Serie A i Serie B

24.06.2009., srijeda

Calciomercato - još neke zanimljivosti iz današnjeg dana, 24.6

Marco Motta, igrač u podijeljenom vlasništvu Udinesea i Rome od danas je u potpunosti igrač Rome, koja je otkupila drugu polovicu ugovora od ekipe iz Friulija nadoplativši 3,5 milijuna Eura Udineseu.

Gaetano D'Agostino, fantasista Udinesea izjavio: Juve, ja sam svoje učinio, svoju volju sam iskazao, sada je na tebi red da me kupiš.

Boško Janković, reprezentativac Srbije, koji je u podijeljenom vlasništvu Palerma i Genoe izjavio: Genoa je moj prvi izbor, volio bih da moja sadašnja ekipa otkupi i drugu polovicu ugovora, te da se u potpunosti posvetim igrama za ekipu iz Ligurije.

Pato, koji s reprezentacijom Brazila nastupa na Confederation Cupu izjavio: ne mičem nikuda iz Milana dok me klub sam ne otjera. Navijačima poručujem da ostanu spokojni, radovat ćemo se zajedno novim pobjedama Milana.

Nicola Ventola, 31-godišnji ove sezone napadač Torina je prva želja Lazia. Lazio je zainteresiran za pojačanje u vidu Ventole, koji bi nadomjestio odlazak Stephena Makinwe koji odlazi u Malagu.

Simone Bentivoglio, igrač Chieva, mogao bi da promijeni sredinu ovoga ljeta. Za njegove usluge su zainteresirani Torino te Atalanta.

Trampa između Chieva i Vicenze: u redove "clivlensa", odnosno Chieva ide Luca Rigoni, vezni igrač, 84-godište, dok je među "Vicentine" došao Giacomo Di Donato, desni bek po poziciji na terenu, 88-godište.

Ighli Tare, bivši albanski igrač i reprezentativac koji je nastupao za Bresciu i Lazio, a koji sada sportski direktor Lazia je danas izjavio: ako je Fabio Quagliarella koštao Napolija 18-19 milijuna Eura, onda Goran Pandev vrijedi ništa manje od te sume. Ako Napoli želi kupiti Pandeva morat će inkasirati u naše kase oko 20 milijuna Eura.
Čuvši za tu izjavu, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, inače filmski redatelj, je izjavio: Pandev nas pod tim okolnostima ne zanima, kupit ćemo Adriana Mutua, napadača Fiorentine za 13 milijuna Eura.

Andrea Pirlo, vezni igrač Milana je izjavio: imam 31 godinu, trebao bih slijediti modu i probati igrati i van Italije. Za nega je već poslana ponuda od Chelsea, na potezu je Galliani, odnosno Berlusconi.

Luis Jimenez, čileanski fantasista koji je danas prešao na 1 godinu u West Ham je izjavio: hvala Gianfrancu Zoli što se potrudio da se ovaj prelazak ostvari. Sretan sam što prelazim u West Ham, u kojem ću nadam se igrati u kontinuitetu, što je i glavni razlog moga odlaska iz Milana.

Antonio Conte, dojučerašnji trener Barija, u današnjem izdanju talijanskih novina se naziva kao "kralj bez trona". Kralj, jer je u velikom stilu uveo Bari nakon 8 godina u Serie A, ali je ostao bez svoga trona, jer je jučer u dogovoru sa predjednikom Barija Matarreseom te sportskim direktorom Perinettijem raskinuo ugovor sa Barijem. Razlog su neslaganje oko kupovine igrača, te strategije kluba za ovu nadolazeću sezonu. Kao nasljednik Contea se spominje Giampiero Ventura, trener koji nije imao većeg uspjeha u vođenju ekipa, te koji je pretežno vodio manje ekipe u Serie A, te u Serie B.

Juan Camilo Zuniga, kolumbijski obrambeni igrač Siene, koji je pod povećalom Napolija, a od danas i Palerma je preko svog menadžera izjavio: za mene, igrača iz Južne Amerike najbolji izbor zbog ambijenta bi bio Napoli. Ako su voljni platiti 8 milijuna Eura, dolazim odmah. Povoljnost Napolitanaca oko izbora Zunige je ta da u Sieni igra napola Napolijev igrač, Emanuele Calaio, napadač rodom sa Sicilije. Ukoliko Siena želi otkupiti ugovor Calaioa, onda bi sveukupna suma transfera Zunige bio znatno manji od 8 milijuna Eura.

Palermo je objavio preko svoga predsjednika Maurizia Zamparinija, kojeg mediji u Italiji zovu "presidente vulcanico", ili vulkanski predsjednik, zbog svog temperamenta, da je zainteresiran da kupi albanskog fantasistu Jahmira Hyku, 21 godina. Njega su predstavnici kluba primjetili na nedavno odigranoj prijateljskoj utakmici između reprezentacije Albanije i Milana.

- 20:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2009 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi