Buffy i Angel fanfiction

srijeda, 24.10.2007.

Excedo inferi (4. ep. : I.)

Image Hosted by ImageShack.us


Sliku je složio Philip S.

Mogući nepoznati pojmovi:

- magiju koju su Xander i Amy prije izveli zajedno - to se dogodilo u ep. «Bewitched, Bothered and Bewildered», S2. Cordelia je raskinula sa Xanderom na Valentinovo zbog pritiska Harmony i ostalih iz njene bivše grupice. On je onda nagovorio Amy da izvede ljubavnu čaroliju tako da se Cordelia opet zaljubi u njega, ali Amy nešto zezne i sve se žene u Sunnydaleu osim Cordelie zaljube u njega (čak i Drusilla koja ga zbog toga, ironično, spasi od Angelusa). Iako je to bio vrlo glup potez, Cordelia na kraju ep. odbaci svoju kliku (i popularni status) i opet prohoda s njim kad vidi što je spreman učiniti da bude s njom.
- Amyina majka je htjela iznova biti navijačica u srednjoj – u ep. «The Witch», S1


Excedo inferi
by Philip S.

4. ep. : Čudovišta poput tebe i mene



1. dio

«Will, ponovi mi zašto je ovo dobra ideja.»

Buffy je gledala po školskom hodniku svijesna da je mnogo učenika promatra. Što nije bilo čudo s obzirom na glasine koje su kružile oko njenog nestanka. Tražena zbog umorstva, oteta od neke bande, priče su vjerojatno još narasle u prepričavanju.

Willow je stajala uz nju držeći knjige uz sebe sa smiješkom koji Buffy nije izgledao baš uvjerljivo.

«Ovo je samo prvi dan, Buffy,» podsjetila ju je. «Moraš se, znaš, malo uhodati.»

«Ovo nije moj prvi dan. Ovo je 'sastanak-sa-Syderom-da-pokušamo-ovo-učiniti-mojim-prvim-danom' dan. Mama i ja imam zakazan susret sa gnomom za nekoliko minuta.»

Buffy se nije puno sjećala o ravnatelju Snyderu, čovjeku koji je dao sve od sebe da joj srednju školu pretvori u pakao. Iako se nakon trideset godina u pravom paklu nije mogla sjetiti ničeg užasnog što je učinio, bila je sigurna da ga nije podnosila.

I da je bio nekako malen.

«Ne može ti zabraniti da ideš u školu,» Willow je ljutito pogledala vrata Syderovog ureda. «Oslobođena si svih optužbi i još si maloljetna,» Buffy ju je pogledala. «Pa bar službeno. Mora ti dopustiti da se vratiš.»

Oslanjajući se na ormariće Buffy je duboko uzdahnula.

«To nije problem Will. Mora mi dopustiti, iako mi se čini da on to još ne zna. Stvar je u tome da ne znam želim li to. Mislim, nikad se nisam baš uklapala u ovu školu sa ubijanjem demona i svim. I to je bilo prije nego sam bila tri desetljeća starija od ostalih učenika u razredu.»

Podigla je pogled i ugledala Harmony kako brblja sa svojim kokošima tu i tamo prema njoj pokazujući prstom. Prošle su kraj nje kad su ušle i Buffy nije imala pojma tko je plavuša dok je Willow nije podsjetila. Pa podsjetila je prejaka riječ. Harmony nikad nije ostavila neki trajni utisak na Buffy pa je Willow bila prisiljena da joj sve ispriča o bivšoj Cordijinoj ulizici da potakne bilo kakvo prepoznavanje.

«Ništa ovdje mi više nije važno,» uzdahnula je opet spustivši pogled. «To je samo hrpa stvari koje sam prerasla.»

Willow ju je pogledala sa povrijeđenim izrazom.

«Jesi li i... mene prerasla?»

Buffy je odmah zagrlila svoju najbolju prijateljicu. «Nikad, Will! Nisam mislila na tebe. Nije važno što nismo više baš istih godina. Prijateljice smo. Mogu razgovarati s tobom.»

Nadajući se da je malo umirila Willow pustila ju je. «Govorim o svemu drugom. Imam pedeset godina i prošla sam devet krugova pakla. Živim sa vampirom koji mi je bliskiji nego što bi muž ikad mogao biti. Čak ne mogu ni doći ovdje, a da ne skrivam kako zapravo izgledam.»

Leće koje je morala nositi da sakrije demonske oči su je peckale - stalni izvor iritacije i neugode. Morala je misliti da se ne smiješi preširoko da se ne vide očnjaci. Ne kao da je dosad imala razlog za smješenje. A tu je bilo problem i njene naravi koja ni prije nije bila baš blaga, a sada je imala demonsku oštrinu. Stvarno nije znala hoće li se moći suzdržati ako Haromony počne sa otrovnim komentarima (što je bilo lako moguće po Willowinom opisu).

«Ne pripadam ovdje,» završila je odmahujući glavom.

«Buffy!»


Njena majka je dolazila niz hodnik obučena u svoj najbolji poslovni komplet i sa ohrabrujućim osmijehom. Buffy joj je uzvratila. Dobro im je išlo pomirenje i zbližavanje u zadnjih par tjedana. Sve više su više osjećale da su opet obitelj.

To je bilo i djelomično zbog Faith koja je sad bila gotovo Buffyina polusestra kako se uselila u kuću Summers. Čvrsta fasada druge Ubojice je još bila čvrsto na mjestu, ali polako se naučila malo opustiti uz Joyce i Buffy i još neke druge. Pomaganjem Faith su se i više zbližile međusobno.

«Jesi li spremna za sastanak?»

Buffy je kimnula. «Koliko mogu biti.»

Willow je ih gledala kako idu prema ravnateljovom uredu i bilo joj je drago vidjeti da hodaju bliže nego kad ih je vidjela prošli put. Prošlo je malo više od mjeseca otkad su se Buffy i Angel vratili iz pakla i stvari su se polako vraćale u normalu.

Pa osim Faith, nove članice njihove čudne obitelji. Plus Buffy je sada živjela sa Angelom umjesto u svojoj kući, a tamo se uselila Faith. Onda tu je bio i problem sa školom i hoće li se Buffy vratiti.

I Xander. Ne smije zaboraviti na Xandera.

«Sve u redu?» Oz se pojavio uz nju i poljubio je u obraz.

«Aha,» odgovorila je naslanjajući se uz svog momka. «Buffy je otišla kod Sydera.»

Oz nije rekao ništa, samo kimnuo ne videći potrebu za još riječi. Što je ostavilo Willow sa osjećajem da 'normala' sigurno neće biti ono što je nekad bila.

*

Xander je ušao u praznu učionicu gdje su se dogovorili sresti i vidio da je Amy već došla. Plavokosa djevojka je sjedila na stolu i imala je prilično zabrinut izraz.

«Jesi li našla?»

Amy ga je samo pogledala. Ni ona nije bila raspoložena za pozdrave. Prošla su dva tjedna otkad ju je Xander nazvao. Ispričao joj je što se dogodilo i zašto treba njenu pomoć.

Imala je jako loš predosjećaj u vezi svega toga.

«Mislim da jesam,» samo je rekla odvrativši pogled. «Tražila sam kroz majčine stvari i našla magiju koja će vjerojatno djelovati, ali...»

«Kad je možemo izvesti?»

Amy je odmahnula glavom. «Xandere, prvo me poslušaj, može? Mislim da će magija djelovati, ali nisam sigurna. Kako nismo imali baš sreće kad smo zadnji put pokušali izvesti magiju...»

«Ovo nije kao prošli put,» odbacio je njen oprez. «Ne pokušavam manipulirati tuđim osjećajima i slično. Samo želim...»

Amy se spustila sa stola i počela hodati prostorijom.

«Samo želiš da izvedem moćnu magiju za tebe. Nakon one nezgode prošlo Valentinovo odlučila sam da se neću više baviti s tim. Previše toga može poći po zlu. Jesi li se ikad pitao zašto toliko izbjegavam tebe i tvoje prijatelje? Znam da se stalno bavite magijom i demonskim stvarima i nisam htjela biti dio toga. Ne želim završiti kao moja majka, Xandere.»

Xander je kimnuo shvaćajući zašto Amy oklijeva. Njena majka je postala opsjednuta magijom i zloupotrebljavala ju je da ostvari svoju bolesnu fantaziju da postane navijačica. Ukrala je Amyino tijelo, osakatila druge djevojke da dobije mjesto u timu. Onda joj se jedna od njenih čarolija obila o glavu. To su bar pretpostavljali jer nitko nije zapravo znao što joj se dogodilo.

