 pa do 26.7 boravi na pripremama u Cortini D'Ampezzo, poznatom zimskom centru na sjeveru Italije.
Sampdoria - 15.7. , okupljanje je u sjedištu kluba.

- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanično: Marko Arnautović u Interu!

Inter je konačno postigao dogovor sa Twenteom oko prelaska igrača srpskih korijena, a koji igra u Nizozemskoj, i ima nizozemsko državljanstvo. Arnautović se od danas može smatrati igračem Intera, koji ga je uzeo na posudbu od Twentea, s pravom da mu kroz godinu dana kupi u trajno vlasništvo. Nizozemci su za ovu operaciju inkasirali 9 milijuna Eura.

Julio Ricardo Cruz je još uvijek na odmoru u Argentini. Ali zna da će karijeru nastaviti daleko od grada Milana. Rekao je da još nije donio odluku u kojem će klubu igrati naredne sezone, ali najozbiljniji kandidati za to su Atletico Madrid, Napoli te Fiorentina.

- 19:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Robert Acquafresca igrat ce ove sezone u Atalanti!

Robert Acquafresca je danas popodne potpisao jednogodisnju pozajmicu za Atalantu. Klub iz Bergama je to kostalo oko 1,5 milijuna Eura. Acquafresca ostaje ugovorom vezan za Genou, koja ga je proslijedila u Atalantu uslijed velikog broja napadaca za narednu sezonu.

Luca Cigarini, mladi reprezentativac Italije, i vec sada bivsi igrac Atalante je predstavljen kao novo pojacanje Napolija. Izjavio je da dolazi u veliki klub sa velikim ambicijama u novoj sezoni.


- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Felipe Melo produzio ugovor sa Fiorentinom!

Felipe Melo, brazilski reprezentativac u redovima Fiorentine je danas produzio ugovor sa "violama" do 2013. godine, uz klauzulu obestecenja ako dodje do raskida ugovora od 23 milijuna Eura! Susret izmedju Pantalea Corvina i menadzera igraca se zbio danas oko podneva u Milanu.

Gennaro Delvecchio je danas potpisao ugovor na 3 godine sa Catanijom. Delvecchio je igrac sredine terena, do ove sezone je nastupao u Sampdoriji.
- 14:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Igrac Fiorentine napadnut od strane huligana!

Per Kroldrup, obrambeni igrac Fiorentine napadnut je sinoc u danskom gradu Herning dok je bio u drustvu svojih prijatelja. Na njega je na ulici nasrnuo pijani prolaznik, koji ga je udario, te ga pokusao oboriti na tlo. Brza reakcija Kroldrupovih prijatelja je sprijecila sirenje incidenta. Sam Kroldrup je rekao u sali da je "agresorski nastrojen" mladic vjerojatno htio pokupiti slavu u novinama. Kroldrup se treba pojaviti na okupljanju ekipe Fiorentine za 15 dana, uoci pocetka priprema za novu sezonu.
- 09:26 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Luciano Moggi ulazi u Bolognu kao suvlasnik dionica tog kluba?!

U Italiji je sinoc procurila vijest da ce novi partner u vlasnickim dionicama Bologne biti Luciano Moggi. Predsjednica Bologne, Francesca Menarini je izjavila da ce po tom pitanju ocitovati u narednim danima. Nije otkrila ime potencijalnog novog partnera za bolju buducnost Bologne, vec je samo napomenula da ta osoba nije nova u svijetu biznisa u sportu.
- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2009., ponedjeljak

Stadioni klubova Serie A - sezona 2009/10.

Milan - San Siro ( 80.018) . San Siro je naziv južnog kvarta u Milanu.

Inter - Giuseppe Meazza ( 80.018 ). Giuseppe Meazza je bio igrač i Milana, ali i Intera. Veću popularnost, te bolje igre je stekao u vremenu za kojeg je nastupao za Inter, pa navijači Intera ovaj stadion nazivaju Giuseppe Meazza.

Juventus - Olimpico di Torino ( 27.500 ). Nekada se ovaj stadion zvao i Stadio Comunale, a još ranije i Stadion Benito Mussolini. Ovaj stadion se nalazi baš u gradu. Na njega su se preselili Juventus ali i Torino sa stadiona Delle Alpi upravo zbog toga što je Delle Alpi bio dosta udaljen od samoga grada, pa je često zjapio poluprazan, što znači neisplativo održavanje, te nerentabilan sportski objekt.

Lazio - Stadio Olimpico di Roma ( 75.000 )

Roma - Stadio Olimpico di Roma ( 75.000 )

Genoa - Stadio Luigi Ferraris ( 40.100 ). Ovaj stadion se još naziva i Marassi, po kvartu u Genovi, u kojem je stadion smješten. Inače se nalazi u strogom centru grada, koji ima oko 800 000 stanovnika. Zanimljivost ovog stadiona je i ta da je odmah pored njega i Centralni Zatvor Genove, pa je za vrijeme održavanja utakmica prisutan poveći broj Carabinera oko samog stadiona.

Sampdoria - Stadion Luigi Ferraris ( 40.100 )

Fiorentina - Stadio Artemio Franchi ( 47.282 )

Napoli - Stadio San Paolo ( 70.210 ) . Stadion Napolija se nalazi u širem centru grada. Smješten je u kvartu koji se zove Fuorigrotta.

Cagliari - Stadio Sant'Elia ( 23.486 ) . Ovaj stadion se nalazi na 1 km od mora. Prije par godina je ovaj stadion imao kapacitet od 40.000 gledatelja, no zbog nesigurnosti od rušenja visokih tribina-jug i sjever, išlo se na renoviranje, i postavljanje montažnih tribina sjever i jug, koje su tik iza golova, po uzoru na Engleze.

Palermo - Stadio Renzo Barbera ( 36.871 ) . Ovaj stadion je smješten u južnom dijelu grada.

Catania - Stadion Angelo Massimino ( 23.420 ) . Stadion se još naziva i "Cibali", po kvartu u kojem je smješten.

Udinese - Stadio Friuli ( 41.700 )

Atalanta - Stadio Atletti Azzurri D'Italia ( 26.393 ) . Ovaj stadion se još zove i Stadio Comunale, ili u prijevodu Gradski Stadion.

Bologna - Stadio Renato Dall'ara ( 38.279 ). Ovaj stadion je nazvan prema legendarnom predsjedniku Bologne u 60-im godinama prošlog stoljeća.

Siena - Stadio Artemio Franchi - Montepaschi Arena ( 15.373 )

Chievo - Stadio Marc'Antonio Bentegodi ( 44.799 )

Bari - Stadio San Nicola ( 58.300 ) . Ovaj stadion je smješten nešto izvan grada.

Parma - Stadio Ennio Tardini ( 27.906 ) . Stadion je nazvan po običnom građaninu grada Parme, koji je diplomirao Pravo, bavio se politikom, ali je i glavni, idejni tvorac ovog stadiona.

Livorno - Stadio Armando Picchi ( 21.238 ) . Stadion je smješten na udaljenosti približno 500-700 metara od mora.
- 19:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Raimondi u Livornu!

Cristian Raimondi, vezni igrac, 81-godiste, novo je pojacanje Livorna. Raimondi je protekle sezone odigrao u redovima Vicenze. Bio je na pragu prelaska u Atalantu, no planovi i visina ponude su se promijenili.

Milan je nakon Zigonia, koji je dosao iz Trevisa, nastavio sa podmladjivanjem ekipe. Giacomo Beretta, napadac koji ima samo 17 godina je potpisao ugovor s Milanom. Beretta je izdanak Albinoleffea. Za Berettu su bili zainteresirani i Genoa, te Fiorentina. Beretta ce biti prikljucen ekipi Primavere Milana.

Od ostalih danasnjih vijesti treba reci da je Fabio Simplicio vrlo blizu prelaska u Lazio, a zauzvrat Emilson Cribari ce otici put Palerma + novcana naknada.

Jedna bizarnost: novo pojacanje Catanije, argentinac Pablo Barrientos se povrijedio u Argentini, i s terena ce izbivati punih 8 mjeseci. Radi se o obnovljenoj povredi ligamenata koljena. Tako ce navijaci Catanije novo, i dosta razvikano pojacanje vidjeti na djelu tek u 2010. godini.
- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2009., nedjelja

Calciomercato - pregled dana 28.6

U danu koji nije bio bogat prelascima igrača u druge klubove, niti spektakularnim događajima u Italiji što se tiče Nogometne Tržnice, izdvajaju se tek nekoliko vijesti...

Palermo je ozbiljno zagrizao u namjeri da dovede Gorana Pandeva. U operaciju dolaska Makedonca na Siciliju mogao bi da pomogne i prelazak Fabia Simplicia u Lazio. Vrijednost Pandeva predsjednik Lazia Claudio Lotito procjenjuje na oko 20 milijuna Eura.

Emiliano Viviano, 22 godine, golman mlade reprezentacije Italije, koji nastupa za Bresciu, je vrlo blizu prelaska u Parmu.

Napoli poslao novu ponudu Chievu za napadača Sergia Pellisiera. Predsjednik Chieva Luca Campedelli traži za Pellisiera 12,5 milijuna Eura, dok je Napoli ponudio 8 milijuna Eura + Marcelo Zalayeta. Čeka se odgovor kluba iz kvarta u Veroni po imenu Chievo, koji ima 8 000 stanovnika.

Pantaleo Corvino, sportski direktor Fiorentine je danas izjavio da ne želi dovesti, niti da postoji interes za dovođenje Marcusa Berga, napadača mlade reprezentacije Švedske, te Groningena. Ocijenio je da je Fiorentina dobro pokrivena na napadačkim pozicijama, te da je Berg preskup ( 10 milijuna Eura).

Najnovija vijest iz tabora Fiorentine kaže da ukoliko Royston Drenthe u ponedjeljak potpiše prelazak u Fiorentinu, Peruanski igrač Juan Manuel Vargas bi napustio klub, i potpisao ugovor težak 12 milijuna Eura za Fenerbahče.

Edin Džeko, bosanski reprezentativac, ipak neće preći u Milan. Wolfsburg nije prihvatio ponudu Milana, tako da će Džeko ostati u njemačkom klubu. Sam Džeko je izjavio da nije zadovoljan krajnjim ishodom, ali da će ipak morati poštovati ugovor sa Wolfsburgom.

Milan se nakon propalog angažmana Džeke sad okreće pregovorima oko kupovine Emmanuela Adebayora, napadač Arsenala. Adebayorova cijena je oko 30 milijuna Eura.

Lazio razmišlja o kupovini Tiberia Guarentea, igrača Atalante. Atalanta traži za ovog igrača 5 milijuna Eura, ali Lazio daje zauzvrat Atalanti Emilsona Cribaria, 29-godišnjeg igrača obrane + određena svota novca.

Reggina svoje redove pojačala sa Simoneom Rizzatom, obrambenim igračem koji je došao iz redova Ancone.




- 19:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.06.2009., subota

Notizie - Ultimissima ( Najnovije vijesti ) 27.6

Giampiero Ventura je novi trener Barija. Poslije neočekivanog i nerazumnog raskida ugovora sa Antoniom Conteom, u igri za novog trenera su bili i Zaccheroni, Colantuono, Delio Rossi, te neki drugi. Ipak, odluka o izboru je pala na Venturu, koji je ove protekle sezone vodio Pisu, ali je nekoliko kola prije kraja prvenstva dobio otkaz. Pisa je nakon toga ispala iz Serie B.

Antonio Langella, dojučerašnji igrač Chieva, krilni igrač, je novo pojačanje Barija. Odmah po saznanju da je Ventura novi trener Barija, Langella je odbio ponude Sampdorie te Livorna, baš zbog Venture, koji je s njim ranije surađivao.

Royston Drenthe bi trebao u ponedjeljak potpisati ugovor za Fiorentinu. Transfer bi koštao oko 10 milijuna Eura.
Marco Marchionni bi to trebao učiniti također u narednim danima, dakle transfer iz Juventusa u Fiorentinu.
- 19:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Calciomercato - novosti 27.6

Michele Fini, 35-godišnjak koji je odigrao odlične dvije zadnje sezone u Cagliariju je slobodan igrač. Njemu Cagliari nije ponudio produžetak ugovora, tako da Fini, inače vezni igrač može kao slobodan agent odabrati klub u kojem će nastaviti, a možda i završiti karijeru. Za njega su interes pokazali Sampdoria, kao i Siena.

Nicola Madonna, vezni igrač Albinoleffea, 23 godine, je na pragu prelaska u Atalantu. Naime, svi detalji su dogovoreni, tako da ostaje samo još na potpis na papiru. Madonna je ostao iznenađen kojom brzinom je sve bilo realizirano. Inače, zanimljivost je ta da Madonna neće mijenjati stadion gdje će igrati, jer Atalanta i Albinoleffe igraju na istom stadionu, "Stadio Comunale di Bergamo", ili u prijevodu Gradski stadion u Bergamu.

Franco Brienza, 30-godišnjak, fantasista Reggine koja je ispala ove sezone u Serie B je odabrao Bari, klub u kojem će nastaviti karijeru.

Diego Lugano, koji je ovih dana važio kao vrlo izgledno pojačanje Lazia je izjavio da je njegova odiseja u Istambulu u dresu Fenerbahčea završila, te da bi volio obući dres Rome. Navijači Lazia očigledno ovo neće prihvatiti sa simpatijama, te od njegovog angažiranja od strane Lazia nakon ovih izjava neće biti ništa.

Fabio Simplicio, 29-godišnji brazilac, i igrač Palerma, mogao bi narednih dana postati novo pojačanje Lazia. Naime, na insistiranje novog trenera Lazia Davidea Ballardinija, a koji je upravo protekle sezone trenirao Simplicia u Palermu, predsjednik Lazia Lotito će čini se ispuniti želju svome trenru, te dovesti Simplicia u Lazio. Cijena ovog transfera se kreće oko 3 milijuna Eura+prijelaz još nekog igrača iz Lazia u Palermo.

Pantaleo Corvino, sportski direktor Fiorentine je izjavio da će pokušati u narednih para dana zaključiti posao oko dovođenja Julia Ricarda Cruza, te tako pojačati napadačke redove "Viola". Cruz bi se idealno uklapao u taktiku Prandellija, kaže Corvino.

Genoa je danas kupila još dvojicu igrača. Francesco Renzetti, lijevi bočni igrač, 23 godine, je kupljen od Albinoleffea, dok je Magnus Troest došao iz Parme.

Prema pisanjima Milanovog sportskog site-a, između Edina Džeke i Wolfsburga je raskid suradnje, tako da su izgledi da će Džeko preći u Milan dosta realni.

Zbog zastoja u pregovorima i prelasku Gaetana D'Agostina u Juventus, "bianconeri" su se prebacili na naredne kandidate za pojačanje svog veznog reda. Danas je procurila informacija da je Juventus sve oči bacio na Cristiana Ledesmu, 26-godišnjeg igrača Lazia. Ledesma, prema mišljenju Lotita vrijedi oko 15 milijuna Eura.
- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Juventus u ofanzivi na Felipea Mela, ali i na Donadela!

U Juventusu ovih dana, što se tiče mercata, sve se vrti oko igrača sredine terena. U prethodnom periodu, "bianconeri" su ozbiljno zagrizli za brazilca u redovima Fiorentine Felipea Mela, koji bi ih koštao oko 25 milijuna Eura. Stvar oko prelaska Mela bi se znatno olakšala u slučaju da Marco Marchionni pređe u Fiorentinu, što je vrlo izgledna stvar. Osim toga, Marchionni je oduvijek bio ljubimac, odnosno želja trenera Fiorentine Cesarea Prandellija da trenira Marchionnija. No, danas se pojavila glasina da će Juventus dovesti Donadela, još jednog igrača sredine terena iz Fiorentine. Eventualni transfer Donadela u Juventus bi također ulazio što se ekonomskih faktora tiče u prelazak Marchionnija u redove "ljubičice". Što se pak Juventusa tiče, najizglednija opcija oko kupovine u redovima "stare dame" je Fabio Grosso, koji bi trebao doći iz Lyona. Razgovori, odnosno pregovori oko dolaska Gaetana D'Agostina bi se trebali nastaviti već u ponedjeljak, i taj transfer je realan, tim više što je D'Agostino izjavio da se neće pojaviti na okupljanju ekipe Udinesea, koje je predviđeno za 8.7, kao i da mu je predsjednik Pozzo obećao da će ga prodati u Juventus.

Fiorentina je u poodmaklim pregovorima sa jednim od najzapaženijih igrača na EP za mlade, koje se ovih dana igra u Švedskoj. Marcus Berg, napadač Šveđana je potencijalno novo pojačanje "viola". Corvino je ponudio 10 milijuna Eura Groningenu, klubu u kojem igra Berg, kako bi osigurao predstave ovog igrača u Fiorentini. Za Berga je ozbiljno interesiranje pokazao i Lazio, no Claudio Lotito nije još uvijek načinio konkretan potez.

Od ostalih vijesti, izdvajaju se još neki prelasci ili ostanci u klubovima igrača, koji su bili vodeći u ostvarivanju zacrtanih ciljeva tih ekipa.

Gianluca Curci, rođeni rimljanin, i bivši golman Rome ostaje i ove sezone u Sieni. Curci je rekao da je sretan što ostaje u Sieni, jer je odlično ambijentirao u toj ekipi.

Adriano Galliani je izjavio da će Edin Džeko danas se susreti s ljudima iz Wolfsburga, i da će se donijeti odluka da li će bosanski reprezentativac napustiti njemačku momčad, i preći u Milan, što je njegova želja.

Lucas Barrios, zvani "Pantera", čovjek koji je nabolji strijelac Čileanskog prvenstva sa 37 golova ( što u aperturi, što u klausuri), je nova meta Lazia.
Lazio je već stupio u kontakt sa menadžerom igrača, kao i sa samim Barriosom. Barrios je inače igrač Colo Cola, i ima važeći ugovor na još 3 godine.

Genoa otkupila ugovor za dvojicu igrača, koji su bili na posudbama, ili su igrali u Genoi. Salvatore Boccheti, lijevi bočni igrač, čiju je polovinu ugovora posjedovao Frosinone, od jučer je u potpunosti igrač Genoe. Također, Andrea Ranocchia, igrač koji je ovu sezonu proveo u Bariju, u potpunosti je igrač Genoe.

S druge strane, Bari je zadržao dvojicu igrača u svojim redovima i za narednu sezonu. Salvatore Masiello, koji je bio posuđen od Udinesea, te Nicola Belmonte koji je bio član Siene ostaju, te će igrati u narednoj sezoni na stadionu San Nicola.

Udinese otkupio od Vicenze ugovor Piermaria Morosinija, potencijalnog reprezentativca mlade talijanske reprezentacije. Klub iz Friulija je platio 500 000 Eura za potpuni prelazak vlasništva ugovora ovog igrača.


- 10:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.06.2009., petak

Calciomercato - pregled dana 26.6

Parma je danas produzila posudbu dvojice igraca cije ugovore dijeli sa Frosinoneom. Daniele Vantaggiato, 24 godine, napadac, te Francesco Lunardini, 24 godine, vezni igrac.

Frosinone, klub iz istoimenog grada, koji je dosta blizu Rimu, je u potpunosti otkupio ugovor Gennara Troianella, 26-godisnjeg veznog igraca, koji je bio u poluvlasnistvu Chieva.

Bologna dobila pojacanja u vidu Luigi Della Rocce, Massima Code, te Luce Tedeschija.

Marcelo Zalayeta, napadac koji je ovu sezonu proveo u Napoliju, ostat ce jos godinu dana u gradu podno Vezuva. Zalayeta je na pola u vlasnistvu Juventusa.

Alberto Fillipini, 22 godine, vezni igrac iz Atalante je presao u Padovu, kluba koji je usao ove sezone u Serie B.

Emiliano Viviano, jedan od najtalentiranijih golmana u Italiji, je produzio ugovor sa Bresciom.

Crotone se pojacao sa dvojicom igraca. Veznjak, Archimede Morleo, igrac u vlasnistvu Udinesea je danas u potpunosti postao igracem Crotonea. Novo pojacanje kluba sa juga Italije je i Gennaro Scognamiglio, obrambeni igrac.

Giovanni Pasquale, obrambeni lijevi bocni igrac je od danas u potpunosti igrac Udinesea. Pascuale je imao ugovor sa Livornom, no ekipa iz Friulija je odlucila ga otkupiti.

Eder, brazilski igrac, i jedan od najboljih igraca ove sezone u Serie B, je od danas u potpunosti igrac Empolija. Empoli je drugu polovicu ugovora otkupio od Frosinonea za 2,3 milijuna Eura. Eder je dugo vremena bio meta Pantalea Corvina, sportskog direktora Fiorentine, koji ga je htio pod svaku cijenu dovesti u Firenzu.

Fiorentina je obnovila vlasnistvo zajedno sa Genoom za N'Diaye Papa Waigom, koji je zadnjih 6 mjeseci proveo u Lecceu.

Leonardo Martin Miglionico, urugvajac, obrambeni igrac je od danas u potpunosti igrac Livorna. Miglionico je bio u vlasnistvu Sampdorie.

Torino dobio pojacanje u Nicolasu Martinu Gorobtsovu, 20 godina, vezni igrac iz Argentine, te u Davideu Bottoneu, 23 godine, vezni igrac.

Sasa Bjelanovic, 30 godina, hrvatski igrac, je u potpunom vlasnistvu igrac Vicenze.

Manuel Coppola, 27 godina, vezni igrac, te Daniele Galloppa, 24 godine, vezni igrac, obojica iz Siene danas su potpisali ugovor sa Parmom, dok su u suprotnom smjeru otisli Francesco Parravicini, 27 godina, te brazilski napadac Ferreira Da Silva Reginaldo, 25 godina.
- 19:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 26.6 )

" Corriere dello Sport "

- "Juve-D'Agostino, l'affare si blocca. Ma c'e un patto. L'Udinese si ferma, offerta bassa." ( Juve-D'Agostino, kupovina se blokirala. Udinese se zaustavio, ponuda Juventusa je premala.)

- "Milan, pronto l'assalto finale a Fabregas. L'Arsenal vuole 35 millioni di Euro per lo Spagnolo." ( Milan, spreman na završni pohod za Fabregasa. Arsenal želi 35 milijuna Eura za Španjolca.)

- "Luca Toni: non sono bollito. E l'Inter mi ha cercato. Solo chiacchere come col Milan." ( Luca Toni: nisam oslabio. Inter me je tražio. Ali, to su bile samo površne priče, kao i sa Milanom.)

- "Che Napoli! Preso anche Zuniga dopo Quagliarella, Cigarini, Campagnaro e De Sanctis. Il 3-5-2 di Donadoni: De Sanctis, Zuniga, Cannavaro, Campagnaro, Maggio, Gargano, Hamsik, Cigarini, De Ceglie, Lavezzi, Quagliarella." ( Kakav Napoli! Poslije Quagliarelle, Cigarinija, Campagnara i De Sanctisa kupljen i Zuniga. Donadonijeva formacija 3-5-2: De Sanctis, Zuniga, Cannavaro, Campagnaro, Maggio, Gargano, Hamsik, Cigarini, De Ceglie, Lavezzi, Quagliarella.)

- "Cagliari, idea Calaio. Pastore e' del Palermo. Bari: Barreto-Langella." ( Cagliari ima ideju da uzme Calaioa. Pastore je Palermov. Bari kupuje dvojac Barreto-Langella.)


" La Gazzetta dello Sport "

- " Europeo, stasera alle 20.30 la sfida con la Germania. Under 21, ritorna Balotelli. Vogliamo la finalissima." ( Europsko prvenstvo, večeras u 20.30 dvoboj sa Njemačkom. Under 21, poslije kazne vraća se Balotelli. Želimo finale.)

- "Mercato. Direttori sportivi e procuratori danno i primi voti. Il re e' Diego. Napoli, Genoa e Juventus finora sono state le migliori. Ibrahimovic restera' al Inter. Džeko sara' la sorpresa." ( Nogometna tržnica. Sportski direktori i menadžeri daju prve glasove. Kralj od kupljenih igrača je Diego. Napoli, Genoa i Juventus zasada su najbolje obavili kupovinu igrača. Ibrahimović će ostati u Interu. Džeko će biti iznenađenje.)

- "Casa bianconera. Rottura per D'Agostino. Ora Diarra o Ledesma." ( Crno-bijela kuća. Prekid pregovora sa D'Agostinom. Sada je red na Diarri ili Ledesmi.)

- "Zuniga da Donadoni. Gia' spesi 48 milioni." ( Zuniga došao kod Donadonija. Već potrošeno 48 milijuna Eura.)

- "Confederation Cup. Il Brasile in finale all' ultimo respiro. Un gol al 88' di Alves gela il Sud Africa." ( Confederation Cup. Brazil se plasirao u finale u posljednjem dahu. Gol u 88. minuti Alvesa zaledio Južnu Afriku.)



" Tuttosport "

-"D'Agostino si ribella. Juve e Udinese non sono ancora d'accordo. I bianconeri ora stringono per Felipe Melo: la cessione di Marchionni alla Fiorentina li aiuta." ( D'Agostino se pobunio. Juve i Udinese još uvijek nisu našli dogovor. Crno-bijeli sada pritišću za Felipea Mela: prodaja Marchionnija u Fiorentinu im pomaže u tome.)

-"De Laurentiis ancora scatenato. Super Napoli. Preso anche Zuniga. Adesso Mutu." ( De Laurentiis, predsjednik Napolija, još uvijek nezadrživ. Super Napoli. Kupljen je i Zuniga. Sada je red na Mutua.)

-"Galliani dice: e' pronto Fabregas al posto di Pirlo. E c'e baby Zigoni." ( Galliani je rekao: spreman Fabregas na mjestu Pirla. I, tu je mladić po imenu Zigoni.)

- "Ecco Zamparini. Si, il Palermo prende Javier Pastore." ( Evo Zamparinija. Da, Palermo je kupio Javiera Pastorea.)

- "Dopo l'addio al veleno di Conte. Il Bari ripesca il suo Barreto, in piu Langella." ( Poslije zamršenog odlaska Contea, Bari ponovo ulovio svog Barreta, plus k tome uzima Langellu.)
- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2009., četvrtak

Nova pojačanja za Genou, Parmu i Napoli!

Genoa je danas otkupila ugovore od Juventusa i Palerma za dvojicu važnih igrača koji su u Genoi protekle sezone igrali važnu ulogu.
Domenico Criscito, defanzivni igrač i Boško Janković, ofenzivni vezni su u potpunosti igrači Genoe.
U isto vrijeme, obnovljena je posudba od Juventusa i za napadača Raffaela Palladina, tako da će i on igrati za Genou u narednoj sezoni.

Jonathan Biabiany, francuz, krilni igrač koji je proteklu sezonu odigrao u Modeni, u Serie B, a koji je igrač Intera, novo je pojačanje Parme.

Poslije kupovine golmana Morgana De Sanctisa, Napoli je danas kupio na dvojno vlasništvo i kolumbijskog defanzivca iz Siene, Juana Camila Zunigu. Zuniga će dobijati 800 000 Eura po sezoni, dok Sieni ide 8,5 milijuna Eura od transfera.

Davide Lanzafame, fantasista koji je igrao proteklu sezonu u Bariju, vraća se u Palermo, odakle je bio posuđen u Bari.

Predsjednik Palerma, Maurizio Zamparini je potvrdio da iz Argentine stiže novi Kaka' za ekipu Palerma. Riječ je o Javieru Pastoreu, o kome je na blogu već pisano ranije.

Sampdoria je obnovila posudbu dvojice svojih igrača, koji su solidno nastupali u njenom dresu protekle sezone. Antonio Mirante, golman, te Daniele Dessena, vezni igrač. Mirante je inače igrač Juventusa, dok je Dessena pod ugovorom za Parmu.

Propao dogovor o transferu ( barem zasada ) Gaetana D'Agostina iz Udinesea u Juventus. Na sastanku u Milanu, čelnici ovih ekipa nisu mogli naći zajednički jezik. Udinese je tražio 18 milijuna Eura, dok su Juventusovi ljudi nudili 14 milijuna Eura za D'Agostina.

Lazio je vrlo blizu dogovora sa Banegom, argentinskim igračem. Banega će potpisati za Lazio samo ako iz kluba odu ili Matuzalem ili Ledesma. Također, Lotito je naredio Ighli Tareu, svom sportskom direktoru da stupi u kontakt sa Luganom i Coloccinijem.
Za srpskog lijevog beka Aleksandra Kolarova ponudu poslao Inter. Claudio Lotito je rekao da će Kolarov otići u Inter samo u slučaju ponude koja se ne odbija.

- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Morgan De Sanctis novi golman Napolija!

Morgan De Sanctis, golman Seville, koji je ovu sezonu branio u Galatasarayu, novi je golman Napolija. Klub podno Vezuva je Sevilli platio 1,5 milijun Eura za povremenog reprezentativca Italije.

Federico Marchetti, po mnogima medju najboljim golmanima u Italiji, koji je ove sezone odlicno branio u Cagliariju, je postao u potpunosti igracem kluba sa Sardinije. Naime, Marchetti je bio u polovicnom vlasnistvu Albinoleffea, kluba iz okolice Bergama, koji igra u Serie B, te Cagliarija. Predsjednik Cagliarija Massimo Cellino je otkupio ugovor od kluba iz Lombardije. Za Marchettija je interes pokazao Milan kao i Palermo.

Eliseu Pereira dos Santos je doputovao jutros oko 11 h na aerodrom Fiumicino u Rimu, kako bi danas popodne potpisao ugovor sa Laziom. Eliseu je doputovao u pratnji supruge Soraye, te ce potpisati ugovor na 5 godina sa "biancocelestima", tj. nebesko-plavima. Zaradjivat ce 850 000 Eura po sezoni. Eliseu je treci Portugalac koji je ikada zaigrao za Lazio. Prije njega su za Rimljane igrali Fernando Couto, te Sergio Conceicao.

Danas je ozvanicena i trampa izmedju Fiorentine i Ascolija. Arturo Lupoli novi je igrac Ascolija. Lupoli je po poziciji napadac, 86-godiste. U Fiorentinu je stigao Francesco Di Tacchio, 90-godiste, igrac sredine terena, kojemu mnogi strucnjaci predvidjaju odlicnu buducnost.
- 12:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

24.06.2009., srijeda

Calciomercato - još neke zanimljivosti iz današnjeg dana, 24.6

Marco Motta, igrač u podijeljenom vlasništvu Udinesea i Rome od danas je u potpunosti igrač Rome, koja je otkupila drugu polovicu ugovora od ekipe iz Friulija nadoplativši 3,5 milijuna Eura Udineseu.

Gaetano D'Agostino, fantasista Udinesea izjavio: Juve, ja sam svoje učinio, svoju volju sam iskazao, sada je na tebi red da me kupiš.

Boško Janković, reprezentativac Srbije, koji je u podijeljenom vlasništvu Palerma i Genoe izjavio: Genoa je moj prvi izbor, volio bih da moja sadašnja ekipa otkupi i drugu polovicu ugovora, te da se u potpunosti posvetim igrama za ekipu iz Ligurije.

Pato, koji s reprezentacijom Brazila nastupa na Confederation Cupu izjavio: ne mičem nikuda iz Milana dok me klub sam ne otjera. Navijačima poručujem da ostanu spokojni, radovat ćemo se zajedno novim pobjedama Milana.

Nicola Ventola, 31-godišnji ove sezone napadač Torina je prva želja Lazia. Lazio je zainteresiran za pojačanje u vidu Ventole, koji bi nadomjestio odlazak Stephena Makinwe koji odlazi u Malagu.

Simone Bentivoglio, igrač Chieva, mogao bi da promijeni sredinu ovoga ljeta. Za njegove usluge su zainteresirani Torino te Atalanta.

Trampa između Chieva i Vicenze: u redove "clivlensa", odnosno Chieva ide Luca Rigoni, vezni igrač, 84-godište, dok je među "Vicentine" došao Giacomo Di Donato, desni bek po poziciji na terenu, 88-godište.

Ighli Tare, bivši albanski igrač i reprezentativac koji je nastupao za Bresciu i Lazio, a koji sada sportski direktor Lazia je danas izjavio: ako je Fabio Quagliarella koštao Napolija 18-19 milijuna Eura, onda Goran Pandev vrijedi ništa manje od te sume. Ako Napoli želi kupiti Pandeva morat će inkasirati u naše kase oko 20 milijuna Eura.
Čuvši za tu izjavu, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, inače filmski redatelj, je izjavio: Pandev nas pod tim okolnostima ne zanima, kupit ćemo Adriana Mutua, napadača Fiorentine za 13 milijuna Eura.

Andrea Pirlo, vezni igrač Milana je izjavio: imam 31 godinu, trebao bih slijediti modu i probati igrati i van Italije. Za nega je već poslana ponuda od Chelsea, na potezu je Galliani, odnosno Berlusconi.

Luis Jimenez, čileanski fantasista koji je danas prešao na 1 godinu u West Ham je izjavio: hvala Gianfrancu Zoli što se potrudio da se ovaj prelazak ostvari. Sretan sam što prelazim u West Ham, u kojem ću nadam se igrati u kontinuitetu, što je i glavni razlog moga odlaska iz Milana.

Antonio Conte, dojučerašnji trener Barija, u današnjem izdanju talijanskih novina se naziva kao "kralj bez trona". Kralj, jer je u velikom stilu uveo Bari nakon 8 godina u Serie A, ali je ostao bez svoga trona, jer je jučer u dogovoru sa predjednikom Barija Matarreseom te sportskim direktorom Perinettijem raskinuo ugovor sa Barijem. Razlog su neslaganje oko kupovine igrača, te strategije kluba za ovu nadolazeću sezonu. Kao nasljednik Contea se spominje Giampiero Ventura, trener koji nije imao većeg uspjeha u vođenju ekipa, te koji je pretežno vodio manje ekipe u Serie A, te u Serie B.

Juan Camilo Zuniga, kolumbijski obrambeni igrač Siene, koji je pod povećalom Napolija, a od danas i Palerma je preko svog menadžera izjavio: za mene, igrača iz Južne Amerike najbolji izbor zbog ambijenta bi bio Napoli. Ako su voljni platiti 8 milijuna Eura, dolazim odmah. Povoljnost Napolitanaca oko izbora Zunige je ta da u Sieni igra napola Napolijev igrač, Emanuele Calaio, napadač rodom sa Sicilije. Ukoliko Siena želi otkupiti ugovor Calaioa, onda bi sveukupna suma transfera Zunige bio znatno manji od 8 milijuna Eura.

Palermo je objavio preko svoga predsjednika Maurizia Zamparinija, kojeg mediji u Italiji zovu "presidente vulcanico", ili vulkanski predsjednik, zbog svog temperamenta, da je zainteresiran da kupi albanskog fantasistu Jahmira Hyku, 21 godina. Njega su predstavnici kluba primjetili na nedavno odigranoj prijateljskoj utakmici između reprezentacije Albanije i Milana.

- 20:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Calciomercato - novosti 24.6 ( II dio )

Prije nepuna dva sata, Mariano Gonzalo Andujar, argentinski golman potpisao ugovor za Cataniu. On ce biti zamjena za Albana Bizzarrija, takodjer argentinca koji je otisao u Lazio.

Robert Acquafresca, centarfor mlade talijanske reprezentacije, koji je porijeklom Poljak, i koji briljira na EP za mlade u Svedskoj, izabrao je svoj novi klub, a to je Atalanta. Acquafresca je ugovorom vezan za Genou, no narednu sezonu ce provesti u Bergamu.

Na pomolu vrlo izvjesna trampa izmedju Siene i Parme. U Parmu idu Daniele Galloppa te Luigi Coppola, a put Siene brazilski napadac Reginaldo te golman Francesco Parravicini.

Camilo Zuniga, Kolumbijski obrambeni igrac koji igra za Sienu, vrlo je blizu prelaska u Napoli.

Luis Fabiano, te Andre' Santos, dvojica Brazilaca koji igraju zapazenu ulogu na Confederation Cupu su izrazili zelju da predju u Milan. Rekli su da bi im bila zivotna zelja zaigrati za "rossonere".

Cesc Fabregas, igrac Arsenala je takodjer na listi zelja Milana. Adriano Galliani je rekao da ce stupiti u kontakt s "Topnicima", te pitati za cijenu Fabregasa.
- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Calciomercato - novosti 24.6

Anderson Miguel Da Silva Nene' potpisao ugovor na 4 godine sa Cagliarijem. Nene' je brazilski napadac, koji je jako dobro odigrao proteklu sezonu u Portugalu za National Madeira.

Luis Jimenez, na pola u vlasnistvu Intera i Ternane, potpisao ugovor sa West Hamom u Engleskoj. Tamo ce ga trenirati Gianfranco Zola. Jimenez je gledao da ode iz Intera vec ranije, jer je njegova minutaza kod Jose Mourinha bila mizerna.

Gabriele Sabatini ostaje trener Padove, ekipe koja je od nedjelje drugoligas, dakle nastupat ce u Serie B. Sabatini je potpisao novi ugovor na 2 sezone.

Fiorentina je dosta aktivna ovih dana. Julio Ricardo Cruz je trebao jos jucer da potpise ugovor, no dogovori su stali oko cijene. Konacan rasplet se ocekuje do kraja tjedna.

U medjuvremenu, Royston Drenthe, nizozemski veznjak koji igra u Real Madridu vrlo blizu prelaska u Fiorentinu.

Edin Dzeko, bosanski napadac u redovima Wolsfburga izjavio da zeli otici u Milan. Da li ce ga klub pustiti i tako ispuniti njegovu zelju-tek ce se vidjeti.

Antonio Conte, dojucerasnji trener Barija izjavio je da on i klub sa juga Italije su pricali na razlicitim jezicima. Napomenuo je da navijaci Barija zasluzuju bolju ekipu u narednoj, povratnickoj sezoni Serie A.

Romano Perticone, obrambeni igrac Livorna, u vlasnistvu Milana, je od jucer igrac Livorna. Perticone je dosta dobro odigrao proteklu sezonu za "amaranto", odnosno za jarko-crvene iz Livorna.

Alessando Diamanti, napadac Livorna je na mercatu dospio do zelja triju klubova, koji bi ga vrlo rado vidjeli u svojim redovima. Sampdoria, Napoli i Palermo su zainteresirani za usluge napadaca Livorna, koji je bio medju glavnim akterima povratka tog kluba u Serie A.

Lazio je poslije kupovine obrambenog igraca Malage Eliseua zainteresiran za argentinskog veznjaka Evara Banegu.
- 09:18 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.06.2009., utorak

Zvanicno: Antonio Conte raskinuo ugovor s Barijem!

Od prije pola sata, Antonio Conte vise nije trener Barija!
Nije proslo ni 15 dana otkako su Bari i Antonio Conte potpisali suradnju na jos godinu dana, vec danas je nastupio preokret. Zbog neslaganja oko kupovine igraca, i vizija za nadolazecu sezonu, AC Bari i Antonio Conte su dogovorno raskinuli ugovor.
Antonio Conte je ove sezone uveo Bari u Serie A, nakon 8 godina igranja u Serie B.
Nasljednik Contea na klupi Barija ce biti poznat narednih dana.

Istovremeno, Francesco Moriero, ex-igrac Cagliarija, Rome, Intera, itd. je novi trener Frosinonea u Serie B.
Moriero je protekle sezone sa uspjehom vodio Crotone u Serie C, te neocekivano u nedjelju pobijedio na gostovanju Benevento 2:1, te tako usao u Serie B. Rastanak Crotonea i Moriera je vec ranije bio dogovoren.
- 13:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.06.2009., ponedjeljak

Kompletan pregled timova za Serie B - sezona 2009/10.

Nakon Serie A, evo pregleda timova koji će nastupati u Serie B, u sezoni 2009/10.

Torino ( Piemonte, sjeverna Italija )
Lecce ( Puglia, južna Italija )
Reggina ( Calabria, južna Italija )
Brescia ( Lombardia, sjeverna Italija )
Empoli ( Toscana, centralna Italija )
Vicenza ( Veneto, sjeverna Italija )
Mantova ( Lombardia, sjeverna Italija )
Salernitana ( Campania, južna Italija )
Ascoli ( Marche, centralna Italija )
Triestina ( Veneto Giulia, sjeverna Italija )
Piacenza ( Emilia, sjeverna Italija )
Frosinone ( Lazio, južna Italija )
Modena ( Emilia, sjeverna Italija )
Ancona ( Marche, centralna Italija )
Cesena ( Romagnolo, sjeverna Italija )
Padova ( Veneto, sjeverna Italija )
Galipolli ( Puglia, južna Italija )
Crotone ( Puglia, južna Italija )
Grosseto ( Toscana, centralna Italia )
Cittadella ( Veneto, sjeverna Italija )
Albinoleffe ( Lombardia, sjeverna Italija )
Sassuolo ( Emilia, sjeverna Italija )
- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kompletan pregled timova za Serie A - sezona 2009/10.

Serie A - sezona 2009/10.

Inter ( Lombardia, sjeverna Italija )
Milan ( Lombardia, sjeverna Italija )
Juventus ( Piemonte, sjeverna Italija )
Roma ( Lazio, južna Italija...po samim talijanima sve što je južnije od rijeke Po, smatra se južnom Italijom. Geografski, Rim se nalazi u centralnoj Italiji.)
Lazio ( Lazio, južna Italija )
Genoa ( Liguria, sjeverna Italija )
Sampdoria ( Liguria, sjeverna Italija )
Fiorentina ( Toscana, centralna Italija )
Udinese ( Friuli, sjeverna Italija )
Cagliari ( Sardinija, južna Italija )
Palermo ( Sicilia, južna Italija )
Catania ( Sicilia, južna Italija )
Napoli ( Campania, južna Italija )
Parma ( Emilia, sjeverna Italija )
Bari ( Puglia, južna Italija )
Bologna ( Emilia, sjeverna Italija )
Atalanta ( Lombardia, sjeverna Italija )
Siena ( Toscana, sjeverna Italija )
Chievo ( Veneto, sjeverna Italija )
Livorno ( Toscana, sjeverna Italija )
- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2009., nedjelja

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 21.6 )

" Corriere dello Sport "

-"C'e Italia-Brasile. Lippi deve vincere. Stasera 20.30 si decide il destino azzurro nell Confederation Cup." ( Večeras Italija-Brazil. Lippi mora pobijediti. Večeras u 20.30 odluka o sudbini azura na Confederation Cupu.)

- " Il Real tenta Ibra. Inter, blitz a Madrid: si e' parlato anche di Sneijder e Maicon." ( Real pokušava nagovoriti Ibrahimovića na prelazak u Madrid. Inter, blic u Madridu: govorilo se između ostaloga o Sneijderu i Maiconu.)

- "Svolta nel club bianconero. La nuova Juve si butta sugli italiani giovani. Giovinco: conquistero Ferrara." ( Preokret u crno-bijelom klubu. Novi Juventus se baca na mlade talijane. Giovinco: osvojit ću Ferraru.)

- "Si sblocca l'operazione col Porto. Il procuratore rivela: Cissokho va al Milan per 10 millioni di Euro." ( Odblokirao se transfer sa Portom. Menadžer otkriva: Cissokhno ide u Milan za 10 milijuna Eura.)

- "Annuncio in settimana. Fioranelli e la Roma: pronti a construire una grande squadra." ( Objava u ovome tjednu. Fioranelli i Roma: napravit ćemo veliku ekipu.)

- " Il Livorno travolge il Brescia ( 3-0 ), e festeggia la promozione in Serie A." ( Livorno uništio Bresciju, i tako proslavio ulazak u Serie A.)


" Tuttosport "

- "Roma e' in fermento: l'annuncio slitta, ma Fioranelli lavora." ( Roma u iščekivanju: objava je odgođena, ali Fioranelli radi na tome.)

- "L'Inter vola a Madrid per piazzare Ibra. Arnautović, accordo." ( Inter je odletio u Madrid da smjesti transfer Ibrahimovića. Sa Arnautovićem dogovor postignut.)

- "Milan, rebus Cissokho. Avanza Andre' Santos, stella del Corinthians." ( Milan, nepoznanica Cissokho. Pojavljuje se Andre' Santos, zvijezda Corinthiansa.)

- "Il francese per la difesa blues. E' adesso Ancelotti chiama al Chelsea il suo pallino Mexes." ( Francuz za obranu plavaca. Sada Ancelotti poziva svog ljubimca Mexesa.)

- "Toro. Lanzafame, Meggiorini + Succi: al atacco." ( Torino. Lanzafame, Meggiorini plus Succi: u napad.)

- "Tavano - Diamanti - Bergvold! Delirio Livorno: e' di nuovo la A." ( Tavano-Diamanti-Bergvold! Slavlje Livorna: ponovo Serie A.)


" La Gazzetta dello Sport "

- "Inter, la trattativa con la "casablanca" per l'attaccante e il difensore entra nel vivo. Ibra e Maicon: Moratti parla con Perez." ( Inter, pregovori sa "bijelom kućom", tj. Realom za napadača i obrambenog igrača ulazi u završnicu. Ibrahimović i Maicon: Moratti, razgovaraj sa Perezom.)

- "Lippi: Brasile, a noi due. Confederation Cup: a Pretoria, l'Italia si gioca l'accesso alla semifinale sperando in un aiuto da Egitto-USA." ( Lippi: Brazil, na nama dvoma je. Confederation Cup: u Pretoriji, Italija igra zadnju šansu za polufinale, nadajući se pomoći u dobrom rezultatu u Egipat-Amerika.)

- La formazione, Toni-Rossi in avanti. E c'e anche Camoranesi. ( Sastav, Toni-Rossi u napadu. Vraća se također Camoranesi.)

- " I nostri rivali. Julio Cesar: Robinho e Kaka' sanno far male." ( Naši suparnici. Jlio Cesar: Robinho i Kaka' znaju nanijeti bol.)

- "Serie B. Il Livorno fa festa. E' delirio, e' di nuovo in A." ( Serie B. U Livornu praznik. Slavlje, jer je opet u Serie A.)
- 12:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20.06.2009., subota

Livorno pobijedio Bresciu i plasirao se u Serie A!

Livorno je kao 3. ekipa iz Serie B se plasirala u Serie A.

Večeras na stadionu "Armando Picchi", pred 21.000 gledatelja Livorno je u 2. poluvremenu deklasirao Bresciu rezultatom 3:0.
Strijelci: 1:0 - Francesco Tavano 50. min, 2:0 - Alessandro Diamanti 60. min, 3:0 - Thomas Bergvold 74. min.

Sudac Emilio Morganti je podijelio i 2 crvena kartona. Isključeni su zbog koškanja Fabio Galante, obrambeni igrač Livorna, te napadač Brescie Andrea Caracciolo.

Po završetku utakmice klasični i tradicionalni u Italiji upadi navijača na teren.

Livorno se tako poslije samo jedne sezone u Serie B odmah vratio u elitni rang.

