B u l l d o z e r

subota, 24.03.2012.

Pain & Pleasure & Bulldozer 2

I još jedna lijepa suradnja između banda Bulldozer i Mr. Pain-a (Alena Milera) iz Tattoo studija Pain & Pleasure je iza nas. Na snimci možete vidjeti kako Mr. Pain tetovira našeg dragog kolegu Beshlu aka MG Blues. U pozadini svira Bulldozer - Bulldozer. :)



Tattoo - Pain & Pleasure Kutina, Hrvatska
Tattoo artist: Mr. Pain
Pain & Pleasure

24.03.2012. u 15:57 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.03.2012.

Bulldozer interview za SoundGuardian

Interview banda Bulldozer za glazbeni portal SoundGuardian možete pročitati OVDJE.

ILI U NASTAVKU...

Razgovarali smo s Igorom Pavlekovićem, frontmenom benda Bulldozer iz Petrinje, povod razgovoru je nedavno izdani live DVD imena “Live in Petrinja”, osim toga dotaknuli smo se malo alternativne scene i funkcioniranja iste van metropole kroz iskustvo benda s desetogodišnjim stažem na sceni. Što o svemu tome ima reći bend Bulldozer pročitajte u tekstu ispod.

Prije svega, tko, kada, gdje i kako je krenula priča o bendu Bulldozer?
Članovi banda Bulldozer su: Igor Pavleković – glavni vokal i ritam gitara, Dinko Bogunović – solo gitara, Danko Hajnic – bubnjevi i Filip Besednik – bas gitara. Svi članovi banda sui z Petrinje, osim basiste koji je iz Siska. Bulldozer se vodi kao Petrinjski metal band koji je počeo s radom 22. 12. davne 2001. godine. Toga dana održana je prva proba banda u podrumu Domagoja Radoša, koji će kasnije postati basista u bandu.

Žanrovska svrstavanja i kalupi obično nisu omiljeni među glazbenicima, no ako bi se morali svrstati u neki žanr, koji bi to bio?
Nismo se kategorizirali niti pod jedan žanr samostalno, već radimo kombinaciju žanrova koji nama najviše pašu. Tako neka pjesma zvuči više nu metal, druga thrash, ima tu još i metalcore-a (najviše u novim pjesmama), ali jedno je sigurno, u skoro svaku pjesmu pokušavamo utkati neku melodiju tako da ima i melodic. Sve u svemu, kada bi morali odabrati samo jedan žanr, mislim da bi to bio thrash.

Do sada ste izdali jedan studijski album "The 1st paragraph" te nedavno i live DVD "Live in Petrinja", što nam u kratkim crtama možete reći o izdavaču, produkciji i načinu na koji su nastala ta dva izdanja?
Album “The first paragraph” smo počeli snimati u studenom 2007. godine, a sa svijetom smo ga podijelili 22. 12. 2010. godine. Razlog zašto je prvi album stvaran tako dugo je financijski. Album smo 90% financirali sami, a pošto smo u vrijeme snimanja album svi bili student bez stalnih prihoda to je bilo malo “škakljivo”. Nemamo izdavača već je album “self released” tiskan u simboličnih 100 primjeraka, ali je zato dostupan na internet za free download. Producenti albuma su članovi banda Bulldozer i David Duvnjak, koji je također mixao album. Što se tiče DVD-a, njega smo napravili u suradnji s našim prijateljskim bandom Ruswaj. Ideja je došla dosta spontano jednog dopodneva na kavi kada smo odlučili napraviti zajednički koncert. Na početku je to sve trebalo biti skromno ali kako smo, zahvaljujući dečkima iz Ruswaja, uspjeli sakupiti podosta sponzora podigli smo sve na jedan viši nivo i zabilježili cijeli događaj pred kamerama. Svi u bandu smo jako ponosni na taj DVD i ovim putem bi se želio zahvaliti svim sponzorima i prijateljima na podršci i pomoći.