«Ovo je drukčije,» Xander ju je pokušao uvjeriti. «To nije zloupotrebljavanje magije zbog mog napuhanog ega ili nešto...»

«Nije li?» Amy ga je opet pogledala. «Možda sam se držala podalje, ali nisam slijepa. I po onome što si mi rekao mogu zaključiti zašto ovo želiš. Nikad nisam srela tog Angela, ali ako Buffy misli da je dobar...»

«Buffy ne može misliti! Isprva je to bilo jer je bila tako opsjednuta s njim. Sjećaš li se kako ti je bilo kad si bila začarana? Kladim se da sam te mogao istući ili ubiti nekoga ispred tebe i svejedno bi me voljela, zar ne ?»

«To je bila čarolija, ne stvarnost!»

«Upravo tako! Stvarna stvar je gora jer ne možeš izreći nekoliko magičnih riječi i prekinuti to. Buffy je toliko opsjednuta Angelom da nikad nije vidjela što je on zapravo, a sad je još gore jer ju pretvorio u ovisnicu. Treba njegovu krv. On čudovište, ali ona to nikad neće vidjeti.»

Približio joj se i stavio joj ruku na rame.

«Ovo nije za mene, Amy. Prvi ću prirediti tulum kad Angel ode, ali ne radim ovo zbog toga. Želim da Buffy bude slobodna od tog gada. Slobodna da opet živi svoj život.»

Vidio je da Amy popušta. Učinit će to, jednostavno mora. Govorio je istinu. To nije bilo zbog njega. Htio je Buffy vratiti slobodu, osloboditi je od utjecaja kojeg Angel ima nad njom.

Ako uvjeri Amy možda će i sam moći početi vjerovati u to.


2. dio

Buffy je držala zatvorene oči i duboko disala da se smiri i ne zabije šaku u najbliži zid (ili osobu). Kako se taj gnom usuđuje. Baš je bila u iskušenju da skine leće ili se bar široko nasmješi samo da vidi njegovu reakciju. Za početak.

«Kakav ogorčeni čovječuljak,» Joyce je odmahnula glavom stojeći uz nju. «Ne mogu vjerovati da su dozvolili takvoj osobi da bude ravnatelj.»

Prešutivši neke grube riječi o Snyderu i ravnateljima općenito Buffy se vidljivo sabrala odgurujući se od zida na koji se naslanjala. Što je bilo baš na vrijeme da vidi kako joj se približava Harmony sa svojom pratnjom sa samozadovoljnim smiješkom na licu.

«Buffy, baš mi je drago što te vidim,» rekla je Harmony podrugljivo. «Već sam mislila da ću te morati posjećivati u zatvoru.»

Joyce se baš spremala dobro oprati djevojku, ali Buffy joj je mahnula rukom da se ne miješa. Suočila se sa hordama pakla, neće je uplašiti derište kao Harmony.

Ali mogla bi je ubiti. Ma ne, to bi bilo prelako.

«Drago mi je da sam ti nedostajala, Harmony,» rekla je pa se namrštila. «Tako se zoveš, zar ne?»

Harmony je bila zbunjena na trenutak kao da je nezamislivo da bi je netko mogao zaboraviti. Onda se oporavila i ponovo napala.

«Super ti je frizura,» pokazala je na Buffyine zlatne vlasi koje su bile upletene u složenu pletenicu koja joj je visjela do malo ispod koljena. «Jesi li zalijepila ekstenzije?»

Buffy joj se samo nasmiješila i zamahnula kosom tako da je pletenica udarila Harmony pravo preko nosa. Djevojka je uzmakla sa ljutitim izrazom.

«Oprosti,» Buffy se nacerila. «Ponekad mi te ekstenzije jednostavno pobjegnu.»

Joyce se jedva suzdržava od smijeha dok je Harmony otvarala i zatvarala usta kao riba. Možda je preuzela vodstvo među Cordelijinim ovcama, ali nije imala njen brzi jezik.

«Hej, B.! Domoroci te gnjave?»

Faith je dolazila niz hodnik sa Cordeliom, Ozom i Willow. Zadnje dvoje su se držali za ruke.

«Harmony,» Cordelia se obratila bivšoj prijateljici kao da govori djetetu. «Što sam ti rekla o buljenju i zijanju poput ribe?»

Sa ljutitim uzvikom Harmony se okrenula i odstupala od njih dobacivši preko ramena «Svi ste nakaze!» Buffy i ostali su je gledali sa izrazom zabavljanja.