- 22:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Kraj 1. poluvremena: Livorno - Brescia 0:0

Nakon prvih 45 minuta igre, u Livornu na stadionu "Armando Picchi" dominacija domaće ekipe. Nekoliko izglednih prilika propustili su redom Diamanti, Loviso, pa Tavano. Brescia je uspjela u dva-tri navrata priprijetiti sa polušansama preko svoga udarnog dvojca Caracciolo-Possanzini. Uvjerljivo najzaposleniji igrač na terenu u ovom 1. poluvremenu golman Brescie Fabrizio Viviano. Omjer u izvedenim kornerima je 6-1 u korist Livorna, dok su u žutim kartonima ekipe izjednačene, sa po 2 opomene sa svake strane.
Sa ovim rezultatom svakako mogu biti zadovoljniji domaći igrači, jer ih vodi u Serie A. U 2. poluvremenu Brescia mora postići gol, odnosno ići na sve ili ništa, i pobijediti, ukoliko želi plasman u Serie A.
- 21:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večeras, 21 h Livorno - Brescia ( finale Play - Offa, uzvrat )

Večeras s početkom u 21 h igra se uzvratna utakmica finala Play-Offa Serie B između Livorna i Brescie.
Prva utakmica prije 6 dana završila je neriješenim rezultatom 2:2. Da bi se plasirao u Serie A , Livornu je dovoljan i bilo kakav remi večeras na svome terenu, jer ima bolji plasman na tablici od Brescie u regularnom dijelu prvenstva. S druge strane, Bresciu samo pobjeda odvodi u Serie A.
Livornov udarni napadački dvojac Francesco Tavano i Alessandro Diamanti su bili ozlijeđeni ovih dana, nisu trenirali s ekipom, no obojica će biti spremni za večerašnji duel.
U ekipi Brescie se vraća Riccardo Gorzegno, obrambeni igrač koji je bio suspendiran u prošloj utakmici.

Livorno - Brescia , stadion "Armando Picchi" u Livornu. Očekuje se 22.000 gledatelja.

Evo sastava ekipa:

Livorno 4-3-1-2

1- De Lucia
1- Grandoni
2- Galante
3- Miglionico
4- Perticone
1- Filippini
2- Pulzetti
3- Candreva
1- Diamanti
1- Danilevicius
2- Tavano

Allenatore ( trener ): Gennaro Ruotolo

Brescia 4-4-2

1- Viviano
1- Bega
2- Gorzegno
3- Zoboli
4- Dallamano
1- Martinez Vidal
2- Zambrella
3- Taddei
4- Salamon
1- Caracciolo
2- Possanzini

Allenatore ( trener ): Alberto Cavasin

Sudac utakmice će biti Emilio Morganti iz Ascolija. Pomoćnici su Calcagno i Ayroldi.
- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2009., petak

Zvanično: Jaime Romero Gomez potpisao za Udinese!

Lijevi bočni igrač Jaime Romero Gomez, 18 godina, danas je potpisao ugovor za Udinese. Romero je proteklu sezonu jako dobro odigrao u Albaceteu, u Španjolskoj.

Roman Eremenko, do danas igrač Udinesea je potpisao ugovor za Dinamo Kiev.

Fabio Brini, trener Salernitane, u Serie B ostaje u Salernu još jednu sezonu.

Gaetano D'Agostino bi trebao u ponedjeljak konačno postati igračem Juventusa. Izgleda da su se rukovodeći ljudi iz Friulija i Torina uspjeli dogovoriti oko konačne cijene transfera, koji bi iznosio oko 14 milijuna Eura.

Ollof Mellberg je po pisanju grčkih medija danas potpisao ugovor na 3 godine uz primanja od 2,5 milijuna Eura po sezoni, za Olympiakos iz Atene. Za Mellberga su ozbiljno bili zainteresirani Villareal te Panathinaikos.

Thomas Manfredini, obrambeni igrač Atalante je postao želja svoga dojučerašnjeg trenera Luigija Del Nerija, koji je prešao na klupu Sampdorie. Za prelazak Manfredinija u Sampdoriu nudi mu se 1,7 milijuna Eura za 3-godišnju vjernost.

Franco Brienza, ofanzivni vezni igrač Reggine je na vratima prelaska u Bari. No, u igru oko Brienze se zadnjih dana uključila i Parma. Narednih dana će biti više jasnija buduća destinacija igrača iz Calabrije.

Umberto Fusco, menadžer Felipea Mela, veznog igrača Fiorentine je izjavio da će Felipe Melo ostati u Firenzi. Ostaje samo da se Felipe Melo dogovori sa Pantaleom Corvinom o produženju ugovora, odnosno o boljim primanjima za ovog Brazilca.



- 21:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Calciomercato - novosti 19.6

Brazilski napadac Nene' je novo pojacanje Cagliarija. Klub sa Sardinije je Porto Allegreu platio 7 milijuna Eura za ovog napadaca.

Roman Pavlyuchenko, ruski napadac koji igra u Tottenhamu bi mogao ovog vikenda postati novo pojacanje Rome.

Thomasso Ghirardi, predsjednik Parme je objavio da je Parma dobila dva pojacanja. Simone Galloppa iz Siene, te Carmine Coppola iz Leccea su potpisali ugovore sa "vojvodama", kako zovu klub iz Parme.

Robert Acquafresca bi mogao zavrsiti u Laziu. Predsjednik Genoe, za koju je potpisao jucer, Enrico Preziosi je rekao da odlucuje sam Acquafresca kamo ce na posudbu iz Genoe. Lazio se kasno javio u borbu za ovog napadaca, kao naozbiljniji konkurenti za dobivanje ovog igraca su Atalanta i Parma.

Sportski direktor Barija, Giorgio Perinetti je izjavio da klub namjerava u svoje redove dovesti Antonia Langellu, krilnog igraca iz Chieva, te Giampiera Pinzija, napadaca, takodjer iz Chieva.

Emiliano Moretti, 28-godisnjak koji igra za Valenciju, mogao bi pojacati Lazio. Moretti igra na poziciji desnog bocnog.

Fabio Simplicio, brazilac i veznjak Palerma nasao se na meti Lazia, nakon sto je izjavio da zeli napustiti Palermo ovog ljeta.

Antonio Di Natale, napadac Udinesea je dobio konkretnu ponudu od Parme. Pietro Leonardi, novi sportski direktor Parme je rekao da klub nudi 7 milijuna Eura za Di Natalea.

Njemanja Matic, krilni igrac mlade reprezentacije Srbije, kao i Slovana iz Bratislave mogao bi pojacati Udinese.

Marco Di Vaio, napadac Bologne, te drugi strijelac tek zavrsenog prvenstva je danas produzio ugovor sa Bolognom.

Golman Genoe, brazilac Rubinho, 26 godina, je danas u razgovoru sa predsjednikom Genoe Enricom Preziosijem rekao da po sadasnjim uvjetima ne zeli produziti ugovor sa klubom iz Ligurijskog zaljeva.

Danas je pocela misija prodaje Rome. Obitelj Sensi ce svoje dionice u klubu prodati Viciniju Sandru Fioranelliju, koji je vec predstavio plan, odnosno dokumente oko preuzimanja i kupovine talijanskom inspektoratu.
- 16:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

18.06.2009., četvrtak

Calciomercato - pregled dana 18.6

Andrea Pirlo izjavio da bi volio prijeći u Chelsea. Tamo bi ga čekao Ancelotti koji je također izražio želju za dovođenjem Pirla u londonski klub. Čeka se reakcija Gallianija, te navijača "rossonera".

Golman Lazia na odlasku, argentinac Juan Pablo Carizzo je u današnjim talijanskim novinama rekao da bi volio da ovog prelaznog roka ode iz rimskog kluba i da zaigra u Real Zaragozi. Postoji velika vjerojatnost da se to i ostvari pošto je Lazio kupio Albana Bizzarrija iz Catanije, također argentinac, a na klupi će biti urugvajski golman Fernando Muslera.

Zakomplicirao se prelazak Huga Armanda Campagnara, argentinskog obrambenog igrača iz Sampdorie u Napoli. Naime, Napoli je trebao platiti 4 milijuna Eura za njega + Daniele Mannini u Sampdoriu. No, Mannini bi dobio 500 000 Eura po sezoni, što je za njega mala cifra, pa je odbio prelazak u Sampdoriu. U narednim danima će biti jasnije da li će do ovog transfera ipak doći.

Christian Ledesma, vezni igrač Lazia želi otići iz rimskog kluba. Za njega su zainteresirani Fiorentina, Sampdoria, kao i nekoliko ekipa iz Španjolske. On se sam pak nudi Interu.

Emisari Genoe su u Madridu. Razlog njihovog odlaska su pregovori sa Realom oko nizozemskog igrača Drenthea. Po svemu sudeći, Drenthe će prijeći u Genou kao pozajmljen igrač na 1 godinu.

Michele Canini, centralni ograč obrane Cagliarija se nalazi na pragu odlaska iz kluba sa Sardinije. Za njegove usluge su zainteresirani Lazio te Palermo.

Sportski direktor Barija Giorgio Perinetti je danas obavio dvostruku kupovinu za svoju ekipu. Otkupljen je u potpunosti ugovor od Udinesea za Vitor Paula Barreta, napadača koji je bio 2. strijelac ovogodišnje Serie B, te Christiana Oboda, dok će Salvatore Masiello biti vraćen u Udinese.

Robert Acquafresca, porijeklom Poljak, koji igra za mladu talijansku reprezentaciju je danas potpisao ugovor za Genou. Međutim, klub iz Ligurije će ga poslati na pozajmicu, jer su dva napadačka mjesta u Genoi obezbijeđena za Crespa i Floccarija, pridošlice iz Intera i Atalante. Za Acquafrescu se otima 7-8 ekipa iz Serie A, no najviše šansi da ga pridobiju imaju Parma te Atalante.

Juventus ima male šanse da svoje redove pojača sa Diarrom iz Real Madrida te Giuseppe Rossijem iz Villareala. Sportski direktor "bianconera" je izjavio da su cijene tih igrača nerealno velike.
- 19:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Propao transfer Cissokha iz Porta u Milan

Adriano Galliani je maloprije izjavio da Porto trazi nemoguce uvjete za transfer Alyja Cissokha u Milan, te da su pregovori zavrseni. "Rossoneri" se okrecu kupovini Edina Dzeke.

Fiorentina je dobila novu ponudu od Arsenala za svoga veznjaka Felipea Mela. 18 milijuna Eura + Senderos. Sportski direktor Fiorentine Pantaleo Corvino je izjavio da je transfer moguc, te da ova opcija svakako dolazi u obzir.

Juninho Pernambucano ipak nece prijeci u Lazio, a niti u Genou. Svoju karijeru Brazilac ce nastaviti u Kataru, u klubu Al Garrafa. Juninho je potpisao dvogodisnji ugovor.

Jedna informacija iz Serie B: sudac uzvratne finalne utakmice Play-Offa Serie B izmedju Livorna i Brescie na stadionu Armando Picchi ce biti Emilio Morganti iz Ascolija. Pomocnici cemu biti Calcagno i Ayroldi. Utakmica se igra u subotu 20.6 od 21 h.
- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2009., srijeda

Calciomercato - novosti 17.6

Michele Serena, bivši igrač Fiorentine, Parme i drugih klubova je novi trener Mantove. Klub iz pokrajine Lombardija se natječe u Serie B, i protekle sezone su se uglavnom borili kako bi izbjegli Play-Out i ispadanje iz Serie B.

Aly Cicokho, lijevi branič Porta je trebao danas potpisati 5-godišnji ugovor s Milanom, no nije prošao na liječničkom pregledu. Ustanovljeni su mu problemi sa zubima. U Milanu vjeruju da će već večeras ili sutra tokom dana problemi biti uklonjeni, te da će potpisati ugovor za Milan.

Napoli je spreman platiti 14 milijuna Eura kako bi u svoje redove doveo još jednog vrhunskog igrača. Radi se o Nilmaru, brazilskom napadaču, koji igra na Confederation Cupu sa reprezentacijom Brazila.

Andrea Pirlo je danas izjavio da je vrijeme da okrene svoju životnu stranicu, i da možda pređe u Chelsea. Rekao je da je Ancelotti veliki trener i da mu ne bi bilo žao da ode u London.

Giuseppe Belusci, veliki talent, 19-godišnjak koji igra u Ascoliu na poziciji lijevog bočnog je vrlo blizu prelaska u Cataniju. Sicilijanci su spremni platiti 3,5 milijuna Eura Ascoliju kako bi pustili Beluscia put Catanie.

U međuvremenu, Catania je potpisala ugovor sa Poljakom iz Legia Warszawa, a riječ je o obrambenom igraču Blazeju Augustynu.

Obrambeni igrač Lazia Emilson Sanchez Cribari, 29 godina, vrlo blizu prelaska u Palermo.

Alessandro Pane, bivši igrač Empolija i Lucchesea je novi trener Ascolia.

Andrea Caracciolo, 28 godina, centarfor Brescie, koji je bio zapažen po dobrim igrama i golovima ove sezone u Serie B, nalazi se na listi želja Fiorentine. Ukoliko se Brescia ne plasira u Serie B u subotu, u utakmici protiv Livorna, vrlo je izvjesno da će Caracciolo pojačati Fiorentinu.

Torino pokušava pojačati ekipu za povratak u Serie A. Na popisu želja trenera Stefana Colantuona je veznjak iz Sampdorie Gennaro Del Vecchio, te obrambeni igrač Rome Simone Loria. Velika je vjerojatnost da će Torineze napustiti mlade zvijezde u usponu Džemaili kojeg bi rado vidjela u svojim redovima Fiorentina, Rolando Bianchi, te Matteo Rubin za kojeg su zainteresirani Bologna, Udinese te Sampdoria.
- 20:22 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 17.6 )

" Corriere dello Sport "

- "Mourinho: Ibra via? Arriva un altro campione. Inter, fissate le contropartite per la cessione del svedese. Sono Higuain o Eto'o." ( Mourinho: Ibrahimović odlazi? Doći će drugi veliki igrač. Inter, određene su antimjere nakon odlaska šveđanina. To su Higuain ili Eto'o.)

- "De Ceglie a Napoli. E non finisce qui. Accordo con la Juve, 4 millioni per la meta'. Marino: faremo una squadra europea." ( De Ceglie u Napoliju. I s tim ne završava kupovina Napolija. Dogovor s Juventusom, 4 milijuna Eura za kartu De Cegliea. Marino, direktor Napolija: napravit ćemo europsku ekipu.)

-" Presentato il nuovo tecnico Davide Ballardini. Lazio, diventiamo grandi assieme." ( Predstavljen novi trener Davide Ballardini. Lazio, postanimo velika ekipa zajedno.)

- "Patto con Perez: Robben e Sneijder piu vicini al Milan." ( Pat-pozicija sa Perezom: Robben i Sneijder vrlo blizu Milanu.)


" Tuttosport "

- "Scelto il nuovo allenatore via per campagna granata. Colantuono spinge Del Vecchio a Toro." ( Nakon što je izabran trener Torina kreće i kupovina igrača. Colantuono nagovara Del Vecchia da dođe u Torino.)

-"Il Milan in pressing. Džeko arriva gia' sabato?" ( Milan u pohodu. Džeko dolazi već u subotu?)

- "Juve, blitz in Spagna. Secco dal Real per Diarra, e dal Villareal per parlare di Rossi." ( Juve, blic u Španjolskoj. Alessio Secco, sportski direktor Juventusa u Realu da kupi Diarru, i u Villarealu da razgovara oko Rossija.)

- "Affare con il Napoli per la Juve. Santacroce arriva in bianconero, De Ceglie via." ( Sklopljen posao Juventusa s Napolijem. Santacroce dolazi u crno-bijeli dres, De Ceglie put Napolija.)

" La Gazzetta dello Sport "

- "Giuseppe Rossi, il protagonista. Nato in America, emigrato in Inghilterra e Spagna, dice: il mio destino e' il Milan. Da bambino amavo Van Basten e Gullit." ( Giuseppe Rossi, glavni akter. Rođen u Americi, emigrirao u Englesku i Španjolsku, govori: moja sudbina je Milan. Kao dijete sam obožavao Van Bastena i Gullita.)