Dolazite iz Petrinje, relativno male sredine, kakva je i postoji li uopće scena na Baniji ili ste u nemilosti pošasti zvane "Banijski radio"?
Petrinja je dosta mala sredina u kojoj je autorska glazba u bilo kojem obliku totalno zapostavljena. Koliko ja znam, mi smo već godinama jedini autorski band. Naravno, ima tu gažerskih rock bandova, ali i oni se mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Ide vam na živce znam, ali moram vas pitati, ime Bulldozer, smatrate li ga najsretnijim odabirom s obzirom na činjenicu da postoji nekolicina izvođača istog imena?
Priča o imenu banda se dosta provlači kroz komunikaciju s ljudima na internet pa ću sada to još jednom, u kratkim crtama, pokušati objasniti. Naime, na samome početku banda vrtjelo se ime Skeletons of society (pjesma od Slayera) koje se nije dugo zadržalo u našim mislim. Prvo ime s kojim smo izašli u javnost bilo je, vjerovali ili ne, Styx. U to vrijeme smo svirali covere Metallice i po malo ubacivali vlastite pjesme kako smo ih stvarali. Kada smo se prebacili samo na autorski rad (2004) odlučili smo promijeniti ime u Bulldozer (pjesma od Machine heada). Razlog promjene bio je između ostalog i taj što je postojao već jedan američki kultni rock band Styx. Uglavnom, kao što i sami vidite promjena imena bila je “pun pogodak” jer smo kasnije saznali da postoji talijanski kultni metal band Bulldozer. Međutim mi smo odlučili da više ne želimo mijenjati ime i tako je ostalo do dana današnjeg. Kasnije, nakon reuniona banda iz Italije, malo sam ih proučavao pa sam vidio da oni imaju pjesmu “The exorcism” a mi “Exorcist”. Eto, nazovite vi to kako god hoćete, ali istina je da je to sve samo slučajnost.

Jezik izražavanja vam je Engleski, postoje li neke nade u promjenu, odnosno hoćete li pokušati pisati pjesme na domaćem jeziku ili jednostavno smatrate da Hrvatski (načelno) nije jezik metala?
Ne mislimo mijenjati jezik izražavanja, kako ste i sami rekli, mislimo da naš jezik nije za metal. Iako ima jako dobrih bandova koji pjevaju na hrvatskom, ali mi se jednostavno ne vidimo u tom svjetlu.

Koliko vam je lirika bitna u procesu stvaranja pjesama i koje su teme najzastupljenije u vašem tekstualnom izričaju?
Tekstovi su nam dosta bitni, zato smo ih i tiskali u bookletu albuma, ali mislim da smo uvijek više težili stvaranju glazbe, riffova,… Sve tekstove koje ste mogli čuti sam napisao ja, Igor Pavleković. Tematika pjesama je najčešće socijalna, politička i vjerska. No, nekada se desi da pogledam neki dobar film, pa film postane inspiracija za pisanje teksta pjesme. Tako je npr. pjesma “Men of mayhem”, koja će se naći na idućem albumu, inspirirana bikerskom serijom “Sinovi anarhije”.

Kako stojite sa live nastupima, ima li ih onoliko koliko želite ili su rijetki dani kada imate priliku ljudima uživo pokazati svoje umijeće?
Pošto smo sada u procesu snimanja novog albuma live nastupe smo stavili malo postrani. Inače, pošto se u bendu stalno dešavaju neke stvari, a prvenstveno mislim na promjenu članova, onda se desi da tri mjeseca imamo svirke skoro svaki vikend pa šest mjeseci ništa, dok se ne usviramo s novim članom, a probe su samo vikendom zbog posla i drugih obaveza. Mislim da je bitno za navesti , kada god se zaželimo svirki uvijek ih možemo naći a dosta nas zovu i drugi bandovi da sviramo zajedno tako da se uvijek nađe mjesto za održati dobru svirku.