«Opa,» Faith je digla obrve. «Puno puta su me vrijeđali, ali nikad ovako jadno.»

Buffy se malo nasmijala shvaćajući da je potpuno zaboravila na Sydera na nekoliko minuta. Možda bi mogla kasnije zahvaliti Harmony.

«Kako je prošlo?» Willow ju je pogledala .

«Otprilike kako sam očekivala,» Buffy je slegla ramenima. «Samo ću se preko njega mrtvog vratiti u školu. Zamalo sam prihvatila tu ponudu.»

«Nije gotovo,» odlučno je rekla Joyce. «Ružni, mali gnom se može buniti koliko hoće. Ići ćemo školskom odboru.»

«Ne znam, mama,» Buffy ju je pogledala. «Ne da mi se baš...»

«Kome uopće treba škola,» Faith ju je prekinula tapšući je po ramenu. «Riješila sam je se prije godinu. Naravno, G-man mi je rekao da će mi naći privatnog uučitelja, pa je sve to bilo za ništa. Izgleda da me neće ni pokušati provući kraj Sydera.»

«Privatni učitelj,» Joyce se zamislila. «Možda...»

«Razgovarajmo o tome neki drugi put, u redu?» Buffy je povukla majku niz hodnik. «Sad se stvarno želim udaljiti od ureda patuljka.»

«Ti i Angel ćete doći u Bronze večeras, zar ne?» Willow je viknula za njom.

«Naravno!»

Faith je gledala za Buffy i Joyce i slegla ramenima. «Ne znam kako ju je gđa S. nagovorila na ovo. Pustila sam crtu iz škole sa petnaest, a ona se želi vratiti sa pedeset?»

Willow se nasmiješila iznenađena kako je Faith lako primila otkrića o Buffy i Angelu. Počela joj se stvarno sviđati tamnokosa Ubojica unatoč imidžu zločeste cure kojeg je pokazivala s vremenom na vrijeme.

«Neki od nas vole školu,» Willow je rekla lažno uvrijeđeno.

«Kako hoćeš, crvena!» Faith je opet slegla ramenima. «Moram na trening sa G-manom. Vidimo se večeras!»

Oz je odmahnuo glavom gledajući za njom. «Čudna cura.»

«Kako čudna?» Willow ga je pogledala. «Čudna kao 'posao mi je ubijanje demona'? Ili 'hodam sa vukodlakom' čudna? Ili možda...»

«Pobijedila si.»

«Sviđa mi se,» izjavila je Willow. «Samo joj treba malo vremena da se opusti.»

«I da stekne nekakav ukus u odjeći,» dodala je Cordelia. «Ima li išta osim onih kožnih hlača?»

«Sigurna sam da Joyce i Buffy rade na tome,» rekla joj je Willow. «A i Giles bi je trebao povesti u kupovinu ovih dana. To mu je dio posla, zar ne?»

Saznali su da je Faithina bivša Čuvarica Joana Cleary imala zakonsko skrbništvo nad Faith. Vijeće je to izvelo sa brojnim vezama na visokim položajima koje imaju. Faith se očito nikad nije bunila zbog toga zbog loših odnosa sa svojom obitelji.

Sada kako je gđa Cleary mrtva, a Faith je još maloljetnica Vijeće je radilo na tome da prebace skrbništvo na Gilesa.

«Faith i Giles će biti službeno obitelj,» Cordelia se namrštila. «Nekako to ne mogu zamisliti.»

«Istina,» Oz je kimnuo pa se okrenuo Willow. «Sad moram na pokus sa bendom. Vidjet ćemo se u Bronzu.»

«Naravno!»

Kad je on otišao ostale su samo njih dvije. Cordelia je zabrinuto pogledala Willow.

«Jesi li se čula sa Xanderom?»

Willow je odmahnula glavom. «Rekla sam mu da je bolje da ne razgovara sa mnom dok se ne pomiri sa Angelom. Počinjem misliti da to nikad neće učiniti.»

Cordelia je uzdahnula. Nije zapravo znala zašto, ali nedostajao joj je Xander. Bio je nezrelo derište, idiot i nikad mu se nije smjela približiti, ali ipak...

«Tipično za njega,» Cordelia je zagunđala da prekine svoje misli. «Prije će se nebo srušiti nego će se Xander Harris ispričati Angelu.»

Willow je primjetila da iako još osjeća nagon da brani svog prijatelja iz djetinjstva, taj nagon je sve više slabio. Naglo.

«Nadajmo se da neće doći do toga,» samo je rekla gledajući Xanderov ormarić.

*

U svom uredu Snyder je nazvao broj i nestrpljivo tapkao kemijskom po stolu dok se nije otvorila veza.

«Ovdje Snyder,» rekao je umjesto pozdrava. «Upravo sam imao vrlo zanimljiv sastanak sa Buffy Summers i njenom majkom.»

Na trenutak je slušao glas sa druge strane pa dodao. «Da, ponovo se želi upisati u školu. Potrudit ću se da je spriječim, ali ako njena majka otiđe školskom odboru neću imati izbora. Kako je osobođena optužbi nemam zakonskih razloga da joj zabranim povratak.»

Ponovo je slušao.

«Što ja znam? Meni je izgledala normalno. Naravno, javit ću vam ako bude promjena.»

*

Gradonačelnik Richard Wilkins III. je spustio slušalicu i zamišljeno se naslonio u svoju stolicu. Vjerojatno je bilo previše nadati se da je pogrešna informacija o povratku Ubojice. Buffy Summers je živa i opet u Sunnydaleu što nije bilo dobro za njegove planove.

Tu je bio i problem sa Angelusom. Trenutačno nitko nije bio siguran na čijoj strani je vampir. Po nekim podacima koje je dobio prije dva tjedna još je zao i uklonio je vampira Kakistosa sa svog teritorija. S druge strane nije čuo ni najmanju glasinu o tome da ga je Ubojica napala što je upućivalo na suprotno.

A tu je i pitanje o plavokosoj ovisnici koje su njegovi ljudi vidjeli sa Angelusom prije mjesec dana. To nije mogla biti Buffy Summers kako ona ima samo sedamnaest godina, dok mora da je ta ovisnica pila Angelusovu krv desetljećima, bar po materijalu kojeg je našao o tome. S druge strane tko bi drugi to mogao biti osim Buffy Summers? Nije bilo nikakvih informacija da je Angelus imao ikakvih drugih veza sa ljudima što nije završilo njihovom smrću ili pretvaranjem u vampira.

Shvatio je da mu je nešto promaklo. I mora saznati što, prije nego nešto poduzme.

«Zašto se sve to mora događati baš sada?» rekao je naglas. Ništa čudno, nije dobio odgovor.


3. dio

«Isuse, ohladite se malo!»

Buffy je podigla pogled na Cordelijinu pritužbu sjetivši se da su u Bronzu sa svojim prijateljima. Angel koji ju je grlio se isto trgnuo na to.

«Oprosti,» Buffy je promrmljala opet gledajući Angela na čijem krilu je sjedila. «Malo smo se zanijeli.»

«Bez detalja molim!»

Angel, Buffy, Cordelia, Willow, Oz i Faith su zauzeli jedan od kutnih kauča u Bronzu. Dvoje trenutno nije sjedilo s ostalima jer je Oz svirao na pozornici sa Dingosima, a Faith je plesala na sredini plesnog podija nimalo suptilnim pokretima privlačeći mušku pažnju.

Willow je sjedila do Cordelie i gledajući svog momka propustila većinu razgovora.

«Ovo je nova pjesma,» rekla je nikom posebno sa zadivljenim izrazom. «Poslat će je u studio u L.A.-u»

«Zvuči... dobro,» Angel je rekao, nesiguran je li buka koju čuje zaista glazba. Pitao se je li Buffy podsjeća na neke od demonskih urlika iz pakla.

Gledati po prostoriji i vidjeti toliko ljudi je bilo čudno. Prošlo je više od mjesec dana otkad su se vratili na Zemlju i počeli se opet navikavati na taj život, ali vidjeti toliko ljudi na istom mjestu, a da nitko ne vrišti u boli ili je podvrgnut užasnom mučenju... bilo im je neobično.

Buffy se naslonila na Angelova prsa znajući kako mu je. Čak i prije pakla nije bio osobito društven, a nakon toliko godina bez dodira s nekim drugim osim međusobno bilo je teško sjetiti se da nisu sami na svijetu. Posebno, nasmješila se, kad bi se izgubila u Angelovim poljupcima.

«Misliš da će tvoja mama zamjeriti ako Faith kući dovede prijatelja,» Cordy je upitala Buffy trgnuvši je iz misli.

«A?»

«Mislim na dečka kojeg je upecala.»

Buffy je pogledala gdje je Cordelia pokazivala i ugledala Faith kako (blago rečeno) pleše sa mladićem. A on je izgledao kao priljepljen uz nju očito potpuno zaslijepljen njenom izazovnom odjećom.

«Je li to Scott Hope?» Willow je pokušala bolje vidjeti. «Mislim da idemo zajedno na kemiju.»

«Svejedno,» Cordelia je slegla ramenima. «Stvarno si moram naći novog tipa. Ovo postaje depresivno.»

Buffy se na trenutak upitala nedostaje li Xander Cordeliji. Znala je da je bivša navijačica raskinula s njim kad je čula što se dogodilo nakon što su se vratili iz pakla. Da bude iskrena nije to očekivala, bar ne od Cordelije koje se sjećala.

- Ljudi se mijenjaju - pomislila je, - čak i u tri mjeseca. -

«Idemo plesati,» rekla je Angelu kad su Dingosi sišli sa pozornice i počela je lagana pjesma. «Davno nismo.»

Willow i Oz su ubrzo slijedili njihov primjer. I tako je Cordelia ostala sama na kauču misleći o dečku s kojim bi htjela plesati.

Da bar nije takav nezreli idiot.

*

«Neka bude tako,» Anya je prošaptala. Tekućina u posudi je na trenutak zasvjetlucala, a onda nestala.

«Je li uspjelo?» Xander se približio.

«Trebalo bi.»

«Odlično,» rekao je zadovoljno Xander. Uspjelo je što je značilo da će sada Angel dobiti gadno iznenađenje.

«Nema više skrivanja, gade,» šapnuo je sebi. «Sad će svi vidjeti što si zapravo.»

*

Kad je plesala u Angelovom zagrljaju Buffy je zaboravljala na ljude oko njih, sve te nepoznate mirise i zvukove koji su izazivali grabežljivca u njoj. Maloprije se uhvatila kako gleda u vrat nekog dečka koji se sagnuo da zaveže vezice i želudac joj je zakruljio od žeđi. U takvim trenucima su je njene promjene malo plašile.

Ali ništa je nije moglo uplašiti kad je bila sa Angelom.

Kretali su se sa sporim ritmom glazbe ignorirajući sve oko sebe, samo njih dvoje. Bili su svijet za sebe toliko dugo i iako je Buffy bilo drago što je opet s prijateljima ponekad je samo željela da ih svi ostave na miru, da opet budu sami.

A taj mir je bio prekinut kad je Buffy digla pogled prema licu svog momka (što je bilo jako nedovoljna riječ za ono što joj je bio) i otkrila nešto čudno.

«To ti nije dobra ideja,» šapnula mu je.

«Što?»

«Pokazao si vampirsko lice usred ljudi.»

Angel se namrštio, njegovi se nabori na čelu skupljajući. «Nisam.»

Buffy je htjela reći još nešto kad je netko iza nje vrisnuo. Oboje su se okrenuli prema zvuku rukama automatski posežući prema oružju koje nisu ponijeli. Iznenadilo ih je što su vidjeli.

«Oz!» Willow je stajala uz svog momka koji je pao na koljena. Košulja mu je pukla preko leđa otkrivajući krzno koje je naglo raslo.

«Ovo je nemoguće,» Buffy je prošaptala. «Do punog mjeseca ima još cijeli tjedan.»

«Buffy!» Angel je pokazao u drugom smjeru i ugledala je kako dečko kojeg je Willow zvala Scott užasnuto uzmiče gledajući nešto raširenim očima. To je bila Faith ne shvaćajući njegovu reakciju. Oči su joj se srebrno sjajile.

«Čudovište!» Još jedan vrisak se pridružio ostalima i Buffy je shvatila da ljudi pokazuju na Angela. A i na nju. Pogledavši u veliko ogledao vidjela je da joj se oči žuto sjaje, sjaje jače nego što ih je ikad vidjela. Što se dogodilo sa lećama?

«Nešto se čudno događa,» Angel je rekao kad su ljudi oko njih počeli paničariti i bježati prema izlazima što je brže moguće.

«Ma nemoj mi reći,» Buffy je vidjela kako je netko tko je maloprije izgledao kao tinejđer odjednom dobio vampirsko lice izgledajući potpuno zbunjeno. Oz je režao klečeći na podu sa poderanom odjećom oko sebe. Faith se primjetila u zrcalu i fascinirano promatrala svoje srebrne oči.