- "Fiorentina, c'e una grande offerta dal Barcellona. Il Barcellona vede Frey in porta per 20 millioni di Euro." ( Fiorentina, evo velike ponude od Barcelone. Barcelona vidi Sebastiena Freya na svome golu za 20 milijuna Eura.)

- "Blitz, Juve conferma. Alessio Secco a Madrid per Diarra. Si prepara' il grande acquisto." ( Blic, Juventus potvrđuje. Alessio Secco, sportski direktor Juventusa u Madridu zbog Diarre. Sprema se veliki transfer.)

- "La sfida di Ballardini. La mia Lazio sara' grande e divertente." ( Izazov Ballardinija. Moj Lazio će biti veliki i zabavan.)
- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2009., utorak

Zvanično: Paolo De Ceglie iz Juventusa prešao u Napoli!

Paolo De Ceglie, od danas je novo pojačanje Napolija! Juventus, menadžer od igrača i generalni direktor Napolija Pierpaolo Marino su dogovorili uvjete prelaska 22-godišnjeg veznog igrača iz Juventusa u Napoli.

Alberto Paloschi je danas produžio svoju posudbu u Parmi. Paloschi je igrač Milana, no ovu proteklu sezonu je igrao u Parmi. Milan i Parma su dogovorili da Paloschi odigra još jednu sezonu u pokrajini Emilia, dakle u Parmi.

Parma se danas pojačala sa još jednim igračem. Pablo Ezequiel Fontanello iz Tigresa iz Argentine, igrač obrane, je potpisao ugovor na 4 godine.

Pablo Caballero, vezni igrač, 21 godina, iz National Montevidea je novi igrač Fiorentine. Za njega su se interesirali Bologna kao i Lazio.

Preokret u Empoliju: nakon što je jučer Silvio Baldini produžio ugovor s Empolijem, danas je već dobio otkaz zbog neslaganja s predsjednikom Empolija Corsijem. Novi trener ekipe iz Toscane je Salvatore Campilongo.
- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanično: Rolando Maran novi trener Vicenze

Rolando Maran je novi trener Vicenze. Do jučer, Maran je vodio ekipu Triestine koja se borila do zadnjih kola za učešće u Play-Offu Serie B.
On će biti predstavljen medijima sutra u 18 h u prostorijama stadiona "Romeo Menti" u Vicenzi.

Napoli u potrazi za trećim napadačem u narednoj sezoni. Uz Lavezzija i Quagliarellu tim podno Vezuva traži još jednog kvalitetnog napadača. Jedan od takvih je Goran Pandev, Makedonac iz Lazia. Pandev je još po završetku prvenstva izjavio da želi otići iz Lazia. U igri je bio Juventus, te neke engleske ekipe, no zadnjih dana se u trku za Pandevom uključio i Napoli, koji je spreman platiti za Pandeva 12 milijuna Eura + Mariano Bogliacino, Urugvajac koji igra u Napoliju.

Ricardo Carvalho, koji bi ubrzo trebao potpisati za Inter je izjavio da je spreman zaigrati u Serie A.

Danas bi Luca Antonini, branič Milana trebao produžiti ugovor sa "rossonerima".

Maicon, veznjak Intera je dobio zvaničnu ponudu od Manchester Uniteda, a ona glasi 25 milijuna Eura.
Čeka se odgovor ekipe iz Appiana Gentilea, odnosno Intera.

Na današnjoj prezentaciji u Sportskom centru Lazia "Formellu" novi trener "biancocelesta", ili u prijevodu nebeskoplavih, Davide Ballardini je rekao da želi imati na raspolaganju uvijek kompetentni i kvalitetni Lazio.

Palermo pred kupovinom dvojice Argentinaca. Gabriel Paletta, 23 godine, vezni igrač iz Boca Juniorsa, te Javier Pastore iz Hurracana, cijena ovog transfera je 8 milijuna Eura.

Novi trener Palerma, Walter Zenga je izjavio danas da u svojoj ekipi ne želi više imati rumunjske igrače. Zenga je prije par godina vodio ekipu Steaue iz Bukurešta, a nakon toga u Italiji je vodio Cataniju. On je u Cataniju sa sobom doveo i neke rumunjske igrače, Dica prije svih, no on nije funkcionirao u talijanskom nogometu.

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Calciomercato - novosti 16.6.

Stefano Colantuono je novi trener Torina. Bivši trener Perugie, Atalante te još nekih ekipa je potpisao jednogodišnji ugovor sa "bikovima", tj. sa Torinezima. Ukoliko se plasira sa ekipom u Serie A ugovor će mu se produžiti na još jednu sezonu.

Stefano Guberti, ofanzivni vezni igrač Barija je potpisao ugovor na 4 godine sa Romom. Prezentacija igrača u dresu Rome će biti 18.6.

Gaetano D'Agostino još uvijek nije potpisao za Juventus, ali će se to ipak dogoditi u narednim danima. Komplicirani pregovori traju već dva tjedna, prema kojima predsjednik Udinesea Giampaolo Pozzo ne želi da proda potencijalnog reprezentativca Italije za sumu manju od 30 milijuna Eura.

Massimo Moratti potvrdio da su Deco i Carvalho praktički nova pojačanja Intera. Moratti je morao udovoljiti željama Mourinha, koji je pod svaku cijenu želio vidjeti ovu dvojicu igrača u redovima Intera.

Silvio Baldini, koji je ove sezone uspješno vodio Empoli u Serie B, produžio je ugovor sa ekipom iz Toskane, tj. sa Empolijem.

Albano Bizzarri je novi golman Lazia. Argentinac je ovu proteklu sezonu proveo na golu Catanije. Juan Pablo Carizzo, također argentinac i golman u redovima Lazia po svemu sudeći karijeru će nastaviti u Real Zaragozi.

Juninho Pernambucano je preko svog menadžera izjavio da bi volio karijeru nastaviti u Italiji. Bilo je izgledno da će ovaj Brazilac prijeći u Dubai, i tamo završiti svoju karijeru. U zadnje vrijeme je dobio ponude iz Italije, točnije od Lazia i Genoe, tako da su mu ove destinacije postale izglednije.

Marco Di Vaio, napadač Bologne, i drugi strijelac tek završenog prvenstva je blizu dogovora sa klubom da karijeru nastavi upravo u Bologni. Za njegove usluge su zainteresirani Lazio te Napoli.

Napoli u presingu na golmana Galatasaraya i trećeg golmana talijanske reprezentacije Morgana De Sanctisa, kao i Antonia Di Natalea, napadača Udinesea.

Edin Džeko će po svemu sudeći biti novi napadač Milana. Milan je Wolfsburgu ponudio 25 milijuna Eura za napadača, cifra za koju se vjeruje da njemački klub neće odbiti.

Juventusovi stranci, šveđanin Ollof Mellberg te danac Christian Poulsen najavili odlazak u torinskog kluba.
- 08:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

15.06.2009., ponedjeljak

Zvanicno: Davide Ballardini novi trener Lazia!

Od prije sat vremena, Davide Ballardini je novi trener Lazia!

Ballardini je potpisao dvogodisnji ugovor sa rimljanima, i dobijat ce 750 000 Eura po sezoni.

On je prethodne sezone sa uspjehom vodio Palermo, borivsi se do kraja prvenstva za ucesce u Kupu Uefe, odnosno u Europe League. Do prije 15-ak dana bio je vec vidjen na klupi Atalante u narednoj sezoni, no do realizacije ipak nije doslo.

Prezentacija Ballardinija ce biti sutra u 12 h u "Centro Sportivo Formello", odnosno u Sportskom sjedistu Lazia " Formello ".
- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 15.6 )

"La Gazzetta dello Sport"

- "Parla Moratti. Il presidente fa il punto sulle trattative : sara' un Inter tipo Real. Ibra me lo tenerei molto volentieri. Prendiamo Deco e Carvalho." ( Govori Moratti. Predsjednik Intera se osvrce na pregovore za prelaske igraca: bit ce to Inter kao Real. Ibrahimovica bih zadrzao vrlo rado. Kupit cemo Deca i Carvalha.)

- "Che carattere Brescia. Rimonta il Livorno 2:2." ( Koji karakter Brescie. Vratila se nakon 0:2 na 2:2 protiv Livorna.)

- "Galliani: Cissokho tra il piu forti d'Europa." ( Galliani: Cissokho je medju najboljima u Europi.)

"Corriere dello Sport"

- "Svolta Milan, squadra piu' giovane. Dopo Thiago Silva arriva anche Cissokho. Assalto Dzeko, e spunta Lisandro Lopez." ( Preokret Milana, sad ce biti puno mladja ekipa. Nakon Thiaga Silve kupljen Cissokho. Pohod na Dzeku, na vidiku zelja se pojavio Lisandro Lopez iz Porta.)

- "Juve: e' Ledesma l'arnernativa a D'Agostino." ( Juventus: Ledesma je alnernativa D'Agostinu ako on ne dodje.)

- "Messaggi dal Sudafrica: Simone Pepe chiama la Roma." ( Poruke iz Juzne Afrike: Simone Pepe poziva Romu da ga kupi.)

- "Serie B, finali play-off: il 2:2 a Brescia avvicina il Livorno alla promozione."
( Serie B, finale play-offa: rezultat 2:2 ostvaren u Bresciji priblizava Livorno prema Serie A.)

"Tuttosport"

- "Cairo: il tempo e' scaduto." ( Cairo, predsjednik Torina: vrijeme je isteklo.)
- "Giovinco si sente gia' titolare: Io piu Diego, che grande Juve!" ( Giovinco se vec osjeca standardnim igracem: ja + Diego, koji veliki Juventus! )
- "Serie B, la finale di andata: Livorno show, poi il Brescia rimonta, 2:2." ( Serie B, prva utakmica finala: sou Livorna, zatim povratak Brescie, 2:2.)
- "Milan: Cissokho arriva oggi. E adesso Dzeko." ( Milan: Cissokho dolazi danas. Sada se ide na Dzeku.)
- Inter: per Ibra ce' il prezzo, 94 millioni di Euro." ( Inter: Ibrahimovic ima svoju cijenu, 94 milijuna Eura.)
- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Brescia-Livorno 2:2

U prvoj utakmici finala Play-Offa Serie B, Brescia-Livorno su odigrali nerijeseno 2:2.
U 2. minuti centrafor Brescie Andrea Caracciolo pogadja stativu. 10. minut 0:1 - Alessandro Diamanti. 14. minut 0:2 - Francesco Tavano. 27. minut Andrea Caracciolo pogadja po drugi put stativu. 31. minut 1:2 -Taddei, 51. minut - Taddei 2:2.

Uzvratna utakmica se igra u subotu, 20.6 u Livornu. Livornu je sada dovoljan i bilo kakav remi na svome terenu kako bi usao u Serie A. S druge strane Brescia mora pobijediti bilo kojim rezultatom da bi se domogla Serie A.
- 09:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.06.2009., nedjelja

Play-Off Finale, Serie B

Za oko 45 minuta počinje prva finalna utakmica Play-Offa Serie B koja će dati zadnjeg putnika u Serie A.

Brescia, stadion "Mario Rigamonti", Brescia-Livorno. Očekuje se 20 000 gledatelja.

Evo sastava ekipa:

Brescia 4-4-2

1- Viviano
1- Mareco
2- Taddei
3- Zoboli
4- Dallamano
1- Vass
2- Zambrella
3- Possanzini
4- Baronio
1- Caracciolo
2- Rispoli

Allenatore ( trener ) : Alberto Cavasin

Livorno 4-3-1-2

1- De Lucia
1- Galante
2- Grandoni
3- Perticone
4- Miglionico
1- Candreva
2- Filippini
3- Loviso
1- Tavano
1- Danilevicius
2- Diamanti

Allenatore ( trener ) : Gennaro Ruotolo

Sudac utakmice je Nicola Rizzoli iz Modene.

Sinoć odigrana revanš utakmica Play-Outa. Sastali se Rimini-Ancona. Prva utakmica u Anconi na stadionu Del Conero završila je 1:1.

Sinoć, na stadionu Romeo Neri u Riminiju, Rimini-Ancona 0:1. Strijelac: Salvatore Mastronunzio u 79. minuti. Na taj način Ancona je zadržala status u Serie B, dok je Rimini ispao u Serie C, odnosno u Lega Pro.


- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2009., petak

Calciomercato - novosti 12.6.

Alessio Secco, sportski direktor Juventusa danas izjavio da Juventus nema namjeru prodavati Davida Trezegueta, ta da će on po svemu sudeći ostati u Juventusu.

Edin Džeko je potpisao predugovor s Milanom, no sada Milan treba nagovoriti Wolfsburg da pusti igrača put Milana. Njemački klub traži 30 milijuna Eura, dok je Milan spreman izdvojiti 20 milijuna.

Manchester United zatražio od Rome Mirka Vučinića. Crnogorski reprezentativac se procjenjuje na 30 milijuna Eura.

Prema nekim izvorima bliskim samom igraču, Antonio Di Natale bi već sutra mogao potpisati ugovor za Napoli.

Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis danas izjavio da je nakon Quagliarelle i Cigarinija Napoli kupio i Huga Armanda Campagnara, Argentinskog braniča iz Sampdorie. Cijena 4 milijuna Eura + Daniele Mannini, koji prelazi u Liguriju, odnosno u Sampdoriu.

Opet oko Napolija... Moguća razmjena igrača sa Cagliarijem. U Napoli bi krenuo Federico Marchetti, golman Cagliarija, koji je sada i treći golman Italije, a put Cagliarija bi mogli Nicolas Navarro, argentinski golman, te Emanuele Calaio', napadač koji je sezonu na posudbi proveo u Sieni.

Lazio pokazuje interes prema Juninhu Pernambucanu. Istovremeno, mora riješiti status Gorana Pandeva, koji preko menadžera čini sve da otiđe iz Lazia.

Marco Motta bi mogao otići u redove Udinesea ili Fiorentine, ukoliko mu Roma ne produži ugovor.

Stefano Pioli, dijučerašnji trener Piacenze, od danas preuzeo Sassuolo, ekipu iz istoimenog malog gradića, koja svoje domaće utakmice igra u Modeni, u pokrajini na sjeveru Italije, Emilia.

Danas su navijači Torina protestirali protiv svoga predsjednika, Urbana Caira, zbog loše politike vođenja kluba, te zbog ispadanja ove ekipe u Serie B. Nekoliko desetina njih je putovalo iz Torina u Milano, gdje Cairo ima svoje poslovne urede.

Luca Toni bi mogao karijeru nastaviti u Milanu. Ukoliko stvar sa Džekom ne bude riješena, novi centarfor "rossonera" bi upravo mogao biti Luca Toni.

Inter ponudio 40 milijuna Eura Lyonu za Karema Benzemu. Očekuje se odgovor Lyona do ponedjeljka.

Stefano Sorrentino, 30-godišnji golman koji je ove sezone branio za AEK iz Atene potpisao ugovor za Chievo.

Marco Di Vaio, napadač Bologne i drugi strijelac ovogodišnjeg prvenstva bi mogao karijeru nastaviti u Fiorentini. Također, nije isključen ni povratak u staro jato, to jest u Lazio.
- 20:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska 12.6 )

"La Gazzetta dello Sport"

- Carlos Dunga, allenatore del Brasile : "caro Milan, prendi Hernandes." ( Carlos Dunga, trener Brazila: dragi Milan, kupi Hernandesa ).
- "Ibrahimovic sicuro: So dove giochero'!" ( Ibrahimovic siguran u sebe: znam gdje cu igrati!)
- "Pazzesco Real, dopo Kaka' Florentino Perez ingaggia anche Cristiano Ronaldo!" ( Poludjeli Real, poslije Kake' Florentino Perez kupio i Cristiana Ronalda.)
- "Sara' Brescia-Livorno la finale per la Serie A". ( Bit ce Brescia-Livorno duel za ulazak u Serie A.)
- "Trattativa Juventus-Manchester City: Trezeguet verso Manchester, ed Elano a Torino." ( Pregovori izmedju Juventusa i Manchester Cityja: Trezeguet prema Manchesteru, a Elano ka Torinu.)