Postoji li koji koncertni nastup (osim sa snimanja DVD-a) da vam je posebno ostao u sjećanju?
Pa bilo je tu dosta koncerata koji su ostali u dragom sjećanju, možda ne svaki puta zbog dobre svirke već zbog cijele avanture odlaska na koncert u neki dalji grad. Izdvojio bi tu nastup u Osijeku na OLJM 2007, svirka u Trogiru kada smo prespavali na plaži u šatorima, nastup na Festivalu NEnasilja u Petrinji, itd. Mislim da će svi u bandu reći da je uvijek lijepo svirati u Vrbovcu, gdje smo svirali već četiri puta, što na otvorenome (VUMfest 2007), odnosno u zatvorenome u AKC Garaže. U Vrbovcu smo uvijek lijepo prihvaćeni i imamo dosta prijatelja tamo tako da nam je uvijek drago zasvirati u gradu PIK-a.

Kakvi su planovi za budućnost, imate album i live DVD u džepu, spremate li pohod na metropolu, prijavljujete li se za festivale ili trenutno popularna natjecanja bendova?
Kao što sam već ranije rekao trenutno snimamo svoj drugi album koji će biti gotov u jesen ove godine, nadamo se. Na drugom albumu, koji još nema imena, naći će se 10 novih pjesama, a neke od njih odsvirali smo na promociji albuma u Petrinji, njih možete čuti na DVD-u. Novi album radi se u suradnji s Davidom Duvnjakom, koji nam je mixao prvi album i Live DVD, a na ovom albumu će se uključiti i kao producent. Što se tiče festival i natjecanja bandova, prijavljujemo se na sve što stignemo te smo za sada nastupali u Hard place-u na natjecanju bandova HR demo kluba. U svakom slučaju, pozdravljamo ideju i organizaciju raznih natjecanja bandova te se nadamo da će ih u skoroj budućnosti biti još i više.

I za kraj, što možete poručiti čupavim klincima u majicama Machine Heada, Iron Maidena, Pantere, koji diljem zemlje u oronulim podrumima i garažama sanjaju albume, koncerte, slavu, koliko je taj put iz vaše već gotovo veteranske perspektive trnovit i (ne)izvediv?
Mislim da je najbitnije od svega imati san koji će ti biti konstantna motivacija i gurati te dalje i kada ti ide, da napraviš još više, ali i kada ti ne ide baš najbolje, da se potrudiš i drugi puta napraviš bolje. Put je svakako trnovit i pun odricanja ali kada si odrediš da ti je band nešto značajno u životu i kada vidiš da te to ispunjava i čini sretnim onda ti ništa vezano za band i nije teško napraviti. Kada sam žedan, popijem vode i to mi nije teško napraviti jer mi to tada treba, tako je meni isto s bandom, svako malo moraš nešto napraviti da utažiš žeđ.

Autor: Mihael Pinter, SoundGuardian

15.03.2012. u 16:07 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.03.2012.

Glasanje za Ferragosto JAM 5

OVDJE možete glasati za našu pjesmu Bulldozer - Exorcist i tako nam pomoći da upadnemo na Ferragosto Jam 5 festival. Prije nego sto možete glasati morate poslušati pjesmu 60 sekundi. HVALA SVIMA NA GLASOVIMA!

01.03.2012. u 14:46 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< ožujak, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2023 (1)
Studeni 2022 (4)
Siječanj 2014 (1)
Siječanj 2013 (1)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (4)
Travanj 2012 (5)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (3)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (8)
Listopad 2011 (4)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (5)
Svibanj 2011 (1)
Travanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Kolovoz 2009 (1)
Travanj 2009 (7)
Ožujak 2009 (2)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (3)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (3)

Komentari da/ne?

B U L L D O Z E R

Bulldozer - The 1st paragraph (album - mp3 + cover) -
download link
:

Megaupload


Dobrodosli na blog banda
BULLDOZER

Ovdje mozete pronaci sve o bandu Bulldozer i nama kao pojedincima.
Mozete pogledati nas spot, slike, wallpaper i slide show, mozete poslusati nase tri demo pjesme te mozete procitati stosta o nama - od biografije banda i zanimljivostima o clanovima banda preko raznih zanimljivih i korisnih informacija do raznih nebuloza i nebitnih informacija.