Izgleda da kad je otkriveni vampir shvatio da svi znaju što je, odustao je od glume i skočio prema prvom uspaničenom tinejđeru.

«A ne, nećeš!» Buffy ga je odmah napala, ljuta što je večeras doma ostavila mač. Duge čelične oštrice se nisu baš slagale sa odjećom za zabavu. Srušila je vampira na pod sa dva brza udarca šakama i ogledala se tražeći nešto s čim će ga ubiti.

«Hvataj!» Angel je skočio na pozornicu i dobacio joj jednu bubnjarsku palicu koje je bend ostavio iza sebe. Uhvatila je palicu i u istom pokretu je zabila u vampira na podu.

«Što se događa?» Willow se odmicala od Oza, strah za vlastiti život boreći se sa zabrinutosti za njega. «Zašto se svi mijenjate?»

«Nismo samo mi,» rekao je Angel gledajući po gotovo praznoj prostoriji. «Onaj drugi vampir i ja smo oboje protiv svoje volje prešli u vampirsko lice. Oz se transformirao u vučji oblik bez punog mjeseca. I Buffy i Faith su se promjenile.»

«Ovo je tako cool,» Faith se još gledala u zrcalo. Oči su joj sijale poput zvijezda.

«Možda... možda je to nekakva magija,» Willow je pokušavala razmišljati iako joj je srce lupalo kao ludo. «Nešto što... ne znam... otkriva natprirodno?»

«Možda.» Angel i Buffy su stajali blizu Oza spremni zgrabiti ga ako pokuša napasti nekog. Vukodlak se samo uspravio, čudno stojeći na nogama koje su se savijale u pogrešnom smjeru.

«Tek da znate, uopće nije cool,» Oz je zarežao jedva ljudskim glasom. Bilo ga je teško razumjeti.

«Možeš govoriti?» Willow mu se odmah opet približila.

«Pa... čudno je,» samo je rekao gledajući svoje promjenjene ruke. «Sada bi trebao biti... nesvijestan. Ne sjećati se ničega dok se ne vratim u normalu.»

«Ovo nije prirodno,» Buffy je zaključila. «Mislim da je Willow u pravu. Netko skida maske svima koji nisu sasvim ljudi.»

«Kako misliš?» Faith se iznenada okrenula, svjetlo iz njenih očiju gotovo zaslijepljujuće. «Ne sasvim ljudi?»

«Ti si ljudsko biće, Faith,» Angel joj je mirno rekao. «Ali si i Ubojica i dotaknuta si nekom vrstom više sile. Vjerojatno to sad vidimo u tvojim očima.»

«Svi izgledate baš čudno,» komentirala je Cordelia, jedna od rijetkih koja nije pobjegla iz Bronza kad su se čudovišta pojavila među njima.

«Valjda,» Buffy je odgovorila gledajući oko sebe. Faith sa sjajnim srebrnim očima, ona sa jantarnim, demonskim očima iako je još osjećala leće, Angel sa vampirskim licem, Oz u vučjem obliku, a čak je i Willow izgledala malo čudno. Bilo je malo crnila u njenim očima i nekoliko iskrica joj je igralo oko ruku. Buffy je znala da se počela baviti magijom u zadnje vrijeme. Je li i to nekako postalo vidljivo?

«Moramo nešto učiniti,» Angel je stegnuo šaku pokušavajući vratiti ljudski izgled, ali bezuspješno. «Ne možemo ovakvi ići vani.»

Vrisak je odjeknuo izvana.

«Ali izgleda da ćemo morati,» Buffy je uzdahnula. Ako se ovo događalo u cijelom gradu sumnjala je da će čak i Sunnydaleska izdašna zaliha sretnog ignoriranja biti dovoljna da pokrije ovo. Jednostavno je tu bilo previše stvorova koji definitivno nisu bili ljudi bez obzira kako su izgledali na prvi pogled.

«Idemo!»

***

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Prijevodi priča obožavatelja tj. fanfictiona temeljenog na serijama "Buffy - ubojica vampira" i "Angel", slike, video spotovi i razne zanimljvosti u vezi tih serija (eseji, sociološke rasprave itd.) Opširnije u 'Uvodu'...

Linkovi

Sadržaj