"Tuttosport"

- "Galliani: Pato resta 100 %. Pirlo in bilico". ( Galliani: Pato ostaje 100 %, Pirlo pod znakom pitanja )
-" Leonardo non si arrende: Dzeko mi piace molto". ( Leonardo se ne predaje: Dzeko mi se jako dopada.)
- "Dopo Edgar Alvarez, Bari continua: Obodo, Barreto, Meggiorini, che tris!" ( Nakon Edgara Alvareza Bari nastavlja: Obodo, Barreto, Meggiorini, koji trojac!)
- "Urbano Cairo: A breve la decisione sul tecnico" ( Urbano Cairo, predsjednik Torina: Ubrzo rijesenje sa izborom trenera ).
- "Curve Juve su Cannavaro: lo boicotteremo! Fischiare ogni volta che giochera' Cannavaro!" ( Tribine juzna i sjeverna o Cannavaru: bojkotirat cemo ga! Svaki put kada dirne loptu zvizdat cemo mu!)

"Corriere dello Sport"

- "Il Real dopo Kaka' prende Ronaldo. Al Manchester 93 milioni di Euro: cifra record! Ecco il Real dei sogni : Perez vuole altri quattro campioni!" ( Real nakon Kake' kupio i Ronalda. Manchesteru 93 milijuna Eura: rekordna suma! Evo Reala iz snova: Perez hoce da kupi jos 4 prvoklasna igraca!)
- "La Juve sul Grosso, svolta per Pandev. Intesa tra il macedone e la Lazio: sara' ceduto!" ( Juventus oko Fabia Grossa, preokret sa Pandevom. Sporazum izmedju Makedonca i Lazia: bit ce prodan!
- "Napoli: Donadoni chiama Ambrosini per il centrocampo". ( Donadoni poziva Ambrosinija za vezni red Napolija.)
- "Cagliari, idea Ventola, il Bari chiede Brienza.Uficciale: Novellino il tecnico della Reggina. Contratto di un anno." ( Cagliari ima ideju da kupi Ventolu, Bari trazi Brienzu. Zvanicno: Novellino trener Reggine. Ugovor na jednu sezonu.)
- "Play-Off Serie B, finale Livorno-Brescia per l'ultimo posto in Serie A. Grosseto, 4 espulsi." ( Play-Off u Serie B, finale ce biti izmedju Livorna i Brescie za zadnje mjesto u Serie A. Grosseto, cetiri iskljucena igraca.)

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzvrati Play-Offa Serie B

Sinoc su odigrane uzvratne utakmice polufinala Play-Offa Serie B.

U Livornu na stadionu "Armando Picchi" Livorno je morao pobijediti sa 2 gola razlike da bi se plasirao u finale.

Livorno-Grosseto 4:1 ( 1:0 - Francesco Tavano 25 min.-penal, 1:1 - Osvaldo Sansovini 34 min., 2:1 - Thomas Danilevicius 47 min., 3:1 - Alessandro Diamanti 54 min., 4:1 - Thomas Danilevicius 54 min.)

U zestokom nabojima pokrajinskom, Toskanskom derbiju sudija Domenico Celi iz Campobassa iskljucio cak 4 igraca Grosseta. Crvene kartone su dobili Abruzzese u 47. min, Garofalo 64. min, Freddi 72. min, Consonni 75. min.
Presjednik Grosseta Piero Camilli proglasio "silenzio stampa", odnosno sutnju prema medijima. Optuzio je suce za kradju i lakrdijsko sudjenje, te da su ovo polufinale trebali suditi ljudi kao sto su Farina ili Rossetti.

U Bresciji na stadionu "Mario Rigamonti" Brescia potvrdila superiornost nad Empolijem.

Brescia-Empoli 3:0 ( 1:0 - Davide Zoboli 53. min, 2:0 - Ferenc Vass 91. min, 3:0 - Carlo Lombardo 94. min.)

Za Empoli iskljucen Antonio Sabato u 70. min.

U finalu za ulazak u Serie A igrat ce Brescia-Livorno.

Prva utakmica se igra u nedjelju, 14.6, domacin je Brescia. Uzvrat je 21.6, kada ce domacin biti Livorno. Livorno ima prednost, jer ce se plasirati u Serie A i sa dva nerijesena rezultata, imao je bolji plasman na tablici na kraju regularnog dijela prvenstva.
- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2009., četvrtak

Calciomercato - novosti 11.6.

Emiliano Bonazzoli, napadac Fiorentine izjavio da zeli ostati u Firenzi. Naime, on je dobio par ponuda od Parme, Sampdorie te Torina.

Zarate' ostaje u Laziu! Claudio Lotito je otkupio njegov ugovor za 16 milijuna Eura. To je svakako odlicna za navijace Lazia.

Massimiliano Allegri, trener Cagliarija koji je na odlasku iz tog kluba ima ponudu Lazia. Kao njegovi nasljednici spominju se Glereo Maran, trener Triestine, te Andrea Mandorlini, koji je prije dva dana dao otkaz u Sassuolu, oba kluba iz Serie B.

Trampa igraca na relaciji Napoli-Fiorentina. Naime, Marco Donadel, vezni igrac i povremeni reprezentativac Italije bi isao u pravcu Napulja, dok bi u Firenzu dosao Fabiano Santacroce, obrambeni igrac Napolija.

Napoli stupio u kontakt sa Antonijom Di Nataleom, napadacem Udinesea. Di Natale potvrdio da ne bi imao nista protiv da predje u Napoli, s obzirom da je rodjeni Napolitanac.

Massimo De Sanctis, ove sezone golman Galatasaraya, a u vlasnistvu Seville takodjer vrlo blizu potpisa za Napoli. Dobio bi 850 000 Eura po sezoni.

Edin Dzeko izjavio da bi vrlo radio presao u Milan, no Wolfsburg ne zeli ni cuti o prodaji svog golgetera. Predstavnici njemackog kluba izjavili da im novac nije potreban, i da zele igrati zapazenu ulogu u Ligi Prvaka naredne sezone.

Vijest u zadnji moment... Davide Ballardini, koji je protekle sezone vodio Palermo, trebao bi danas potpisati ugovor za Lazio. Dobio bi 750 000 Eura po sezoni. Jos jucer se kao glavni kandidat za trenersko mjesto Lazia spominjao Massimiliano Allegri, trener Cagliarija u protekloj sezoni.

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2009., srijeda

Rassegna Stampa ( pregled talijanskog tiska ) - 10.6.

"Corriere Dello Sport"

"Trezeguet - Sogna di giocare nella Roma" ( Trezeguet - san da igra u Romi )
"Pirlo: Chelsea? Parliamone..." ( Pirlo: Chelsea? Razgovarat ćemo...)
"Il Napoli al assalto : arrivano Campagnaro e Di Natale" ( Napoli u pohodu: dolaze Campagnaro i Di Natale )
"Juve, c'e Pandev con D'Agostino!" - ( Juventus, evo Pandeva sa D'Agostinom )

"Tuttosport"

"Blitz Toro: ecco Giampaolo. Cairo incontra Rossi, poi in tarda serata il tecnico di Siena". ( Blic Torina: evo Giampaola. Cairo-predsjednik Torina susreo Delia Rossija, a u kasnoj večeri trenera Siene Giampaola. )
"Milan- l'addio di Kaka fa infuriare Pirlo e i tifosi" ( Milan- odlazak Kake' ražestio Pirla i navijače )
"Dopo il no di Quaresma - Genoa: Pele' e Meggiorini" ( poslije negativnog odgovora Quaresme - Genoa: dolaze Pele' i Meggiorini )
"Lotito insiste - Acquafresca per la Lazio" ( Lotito, predsjednik Lazia ustrajan - Acquafresca u Lazio )

"La Gazzetta dello Sport"

"Maicon: Inter, vado via" ( Maicon: Inter, odlazim )
"Addio al Milan, tifosi protestano. Rabbia per Kaka'" ( Zbogom Milanu, navijači protestiraju. Ljutnja zbog Kake' ).
"Giallorossi ala ricerca. Pavlyuchenko, l'idea Roma." ( Žutocrveni u potrazi. Ideja zvana Pavljučenko ).


- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2009., utorak

Calciomercato - današnje novosti

Ricardo Quaresma - zasada ništa od dogovora sa predsjednikom Genoe Enricom Preziosiem da pojača Genou. Problemi su nastali sa visinom zarade te načinom ugovora, pošto je Quaresma igrač Intera. Trebao je pojačati "Grifone", tj. Genou kao 1-godišnja pozajmica.

Edin Džeko - Dogovor postignu između Milana i Džeke. Milanezima još preostaje naći dogovor sa Wolfsburgom. Cijena igrača je oko 25 milijuna Eura.

Andrea Pirlo - Chelsea je izrazio želju da u svoje redove dovede Pirla. Na tome posebno insistira Carlo Ancelotti. Pirlo je samo rekao: "Vediamo", u prijevodu "vidjet ćemo"...

Hugo Armando Campagnaro - Argentinac koji je stup obrane Sampdorie blizu prelaska u Napoli. 80 % posla dogovoreno, iz igre je ispala Fiorentina.

Udinese - Za tim iz Friulija potpisali Bernardo Corradi, koji je došao iz Reggine, te italo-argentinac Leandro Ruben Caruso, 81.godište iz Deportivo Godoy Cruz.
- 21:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Komentari navijača Milana na odlazak Kake'

Niti 24 sata nakon potpisivanja ugovora Kake' za Real Madrid, ne stišavaju se prosvjedi navijača Milana. Tisuće pisama i poruka preko medija je odaslano, kao i u vodeće novinske agencije. Evo nekih najzanimljivijih komentara navijača "rossonera":

- bye bye Kaka'...hai voluto firmare il contratto, bene, ti auguro di non vincere niente col Real. ( doviđenja Kaka'...htio si potpisati ugovor, dobro, želim ti da ništa ne osvojiš s Realom.)
- Ciao Kakŕ
Grazie di tutto, sei un giocatore fantastico ma ti auguro di non vincere nulla perchč il Real no me gusta miga. ( ciao Kaka'... Hvala ti na svemu, ti si fantastičan igrač, ali ti želim da ništa ne osvojiš s Realom, jer me za Real nije briga ništa.)
- Fatevi furbi
Invece di vendere i giocatori,vendete la societa a gente piů ricca!!!!con questa societa alla guida vinceremo ben poco! ( Pravite se mudri... Umjesto što prodajete igrače, prodajte klub onim najbogatijim ljudima! Sa ovim ljudima koji su na čelu Milana malo što ćemo osvojiti, tj. pobijediti.)
- ANDATEVENE IL PIU' PRESTO POSSIBILE
Cari presidente e ammninistratore delegato, vendete chi dovete vendere (Pato, Pirlo, ecc.) e andatevene. 20 anni cancellati in una settimana, perchč questa non la dimenticheremo mai. ( Odlazite što prije je moguće... Dragi predsjedniče, i administrativni delegatu, prodajte one koje morate prodati, Pato, Pirlo, itd., i odlazite. 20 godina ste poništili u jednom tjednu, zato vam ovaj postupak nećemo oprostiti nikada.)
- č una giornata molto triste
in pochi giorni mi č decaduto l'amore e la passione per una squadra che adoravo da + di 40 anni ( jedan vrlo tužan dan... u ovo malo dana mi je presušila ljubav i strast za jednu ekipu koju sam obožavao više od 40 godina.)
- Caro Presidente...
Hai fatto bene c'č crisi e non si puň andare avanti quindi bisogna rinunciare a qualcosa quest'anno niente abbonamento ( dopo 8 anni ) Cč crisi! ( dragi predsjedniče, uradio si dobro, kriza je i ne može se ići dalje ovako. Treba se uskratiti nešto, pa dakle, ove godine neću kupiti godišnju kartu, nakon 8 godina.)
- speriamo....
speriamo che l'anno prossimo sky non trasmetta la liga perchč al solo pensiero di vedere kakŕ con un'altra maglia mi sento male ( nadam se...da Sky slijedeće godine neće prenositi utakmice Primere, zato što pri pomisli da ću tamo gledati Kaku' dođe mi loše.)
- Che tristezza!
Sono juventino da sempre! E questa cessione di Kaka mi infonde una grossissima tristezza nel cuore perchč Kaka oltre ad essere un fortissimo giocatore era ed č una persona ottima e un avversario fantastico. Che perdita......che amarezza!!! ( koja žalost! Ja sam navijač Juventusa oduvijek! I ova prodaja Kake' mi udubljuje u mene veliku žalost, zato što je Kaka' osim što je veliki igrač, i odlična osoba, također i veliki protivnik. Koji gubitak, koja žalost!)
- Dzeco
E' quello che vogliamo al milan, giovane, forte, potente e sopartutto innamorato del Diavolo. Ho molta viducia i questo ragazzo. Forza Adriano portamelo a Milano. Dara' respiro e spazio a Pato e Dinho. Ora Mexes, Fabregas (via pirlo) Abate, De Gennaro e Paloschi piu' qualche rincalzo, Vai Diavolo!!!!!!!! (Džeko..to je ono što želimo u Milanu, mlad, jak, moćan, i nadasve zaljubljen u Milan. Vjerujem u tog momka. Naprijed Adriano Galliani, dovedi ga u Milan. Dat će predahnuti Ronaldinhu i Patu. Sad bi trebalo dovesti još Mexesa, Fabregasa, Pirla prodati, Abate, De gennaro i Paloschi, plus još koje pojačanje..naprijed Đavoli!)
- non meritano nulla!!
amo il milan...piu di ogni cosa al mondo!!!ma questa volta sono contro la dirigenza!!quello ke hanno fatto č VERGOGNOSO!!!non meritano nulla adesso!!!ZERO abbonamenti a san siro!!curva sud vuota!!!forse capiranno (anke se in ritardo)ke razza di sciokkezza hanno fatto!!! ( ne zaslužuju ništa! Volim Milan..više od bilo koje stvari na svijetu!!! Ali ovaj put sam protiv rukovodstva! Ono što su uradili je sramota!!! Ne zaslužuju ništa sada! Nula pretplatnika na San Siru!! Južna tribina neka bude prazna! Možda će razumjeti kakvu su glupost napravili!)
- in pochi giorni
abbiamo perso Maldini, Ancelotti e adesso Kakŕ. Se per Paolo il distacco č stato programmato quello di Carlo e di Ricardo č opera dello scellerato di galliani. A quando la sua dipartita prima che combini altre sciocchezze?: temo che anche Pato corra dei rischi. ( u nekoliko dana smo izgubili Maldinija, Ancelottija i sada Kaku'. Ako je za Paola Maldinija završetak bio programiran, onda za Carla Ancelottija i Ricarda Kaku' je sve zakuhao Galliani. Sad se pitam dok utakmice nisu počele, koja je naredna glupost koju će napraviti? )
- Kaka'...sei un grande campione, ma piccolo uomo! ( Kaka', ti si veliki šampion, ali mali čovjek!)..............................
- Solo amarezza
Che amarezza, che tristezza... Sinceramente non mi era mai capitato di essere cosi male della partenza di un giocatore... Milan mi hai deluso come mai !!!! ( Samo žalost... Koja tuga, koja žalost.. Iskreno, nikada mi nije bilo tako teško zbog odlaska nekog igrača kao sada... Milan me je razočarao kao nikada!!!! )
- arrivederci!
spero solo che la champions la vinciamo contro il real, cosě vedrai che hai sbagliato! ( doviđenja! Nadam se samo da ćemo Ligu Prvaka osvojiti baš protiv Real Madrida, tako ćeš vidjeti da si pogriješio.)......
- 18:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Zvanicno: Ricardo Leite Kaka' u Real Madridu

Nocas, pola sata nakon ponoci, Ricardo Leite Kaka' stavio potpis na ugovor sa Realom. Ugovor u trajanju od 6 godina. Milanu ide 65 miljuna Eura, samom Brazilcu 9 milijuna po sezoni.