Kontakt:
e - mail: metalah11@yahoo.com
mob: 0989358393
Igor Pavleković - Mata


Brojac postavljen 25. ozujka 2007.


Counter

Članovi banda

Igor Pavleković
Uloga u bandu - ritam gitara i glavni vokal
Datum rodenja - 11.01.1985.
Kratak opis - radisan covjek pun optimizma i dobrih riffova, ljubitelj zestokog zvuka i dobre hrane. :)
Instrument - jackson dinky DKMGT black

Dinko Bogunović
Uloga u bandu - solo gitara
Datum rodenja - 08.08.1984.
Kratak opis - freak na gitari, voli brze solaze i riffove, obozava mlatit glavom za vrijeme svirki. :)
Instrument - jackson kelly KE3 black

Danko Hajnic
Uloga u bandu - bubnjevi
Datum rodenja - 11.03.1982.
Kratak opis - ritam masina puna konja i brzina, voli pojest, popit i zagalamit, pod utjecajem alkohola je neuracunjiv a najvise voli pusit cigaru i svirat bubnjeve. :)
Instrument - basix blue

Filip Besednik
Uloga u bandu - bas gitara
Datum rodenja - 25.05.1990.
Kratak opis - mlada snaga brzih prstiju, dubokih tonova i luđačkog pogleda. :)
Instrument - vintage



Bivsi clanovi:

ex - Dean Milakara
Uloga u bandu - bas gitara
Datum rodenja - 10.06.1984.
Kratak opis - okorjeli metalac mladje generacije, voli buku motora, miris benzina i spaljenih guma. :)
Instrument - ibanez black


ex - Domagoj Radoš
Uloga u bandu - bas gitara
Datum rodenja - 06.03.1986.
Kratak opis - ljubitelj brze voznje, dobrih igrica i masnog zvuka bass gitare. Izvana krut a iznutra krhak. :)
Instrument - squier jazz bass black

ex - Ivan Smolčić
Uloga u bandu - bubnjevi

ex - Martin Petračić
Uloga u bandu - bas gitara

Bio banda

Povijest banda Bulldozer

Povijest metal banda Bulldozer seze u 12. mjesec 2001. godine kada je u Petrinji u podrumu kuce sadasnjeg basista odrzana prva proba banda. Tadasnju postavu cinili su Dinko (solo gitara), Martin (bas) i Igor (ritam gitara). Posto je tadasnja postava bila 'krnja', bez bubnjara, band je pretezno svirao samo instrumentalne dionice pjesama najdrezeg nam banda Metallice. Ubrzo smo poceli pisati i stvarati svoje pjesme. U 3. mjesecu 2002. godine Martin (bas) odlucio je napustiti band ostavljajuci iza sebe gitaristicki duo Dinko – Igor. Duo snazne volje i velike ljubavi prema metal glazbi nastavlja krociti dalje sa nadom u bolje sutra. Svoj prvi nastup duo je odrzao u SS u Petrinji svirajuci instrumentalne dionice pjesama Nothing else matters, Unforgiven i Fade to black. Duo je tada radio pod nazivom Skeletons of society. Oko godinu dana duo stvara svoje pjesme. Iz te ere banda potjecu dvije ponajbolje pjesme: Exorcist i Virus (prvi single). Svo to vrijeme duo je u potrazi za basistom i bubnjarom. Na ljeto 2003. godine Domagoj (bas) ulazi u band te se pocinje intenzivnije svirati i stvarati nove pjesme. U zimi iste godine band pronalazi i posljednju kariku, bubnjara Danka. Samo 7 dana nakon sto je Danko usao u band odrzan je prvi koncert u Petrinji u Kavezu. Na koncertu su odsvirane 4 autorske pjesme (Virus, Imhotep, Exorcist i What am I?) i 2 pjesme od Metallice. Band djeluje pod imenom Styx. Mjesec dana poslije prvog odsviran je drugi koncert na istome mjestu sa 'podebljanom' set listom. Band je odsvirao jos po jedan koncert u Sisku i u Velikoj Gorici (na biker winter festu u Vegosu) nakon cega je bubnjar Danko odlucio napustiti band. Ponovno u 'krnjoj' postavi band traga za novom 'ritam masinom' koju konacno pronalazi u Sisku. Novi bubnjar postaje Smolčić Ivan te se band seli u Sisak. U ovoj postavi band odraduje dva koncerta u Sisku od kojeg je jedan bio na Moto susretima kao predgrupa Hladnom pivu te jedan koncert u Petrinji. Band intenzivno radi na autorskim stvarima te u 10. mjesecu 2004. godine po prvi put ulazi u studio ('Plava kuca' u Sisku) i snima single Virus. Ubrzo potom band sa udrugom X iz Petrinje pocinje pregovarati o snimanju spota za pjesmu Virus. Zbog razilazenja misljenja Ivan odlazi iz banda ali usprkos tome band u 1. mjesecu 2005. godine snima spot pod producentskom palicom Darka Rakića. Na dan snimanja spota Danko se vraca te je band ponovno u punoj postavi. Band odlucuje otvoriti novo poglavlje te ponovno mjenja ime, ovog puta u Bulldozer. Ponovno u punoj postavi band nakon par mjeseci napornog rada odlazi u studio ('Plava kuca' u Sisku) sa ciljem snimanja prvog demo albuma. Nakon dvije snimljene pjesme (Imhotep i Something to be done) dolazi do nesuglasice izmedju producenta i banda te band odlucuje odustati od snimanja demo albuma. Za to vrijeme Darko Rakić radi na DVD – u banda jednostavnog naziva Bulldozer. Band u svibnju 2005. godine u klubu Udruge X u Petrinji odrzava promociju spota 'Virus' i DVD – a uz pomoc Darka i X – ovaca. U to vrijeme su, također, ostavarene dobre suradnje sa Z1 televizijom koja je emitirala spot 'Virus', sa internet portalom www.cmar-net.org koji nas je uvrstio u svoju rubriku cro demo bands, sa United forces magazinom koji je pisao o bandu u svojoj rubrici o demo bandovima, zabiljezena su gostovanja i interview sa radio Petrinja i Quirinus radiom te sa mnogim radio postajama sirom Lijepe nase koje su nas single 'Virus' pustali u svojim radio emisijama, itd... Ovim putem Vam svima HVALA. U listopadu 2005. godine band je zajedno sa Feetom svirao kao predgrupa Urbanu u Petrinji. Na samom pocetku 2006. godine band svira u Vrbovcu sa bandom Fragment. Na kraju iste godine odraden je jos jedan koncertu u Vrbovcu sa bandom Broken sword te jedan koncert u Glini gdje smo nastupali sami uz potporu mladih iz Daskalista, Sisak. U 3. mjesecu 2007. godine gostovali smo na rodjendanskom koncertu banda Feet iz Siska. Koncert je odrzan u Sisku u Klubu Skwhat a uz nas i Feet na koncertu su nastupali i Vamos i Mahatma. U 6. mjesecu 2007. godine band Bulldozer svira u Osijeku na 27. OLJM (Osjecko ljeto mladih) kao predgrupa bandu Vatra te u Trogiru na 4. Alter ego festivalu uz bandove Frivolous stir i Lokalna anestezija. U 7. mjesecu band po treci put svira u Vrbovcu na VUMfestu 2007 uz bandove Crom dubh, Koloritam i Spanish inqisition.
Bulldozer sada, jaci nego ikad, naporno radi na novom materijalu i uvjezbavanju za nadolazece koncerte...

PUNO HVALA svima onima koji su nas podrzavali i davali nam potporu od samog pocetka, znate tko ste.
S puno postovanja Vasi BULLDOZERI.

BULLDOZER HRVATSKA - CROATIA

- BULLDOZER LINKOVI -