Luigi De Canio, trener Leccea koji je ispao u Serie B, produzio ugovor sa timom iz regije Salento ( sa Lecceom) na jos 4 sezone.

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2009., ponedjeljak

Calciomercato - pregled dana 8.6.

Ricardo Leite Kaka' - prema Španjolskim medijima predstavljanje Kake' će biti 30.6. Zasada se zna da je obavio liječnički pregled, i da Milanu ide 65 milijuna Eura.
Njegovo predstavljanje pred navijačima Reala je trebalo biti dosta ranije, međutim Nogometna Federacija Brazila nije ga pustila zbog obaveza u reprezentaciji "Karioka". Ipak, vijest u zadnji momenat kaže da će zvanično biti objavljeno da je Kaka' novi igrač Real Madrida noćas u ponoć po evropskom vremenu.

Za 28-godišnjeg napadača Rome Julio Baptistu stigla zvanična ponuda od Manchester Cityja.

U isto vrijeme Roma zainteresirana da u svoje redove dovede ruskog reprezentativca Romana Pavlyjučenka, koji je ove sezone igrao u Tottenhamu. Cijena ovog eventualnog transfera je oko 10 milijuna Eura.

Delio Rossi od danas više nije trener Lazia. Na jutrošnjoj konferenciji za tisak rekao je da se na njega ne računa u "projektu Lazio", i da je sada slobodan trener.

Lazio zainteresiran za kupovinu dvojice šveđana. Riječ je o Marcusu Bergu, napadaču Groningena, 86-godište. U sezoni 2007/08. je bio prvi strijelac prvenstva. U ovoj zadnjoj sezoni postigao je 16 golova u 26 igranih utakmica. Drugo pojačanje je Labinot Harbuzi, mladi reprezentativac Švedske, koji će igrati na predstojećem EP za mlade, koje počinje kroz 10 dana. Harbuzi je lijevi vezni, nastupa za Malmo.

Giovanni Tedesco, vezni igrač, 36-godišnjak, produžio ugovor sa Palermom do 2011. godine.

Fiorentina već neko vrijeme prati Edinha, napadača Leccea. U korist Fiorentine ide i to da je sportski direktor "viola" Pantaleo Corvino u jako dobrim odnosima sa rukovodstvom kluba iz Leccea.
Isto tako, Edgar Barreto, napadač Reggine vrlo blizu prelaska u Firenzu.

Bosansko-hercegovački napadač, ili kako ga nazivaju u Sarajevu "bosanki dijamant", Edin Džeko, 23-godišnjak visok 193 cm, drugi strijelac Bundeslige ove sezone vrlo blizu prelaska u Milan. Objavio je to njegov menadžer, koji je napomenuo da je Adriano Galliani boravio ovog vikenda u Sarajevu, i raspitivao se za ovog igrača. Cijena koju je Milan spreman platiti Wolfsburgu je 30 milijuna Eura.

Hugo Campagnaro, obrambeni igrač Sampdorie je bio blizu dogovora sa Fiorentinom, međutim zadnjih dana se umiješao Napoli, pa zatim i Roma, tako da će predstojeći dani biti jasniji o budućoj destinaciji i nastavku karijere ovog Argentinca.

Palermo vrlo blizu kupovine Argentinca Nicolasa Santiaga Bertola, 25-godišnjaka koji nastupa za Banfield.

Hernan Crespo obavio liječnički pregled u Genovi, gdje se očekuje da već sutra potpiše ugovor za Genou.






- 18:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Rezultati prvih utakmica Play-Offa Serie B

U prvim utakmicama Play-Offa Serie B koje su odigrane sinoc postignuti su slijedeci rezultati:

Empoli-Brescia 1:1 ( 1:0 - Francesco Lodi 6. min, 1:1 - Roberto Baronio 24. min. )

Brescia ostecena u nekoliko spornih sudackih odluka, no i ovako ostvarila odlican rezultat pred uzvrat u Bresciji.
Bresci dovoljan i bilo kakav nerijesen rezultat, ili pobjeda naravno, jer je imala bolji plasman na tablici po zavrsetku prvenstva.

Grosseto-Livorno 2:0 ( 1:0- Freddi 68. min, 2:0 - Stefano Abruzzese 87. min. )

U gradu sa 80.000 stanovnika, Grossetu, domacin u pokrajinskom Toskanskom derbiju uvjerljivo pobijedio i tako stekao vrlo dobru zalihu pred revans u Livornu. Pred 9500 gledatelja Livorno pokleknuo u drugom poluvremenu. Prije utakmice zabiljezeni incidenti, kada su gostujuci navijaci slomivsi zastitne ograde htjeli fizicki kontakt sa domacim navijacima. Reagirala je i policija, sprijecivsi gore izgrede.
Livorno sada mora pobijediti sa 2 gola razlike bilo kojim rezultatom da bi se plasirao u finale, i tako dosao u priliku da se bori za ulazak u Serie A.
- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2009., nedjelja

Novosti - Calciomercato

Sutra se odlučuje o sudbini Kake' u Milanu. To je izjavio Silvio Berslusconi još u petak, kako bi smirio strasti navijača "rossonera", koji su ogorčeni i nezadovoljni prodajom njihovog ljubimca.
Kako stvari stoje, Kaka' je prodan Realu za 65 milijuna Eura. Ovog vikenda je potpisao i autogram na "camiseta blanca" ili u prijevodu na bijelu majicu Reala, koju mu je gurnula pred lice jedna navijačica tokom priprema Brazilske reprezentacije u Brazilu.
Po Madridu se priča da je večeras Kaka' već obavio liječnički pregled u stožeru Reala, te da bi zvanično sutra trebalo biti objavljeno da je Kaka' prešao u Real Madrid.

Walter Zenga, bivši trener Catanije, a od prije par dana novi trener Palerma, sa sobom dovodi Jorge Martineza, Urugvajca iz Catanije.

Boško Janković, srpski reprezentativac bit će otkupljen od Palerma od strane Genoe. Predsjednik Genoe Enrico Preziosi rekao da će isplatiti 3,5 milijuna Eura Palermu za drugi dio ugovora od Jankovića. Naime, Janković je član Palerma, koji je ovu sezonu odigrao u Genoi, pa će sada isti klub njegov ugovor u potpunosti otkupiti.

Napoli pokušava dogovoriti transfer Paola De Cegliea iz Juventusa. Ukoliko mu to ne uspije kupit će Domenica Criscita iz Genoe, koji je opet u vlasništvu Juventusa.

Novi trener Lazia od sutra bi trebao biti Davide Ballardini. Ballardini je protekle seone uspješno vodio Palermo.

Novi vlasnik Rome bi se trebao zvati Vicinio Sandro Fioranelli. Naime, 85 % je sigurnost da će baš njemu biti prodane akcije Rome, od obitelji Sensi.

Felipe Melo, Brazilac u redovima Fiorentine, izjavio da voli Firenzu i navijače "viola", ali da bi mu bila čast igrati za Inter. Inter je poslao ponudu za Mela još prošlog tjedna. Cijena ponude 18 milijuna Eura + Burdisso u Fiorentinu.

Robert Acquafresca, napadač Intera, koji je sezonu odigrao u Cagliariju, blizu prelaska u Atalantu. Kao alternativna sredina za ovog napadača spominje se Parma, povratnik u Serie A.

Još uvijek nije jasna sudbina Zlatana Ibrahimovića oko ostanka u Interu. Moratti je još u petak pristao na njegov transfer u Barcelonu, 80 milijuna Eura+ Eto'o u Interu. No, danas je Laporta, predsjednik Barcelone poslao drugu ponudu Morattiju, a to je 80 milijuna + Yaya Toure. Moratti se oglušio na ovu ponudu.

Ricardo Carvalho iz Chelsea i Marko Arnautović, Austrijanac srpskih korijena bi trebali potpisati za Inter narednih dana. Još su ostali detalji da se srede, i ova dvojica igrača će postati novi članovi Intera.

Riccardo Meggiorini, ofanzivni vezni igrač Cittadelle, kluba iz Serie B, je blizu potpisa za Bari. Meggiorini je ove sezone postigao 18 golova u Serie B, i tako u mnogome doprinio spasu Cittadelle od ispadanja u Serie C.




- 20:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večeras prve utakmice Play-Offa Serie B

Večeras se igraju prve utakmice Play-Offa Serie B.
Pobjednici nakon ovih polufinalnih mečeva se sastaju u finalu koji će odrediti koja će se ekipa pridružiti Bariju i Parmi naredne sezone u Serie A.

Večeras u 19 h se sastaju Empoli-Brescia, a u 21 h se sastaju Grosseto-Livorno.

Evo i najave utakmica...

Empoli-Brescia - Stadion Carlo Castellani u Empoliju.

Vjerojatni sastavi:

Empoli 3-4-3

1- Bassi
1- Piccolo
2- Bianco
3- Marzoratti
1- Busce'
2- Carrus
3- Lodi
4- Marianini
1- Corvia
2- Saudatti
3- Pozzi

Allenatore ( trener ) : Silvio Baldini

Brescia 4-4-2

1- Viviano
1- Gorzegno
2- Dallamano
3- Zobolli
4- Mareco
1- Zambrella
2- Jadid
3- Baronio
4- Szetela
1- Possanzini
2- Caracciolo

Allenatore ( trener ) : Alberto Cavasin


Grosseto-Livorno - Stadion "Zecchini" u Grossetu. Ovo je ujedno i pokrajinski derbi. Naime oba grada se nalaze u pokrajini Toscana. Rekord posjete na tribinama će biti oboren. 9000 ulaznica davno prodano, uz to bit će i 1500 gostujućih navijača.

Evo i sastava ekipa:

Grosseto 4-3-3

1- Polito
1- Stendardo
2- Garofalo
3- Porchia
4- Abruzzese
1- Bonanni
2- Mora
3- Consonni
1- Cordova
2- Sansovini
3- Pichlmann

Allenatore ( trener ) : Elio Gustinetti

Livorno 4-4-2

1- De Lucia
1- Galante
2- Perticone
3- Miglionico
4- Modica
1- Filippini
2- Pulzetti
3- Loviso
4- Bergvold
1- Tavano
2- Diamanti

Allenatore ( trener ) : Gennaro Ruotolo


- 15:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

06.06.2009., subota

Play-Out, Ancona-Rimini 1:1

U prvoj utakmici Play-Outa Serie B odigranoj u Anconi, Ancona je odigrala neriješeno 1:1 sa Riminijem.
Poveli su gosti u 17. minuti pogotkom Bernarda Pagana, a izjednačenje za domaće je donio Salvatore Mastronunzio u 86. minuti.
Za 7 dana se igra revanš u Riminiju, u kojem će domaćima biti dovoljan uz pobjedu, i bilo kakav remi da bi ostali u Serie B.
- 22:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Play-Out, večeras u 19 h Ancona-Rimini

Večeras se igra prva utakmica Play-Outa u Serie B. Poraženi iz ovog dvomeča ispada u Serie C, ili kako je talijani zovu od ove sezone Lega Pro.

Evo i najave utakmice...

Stadio Del Conero - Ancona

Sastavi ekipa:

Ancona:
1- Sirigu
1- Vanigli
2- Rizzato
3- Rincon
4- Turati
1- Surraco
2- Soddimo
3- Camillucci
4- Miramontes
1- Mastronunzio
2- Colacone

Rimini:
1- Agliardi
1- Milone
2- Sottil
3- Vitiello
4- Bravo
1- Frara
2- Pagano
3- Basha
1- Ricchiuti
1- Docente
2- Paponi

Riminiju dovoljna i dva remija bilo kojim rezultatom da bi ostao u Serie B, jer ima bolji plasman na tablici, dakle ispred Ancone.

Sudac ovog meča u Anconi je Luca Banti.
- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanično: Andrea Campagnolo u Cataniji!

Andrea Campagnolo, 78-godište, do ove sezone golman Reggine koja je ispala u Serie B, potpisao trogodišnji ugovor sa Catanijom.

U međuvremenu, zakomplicirala se kupovina Gaetana D'Agostina u Juventus. Predsjednik Udinesea Giampaolo Pozzo rekao da D'Agostino vrijedi 30 milijuna Eura, te da se ispod te cijene D'Agostino ne miče iz Udina.

Na pomolu je i trampa između Rome i Real Madrida. Kako prenosi talijanski medij Mediasportset, defanzivac Rome Juan bi mogao preseliti na Santiago Bernabeu, dok bi iz suprotnog pravca došao Klas Huntelaar!

Genoa ozbiljna u namjeri da u svoje redove dovede još jedno zvučno pojačanje. Riječ je o Juninhu Pernambucanu, bivšem igraču Lyona.

Daniele Bonera, obrambeni igrač Milana, produžio ugovor sa "rossonerima" do 2013. godine.

Dnevni novine u Genovi "Il Corriere Mercantile" objavile da su se susreli direktori Juventusa Blanc, te Sampdorie Marotta kako bi razgovarali o eventualnom transferu Marca Marchionnija u Sampdoriu. 29-godišnji Marchionni je ove sezone imao dosta malu minutažu u Juventusu.
- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2009., petak

Zvanično: Ciro Ferrara trener Juventusa u naredne 2 sezone!

Čekalo se samo službeno priopćenje, koje je danas došlo iz prostorija Juventusa. Ciro Ferrara je potpisao ugovor za naredne 2 godine na klupi Juventusa!

Simone Tiribocchi danas potpisao ugovor na 3 godine za Atalantu! Tiribocchi je odlično odigrao ovu sezonu za Lecce, međutim njegovi golovi nisu spasili Salentine ( Salento je regija u kojoj se nalazi Lecce ) od ispadanja iz Serie B.

Nakon što je danas Walter Zenga potpisao za Palarmo, oglasio se predsjednik tog kluba Maurizio Zamparini. Naime, navijači Palerma nisu baš bili sretni što je Zenga novi trener njihovg kluba. Razlog je jasan: Zenga je do samo prije par dana bio trener ljutog rivala sa Sicilije, Catanije. Rekao je da je najbolji izbor za Palermo bio Walter Zenga, kojeg je bukvalno ukrao od Claudia Lotita, predsjednika Lazia. Lazio, odnosno Lotito je imao već ranije dogovor sa Zengom da upravo on bude trener Lazia u narednoj sezoni.

Jedna vijest iz Serie B: Silvio Pioli više nije trener Piacenze! On se nije mogao usaglasiti sa upravom ekipe iz pokrajine Emilia, pa će nastaviti svoju trenersku karijeru negdje drugdje.
- 19:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Walter Zenga novi trener Palerma!

Maurizio Zamparini, predsjednik Palerma je opet iznenadio cijelu talijansku javnost. Uspio je dobiti potvrdan odgovor od Waltera Zenge da vodi ekipu Palerma naredne 3 godine. Zenga je vec imao usmeni dogovor sa Claudiom Lotitom, predsjednikom Lazia da od ovog ljeta preuzme rimski klub.
- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Danas Quaresma u Genoi

Ricardo Quaresma bi trebao danas dogovoriti sve detalje sa predsjednikom Genoe Enricom Preziosiem vezano za prelazak u Genou.

U medjuvremenu, Hernan Crespo je izjavio da je dosao u Genou kako bi naredne godine igrao po 4. put na Svjetskom Prvenstvu za reprezentaciju Argentine.

Stefano Guberti, ofanzivni vezni igrac Barija je sve blizi prelasku u Romu.

Inter ozbiljan u namjeri zavrsiti posao oko kupovine Felipea Mela, Brazilca koji igra za Fiorentinu.

U objektivu Parme zadnjih dana je Luciano Zauri, vezni igrac Fiorentine.

Arturo Lupoli, 21-godisnji igrac Fiorentine vrlo blizu prelaska u Ascoli. Razlog eventualnom transferu bi bila veca minutaza te kontinuitet u kvaliteti igre.

Prema talijanskim medijima, sinoc su se u Barceloni, u jednom restoranu sastali Massimo Moratti, predsjednik Intera te Laporta, predsjednik Barcelone. Tema razgovora je bila prodaja Ibrahimovica u Cataloniju te u drugom smjeru prelazak Samuele Eto'oa u Inter.

Luca Cigarini, 21-godisnji mladi reprezentativac Italije danas bi trebao da potpise za Napoli. Vrijednost ugovora procijenjena na 11 milijuna Eura.


- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2009., četvrtak

Zvanično: Giuseppe Papadopulo ostaje trener Bologne i naredne sezone!

Predsjednica Bologne, Francesca Menarini je danas na konferenciji za novinare potvrdila da će trener Bologne za sezonu 2009./10 biti Giuseppe Papadopulo, pod čijim je vodstvom Bologna izbjegla ispadanje u Serie B.

U međuvremenu, povratnik u Serie A, Bari je produžio ugovor trojici svojih igrača. Salvatore Masiello, Andrea Ranocchia te Vitalij Kutuzov će i dalje braniti boje kluba sa juga Italije.
- 21:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RAI objavila: Ciro Ferrara zvanično trener Juventusa za sezonu 2009/10

Sve sportske emisije na RAI-ju su objavile vijest da Ciro Ferrara ostaje na kormilu Juventusa i naredne sezone!
Čelnici Juventusa su se na kraju odlučili za Cira Ferraru poslije što je Antonio Conte potpisao još jednu sezonu za Bari, a Luciano Spaletti nastavio suradnju sa Romom. To su ujedno bila i dva najozbiljnija kandidata za mjesto trenera Juventusa u narednoj sezoni.

Filippo Carobbio, vezni igrač Albinoleffea potpisao ugovor na 3 godine sa Barijem!

Claudio Lotito, predsjednik Lazia danas rekao novinarima da Goran Pandev nije na prodaju.

Dvije vijesti iz Serie B: Franco Colomba nije više trener Ascolija, dok je trener Vicenze Angelo Gregucci potpisao ugovor na još jednu sezonu Serie B.

Davide Suazo, igrač iz Hondurasa, član Intera, mogao bi karijeru nastaviti u Romi.

- 20:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Walter Novellino trener Reggine

Walter Novellino je novi trener Reggine. Reggina je ove sezone ispala u Serie B. Novellino je inace poznat u Italiji po nadimku "un specialista di promozioni", ili u prijevodu specijalist za uvodjenje svoje ekipe u visi rang. Do sada mu je to uspijevalo dok je trenirao Veneziu, Napoli, Piacenzu te Sampdoriu, koje su se pod njegovim vodstvom plasirale iz Serie B u Serie A.

Francesco Di Tacchio, 19-godisnji ljevonogi vezni igrac Ascolia koji igra u Serie B pred potpisom je tim iz Firenze. Potvrdili su to mediji u Italiji, kao i Pantaleo Corvino, sportski direktor Fiorentine. Zvanicno potpisivanje ugovora ocekuje se do vikenda.
Isto tako, Fiorentina je zainteresirana da kupi Coloccinija iz Newcaslea, kao i Christiana Panuccija iz Rome. Za usluge 36-godisnjeg Panuccija je zainteresiran i Napoli.

Simone Tiribocchi, napadac Leccea je okupiran ponudama Bologne i Atalante. Konacnu odluku ce donijeti naredni tjedan.

Fabrizio Miccoli, napadac Palerma je izjavio da bi volio karijeru zavrsiti u Palermu.

David Trezeguet izjavio da ako na adresu njegovog menadzera stigne primamljiva ponuda sigurno odlazi iz Juventusa. Zasada je za njegove usluge zainteresirana Roma.

Na susretu trenera Jose Mourinha i predsjednika Massima Morattija se razgovaralo o dodatnim pojacanjima za Inter. Mourinho zatrazio jos minimalno 3 pojacanja. Govori se o Eto'ou, Ricardu Carvalhu i Nedvedu.

U 18 sati veceras novi prosvjed navijaca Milana protiv prodaje Kake' u Real Madrid. Prosvjed na kojem se predvidja da ce biti nekoliko stotina navijaca iz ogranka "Curva Sud", u prijevodu Juzna Tribina, odrzat ce se u ulici Turati u Milanu, gdje je sjediste ovoga kluba.


- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Fiorentina vrlo blizu Biagiantija!

Marco Biagianti, novopeceni reprezentativac Italije kojeg je Lippi pozvao za dva predstojeca meca Italije narednog tjedna je vrlo blizu prelaska u Fiorentinu.
Sergio Pellissier razapet izmedju prelaska u Fiorentinu li Napoli.
Juventus u zavrsnoj fazi dovodjenja Gaetana D'Agostina iz Udinesea.
Sampdoria blizu dovodjenja dva nova pojacanja. Antonio Langella iz Chieva te Dario Marcolini.
Vjerojatno novi trener Torina se zove Daniele Arrigoni.
Sevilla poslala ponudu za Zdravka Kuzmanovica, veznog igraca Fiorentine.
Robert Acquafresca bi danas treba o potpisati za Genou, koja bi ga odmah proslijedila na pozajmicu u Atalantu.
Parma pokusava dovesti Valerija Bozinova, Franca Brienzu te Edmilsona Cribarija.
Navijaci Intera porucili Zlatanu Ibrahimovicu : "Odlazi, Ligu Prvaka cemo osvojiti i bez tebe"!
Ciro Ferrara kako se cini, bit ce trener Juventusa i naredne sezone!
Novi trener Lazia bi trebao biti Walter Zenga. Kao alternativa se spominje Davide Ballardini iz Palerma.

- 09:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.06.2009., srijeda

Calciomercato - pregled dana 3.6

Kaka' na vratima Real Madrida! Cijena 65 milijuna Eura+još poneki pozajmljeni igrač Milanu. Nekoliko desetina navijača Milana iz frakcije " Fossa dei Leoni" ili u prijevodu " Lavlji brlog " se skupilo ispred prostorija AC Milana da bi protestirali protiv prodaje Kake' Real Madridu.
Ponavlja se scena iz 1. mjeseca ove godine kada je Manchester City nudio ogromne novce za prelazak Kake' u taj klub. Navijači su najviše pogrdnih riječi uputili potpredsjedniku Milaneza Adrianu Gallianiju.

Walter Novellino bi sutra trebao postati trenerom Reggine. Klub iz Reggio Calabrie mu je ispunio financijske uvjete, tako da su još ostali samo nerazjašnjene tehničke stvari. Naime, " Manzon" kako popularno zovu ovog trenera, tražio je od predsjednika Reggine Lillo Fottija da mu dovede Armanda Tissonea iz Atalante, Igora Budana, te da ostane u ekipi Franco Brienza koji je blizu prelaska u Parmu.

Chievo pokušava dovesti u svoje redove dvojicu igrača. Jedan je Antonino Barilla' iz Reggine, a drugi je Austrijanac iz Torina Jurgen Saumel, odbrambeni igrač Torina.

Juventus u potražnji lijevog bočnog igrača. Danas je izašla vijest da su "bianconeri" zainteresirani da kupe Fabia Grossa, koji je ovu sezonu vrlo dobro odigrao u Lyonu.

Bologna će sutra objaviti vijest da Giuseppe Papadopulo ostaje na kormilu tog kluba i naredne sezone.

Stefano Guberti, ofanzivni vezni igrač Barija, koji je odlično odigrao ove sezone u Serie B ima nekoliko ponuda gdje bi trebao nastaviti karijeru.
Najviše izgleda ima Fiorentina, mada se u trku ozbiljno uključila i Roma.

Sportski direktor Fiorentine Pantaleo Corvino izjavio da će pokušati sve učiniti da dovede u redove "viola" odbrambenog igrača Sampdorie Huga Campagnara. Campagnaro je miljenik navijača Sampdorie zbog svoje borbenosti i davanja 100 % svojih mogućnosti na svim utakmicama.


- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2009., utorak

Zvanično: Antonio Conte produžio ugovor sa Barijem!

Antonio Conte je danas na konferenciji za tisak objavio da je produžio ugovor na još jednu sezonu sa Barijem. Podsjetit ću da je Conte bio najozbiljniji kandidat da postane trenerom Juventusa. Conte je uveo Bari ove sezone u Serie A nakon punih 8 godina koje je Bari proveo u Serie B.

Što se tiče Juventusa Ciro Ferrara ima najviše šansi sada da ostane na kormilu "bianconera", mada su danas šanse porasle Lucianu Spalletiju.

Edgar Baretto, napadač Reggine blizu potpisivanja ugovora za Lazio.

Istovremeno, menadžer Gorana Pandeva Leonardo Corsi je izjavio da Pandev želi da napusti Lazio. Najvjerojatnije destinacije Makedonca su Juventus i Manchester City.

Napoli postigao dogovor o prelasku u svoje redove golmana Morgana De Sanctisa. De Sanctis je do sada branio u Sevilli, a nastupao je za Udinese, Galatasaray, te je bio povremeni talijanski reprezentativac.

Massimo Cellino, predsjednik Cagliarija je objavio da Massimiliano Allegri ostaje i naredne sezone na kormilu tima sa Sardinije. Allegri je sa Cagliarijem nakon prvih 5 kola ovog prvenstva bio sa 0 bodova, ali je predsjednik vjerovao u njega, i nije mi uručio otkaz. Strpljenje se isplatilo, Cagliari je odlično odigrao ostatak sezone, te je na momente bio i ozbiljan kandidat za borbu u Kup Uefa, odnosno od ove sezone Europe League.

Svježa vijest: Chelsea prekinuo pregovore Kaka'-Real M., ponudivši Brazilcu 80 milijuna Eura, te vjerojatno još ponekog svog igrača!
Silvio Berlusconi izjavio : "Teško ćemo zadržati Kaku'"!
- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Calciomercato-pregled dana 2.6

Odlučujući sati o sudbini Kake' u Milanu! Adriano Galliani danas u Madridu u posjetu Perezu, predsjedniku Reala. Pregovara o prodaji Kake' za 60 milijuna Eura! Samom susretu i na pregovorima prisutan je i otac Kake' Bosco Leite Vrlo je izvjesno da Kaka' napušta "rossonere".

Ako Zlatan Ibrahimović otiđe iz Intera ( destinacija Real ili Barcelona ) u Inter dolazi Antonio Cassano. Potvrdio je to i generalni direktor Sampdorie Giuseppe Marotta.

U 18 h u Bariju je najavljena tiskovna konferencija, na kojoj će Antonio Conte objaviti da ostaje trener Barija! Dakle, u Juventus ne dolazi što znači da je glavni kandidat za trenersko mjesto Juventusa Ciro Ferrara. Kao potencijalni kandidati se još spominju Laurent Blanc, te Luciano Spaletti.

Sutra Luca Cigarini, mladi reprezentativac Italije stavlja potpis za Napoli! Cijena ugovora 11 milijuna Eura. Istodobno, navijači Napolija u strahu od odlaska Ivana Ezequila Lavezzija. Naime, on traži povećanje primanja sa 1,1 na 3 milijuna Eura po sezoni. Uprava Napolija ga još nije primila na razgovor, tako da Liverpool čeka rasplet situacije. Engleska momčad mu nudi 3,5 milijuna po sezoni i 22 milijuna Eura Napoliju.

Rosella Sensi danas priznala te potvrdila da će morati prodati Romu.
S druge strane Rima, Lazio pokušava zadržati Gorana Pandeva. Pandev već mjesecima traži odlazak u Juventus ili u Manchester City.

Fiorentina - Predsjednici Fiorentine, braća Andrea i Diego Della Valle su izjavili da "viole" odnosno ljubičice nemaju dovoljan budžet da bi ovog ljeta kupovali velike igrače. Stoga će se nastojati zadržati postojeći kadar, uz sitne rezove. Bilans je to susreta novinara i dvojice Della Vallea nakon završetka prvenstva.
Felipe Melo, Španjolac koji je dosta dobro odigrao predstojeću sezonu dobio ponudu od Intera! Fiorentina bi s druge strane htjela angažirati Danielea Manninija , ofenzivnog bočnog igrača iz Napolija, Zunigu iz Siene, Julio Ricarda Cruza, te Lorenza De Silvestrija iz Lazia.

Genoa vrlo blizu kupovini Argentinca Fernanda Menegazza iz Bordeauxa!

Palermo poslao ponudu Marcu Giampaolu, treneru Siene, da vodi Sicilijance naredne sezone. Na pomolu je i transfer centarfora Hajduka iz Splita, Nikole Kalinića.

Milan zainteresiran da dovede u svoje redove reprezentativca i člana Rome Simone Perrottu.
- 18:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.06.2009., ponedjeljak

Još neke novosti iz Calciomercata

Mirko Vučinić, crnogorski reprezentativac produžio s Romom do 2013. godine.
Vincenzo Iaquinta, napadač Juventusa također produžio ugovor sa "starom damom" do 2013. godine.
Mato Jajalo, do danas igrač Slaven Belupa potpisao ugovor sa Sienom. Klubu iz Koprivnice pripada blizu 2 milijuna Eura, a samom igraču 200 000 Eura na godinu.
Juventus blizu dogovora i potpisivanja ugovora sa Gaetanom D'Agostinom, veznim igračem Udinesea.
Domenico Di Carlo ostaje trener Chieva i naredne sezone.
Novi trener Catanie je Ginaluca Atzori. On je zamijenio Waltera Zengu na klupi Sicilijanaca. U isto vrijeme, Catania je kupila od Estudiantesa golmana Mariana Andujara.
Napoli vrlo blizu još jedne značajne kupovine. Postignut je dogovor o prelasku Claudia Ariela Yacoba, 21-godišnjeg veznjaka Racinga Avellanede.
Palermo blizu dogovora o prelasku u svoje redove jednog od ponajboljih igrača ove sezone u Serie B. Riječ je o Federicu Zambrelli, veznom igraču Brescie.

- 19:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Zvanicno: Fabio Quagliarella u Napoliju!

Fabio Quagliarella je danas potpisao petogodisnji ugovor sa Napolijem. Za dojucerasnjeg napadaca Udinesea Napoli je platio 19 milijuna Eura.
Sutra se ceka potpis i mladog reprezentativca Italije Luce Cigarinija iz Atalante. Cijena ovog transfera je 11 milijuna Eura.
- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Del Neri trener Sampdorie

Luigi Del Neri, dojucerasnji trener Atalante je od danas trener Sampdorie! Zamijenio je Waltera Mazzarria, koji je jucer odmah nakon utakmice protiv Palerma objavio da raskida ugovor sa Samdoriom, iako je imao jos godinu dana ugovora.
- 13:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvanicno: Carlo Ancelotti u Chelseau

Carlo Ancelotti potpisao ugovor na 3 godine sa FC Chelsea. Posao pocinje odradjivati od 1.7. tekuce godine.
Davide Ballardini, trener Palerma prelazi na klupu Atalante. Sa sobom vjerojatno dovodi i Roberta Acquafrescu, golgetera Cagliarija koji je ugovorom vezan za Inter.
Napoli vodi pregovore sa Marcom Ameliom, golmanom Palerma, kao i sa Sergiom Pellissierom, napadacem Chieva.
Giuseppe Papadopulo, trener Bologne koji je s tom ekipom sacuvao prvoligaski status, vrlo blizu potvrde od strane predsjednice Bologne Francesce Menarini da ce voditi ovaj klub i naredne sezone.
- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2009 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi